Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sarah Lindenová se několik hodin před Sewardovou popravou pokouší dosáhnout odkladu. Mezitím se dozvídá, že Seward v noc vraždy skutečně v domě byl a Adrian ho viděl. Proč tam ale přišel? Ve vězení probíhá nervy drásající zkouška brzké popravy. Do popravčí čety je jmenován i Henderson, který si to nepřál, Becker ale jako vždy dělá vše pro to, aby jiným co nejvíce znepříjemnil život a ponížil je. Sarah navštěvuje Sewarda ve vězení a přináší s sebou prsteny, které byly jako trofeje nalezeny u Millse. Seward pozná laciný stříbrný snubní prstýnek své ženy a uvede, že má na rubu rýhu. Sarah ji tam skutečně najde. Ihned volá Holderovi, aby přinesl fotografie z jeho spisu, možná na některé bude mít manželka prstýnek na ruce. Mohlo by to posloužit jako důkaz … Do vězení přichází i pěstounka s malým Adrianem, který si přeje vidět otce. Becker zlomyslně vše prodlužuje a dokonce se snaží silou Sewarda odvést. Sarah mu ale pohrozí stížností u jeho nadřízeného, protože odsouzený má na návštěvu právo. Seward se tedy vrací a před Sarah se zpovídá ze všeho špatného, co v životě udělal i z toho, jak se choval k manželce a k synovi, kterého si nikdy nepřál a nakonec opustil. Prokurátor Sarah telefonicky slibuje, že zvažuje odklad popravy. Holder, který v posledních dnech neustále popíjí a který přinesl Sarah fotografii manželky s prstýnkem na ruce, se tam setkává s Adrianem, který nakonec prozradí, že otec v osudnou noc skutečně v domě byl, viděl ho. Označil jiného muže, protože mu nechtěl dělat potíže. Když se to Sarah dozví, snaží se ze Sewarda vytáhnout, proč byl v domě a jestli tam náhodou neviděl něco podezřelého. Seward ale zarytě mlčí … Sarah rozčileně odchází a když nastoupí do auta, volá prokurátor: odklad nakonec neschválil. Sarah je zdrcená, vše je ztracené, chce okamžitě pryč. A tehdy ji přemluví stále ještě přiopilý Holder. Nakonec se oba společně vracejí do vězení … Sarah jde opět za Sewardem a tentokrát se alespoň dozví, proč šel v osudnou noc do domu. Přišel si pro syna, kterého tak nezodpovědně opustil. Na zemi ale viděl mrtvou manželku a došlo mu, že je konec, nic už nemá cenu … Když se má Adrian konečně setkat s otcem, ukáže se, že Becker zlomyslně čekání prodlužoval tak dlouho, že už je na návštěvu pozdě: do popravy zbývá poslední hodina. Sarah je zničená, ale nemůže nic dělat … Stráže odvádějí Sewarda k šibenici a když se podívá oknem, uvidí tam Sarah a svého syna, který zvedne ruku na pozdrav. A Becker zařídí i poslední špinavost: kvůli úmyslně špatně udané váze odsouzence není popravčí mechanismus správně seřízený, aby popravovaný zemřel okamžitě. Zoufalá Sarah je tak svědkem Sewardova posledního děsivého boje o život … (TV Prima)

(více)

Recenze (5)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Musím říct, že se cítím příjemně překvapen tím, že jsme nebyli svědky nějakého nepravděpodobného dějového zvratu, ale že opravdu došlo k příjemné popravě udušením. Celá epizoda se tentokrát zvládla odehrát za zdmi věznice. Současně došlo k uzavření zásadní dějové linky a vrah na druhé straně barikády byl rovněž označen, takže to vypadá na šílené dvoudílné finále plné zvratů a doufám, že i šokujících odhalení. Celkem příjemné atmosferické peklo, když se zkusíte vžít do role popraveného víte přesně, kdy umřete a představíte si, že vám odtikávají poslední hodiny, minuty a sekundy života. Moc hezky tvůrci přenesli atmosféru - tak jak to umí, bez nadbytečného sentimentu, na ten se zde nehraje. [80 %] ()

Trešlson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl případ prakticky neposune a odehrává se na jedom místě, ale za mě doposud nejlepší a nejsilnější díl tohoto seriálu. Herecky se tu jede první liga na všech frontách. ()

Reklama

Reklama