Reklama

Reklama

Epizody(24)

Obsahy(1)

Skupině přátel se povedlo z mikrovlnky vyrobit zařízení, z něhož lze posílat zprávy do minulosti. Zatímco provádějí své experimenty, organizace SERN, která se sama zajímá o cestování v čase, skupinu vypátrá a hrdinové si musí dát pozor, aby se SERN nezmocnil jejich zařízení nebo jich samých. Anime je adaptací interaktivního sci-fi románu pro herní konzoly. (Janko666)

(více)

Recenze (63)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Dlouho se to tváří jako sofistikovaná komorní víceméně konverzačka party „geeků“ (a jednoho předobrazu Ricka Sancheze v podání doktorovského Tennanta) během jednoho parného léta nad pravidly a možnostmi cestování časem/paralelními instancemi, pak se to nějakou dobu přetvařuje jako stále komorní a osobní napravovačka předchozích chyb a boj proti nezvratnosti osudu (kde již v případě potřeby jsou některá pravidla ignorována), aby se nakonec ukázalo, že nešlo o nic více než emocionální vztahovou pohádku, protože se v závěru trapnou deus ex machinou popírají nastavená pravidla úplně. Půl seriálu je to „cesta tam“ a půl zase „cesta zpátky“, kde mezi úvodem a finále mohlo být stejně tak o dvacet epizod méně jako o dvacet více a nemělo by to zápletkou na nic vliv. Když to však samo sobě podrazí nohy a přestane to fungovat jako „časové sci-fi“, tak to drží nad vodou, a nutno uznat že zdárně, postavy. Ty jsou natolik sympatické, že díky nim to drží pohromadě. První třetina je zdaleka nejlepší, navozuje pocit paranoi (jakkoli podpásově mnohdy tím, že všichni nosí po několik týdnů/světů/realit neustále stejné oblečení), dává do placu dobrá témata i pravidla cestování časem (jde o derivát nápadů z jiných děl/teorií, ale ne nezajímavý) a člověk jí odpustí, že spoustu okatých časohrátkových obezliček prokouknete právě proto, že si tvůrci pohrávají s teoriemi, které znáte či jste je viděli/četli zpracované jinde. Pokud byste se tedy nechali nachytat některým z online žebříčků „nejlepších filmů/seriálů o cestování časem“, kde toto anime často figuruje, hrozí nemalé zklamání, protože „sci-fi o cestování časem“ to sice je, ale kvůli druhé polovině a především pak závěru ne příliš dobré. Pokud vám však tohle je jedno a akceptujete, že cestování časem je tu pouhý prostředek "jak se dostat postavám na emocionální kobylku", tak to doporučit jednoznačně lze. Na nich to totiž staví. Tuturůů! ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Když propadl Okabe Rintaró nebo Hóóin Kjóma paranoie, přičemž to vůbec neznamenalo, že po něm nejdou, posílal své SMS do (nespoiluju), nechával se šokovat změny reality, které působily (nespoiluji), ani ve snu by mě nenapadlo, že koukám na harémovku. Rozplétání neznámého, snaha pochopit šílenství okolo, kterou jsem sdílel s hlavními hrdiny i strach, že SERN udeří - vše mě chytlo. Navíc, zdejší hrdinové by mně k sobě táhli, i kdyby se jim nedělo vůbec nic. +++++ Dosud jsem v žádném díle neměl možnost poznat hlavního (ani vedlejšího) hrdinu, který si hraje na šíleného, geniálního vědce, zatímco v skrytu duše dobře ví či tuší, že mu genialita chybí, psychiatr by o něj nejevil zájem a povahu má v zásadě dobráckou. Jeho obézní, rozvážný kolega, měl snesitelné množství odchylek, navržených s určitou schopností vcítit se do lidí s nadváhou. Ani naprostá většina hrdinek nepředváděly chování, jež by uráželo žánrový (sci-fi thriller) vkus. Pro mě s výjimkou příliš často se vyskytující Mayuri. +++++ To platí (a teď již SPOILUJI) pro část "odhalovací". V okamžiku, kdy jsou již odhaleny principy posílání zpráv zpět a Okabe začne napravovat minulé "chyby", seriál ztrácí napětí, zepizodní, zvolní v tempu. Chyb je mnoho, napravují se postupně a pomalu, přičemž napravení vede ke zlu ještě horšímu, takže se musí nápravy resetovat a seriál se ocitá na začátku, ovšem nyní již všemu rozumíme a jsme připraveni fatalisticky přijmout osud, nevyhnutelný. Finální Deus ex i toto popře: některé věci holt napravit jdou. Kupodivu hlavně ty nejvíce traumatizující. No, OK. (a již zase NESPOILUJI) +++++ Je to především exkurze do duší dívek a přepjatá emocionalita, jež vzala (thrillerovou) duši seriálu, po které již jen tu a tam se střídavými úspěchy opět sahal. Mohly být hvězdy navíc, takto jen silné ***. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Takový pěkný romantický příběh se scifi prvky. Některé ty holky tam byly na zabití, ale přežijeteje, protože cestujete časem a chcete zachránit svět a svou milovanou, ne? :-) Občas mě to moc nebralo, ale naopak někdy to bylo milé a zajímavé. Není na škodu zkusit prvních pár dílů, abyste zjistili, jestli je to váš šálek kávy. Silné 3*. ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Výborný nápad, ale příšerné zpracování – tak nějak bych mohl ve zkratce popsat Steins;Gate. Kdyby mi někdo řekl, že se do jednoho anime nacpe otaku kultura, deprese, paranoia, CERN, cestování v čase, severská mytologie, romantika, aspekt kawaii, thriller a i nějaké transgender téma, asi bych si pomyslel, že to bude nějaká příšerná pubertální slátanina, kterou půjde jen těžko brát vážně. Jenže světe div se – ono to k sobě pasuje nečekaně dobře a jde to brát vážně. Pasuje to k sobě věru hezky, zejména cestování v čase je zpracováno zajímavě, jenže… když je takovýto koktejl dávkován tempem zdechlého hlemýždě, prokládán nesčetnými scénami úplně o hovně a častým scenáristickým blouděním ve slepých uličkách, vychází z toho ukrutná nuda, u které mi trvalo téměř rok, než jsem těch 24 dílů konečně dokoukal. Často čtu, že první díly jsou nudné a teprve pak to dovede chytnout. Já u sebe pozoroval zvýšený zájem až někdy okolo 12. dílu, což je u 24dílného anime sakra pozdě, přičemž po něm se pro velký úspěch znovu servírovala prvotřídní nuda a až posledních pár dílů celkový dojem trochu vylepšilo. Jsem přesvědčen, že osekání délky na polovinu a odstranění některých prakticky zbytečných postav (mám na mysli především Feris s Lukou) by pomohlo a mé hodnocení mohlo být úplně jinde. Takto je to přesně na pomezí 2* a 3*, ale když si vezmu, jakým anime z podobného ranku jsem dal 3* (například mnohem záživnějšímu Boku dake ga inai mači nebo Jodžóhan šinwa taikei), tak zde nemůžu dát víc než lepší 2*. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Tutuduu, já tomu dám i plnou palbu. Proč ne? Příběh je sice kapánek nudný zpočátku a divák se úplně neorientuje, ale vše je postupně vysvětleno, linie se spojí a zábavně pokračují až do konce. Postavy jsou sympatické, vtipné, poměrně různorodé a velmi logicky uvažující, takže mi kupodivu nevadí, že na jevišti je až neuvěřitelně mnoho ženských protagonistek. A hlavně téme cestování času je zde pojato dosti citlivě; hlavní hrdinové bojují proti nezvratnému osudu s potřebným optimismem, tak i pesimismem v rámci přijatelných fyzikálních zákonů, takže nevznikají logické díry o velikosti kráterů a dokonce se dočkáváme smyslupného vysvětlení, což se podobným tématickým subjektům zdaleka nedařilo. Animace je super, konec je velmi potěšující. Nemám výtky. ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Ze začátku trochu zmatené, moc jsem nechápala, o co jde, přišlo mi, jako by se začalo někde od prostředka, a ne od začátku. Naštěstí na konci do sebe všechno pěkně zapadlo a bylo srozumitelně vysvětleno. Takže bych skoro řekla, že vyloženě začátek vlastně není kvůli všem těm změnám v čase. Cestování v čase (a manipulace s ním) jako takové je originální a mělo by zabavit i ty, kteří na tohle téma viděli tucty příběhů a hledají něco nového. ----- Příběh mě začal bavit tak od třetí epizody a nadšení pro věc vrcholilo někdy kolem šestnácté epizody. Pak jak došlo na napravování změn se příběh rozmělnil, rozbředl a brutálně zpomalil, taky se nahromadilo moc komediálních prvků. V jednu chvíli pro mě bylo i dost těžké přimět se k pokračování, ale zase ty dvě poslední epizody za to přecejenom stály. ------ Až na Makise Kurisu a Suzuhu Amane mě nebraly postavy – ne že by mě štvali celou dobu, ale v některých momentech zejména Okarin a Mayuri byli celkem otravní. Ještě mě fascinovalo to, jak se o pokusech v laboratoři postupně dozvídalo čím dál víc lidí, a přitom trvalo tak dlouho, než tam někdo vpadl anebo se to začalo šířit veřejně. A když byl Okarin tak paranoidní, jak to, že nikdy nezkusil tu laboratoř nějak zabezpečit? Mrzelo mě i, že se furt mluví o SERNu, ale reálně z něj nevidíme nic kromě těch hacknutých dokumentů. Všechno se odehrávalo jen v úzkém okolí laboratoře, ani do té budoucnosti jsme se nepodívali. ----- Celkově tedy za čtyři hvězdičky, seriálu by určitě prospělo méně epizod a rozšíření děje na víc míst. 7/10 ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí sedmého dílu (prozatím ongoing) už sem prostě musím komentář přidat. Z počátku velmi "podivné", ale dnešní díl mi přidal mrazení v zádech. Jsem neuvěřitelně zvědav, jak bude příběh pokračovat. Něco k samotnému seriálu. "gag anime" "sci-fi anime" "drama anime" "mystery anime", můžu ho popsat mnoha slovy, ale nic vás nepřipraví na to, čemu budete čelit. Každá z postav je velmi propracovaná a věřím, že všichni zahrají svou roli. Vývoj je na začátku pomalejší, ale umožní více se vžít do hlavních aktérů. Mad scientist Ookabe je posedlý výrobou stroje času. A jak je vidno, nejspíše se mu to i povedlo. Kam budou následovat jeho další kroky? Prozatím velmi - veelmi silných 90%. Po shlédnutí 14. dílu prostě musím přidat komentář. Takhle MOC na mě za tuto sezónu (možná i minulou, předminulou) nezapůsobilo snad nic. Toto anime je naprosto jasný favorit této sezóny, tohoto roku, naposled jsem měl podobné pocity v průběhu The dissappearance of Suzumiya Haruhi, kde jsem měl opravdu šoky úžasů v nitru těla. Podobné teď zažívám i zde. Pokud to nepo***ou, budu toto anime doporučovat jako jedno z mých TOP. Prozatím velmi velmi - veeelmi silných 95%. Edit [29.11.2011]: Vidím, že jsem zapomenul na celkové hodnocení :-) Stojím si za vším, co jsem řekl (tím kladným). Nic lepšího v tu dobu nevyšlo. Až na pár drobností prostě dokonalé. Ten konec byl... Naprosto... :-) Však se koukněte sami! 96% Edit 25.05.2017: Lehké vystřízlivění, i když jde o kvalitní příběh, hlavně z první poloviny, slovy jednoho youtubera půl série dělá věci, které se snaží druhou půlku série od-dělat a to je vlastně vše. Jakmile je půlka série, přehoupne se to v nudnější příběh, který je až moc inspirován hrou... Konec to opět pozvedává. Snižuji trochu hodnocení. Final 86 % ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

