Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joy je novozvoleným riaditeľom veľkej firmy. Jeho prvým krokom na svojom poste je prepustiť rádovo desiatky zamestnancov. Svoju úlohu zvládne na výbornú a jeho kariéra už môže len stúpať. Jedného večera, keď dohliada na odchody posledných pracovníkov a pripravuje si svoju novú kanceláriu riaditeľa, začnú sa diať zvláštne veci. Objavujú sa vidiny jeho vlastnej smrti, útoky na jeho osobu či pohybujúce sa predmety. Čo je príčinou týchto halucinácií? Sú to iba silné lieky na depresiu, alebo je to niečo horšie? (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (25)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Tak jsem se včera vyrovnal s indickým hororem. Musím přiznat, že jsem nejmíň pět let žádný neviděl. A předtím taky ne. No, co vám budu povídat. Paráda! Čumět hodinu a půl na to, jak nějaký slizký cigoš s podmalovanýma očima chodí po kanclech a má halušky, byla snad ještě větší zábava, než kdybych jen tak seděl, hleděl na zem a počítal léta na plovoucí podlaze. No, to jsem možná trochu přehnal, ale nevadí. Jen pro úplnost, v obýváku jich mám 28 567. Ale jinak to má všechno, co má správný kancelářský horor mít! Strašlivou kopírku, hrůzný clipchart, nervy drásající fax , monstrózní zasedačku, děsuplný automat na vodu a v neposlední řadě dokonce i příšerně strašidelná, managerská křesla!!! Napadlo mě, že bych si zítra po setmění vzal do háku kameru, spíchl tak tříhodinovou dvojku v hádéčku, protože tvůrci trestuhodně zapomněli například na úděsnou síťovou tiskárnu či terorizující projektor. Bude se to jmenovat Fired 2: Bored to death a pošlu to pak tomu Práhbhútanovi mailem v naději, že pojde nudou, abych se v budoucnu už nikdy nemusel na takovou pičovinu dívat. Trochu se ale bojím, aby to ve východním Padžábu nakonec nebyl šílený hit. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,…KDE TO JSEM?“ … ,, V PEKLE!“ … ,,ALE TO VYPADÁ …JAKO MOJE KANCELÁŘ?“ … ,,TAKY JE. TO TY JSI Z NÍ UDĚLAL PEKLO“..... /// Joy je frajer (v uvozovkách), kterej dokázal vyrazit 121 zaměstnanců. Teď bloumá po kancelářích, kochá se tichem, vzpomínkama (jo tuhle jsem taky šukal…) … a v tom – šampáňo se samo votevřelo! Zvláštní zvuky, toť mihne se postava, po chodbě si to sere auto (dětský) a robotickej dinosaurus se může zbláznit. Hráblo i kopírce a panenka si to šuká z místnosti do místnosti. Jako fakt? Jsem celkem uchylák (ne perverzní…i když…), ale i tak je to u mě dlouho na vážkách. ,,One man show“ (ser na to, že ho neznáš!), víc psycho než uchylárna - což je vlastně dobře, páč je furt lepší čumět na přízrak než nasranou sešívačku. Indická hrabárna, která si přes svoji ,,podivnost“ dokáže získat jistou dávku respektu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Čumím jen na filmy podle skutečnejch událostí (tý jo, to se fakt jako stalo jo? Dokaž to!...). 2.) Představuju si, že su kancelář a straším svýho šéfa. 3.) Nedovedu si představit, jaký by to bylo, kdyby mi hráblo v kanclu. 4.) Thx za titule ,,pSY.CHo“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Hlavným hrdinom je nový riaditeľ, ktorý prepustí vyše 120 zamestnancov. Spokojný ostáva na noc vo svojej veľkej firme, ale úsmev mu čoskoro zamrzne. Tlačiareň sa sama zapína, telefóny vyzváňajú, veci sa samé pohybujú a navyše má desivé vízie - vidí prízraky tých, ktorým ublížil a má predtuchy svojej vlastnej smrti. Je to pecka! Trochu mi to pripomínalo Izbu 1408, pretože tiež sa jedná o herecký koncert jedného herca, ktorý je tentokrát zatvorený vo svojej firme a valí sa naňho jeden šok za druhým. Atmosferické, desivé a dokonalé, to najlepšie, čo som zatiaľ z Indie videl, nepreháňam! Je to vlastne horor založený na tradičnom japan-shock spôsobe, ale to sa týka najmä prvej hodiny. Potom sa to zmení na psychologický horor, v ktorom hrdina predviedol celkom slušný výkon, miestami však trochu komický (taký mi však pripadal aj Nicholson v Shining-u, takže nevadí). Čo sa týka záveru, tam by som si skôr želal niečo výraznejšie a nepredvídateľnejšie, to však ale neznamená, že ho pokazili. Celkové dojmy mám výborné, keďže som od tohto neznámeho kúsku nečakal vôbec nič, čiže mi to na plných päť bohato stačí. Poklona Indii, a konečne horor bez videoklipov. