Reklama

Reklama

Zločin - Série 1

(série)
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, 2011, 9 h 48 min (Minutáž: 44–46 min)

Tvůrci:

Veena Sud

Kamera:

Peter Wunstorf

Hudba:

Frans Bak

Hrají:

Mireille Enos, Joel Kinnaman, Billy Campbell, Michelle Forbes, Brent Sexton, Kristin Lehman, Eric Ladin, Jamie Anne Allman, Brendan Sexton III, Liam James (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Město Seattle bičuje neustávající déšť a v kufru potopeného auta je nalezeno tělo sedmnáctileté Rosie Larsenové. Jak se tam nešťastná dospívající dívka dostala – a hlavně, kdo ji zabil? Po stopě nemilosrdného vraha se vydává zkušená policejní vyšetřovatelka Sarah Lindenová (Mireille Enosová), která má zálibu v huňatých svetrech a spoustu vlastních problémů v osobním životě. S vyšetřováním jí pomáhá její nový kolega Stephen Holder (Joel Kinnaman), jenž byl zrovna převelen z oddělení narkotik. Holderův nekompromisní přístup, pochybná minulost a hrubý vzhled neudělají na Sarah nijak zvlášť dobrý dojem. Proto zpočátku není moc ochotná s Holderem spolupracovat. Ale s každou další odhalenou stopou vychází najevo, že případ je tak komplikovaný, že stejně nemá na vybranou. Vyšetřování se proplétá s rodinnou tragédií zdrcených Larsenových a podezřelých je hned několik. Stopa vede až na nejvyšší místa městské politické scény. Postupně je jasné, že k ničemu z toho, co Sarah Lindenová a Stephen Holder odhalí, nedošlo jen náhodou. Každý má nějaké pečlivě střežené tajemství. A i když si myslí, že minulost hodil za hlavu, opak je pravdou! (TV Prima)

(více)

Recenze (11)

sochoking 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborné kombo drámy a krimi, v ktorom vražda má obrovský vplyv na rodinné vzťahy, pracovné vzťahy a politickú situáciu. Postavy a ich osobné príbehy sú premakané do detailov, takže sa nedivím, že sezona pozostáva z trinástich častí. Ale letí to rýchlo. Celá sezona bola za štyri hviezdičky, ale posledná epizoda tak zamiešala karty, že musím ísť s hodnotením na plný počet! A to som nemal ani najmenšiu šajnu, že tento seroš existuje. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spolitizovaná kriminálna zápletka, v ktorej mi vyšetrovanie samotnej vraždy, prišlo miestami ako druhoradé. Presne pre tieto dôvody nemám rád seriály. Skrátka, vystupuje v nich toľko postáv, tvorcovia sa zameriavajú na osudy toľkých osôb, až mám pocit, akoby unikala podstata samotnej story. Každopádne, podozrivých je viac než dosť, až sa človek ocital v slepej uličke, respektíve začal podozrievať každého kto sa objavil, čiže o zvraty rozhodne nie je žiadna núdza. Toto si však seriál pri toľkých epizódach narozdiel od filmu, jednoducho môže dovoliť. Prvá séria dobrá, škoda, že som sa v jej "jadre" miestami celkom nudil, a tak mi neostáva nič iné, iba skonštatovať, že doposiaľ TOP seriál s obdobnou zápletkou, je pre mňa Švédsko Dánsky "BRON". Samotný záver neuzatvára kruh, čiže musím prekúsnuť aj druhú sériu, čo sa mi až tak nechce, no pokiaľ chcem vedieť koľká bije, nič iné mi neostáva. Určite však vzhliadnem aj Nórsko, Švédsko, Dánsku prvotinu ... ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První dvě série je to taková nadprůměrná detektivka (dobře, dost nadprůměrná), ale něco mi tam chybělo. Podobnosti prvních dvou sérií s Twin Peaks (obzvlášť začátku tý první) si ale nejde nevšimnout - ani si nemyslim, že to je dobře nebo špatně, spíš to bylo fakt evidentní (resp. pokud to záměr nebyl, tak přímo diletantský, ale tomu se mi nechce věřit): scéna na pláži s čimsi vyplavenym, zavražděná mladá holka, nikdo nic neví, ale spousta otazníků... Samozřejmě mysteriózní složku Killing nemá a tak ta podobnost je spíš náladová než jakákoli jiná, člověk si ale na TP vzpomene. Ale ke Killingu, resp. prvním dvěma sériím - na jednu stranu musim uznat, že tvůrci měli rozjetejch spoustu rovin, který mohly skončit dopadenim vždy jinýho potenciálního pachatele, a že člověk fakt nevěděl, jak to nakonec dopadne, na druhou stranu těch cliffhangerů a jakoby zásadních obratů směřujících proti vždycky proti někomu jinýmu konkrétnímu člověku/skupině bylo až příliš moc na to, aby člověk věděl, že nemůžou bejt braný vážně, protože seriál evidentně následujícim dílem nekončí. Takže většinu prvních dvou sérií jsem strávil ve stavu "oukej, tak si rychle odbyjme další větev, která se zrovna teď má divákům zdát jako ta jasná, a uvidíme, co bude pak" - každopádně rozuzlení zajímavý a promyšlený bylo, to všechna čest! Upřímně řečeno si asi nevybavuju detektivní příběh s lepším finále, a s promyšlenou propleteností a provázání rolí a motivů účastněnejch. I tyhle první dvě série (podle mě slabší než třetí a čtvrtá) ale měly roviny, který obyčejnou detektivku přesahovaly - a za naprosto fenomenální považuju práci s vývojem postav (Richmond a Gwen, Jamie, Richmond, rodina Rosie, Belko... i Mitch, ono se to týká vlastně fakt skoro všech, což je ale něco naprosto mimořádnýho a nevídanýho). O Sarah a Holderovi snad netřeba mluvit, Sarah je nádherně frustrujícím způsobem (kdy člověk furt doufá v nějakou změnu, protože ono jí nejde jen nenávidět) neustále na pěst, a z Holdera se pro mě naproti tomu postupně stala jedna z nejoblíbenějších seriálovejch postav vůbec. ()

Galerie (200)

Reklama

Reklama