Začátek je hodně ukecaný a takový zmatený. Až moc dlouho trvá, něž se začne něco dít, a když už se konečně něco děje, kvalita jednotlivých dílů dokáže dost kolísat a místy to dokonce až zavání harémovkou, ale aspoň to do ní nikdy plně nespadne. Nicméně příběh jako celek naštěstí zajímavý je (i když by výrazně pomohlo osekání nudných částí, tedy zkrácení celého seriálu aspoň tak o třetinu) a několik momentů mi dokonce dokázalo nahnat husí kůži. Animace se trefila přesně do mého vkusu, pěkný soundtrack, opening i ending. Postavy jsou na tom pravda hůř, protože mi jich opravdu hodně přišlo naprosto zbytečných (rozhodně Faris, Ruka jakbysmet a kromě jedné jediné scény vlastně i Moeka), ale aspoň hlavního hrdinu jsem si stihla docela oblíbit a překvapivě nejvíc jsem měla ráda tu-tu-ruu Mayushii, na rozdíl od Christiny, kterou žerou úplně všichni, ale mě svými tsundere móresy dokázala dost pít krev. 8/10 EDIT: Po shlédnutí Tatami Galaxy mám pocit, že bych měla snížit své hodnocení na odpad. ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Nedokoukáno, ale po těch několika dílech se už hodnocení dovolím dát. Čas na to není a popravdě ani chuť i když věřím že se k tomu ještě vrátím. Zatím 60% ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Teraz samozrejme letia anime, v ktorých nie sú hrdinovia super silný, ale čoraz viac sa podobajú na obyčajných ľudí a najviac na tých čo tie anime sledujú. Tak teda zoberieme skupinku, kde bude jeden úchylnejší tlstejší chlapík, jedna priebojná a múdra žena, ďalšia dobrosrdečná a trochu pojašená, pridáme prípadne ešte takú čo skoro vôbec neprehovorí a hanblivého chlapca čo by chcel byť dievča. Netreba zabudnúť na hlavného hrdinu bláznivého, dobrosrdečného, pojašeného no ten má proste skoro všetko. Okabe samozrejme vtipkuje a robí so seba šaša, lebo tým pobaví všetkých naokolo a aj seba (je šťastný, že sa smejú toto robím občas aj ja). Okabe je "strelený" a keď má dobrú náladu predstiera telefonovanie (hehe). Takýto mix bude fungovať a bude baviť. Keď k tomu pridáme zmenu minulosti a romantiku bude to fungovať ešte lepšie samozrejme tým musíme trochu zatrepať, ako keby to bolo v "šejkry". Postáv nie je veľa a sú najzaujímavejšie čo Steins Gate ponúka. Keď sa oboznámime s postavami prichádzajú na rad zmeny minulosti. Každá zmena podnecuje ďalšie iné zmeny a je teda veľmi ťažké nájsť realitu kde je všetko v poriadku a všetci môžu byť šťastný a hlavne živý. Preto sa zahadzuje šťastie ostatných a tí sa musia vyrovnať s tým čo im vadilo celý život (napríklad). Napätie neopadne a každý chce samozrejme happy end čo nie je vôbec jednoduché a kto vie či sa im to nakoniec podarilo (ja viem, ale vy nie :D). S pozdravom od Mayuri tuturuu. Hououin Kyouma to je nápad sa takto volať. Pokračujte na Steins;Gate: Oukoubakko no Poriomania čo je špeciál a potom filmom http://www.csfd.cz/film/359542-gekijoban-steins-gate-fuka-ryoiki-no-deja-vu/ ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Časem cestující zápletka je nadmíru povedená a to zejména její zkušeně přesné dávkování v průběhu 24 epizod bez jediného hluchého místa. To co Steins;Gate posouvá mezi špičku jsou však prvotřídní dialogy a díky tomu dobře využitý prostor pro práci s charaktery. Navíc je to všechno namíchané tak, že je to chytlavější než chřipka. ()