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Based on true Story! ROFL! Je to docela slušný Horor v porovnání v posledních scream-flick,které vyšly v Hollywoodu! Efekty jsou přiměřené a typické, pro mně sice nezajímavé,ale za to Zápletka byla Intenzivní a tempo filmu je šíleně rychlé, každou chvíli se něco pohybuje,vše je chaotické, rychlé je to Fajn Úlet a Asie mě tedy potěšila! 65% ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Rišo to vystihol dokonale , takže klávesnicu nepotrápim. India ohmatala progresív , tú 1nu však stiahnem za šablónu. Proste odpozerané veci Mi nejako nefungujú ( všetko tu už bolo ) . Je to ale konečne bez tanečných škrekov a hlavne - disponuje to atmosférou - čiže faynové. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Jak to tak občas bývá, odpad od verbala je docela solidní doporučení. Neotřele poskládané z otřelých ingrediencí, dobrá atmosféra, a pořádné tempo hned od začátku. Jen by asi fungovalo lépe ukázat toho méně... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Joy je novozvolený riaditeľ úspešnej firmy. Od nadriadených však dostane pokyn aby prepustil 120 zamestnancov. Joy neváha a pre rast svojej kariéry urobí všetko čo sa mu prikáže. Jedného pekného večera keď ostane dlhšie v podniku začne mať vidiny útokov na jeho osobu. Čo je príčinou jeho halucinácii?? Sú to silní lieky na depresiu, alebo niekto, či niečo čo baží po "pomste" za stratu zamestnania?? Napriek tomu, že ma tento horor nijak nevystrašil - je nadpriemernou Indickou ducharinou, ktorá rozhodne má čo ponúknuť - 65%. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Nettrassi necul se tolik.. je to nakažlivý:-) Fired se vyznačuje tísnivě klaustrofobickým prostředím. Atmosféra je nepříjemně, až bolestně svazující a stoupající Joyova nervozita postupně graduje děj. Lekačky jsou sice trochu předvídatelné a speciální efekty mírně nedotažené… ale to nic nemění na faktu, že jsem se s mým prvním "indickým" hororem vyrovnala bez větších obtíží. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Londýnskou firmu, ve které dělá Joy, zakoupila indická společnost a po dohodě udělala Joye ředitelem. Ten zase pro změnu vyhodil 121 zaměstnanců, a tak kromě strážníka zůstal v obří budově sám. Nu a pak už jede až do konce halucinogenní fantasmagorie, co tak trochu připomíná lacinější variantu Horizontu události (1997). I když se občas objevil zajímavý nápad a došlo i na nějaké to gore - nejlepší je asi trhání obličeje na kusy, hrátky s okem také ujdou, tak ve výsledku mě to až tak moc nebavilo. Je fakt, že po první čtvrtině se film rozjede s přidávajícím tempem a zastaví se až na samém konci, ale i tak jsem stále pokukoval po hodinách. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Po celou dobu jsem netušil, ale nakonec se vše vyjasní. Trošku psycho horor, ale strašlivých scén se divák nedočká. Vytvořit Rubby trošku strašidelněji nemuselo být na škodu. Do průměrných hororů se tento Indický snímek dostane.. 6/10 = 60% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Zlý trip natiahnutý na celovečernú dĺžku. Záver je jasný od začiatku, ale inak je to veľmi napínavé a zábavné, bez jediného spomalenia v tempe. Na končiny z ktorých vychádzajú väčšinou len štvorhodinové, gýčové muzikály, je toto malý zázrak. Niekto tu spomínal Izbu 1408. Fired ma bavilo viac. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Príjemné light hororové prekvapenie z ďalekej Indie. Evidentne sa jedná o mimo bollywoodskú produkciu, takže okázalý spev a bujaré tanečky sa tu našťastie nekonajú, naopak tvorcov Fired-u musím pochváliť za to, že sa im v podstate podarilo upliesť z hovna bič - snímka je to síce nenákladná a nenáročná na herecké obsadenie či špeciálne efekty, napriek tomu to ako celok funguje výborne, tá téma o bezohľadnom hromadnom prepúšťaní je bohužiaľ bolestivo aktuálna aj v našich zemepisných šírkach a dokonca aj ten týpek, stvárňujúci hlavného hrdinu mi celkom sadol. ()

