Reklama

Reklama

Doteky osudu

(seriál)
Trailer
Drama / Mysteriózní / Sci-Fi
USA, (2012–2013), 19 h 4 min (Minutáž: 43–51 min)

Tvůrci:

Tim Kring

Hrají:

Kiefer Sutherland, Gugu Mbatha-Raw, Danny Glover, Titus Welliver, David Mazouz, Elijah Nelson, Mark Ivanir, Amy Sloan, Jude Ciccolella, Dahlia Salem (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Seriál sleduje příběh otce, který při 11. září ztratí ženu a musí se sám starat o svého autistického syna, který nejen že za celý svůj život nepromluvil, ale také nesnese od nikoho jakýkoliv dotek. Jednoho dne jeho otec zjistí, že čísla, která syn neustále píše, v sobě mají skrytý význam a dokonce mohou předpovědět budoucnost. (Pongin)

(více)

Recenze (182)

GeusX 

všechny recenze uživatele

Už výborný úvod každého dílu pojatý vnitřním monologem chlapce podbarveným dramatickou hudbou slibuje zajímavou podívanou. Filmů o vzájemném propletení osudů lidí po celé planetě již byla celá řada. V seriálu TOUCH je využíváno čísel jako spouštěcího mechanismu k ovlivnění osudů mnoha lidí. Stačí zavolat na neznámé číslo (občas mi seriál připadá jako product placement na chytré mobilní telefony :-) , zaklepat na dveře s předpovězeným číslem či stihnout správné číslo autobusu a spustí to lavinu, která změní život několika lidem na planetě, bez ohledu na to, zda jsou v New Yorkou, Tokiu či Bagdádu. Seriál, jenž spojuje hlavní dějová linie boje otce o opatrovnictví syna, jenž v životě nepromluvil a komunikuje pouze pomocí čísel, je bravurně natočeným a poutavým dramatem s dojímajícím zakončením (prvních pět dílu jsem "byl nucen" shlédnout na jeden zátah přes noc) o rozličných osudech, v každém díle většinou úplně jiných lidí. ### Výborně! 90% ### PS: Také si nemyslím, že čísla ovlivňují život, ale kdo chce věřit najde si za každou událostí to "svoje" číslo. Tohle je film, takže trocha tajemna je zde na místě. ### Shlédnuto všech 12 dílů první série. (pův.znění s cz titulky) Sice je to stále více-méně o tomtéž, poslední díly jsou i jednodušší-mnohem menší propletence osudů (že by docházely nápady?), ale pořád příjemně dramatické. Ponechávám hodnocení 5 hvězd, ale je to už jen o vlásek... ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se ubránit naprostému rozčarování, protože to obrovské, ano, přiznávám, že možná z toho důvodu jsem tak zklamaný, očekávání, nic ve zlém, Tomas, se s každou další epizodou ztrácí ve změti všech těch čísel, aniž bych měl alespoň pro svoji racionalitu a znalost tématu na chvíli pocit, že jde o tak vysokoškolskou matematiku, o jaké se diváka snaží scénáristé Robert Levine s Karyn Usher přesvědčit, a mě to tak prostě s každým dalším dílem baví méně a méně, což v souvislosti s neoddiskutovatelnou skutečností, že s tím fascinujícím motivem utajeného významu či magie čísel, potažmo numerologie obecně, na něž se dá našroubovat prakticky jakýkoliv příběh, hraničí se scénáristickým hrdelním zločinem, tohle Timu Kringovi příliš nevyšlo !! Jednoduše se mi zdá, že tohle by prostě fungovalo bez těch čísel, která se však naprosto nesmyslně pořád a pořád opakují, lépe !! Celkový koncept samozřejmě naprosto vylučuje možnost sledovat postavy, které by nepůsobily tak zoufale instantně, předvídatelně a nedaly se nejlépe vystihnout jako charaktery na jedno použití, nicméně Sutherlandova postava Martina Bohma mě prostě dostala, což je však vzhledem ke jejímu stěžejnímu významu a Kieferovu výbornému výkonu logické, a navíc si myslím, že mu opravdu hodně sluší !! Naprosto geniální se mi jeví pouze intro, které se neskutečně povedlo, byť jsem si právě u něj uvědomil velmi bizarní skutečnost, totiž že jak slabý se mi zdál soundtrack právě v rámci úvodní pasáže, o to mocněji funguje jako emocionální spouštěč během každičké epizody, takže nakonec to osvědčené duo Lisa Coleman, Wendy Melvoin znovu zabodovalo !! Vydržím do konce, který snad nebudou tvůrci příliš oddalovat, to by totiž tomuto křehkému projektu jedině ublížilo, ale názor pravděpodobně nezměním, i kdyby 1 a 1 byly tři !! ;) ()

