Reklama

Reklama

Tiger & Bunny

(seriál)
  • USA Tiger & Bunny
Trailer 2
Japonsko, (2011–2022), 20 h 13 min (Minutáž: 24–25 min)

Hudba:

Jošihiro Ike

Hrají:

Kendžiró Cuda, Nobuhiko Okamoto, Džúróta Kosugi, Maaja Sakamoto, Hiroaki Hirata, Minako Kotobuki, Džunko Minagawa, Rina Hidaka, Sajaka Óhara, Satomi Kórogi (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(50)

Obsahy(1)

V alternativní verzi New Yorku, kde se o bezpečnost stará parta superhrdinů známá jako NEXT, musí veterán Wild Tiger spojit síly se zelenáčem Barnabym Brooksem mladším. (Netflix)

Recenze (6)

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Velmi osvěžující styl hrdinů. Jak zamezit, aby ti nejsilnější propadli zlu a obrátili svou sílu proti obyvatelům "Gothamu"? Udělat z toho mediální show! Pořad, ve kterém Hrdinové získávají body za časnější doražení na místo činu, zatknutí padoucha, zachránění civilistů a další činnosti. Dokonce existuje i škola, ve které "Xavier" vyučuje nadané děti ovládání jejich sil, aby se možná v budoucnu také mohli státi hrdiny :-) Příběh nás seznámí se životem jednoho klasického a staromódního super silného Hrdiny jménem Tiger, který je na tom s body však mizerně, a tak ho vyrazí z "práce" a po najmutí novým zaměstnancem dostane do dvojice Barnabyho. Resp Bunny dostane do dvojice Tigera. :-) Jejich společná jízda může začít. A rozhodně se tam toho děje víc, než je z prvních dílů jasné. Celkově: Velmi povedený seriál, který však konečné díly kazí hlavně tím, že tam moc upřednostňují důležitost přátelství, partnerství, až moc gay scény a vše se prostě točí jen o tom, že když máš přátele, tak to jde... (ale jak říkám, jen ke konci). Já se bavil :-) 75% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Ironmenská hrdinská zábavná súťaž mecha robotov. /60%/ (videl na festivale Comics Salon 2011) ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Superhrdina jakožto produkt populární kultury oplývá značným reklamním potenciálem. Menežeři světa Tygříka a Králíčka si to dobře uvědomují, přičemž jejich tučný kapitál ženoucí technologický pokrok jim umožňuje proměnit potenciál na aktiva. Stačí najmout pár charismatických panáků či panenek a v přímém televizním přenosu je nechat likvidovat opravdové zločince - jistěže v kostýmku s viditelným logem. Bývaly časy, kdy by člověk pochvalně pokýval hlavou, ale v době filmů jako Defendor či Kick Ass si spíš bude myslet, že zase někdo naskočil na prkno, aby mu neupláchla ta módní vlna. Tyhle pocity si však se sledováním poopravuje a začíná spíše soudit, že někdo přikázal tvůrčímu týmu, který měl úplně jiné hodnoty a tvořivé touhy, aby zpracovali tohle "super téma". Ti tedy spíše z povinnosti sestavili svět, leč namísto nějakých hrátek s pravidly žánru, demýtizací apod. se dále zmohli již jen na moralizujícího hrdinu, který oslavuje pravé hodnoty superhrdinství a superlidství: pomáhat, chránit, kašlat na slávu a peníze, mít rád lidičky, snít a plnit si sny, pracovat... Mentoring otravný a nudný, nicméně na ostatní kdovíproč působící. Mezi tímhle a špatnou akcí však ještě zbylo trochu času na charakterizaci postav a co by, suprhrdina tohto ražení je jistě člověk jako my: vychovává dětičky, bojí se o místo a někdy i chodí do školy. Tož necháme ho každý díl vyřešit jeden dílčí problém. Taková expresní otočka stojí za prd, vše se tu tupě přežvýká ve slovech pár postav a tím je hotovo. Je-li snem postavy zpěv, řekne nám, že je jejím snem zpěv + libovolných tisíc příkladů. Už úplně vidím ten konec, v němž z minulosti jednoho suprtýpka vylítne démon, díky němuž se zformuje ze suprjedinců suprtým a tím se znovu potvrdí známá pravda o prutech Svatoplukových. Po 4 dílech **, zčásti i proto, že přicházím na chuť modré rtěnce. ()

Reanimated 

všechny recenze uživatele

Superhrdinská satira mediální masírky. Dojmy z první epizody jsou vynikající: neustálá akce, humor, dekonstrukce anime klišé. Navíc žánr "buddy cop" není v rámci japanimace moc běžný. Trochu mi to připomíná Top Ten od Alana Moorea. Je tu však víc humoru a méně intelektuálního balastu. Opatrně dávám palec nahoru... ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

Komentář může obsahovat spoilery. Co se stane, když vidíme hrdiny v akci a neustále na ně míříme kamerou? Nestoupne jim to do hlavy? Někomu ano, většinou překvapivě ne. Tahle rádoby "show" se superhrdiny a jejich akcemi mě velmi zaujala. Část s Ouroboros (10-12 díl tuším) a hlavně s Jakem se mi moc líbila a od té doby jsem se "jen vezla" na úžasné vlně.. Ke konci máme dokonce i hezký "hon na hrdinu/zločince". Ano, pár slabších dílů by se našlo (návrat Tigera domů), ale proč ne. Je to "original" práce, takže to jim odpouštím. Tak nějak jsem čekala "skrytého" záporáka a skutečného viníka za vraždu Bunnyho rodičů, ale ta schopnost byla fakt užitečná. Na mechu nejsem, tady my ty jejich střelené oblečky sedly. Ústřední dvojici hravě konkurují i zbylí hrdinové (především Fire Emblem), ale co teprve padouši a "padouši". Jake byl správně trhlý a věřte nebo ne, s radostí bych ho i následovala. Působil na mě jako ten typ, který vás do všeho "ukecá" a vy mu to ještě žerete "i s navijákem". A hlavně to byl sympaťák :D další z hlavnějších "záporáků" měl taky své osobní kouzlo, ale až tak skvělý a poutavý nebyl. Jen ta jeho schopnost by se hodila. No a ve finále? Doporučuju všem, kteří se rádi zasmějí staré dobré buddy comedy a nevadí jim občasné klišé. ()

RoyBatty444 

všechny recenze uživatele

Detské a často nelogické. Postavy sú síce sympatické a občas hovoria aj správne veci, ale je to skôr pokus o priblíženie sa západnému obecenstvu a jeho super-hrdinským komiksom (2.sezóna od Netflixu). ()

Reklama

Reklama