stration 

všechny recenze uživatele

První půl hodinu příjemná, originální podívaná s fungující atmosférou a čekáním, co bude. Pak ale jenom čekání, čekání, čekání a najednou konec a nic. Z nápadu se dalo určitě vytřískat víc. Navíc hlavní postava neuvěřitelně škaredá a neuvěřitelně nesympatická a neuvěřitelně neuvěřitelná. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Tenhle indický experiment se dá považovat za vcelku úspěšný. Téma je dobré, obsazení hlavní role se povedlo a atmosféra je pěkná. Technicky vzato bych pár nedostatků našla a je na tom vidět, že režisér kdovíjaké zkušenosti s hororovým žánrem nemá, je to ale dělané poctivě. Závěr jsem čekala poněkud víc epický, ovšem vyloženě špatný nebyl. Fired je zkrátka taková příjemná jednohubka. A napadá mě: Škoda, že se v hororech osamělé kancly nevyužívají více, je to vcelku neokoukané prostředí nabízející mnoho možností. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Nie, nie, nie.... horory nie sú moje obľúbené, ale toto bolo skôr trápne ako hororové.... horory akejkoľvek výroby musím vynechať zo svojho repertoáru :-( ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Indický pokus o horor začal kupodivu celkem slušně. Žádné bollywoodské zpěvy a tance, žádný antikuřácký spot na začátku filmu, žádné přehnané vztahy... a taky žádný úvod, ale jelikož se tu okolnosti ohledně velkého počtu vyhazovů odhalovaly postupně, doufal jsem v to, že z toho nakonec vypadne dost zajímavý film. Já totiž tyhle minimalistické horory celkem můžu, když fungují. A tohle po slibných 25 minutách ukázalo, že to fungovat nebude. Atmosféra je slabá, založená jen na lekačkách ve stylu nejobyčejnějších japonských hororů (hádejte v čem) a jelikož celkový příběh nám musí vyzradit až závěrečné titulky (!!), celé to stojí opravdu jen a na té atmosféře, která je stále horší a nudnější. A v druhé půlce hlavní herec tak strašně přehrával, že jsem měl až dojem, jestli to Indové nemysleli jako komedii, ale obávám se, že to opravdu mysleli vážně... Navíc ta pointa nestojí za nic, neobsahuje nic překvapivého, snad jenom to, že je to prý zdramatizovaná verze skutečné události... SPOILER Nejvíc mě ale pobavilo, že se tam nejprve píše, že okolnosti jeho smrti jsou neznámé a žádné stopy po potencionálním pachateli se nenašly, ale hned po tom se dozvíme, že se předávkoval... :D KONEC SPOILERU Ani to své téma o bezohledných šéfech a o tom, jak člověka moc mění k horšímu, to pořádně nerozebere a Joyovi za celou dobu vůbec nic nedochází, pořád žije v tom, že ten radikální počet vyhazovů byl správné řešení, takže i ten scénář je mizerný a o psychologický horor se nejedná ani minutu. Jo, chce se to tak tvářit, ale jen se to tak tváří, psychologické to skutečně není. Hlavně je to ale po všech stránkách strašně laciné a hloupé a i ty dvě hvězdy dávám jen tak tak.Slabé 2* ()

Wade 

všechny recenze uživatele

Teda čekal jsem, že Fired bude jen nějaký shit z Indie co si bude hrát na nějaký psycho horor, ale zmýlil jsem se. Fired mě překvapil jak napětím tak i celkovým průběhem, který se dobře stupňoval a nakonec měl i vcelku podařené zakončení. Rozhodoval jsem se mezi 3* nebo 4* no a nakonec jsem se přiklonil k lepšímu hodnocení, protože Fired je nakonec přeci jen kvalitní psycho horor. 70% ()

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Film bych věnoval všem šéfům, kariéristům a egoistům, kteří při svém sobectví a bezohlednosti jdou, a to někdy i doslova, přes mrtvoly. To neplatí jen pro svět pracovní, ale i pro vše a ve všem. Po této stránce se mi to líbilo moc. Ty vnitřní strachy a představy parádně sedí jako trestající a zpětné vlny, které má každý z nás hluboko uvnitř. Plno těchto věcí lze u vnímavějších jedinců zažít třeba ve snech. V tomto směru jsem tedy velmi mile překvapen. Z hlediska klasického diváka to bylo průměrné ve smyslu hororu, neboť to až tak děsivé nebylo, ale nelze říci, že by tam nebylo více působivých scén z tohoto stylu. Většina hodnotících zde jsou fanoušci hororu, který není v Indii příliš rozšířený, a tak nejsou asi zvyklí na způsob, kterým se tam točí. Některé komentáře mi hlava opravdu nebere. Tento horor hodnotím za tři silné hvězdy. Celé to bylo vlastně v režii jednoho herce. Těch pár vedlejších postav tam bylo jen pro drobné rozšíření a pochopení toho proč a co se děje. Kdyby film nabídl ještě něco malinko navíc, tak bych šel s hodnocením na čtyři hvězdy. ()

Reklama

Reklama