McClane 

všechny recenze uživatele

Hodnocení pilotu: Pilot LOST mě kdysi dávno uchvátil, pilot letošního Alcatrazu mě pak nudil. Pilot Heroes mě kdysi dávno dostal, ale po úvodním dění Touch jsem z týhle hýrousovský směsky velmi rozpačitej. Chování některých postav (hlavně linie okolo posílání mobilu po celým světě) je naprosto nepochopitelný i v rámci americkýho seriálu a ačkoli se Kiefer "Jack Bauer" Sutherland snaží, tak je to sakra málo. Velká epizodnost (jak to zatím vypadá) u seriálu tohohle typu taky není podle mě šťastná a seriálu možná zlomí vaz. Já sám se budu velmi rozmýšlet, jestli si druhý díl v březnu pustím. 60%. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Do 1x05. Mozno som prizemna konzumentka, ale nerozumiem tomu a nebavi ma sledovat, ako Sutherland dookola krici 'Jake', nechava sa unasat prudom a opakuje rovnake hlupe chyby. Prijala by som serial o tom Neviditelnom princovi z 1x03, teda o akejsi dospelej verzii Jakea, ktora vie, co robi a divakom je skor ci neskor jasne, preco to robi. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý scénář, námět, Kiefer hraje prvotřídně a seriál nabízí emoce. Rozjíždí se to pozvolna, ale zraje! Uvidim co zbytek první série. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

