Reklama

Reklama

Ničidžó

(seriál)
  • Japonsko 日常 (více)
Japonsko, 2011, 10 h 24 min (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Keiichi Arai (komiks)

Kamera:

Kazuya Takao

Hudba:

Júdži Nomi

Hrají:

Mariko Honda, Hiromi Konno, Misuzu Togaši, Mai Aizawa, Minoru Širaiši, Šizuka Furuja, Júko Minaguči, Aja Hirano, Ičiró Nagai, Jui Horie, Kazuja Nakai (více)
(další profese)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Název tohoto anime (lze přeložit jako "obyčejný život") by napovídal, že by zde mělo jít o běžné příběhy ze života, ovšem skutečnost je spíše opačná, a tak zdejší příběhy jsou zpravidla vším, jen ne obyčejnými. Příběh je zasazen do dvou míst. Prvním z nich je jedna velmi zvláštní střední škola, kde se seznamujeme s trojicí velmi svérázných studentek a jejich problémy, hrami a aktivitami, které však zpravidla končí velmi originálně. V tomto prostředí není nijak neobvyklé spatřit například pana ředitele ve wrestlingovém zápase s živým jelenem! Druhým místem je laboratoř, kterou vede velmi nadané osmileté děvčátko, o které se stará její výtvor, velmi sofistikovaná robotí slečna. Aby toho nebylo málo, je součástí zdejší domácnosti ještě mluvící kocour! (Jeoffrey)

(více)

Recenze (10)

Lettanea 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica výborná, originálna a vtipná, hodná 5*. S druhou je to trocha horšie, slabý OP aj ED, opakujúce sa vtipy... Vidno inšpiráciu u PaniPoni Dash akurát tu sú vtipy oveľa ľahšie na pochopenie takže zanechávajú aj oveľa lepší dojem. Z postáv mám rád hlavne Sakamota (moje budúce domáce zvieratko) a Mio. ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Jeden z případů, kdy tvůrci hrubě neodhadli potenciál svého díla a zbytečně tak přesunuli původně výtečný seriál do oblasti šedého průměru. Koncept postavený na absurdních skečích, u kterých se člověku chce radostně volat, že dadaismus neskončil na konferenci ve Výmaru, ale stále žije, prostě není schopen utáhnout více než úvodních 13 epizod a prvotní nadšení se tak postupně mění v nezájem a otrávené zívání doprovázené oprávněným pocitem, že podobný vtip už se dříve objevil v lepší podobě. Vrchol zmaru pak přináší závěrečné epizody, kdy se v několika případech autoři snaží zahrát na vážnější notu, která k charakteru seriálu ale vůbec nesedí. Naštěstí se i v druhé polovině objevují povedené momenty a tudíž mohu ponechat hodnocení na lepších 3* s tím, že kdyby Nichijou skončilo 13. dílem, uvažoval bych i o maximálním počtu. ()

Reklama

HakuSaku 

všechny recenze uživatele

Cely serial som zhltol ako malinu za tyzden... Skvela zabava a podareny humor. A aj animacia na vybornej urovni to este umocnovala na skveli zazitok. Obcas sa to zdalo trochu stereotypne, ale mal som zdanie, ze to uz skor dochadzali napady v poslednych castiach. Moja oblubena scena bola v casti 19 a to konkretne v tom chrame so zvonom! :D ()

JohnyTrava 

všechny recenze uživatele

Keby to len netrpelo neduhom spracovaných jonkóm, kde nie všetko musí prísť smiešne a nie všetkému človek pochopí. Ale aj v takých chvíľach úškrn z tváre nemizne a človek sa ešte baví. No hlavným trikom boli pauzy. Žiadne chrlenie scénok až sa nedalo ani smiať. A samozrejme skvelá a často sa meniaca kresba, ktorá podtrhovala bláznivosť toho celého. Len je škoda vznikajúceho stereotypu a poklesu kvality. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Výtečné, praštěné a pekelně roztomilé. Skečovité, absurdní a neodhadnutelné. Ohromně zábavné. Prvních pár týdnů si divák užívá šílených eskapád přemrštěnými vlastnostmi vybavených středoškolaček, geniální vynálezkyně bezmála v předškolním věku, androidky, již neustále překvapuje chování vlastního těla, mluvícího kocoura a dalších obskurních obyvatel městečka, v němž se Ničidžó odehrává. Jízda je to rychlá, spotřeba paliva vysoká a špatně rozvržená. Někdy kolem půlky už jasně vidíte, že tvůrci nezvládají udržet kvalitu, nastupuje nuda, otrava, opakování, únava a u netrpělivých jedinců jako jsem já i předčasný konec. U 22. dílu. Vyčerpaný seriál vyčerpává, o tom žádná. Píši, píši a raději myslím na díly zpočátku. Intezivně si je vybavuji. A ejhle, slabé ****. ()

Galerie (923)

Reklama

Reklama