Reklama

Reklama

Hana-saku iroha

(seriál)
  • Japonsko 花咲くいろは (více)
Trailer 2
Japonsko, 2011, 10 h 50 min (Minutáž: 25 min)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Příběh je o 16tileté dívce Ohaně. Je to úplně normální dívka, která má své naděje a sny do budoucnosti, stejně jako jiné dívky jejího věku. Avšak jednoho dne ji realita dožene, když její matka uteče se svým přítelem a Ohana je ponechána v péči své babičky, kterou ani nezná. Cestuje na venkov, kde je nucena zvyknout si na nové prostředí a začne pracovat v letních lázních Kissuiso, kde její babička pracuje jako správcová. Zpočátku je se všemi jen v rozporu, ale to se postupně mění, protože se Ohana rozhodne, že se ona sama změní k lepšímu a její vztahy s ostatními se začnou ubírat lepším směrem, a tak začíná pomalu mířit k lepší budoucnosti. (Me-myska)

(více)

Recenze (11)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Kdyby si tvůrci seriálů o náctiletých dívkách namísto vciťování s nimi šli popovídat, snad by nám více dali. Spektra lidských povah by přestala býti čárová a možná by dokonce začala být čarovná. Já bych se těšil z toho, že strčit animovaného človíčka do škatule přestává být úkolem pro prvňáčka. Ohano, přihoď něco k té odhodlané energičnosti, bábo, skrývej to laskavé srdíčko za upjatý vnějšek tak, abych si řekl, že tam vždy vlastně bylo vidět, ale přece si jej nešlo dříve všimnout. Kolegyňky, myslíte, že nepoznám, jak budete mít Ohanu rádi, dřív než vy? Už se to asi od seriálu tak trochu čeká, aby se děl tak, jak divák předpokládá. Někdy se mezi tím střílí a bije, tu pláče a tentokrát hlavně blbne se střední zábavností a nezištně pomáhá. Každý díl si Ohana ukrojí kousek v srdci těch okolo... Slabé *** a konec po sedmém dílu. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

4* Prozatím po 13. díle. Ještě nemá cenu moc toho říkat. Zhodnotím po shlédnutí. || Po poslední episodě dávám hodnocení o 1* dolů. K polovině to začalo být nudné, podivné, episoidní, dosti ... "zajímavé", abych pravdu řekl, ani nevím, co si o tom myslet. Ke konci to nabralo už zas své normální tempo, které nemusí sedět každému a konec byl docela hezký. Předposlední díl myslím. Poslední nuda na entou. Celkově nelituji shlédnutí celé série, ale také se k ní už nikdy nevrátím. A doporučení? Pokud nemáte čas na dlouhá anime a nechcete se přistihnout koukat na několik episod denně, protože vás zajímá příběh, toto je pro vás to pravé. 65% ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Takto zjednoduším svoj komentár do veľmi kvalitného bleskurýchleho zhodnotenia : toto anime je veľmi dobré pre podľa mňa dievčatá hľadajúce svoj zmysel života a pre dievčatá čo majú naozaj veľmi veľmi veľmi veľa času tento zmysel života hľadať a tak sa potom z tohto anime naozaj poučia. Ja osobne ako MUŽ som si anime užil, ale naozaj len zopár dielov a to prvých pár dielov a potom dva ku koncu a čo ďalšie diely? JEŽIŠ?...Áno ďalšie diely sú tak z prepáčením nudné a toto anime by mohlo mať tak 10 dielov a bolo by tam všetko čo tam má byť a neskutočne sa to vlečie a nič sa tam nedeje, že som nevedel čo robiť tak som to pozeral naozaj dlho čo inokedy napríklad pozriem desať dielov anime tu som pozrel tak dva. A najväčší problém je proste, že sa tam nič nedeje a vlastne celé toto anime má nakoniec nejaký zmysel, ale sa pýtam prečo som musel na ten zmysel čakať 26 dielov... ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Hrozně příjemná pohodovka z prostředí japonskýho ryokanu. Má to takovej ten letní prázdninovej nádech a postavy si nejde neoblíbit, v podstatě každá dostane aspoň jeden díl jen pro sebe a docela mě zaskočilo jak se některý změnily z celkem předvídatelnejch karikatur na překvapivě komplexní osobnosti. Zásluhu na tom má i Ohana která je suprový hovado a nejde jí nefandit. Trochu mě zklamal uspěchanej závěr kterej by si zasloužil rozprostřít do dalších alespoň dvou dílů, ale možná v tom roli hrál i fakt že jsem si tak trochu přál aby to jelo dál. ()

Echelon1

všechny recenze uživatele

Vraj dráma. Tešil som sa na nejakú príjemnú, peknú slice of life komediálnu drámu. Plagát túto domnienku podporoval. Namiesto toho dostaneme Rad nešťastných príhod chuderky Ohany, ktorá sa narodila šľapkovskej matke s mozgom úplne vymasteným. A tak je poslaná k zvyšným členom vymastenej rodinky, do veľkého rozprávkového gulagu svojej fašistickej starkej, pošahaného personálu a pošahaných zákazníkov. To je len taký malý predobraz. Absurdné postavy s absurdným chovaním a dialógmi sa starajú o absurdné situácie, až sa človek pýta, čo to sakra sleduje. 5. diel, und Schluss. ()