--- PRVNÍ SÉRIE --- Na jména Tim Kring (tvůrce Heroes) a Kiefer Sutheland slyším a když jsem si přečetl popisek a podíval se na cover, věděl jsem, že by to mohl být seriál pro mě. O to víc mě mrzí, že Touch veškerý svůj potenciál zahazuje na neuvěřitelných a ne moc zajímavých epizodických příbězích. Dlouho tomu chybí nějaký směr, což trochu vynahrazuje dvojdílné finále, jež však následně trochu rozbíjí "bonusová" třináctá epizoda, která seriál navrací do svého epizodického formátu. Seriál se navíc chytře jen tváří. Veškerá seriálem nastavená pravidla vlastně ani pravidly nejsou. Jakeovu "moc" si tvůrci cucají z prstu a přizpůsobují potřebám scénáře. Touch je oddychová rodinná zábava, ale osobně jsem si od toho sliboval trochu víc. Víc mysteriózna zejména. Hodnocení série: 2,5/5 --- DRUHÁ SÉRIE --- Výrazně odlišná série. Pryč jsou podivné epizodické zápletky, fuč je pohodová rodinná atmosféra. Celá druhá řada je klasická thrillerová naháňěčka s megazlou korporací v čele. Kiefer Sutherland tu zužitkovává své zkušenosti s postavou Jacka Bauera. Utíká, střílí, mlátí. Je to drsnější, násilnější, ale také výrazně zábavnější, než stereotypní úvodní řada. Pořád je to ale jako celek dost průměrné a bez větších ambicí. K mé spokojenosti je to však alespoň důstojně zakončené. Postavy mi k srdci nakonec docela přirostly a jsem rád, že se jejich příběh dočkal smysluplného rozřešení. Hodnocení série: 3/5 ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Naprosto originální seriál. Mám ráda filmy a seriály, kde se v jednom dílu propletou ze začátku zdánlivě nesouvisející příběhy několika lidí. V tomto případě je vždy vše dovedeno k dokonalému závěru.......................... ,,Ten poměr je pořád stejný. 1 : 1,618. Pořád dokola. Vzorce máte přímo pod nosem. Ale nikdo je nevidí. Musíte vědět, jak se dívat. To, co většina lidí vnímá jako chaos, se ve skutečnosti řídí jemnými pravidly. Galaxie, planety, lastury. Vzorce nikdy nelžou. Ale jenom pár z nás chápe, jak to do sebe zapadá. Na téhle planetě žije 7 080 360 000 lidí. Tenhle příběh bude o několika z nich. Jedna stará Čínská báje vypráví o červené niti osudu. Říká se v ní, že bohové nám každému kolem kotníku uvázali červenou nit a tou nás propojili s lidmi, jejichž životů se máme dotknout. Ta nit se může natáhnout nebo zašmodrchat, ale nikdy se nepřetrhne. Všechno je předurčeno zákonem matematické pravděpodobnosti. A moje práce je ta čísla sledovat. Abych propojil ty, co se navzájem potřebují najít. Ty, jejichž životy se mají dotknout." ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Po třech dílech pořád spokojenost. Mám rád když do sebe zdánlivě neslučitelné příběhy do sebe takto krásně zapadnou a navíc s tak působivými scénami. Nevěřím v osud, ale na náhodu a na tomhle je i touch založen- proto má me sympatie... 75%. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jn první díl a nenadchnul. Tak nějak prostě vím, o co tam půjde a že to bude na stejné brdo díl co díl. Kluk dá vodítko, ostatní se budou snažit zjistit proč a nakonec se to stane. Bude se tomu říkat "akční", protože se tam furt bude ke konci dělat něco na poslední chvíli, aby to... akční. Mysteriózní ano, sci-fi.. no, nevim nevim, drama značně vyšumělé. Scénáristicky vděčné. Pokaždé to může dělat někdo jiný, stačí vymyslet nějakou pospojovanou směsici osudů. Stačí vzít kluka, co nemluví, otci otce na pokraji sil, mladou ženskou, která se k nim přichomýtne a vděčnou a málokomu smysluplnou matematiku, na kterou můžete naroubovat všechno. Vlastně mi to přišlo nápadem dost laciné. Tečka, víc dílů neuvidím. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Tam, kde Pilot strmě nasadil emocionální bombu, tam pátý a šestý díl nasadily klišoidní prvoplánovej atak na divákovy city. Najednou to přestalo být tak upřímný a začalo to bejt opravdu... prvoplánový. Update bude po dalších dílech. ()