Saraph 

všechny recenze uživatele

Ze začátku dosti pochmůrné, prvních pár epizod jsem měl v podstatě docela pochybnosti, jestli tohle je opravdu to natolik slavné anime, o kterém všichni básní. Pak se z toho ale stala zajímavá, vtipná a inteligentní výprava časem (dost hrubě řečeno, samotné anime to vysvětlí perfektně). Nemohl jsem než si nezamilovat Makise Kurisu, která i přes to, že byste ji označili jako tsundere, měla naprosto unikátní a roztomilý charakter. Veliké plus je samozřejmě to, že tu nejsou žádné "obyčejné" postavy, které najdete v každém druhém anime. Myslím, že si #2 v mém žebříčku určitě zaslouží. ()

Kicune 

všechny recenze uživatele

Na toto anime mě nalákalo aktuálně (květen 2012) velice vysoké hodnocení na Anime News Network. Po prvních pár dílech jsem si ale nad takovým úspěchem na ANN lámala hlavu. Téměř třetina seriálu rozvíjející celý koncept posílání sms zpět v čase a následné změny reality byla, řekla bych, až nezajímavě nudná. Představování nových postav a jejich chování mě dokonce občas i štvalo. Ovšem poté, co se seriál opravdu rozjede, stojí to za to. Jen jsem se trochu bála opakovaček jako ve druhé sérii Haruhi Suzumiyi, ale nakonec se nekonalo. Po nudné třetině seriál konečně nabral spád a člověk už i chápal, o co tvůrcům jde. Přičteme li k tomu pár až dechberoucích zvratů, občas i drsnost některých scén, celkem ucházející logiku a vývoj postav, jedná se o nadprůměrnou sérii, která ovšem postrádá něco, co by se mi zavrtalo pod kůži. Nakonec celkově trochu suchárna, která ovšem se nesnaží hrát příliš na city, ale ničím ani příliš neohromí. Objektivní hodnocení - 4 hvězdy, subjektivní o hvězdu méně. ()

ravalah 

všechny recenze uživatele

vynikajici zapletka, docela sranda, hlavne v prvni polovine serialu, druhá je docela drama. komu se libil Butterfly effect, naprosto doporucuji, ma to velmi podobne tema o zmene minulosti a vliv na budoucnost. ()

cesmine 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že mě pomalejší rozjezd Steins;gate neotrávil ani trochu. Naopak jsem si dlouhé seznámení s postavami, představení světa, vzájemných vztahů a hádání, co by se mohlo zvrtnout, docela užívala. Možná je to i tím, že jsem na to byla díky recenzentům, dobře připravená a nepouštěla jsem si první díl s očekáváním toho, že všemu budu hned rozumět.  Oceňuji, že se scénáristi nebáli sprostých slov a hentai vtipů, ale zároveň se jim podařilo nespadnout do laciností. Postavy jsou inteligentní a dospělé, ale občas vůbec nepřemýšlejí dopředu, což mě lehce zklamalo. Zaslepenost výzkumem tady vyhrála nad jakoukoliv pochybností. Přesto jsem si téměř všechny z nich velmi rychle oblíbila. Druhá polovina seriálu je úplně jiné kafe. Cukr a smetanu v něm budete hledat jen těžko. Seriál paralyzuje nemilosrdnou surovostí a vtáhne vás do své na první pohled neukázněně rozevláté teorie o pravidlech cestování v čase, kterou pomalu češe do stravitelného množství nevyváženě silných dějových linek. Některé hluboce zasáhnou, některé se diváka skoro nedotknou. Právě pravidla cestování v čase jsou tady však zpracována velmi dobře, přestože podle mě formát seriálu neposkytne dost místa na vysvětlení některých detailů (jiným se věnuje dostatečně, ale u mně to nezpůsobilo kýženě silný pocit, že do sebe naprosto všechno krásně zapadlo). Steins;gate mi tak ale nechal jistý prostor pro představivost, který jsem se rozhodla využít a hledala jsem si odpovědi na své všetečné otázky sama v sobě. A nakonec jsem se rozhodla připsat tento prostor pro DIY mindfuck mistrnému záměru, namísto neuvážlivé lehkomyslnosti. A naprosto uvážlivě a vůbec ne pod vlivem těžkých emocí, jsem se rozhodla dát plnou palbu. ()

Reklama

Reklama