Reklama

Reklama

František

(studentský film)
všechny plakáty
Česko, 2010, 10 min

Recenze (8)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV-Noc filmových naději VII/// Obsazení 2/10 Děj 5/10 Hudba 7/10 Prostředí 6/10/// +klavír jako hudební doprovod nikdy nic nezkazí, režijně to podle mě není špatné -jde tu ale poznat neherce na míle daleko, zároveň je to celé natočené "pomalu" a postsynchrony jsou hodně mizerné/// Snaha se zajisté musí ocenit. Jenže pointa je jasná už na začátku. O hereckém projevu si můžeme nechat jen zdát. Přitom technicky to opravdu není nejhorší (prostředí, kamera, hudba). Zřejmě stačilo jen lepší herce a nebylo by to úplně zlé./// Celkem 50%/// ()

Natabar 

všechny recenze uživatele

Téma, které by bezesporu šlo zpracovat mnohem důsledněji (i na takhle krátkém prostoru). Šíleně neherecké, dialogy přitažené za vlasy, scénář totálně klišovitý a klouzající pouze po povrchu věci (a la Zprávy na TV Nova). Jediné plus - motiv anděla. ()

patrikus 

všechny recenze uživatele

Velice zbrklý scénář, ale naopak zajímavá amatérská atmosféra. Všechno kazí jen herci, škoda. Ale na druhou stranu to zase připomíná dokument, už tím, jak herci mluví, teda v případě, že by se nevyjadřovali tak strojeně, takhle se přece dialogy psát nedají. Samotný příběh s pointou a s motivem anděla je určitě zajímavý, ale zcela prvoplánový. Hned když jsem faráře viděl, věděl jsem, co by se mohlo stát.... I tak ale dávám tři hvězdy, protože mladý sympatický tvůrce má před sebou jistě skvělou kariéru jen si musí pamatovat, že za herce práci neudělá a pokud mu to budou kazit, tak se z toho nijak, ani střihem nevylže... i tak odvážné téma, které se cenní... ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře vystavěný děj, který kazí pouze místy nevěrohodné dialogy. Trochu mi přišla nedotažená expozice charakterů postav, ale to by asi film musel být o něco delší, aby se s tím dalo něco udělat. Scény s andělem jsou perfektní a vsazeny do děje s velkou lehkostí. Film balancuje mezi kvalitní filmovou řečí a lehkou poetizací, což film povyšuje nad amatérskou úroveň. *** Ve zkratce: Babí, můžu se jít dívat k panu faráři na Večerníček? ()

alambert 

všechny recenze uživatele

Herecké výkony asi nejhorší, co jsem kdy viděl... ale andílek hezkej no. Ten by si zasloužil celovečerňák snad... ()

Ronee 

všechny recenze uživatele

Páčila sa mi len poetizácia, symbol anjela, hudba a kamera. Inak dialógy sú hrozne neprirodzené a neherecké výkony príliš neherecké. Napr. dialóg o tom, že vajíčka od susedky boli nekresťansky drahé mi prišiel trochu nelogický. ()

yaqwsx 

všechny recenze uživatele

Velice pěkně zpracované, děj se pěkně odvíjí. Herecké výkony spolu s postsynchrony sice občas zní křečovitě, ale ani to tento film nějak výrazně neshazuje. Scény s andělíčkem parádní! Škoda jen, že na konci neodhodí plyšáka jako symbol Františka. ()

Cesarea 

všechny recenze uživatele

Kdyby se "herci" nepokoušeli hrát, bylo by to jen ku prospěchu věci, František působil přirozeně a před andílkem smekám - poezie sama, jinak odvážně zvolené téma... ()

Reklama

Reklama