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Taky mám radost z návratu Kiefera na televizní obrazovky, ale nemíním být kvůli tomu zaslepen a střílet superlativy. Zatím po třech dílech jde o milou oddychovku, která na konci vždy působí až moc přeslazeně a pohádkově. Jestli se nerozvine nějaká zajímavá příběhová linie, která by se táhla seriálem a půjde v každém díle prakticky pouze o kombinaci čísel, která spojí pár lidí z různých koutů světa, tak nebudu zrovna nadšenej. Zatím 70% a uvidíme, kam seriál a následné hodnocení bude směřovat. EDIT: Tak po skončení první řady směřuji k tomu, že se sledováním končím, druhou řady už bych nezkousnul. Ten posun od prvního dílu po poslední je tak strašně malý, že už nemám trpělivost, Strašné množství zbytečných postav, které nemají větší rozměr, než je rozsah jedné epizody. Celkově 60% ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Pilot 4*: Víc než kterýkoliv jiný, z dosud zde zmiňovanych seriálu, mi to připominalo Flashforward (budiz mu zeme lehka po první sezone). Neviděla jsem nikdy Lost (natož 24 hodin), Heroes mě bavili jen jednu sezonu a Flashforward na mě bylo taky až příliš za hranici logiky. Na Touch jsme zvědavá, věřím na jistou propojenost, na věci mezi nebem a zemi, jen to nesmí byt moc přitažené za vlasy. Pilot krásně barevný a efektní, jen ten klučina je divnej, jeho chování je takový přiliš na efekt. Dil druhý 3* : zacina to byt prilis pritezene za vlasy a na konci me to uz iritovalo, jak je to vsechno tak propojeny, ze tomu moje hlavicka ani veřit nechce... dávám se oddech, třeba na tento typ seriálu nemám akorát správnou náladu. Díl třetí 2*: Po delší pauze a je mi jasné, že čeho je moc, toho je příliš. Už se jen negativně soustředím na všechny ty těžko uvěřitelný náhody... (jedna za všechny, jak mohli vubec nejaci kluci nekde v africe vedet o nejake soutezi na internetu, kdyz ani normalne nemeli k internetu pristup... a fakt bych chtela videt rychlost toho pripojeni, kdyz ja mam super rychlost a stejne se mi seka video u skypu,ale jim to jelo snad ve full rozliseni...) .. a dodatecne spoiler k prvnimu dilu, naivne jsem si myslela, ze se to vysvetli, ale kdyz ten mobil porad putuje.. tak jak ten chudak arabskej kluk s bombou, dostal od toho majitele mobilu tu pekarnu pro rodice?! Doufam, ze s timhle serialem koncim. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Martin Bohm měl být Jack Bauer beze zbraně. Kiefer se o to snaží, ale kromě zajímavého námětu seriál nemá nic, co by nutilo kouknout na další díl, alespoň na začátku první sezóny bych čekal alespoň menší provázání a hlubší důvod, proč sledovat dál. Zabalil jsem to po několika dílech a to i přesto, že první díl byl super, Kiefera mám rád, ale dál ... dál to nechám na jiných. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Nějak mě to nezaujalo, ačkoliv mám rád jak Kiefera Sutherlanda, tak zápletky s předpovídáním budoucnosti. Na mě je Touch až moc plytký a sentimentální. Seriál se snaží z diváka tlačit emoce za každou cenu a pro mě je to jako jíst marcipán, který je tak sladký, že se vám z toho až dělá špatně. Oceňuji, že je to něco jiného, rozhodně to není další seriál ve stylu J. J. Abramse (tedy já proti jeho stylu nic nemám, ale přeci jen podle něj dneska jedou kvanta seriálů, které mnohdy ani nejsou z jeho produkce, a tak tedy oceňuji určitou originalitu tohoto seriálu). Zároveň mi ovšem přijde, že si seriál hraje až moc na umění, že dělá ze sebe něco víc, než ve skutečnosti je. Provázanost postav je zajímavá, ale někdy poměrně absurdní. Zatím jsem si dal pauzu, uvidíme, zda se k Touchi ještě někdy vrátím. Momentálně mě nijak zvlášť neláká. Letošní Alcatraz byl sice stupidní a repetitivní, ale dokázal mě bavit. Chtělo by to, aby synáčka unesli teroristi a Kiefer měl jen 24 hodin na jeho záchranu... ()

ilemas odpad!

všechny recenze uživatele

Každý díl je vesměs stejný jako předchozí. K.S. místo aby honil teroristy tak zde honí čísla. Nechápu, že to má větší hodnocení než skvělá 24. Nudné, hloupé příběhy, vzdávám to. ()

julinkaa10 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál se skvělou zápletkou, sympatickými herci a úžasnou režií. Obzvlášť se mi líbí, jak jednotlivé příběhy do sebe zapadají. Nemůžu se dočkat 2.série. ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Jestliže jsem Alcatrazu dal čtyři, zde to musí být jasně plný počet. Perfektní Kiefer, vynikající atmosféra a nevšední námět. Po pilotu převládá teda nadšení, a já jen netrpělivě očekávám další díl. ()

Související novinky

Stihne Jack Bauer celý den za 12 hodin?

Stihne Jack Bauer celý den za 12 hodin?

15.05.2013

Zní to jako velký návrat. Akčně-špionážní seriál 24 hodin, pracující s konceptem „reálného času", vydržel na obrazovkách úctyhodných osm sezón a jeho poslední část měla premiéru přesně před třemi… (více)

Filmový Jack Bauer ještě drsnější?

Filmový Jack Bauer ještě drsnější?

30.01.2012

Kiefer Sutherland se minulý týden úspěšně vrátil na televizní obrazovky v pilotu Touch, mysteriózního dramatu, ve kterém hraje otce chlapce se schopnosti předpovídat budoucnost. Přesto se podle… (více)

Reklama

Reklama