JohnyTrava 

všechny recenze uživatele

Aj keď po vydarenom začiatku kvalita trošku poklesla, aj keď to nebolo dokonalé, ba miestami až parodické, hoci som prvý krát po openingu krivil uši, no zostal mi v ušiach do teraz a už asi nezmizne. Ale som rád. Krivia sa, ale krivia sa len radosťou, radosťou z tohto seriálu. Nájde sa klišé, nájdu sa mŕtve momenty, chvíle keď vám hlava zostane stať na tým čo to stvorili a predsa sa nemôžem zbaviť toho dobrého pocitu zo sledovania tohto seriálu. Ťažko hodnotiť jeho "reálnosť" či "logickosť" ale predsa táto tvorba nie je len o nej, neviem prečo ale tam, kde by som inde reptal tu toho nie som schopný. Asi sa zmôžem na obyčajné "sadlo mi to". ()

Rachi 

všechny recenze uživatele

I když jsem očekávala trochu hlubší drama , našla jsem si v Hana-saku iroha poměrně příjemné odpočinkové anime. Hlavní postava Ohana mi místy lezla dost na nervy. Občas jsem kroutila hlavou jak tahle slečna dokáže ve vteřině otočit Ovšem má to takovou příjemnou atmosféru, jako když hrajete nějakou stereotypní hru jako je ,, working,, .Ideální na zabíjení času při čekání na další díl oblíbenějších kousků. 3/5 ()

DExUS 

všechny recenze uživatele

Musím uznať že ide o niečo obyčajné, zápletka nieje ani nijak extra zaujímavá no má to taký zvláštny nádych z nudy sa to dá pozerať a aj to je zábavné. Zvláštny nádych tomu dodáva hlavne prostredie starého hot spring ryokanu, spravovaný starou a striktnou babičkou hlavnej protagonistky, kde musí Ohana (hlavná postava) či už chcene alebo nechcene pracovať z dôvodu že jej matka nieje jedna s tých najlepších a utečie so svojim priateľom a nechá Ohanu na starosti jej babke. Jedno z negatív je že dej je často veľmi dobre predpokladateľný ale asi z dôvodu že ide o bežné situácie ktoré sa dejú každý deň. Navyše ma z nejakého dôvodu hypnotizuje hudba z prvého openingu http://www.youtube.com/watch?v=8GMrg7d7AQk Napriek tomu že to znie ako nuda, tak to prekvapivo baví. Škoda že nieje možné hlasovať medzi, lebo je to 4,5/5 ... ()

Alwirian 

všechny recenze uživatele

Dívka z velkoměsta přijíždí do maloměsta...většina následujících situací je uvěřitelná a vcelku vtipná, "ale" najdou se i okamžiky, kdy budete koukat na děj s připitomělým výrazem kokršpaněla. Navíc by seriálu neuškodilo "zeštíhlení", pár dílů by se mohlo klidně vypustit, nicméně nejde o klasické fillery, prostě jsou jen slabé. Charaktery jsou výrazné a to nejen ty hlavní. A některé vysloveně komické a úchylné. Animace na vysoké úrovni (bod nahoru v celkovém hodnocení), hudební doprovod průměrný. Celkové hodnocení: 7/10. ()

Tezuka 

všechny recenze uživatele

Krásné anime ze života rodiny, jež od mladých let babičky hlavní protagonistky Ohany vede jistý lázeňský a ubytovací institut na japonském venkově zvaný Kissuisō. Prolíná se tu několik generací dohromady, které mají jednu společnou věc - lásku ke Kissuisō. Ohana, dívka s kudrnatými vlasy a elánem až na střechu, zde najde svůj azyl poté, co se kvůli matce vzdává života v Tōkju. Zároveň také opouští kluka, svého kamaráda z dětství, který ji vyzná city. Děj se ale více zaměřuje na dění v Kissuisō, velmi detailně odkrývá radosti a strasti všech zainteresovaných postav. Zpočátku jsem si myslel, že mě to nebude bavit, ale nakonec jsem si to velmi užíval, ačkoliv se některé postavy občas chovaly praštěně a nepochopitelně. Nemohu si pomoci, ale japonská hřejivost a slušnost mě vždycky chytnou za srdce, zejména nyní, když vidím jak je to u nás v Evropě všechno na hovno. Jsem rád, že existují ještě místa na zemi, kde se slušnost a úcta k druhým lidem ještě nosí. Ačkoliv život v Japonsku není ve všech směrech jen růžový, pořád si myslím, že je úžasný pocit cítit se bezpečně a vřele ve společnosti, a to je něco, v čem právě tahle zemička vyniká. ()

Reklama

Reklama