Reklama

Reklama

Zločin

(seriál)
Trailer 1
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2011–2014), 33 h 47 min (Minutáž: 43–60 min)

Tvůrci:

Veena Sud

Hudba:

Frans Bak

Hrají:

Mireille Enos, Joel Kinnaman, Billy Campbell, Liam James, Michelle Forbes, Brent Sexton, Kristin Lehman, Eric Ladin, Jamie Anne Allman, Evan Bird (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(44)

Sarah čeká poslední den v práci. Stěhuje se i se synem za snoubencem. Je však povolána do parku, kde se našel dívčí svetr a kreditní karta. Vyjde najevo, že oblečení patří pohřešované dívce. Osobní život bude muset jít na chvíli stranou... (TV Prima)

Diskuze

jerry12

jerry12 (hodnocení, recenze)

Lazyt

Je to tak, jak říká alienemo. Nejde o právo, ale o jeho vymahatelnost; právo funguje v rezervacích formálně stejně jako všude jinde, ale jeho vymahatelnost je všude napříč Spojenými státy víceméně flexibilní a indiánské rezervace mají pochopitelně svůj vlastní extraordinérní styl co se vymáhání práva týče. I co se týče federálních zákonů, tak v konzervativních oblastech si je řeší takříkajíc "po svém". Nebývá výjimkou, že ani vraždy nejsou nahlašovány, a FBI často nechává pro oboustranný zájem tyto rezervace fungovat jakoby trochu mimo globální řád.

alienemo

alienemo (hodnocení, recenze)

Lazyt

Myslim ze tam vladne klasicky zakon. Ale na jeho dodrziavanie dohliada policia rezervacie a ta je vyberana z clenov rezervacie. Pri zavaznych zlocinoch ako vrazda su povinny kontaktovat federalne organy, ktore ako jedine mozu na uzemi rezrevacie vykonavat vysetrovanie. Samozrejme ich musi sprevadzat clen rezervacnej policie.

Lazyt

Lazyt (hodnocení, recenze)

to jako jestli jsem pochopil správně tak na indiánských územích vpodstatě vládne naprostá anarchie? nebo jako  snad nějakými pravidly řídit snad musí? 

na příspěvěk reagoval alienemo, jerry12

zsn

zsn (hodnocení, recenze)

Cekala jsem s kazdou dalsi radou kdy dej opadne ale bylo to lepsi a lepsi. Natolik ze jsem si ubirala spani abych mohla videt dalsi a dalsi dil. Nechapu proc jsem tento serial tak dlouho odsouvala a nechapu ze neni v prvni dvacitce nej serialu protoze co jeste vic byste chteli? Nejake kriminalky Miami apod. sracky z Novy se mohou jit zakopat. Jen lituji ze to skoncilo u 4 rad. Fnuk fnuk.

*CARNIFEX*

*CARNIFEX* (hodnocení, recenze)

Prosím Vás, všetky tieto séria riešia jeden a ten istý prípad?? teda série na seba nadväzujú??

na příspěvěk reagoval NightPorter

Alena77

Alena77 (hodnocení, recenze)

Eržik

Já jsem závěrečné ,,spříznění" vůbec nečekala. O to víc mě to příjemně překvapilo! Plus ta hudba byla dokonalá.

Eržik

Eržik (hodnocení, recenze)

Tak až teď jsem se dostal k tomu se se seriálem rozloučit... Narazil jsem na něj na netflixu a tak jsem konečně během dvou dní shlédl poslední řadu. Líbila se, mělo to svou typickou atmosféru a postavy byly správně vyřízené :-) Závěrečný "happy end" jsem přijal rozpačitě, ale proč ne. The Killing bylo příjemné seriálové zpestření.

na příspěvěk reagoval Alena77

Domtchaa

Domtchaa (hodnocení, recenze)

Napada mě jen jediny vysvetleni a to, ze ta divka bez prstu byla jedina prezivsi a znala jeho podobu, A treba z novin vedela ze to je policejni komisar, ale bala se s tim jit na policii, protoze vedela, ze by ji stejne nikdo neuveril a tak se rozhodla radsi zdrhnout, zato Bullet mela kuraz a styky na to, aby ho praskla a usvedcila.

 

Na druhou stranu, v nemocnici mela spolupracovat s kreslirem, tudiz v tu dobu urcite nevedela ze Skinner je od policie..

A nepamatovala si ona nahodou jen jeho oci ? To jako popsala jeho oci Bullet a ta hned vedela ? :D

 

Nejlepe z toho vychazi ta prvni moznost, ze v nemocnici jeste nevedela kdo to je a pak musela videt jeho fotku v novinach a bylo ji vsechno jasne.

Domtchaa

Domtchaa (hodnocení, recenze)

jeste mě napadla jedna otazka.. :-D .. jak je to s tou bullet a tim, ze znala Skinnera ? Odkud ho znala a jak ji ho asi popsala ta jeji ''kamaradka'' bez prstu ? Sarah se Skinnerem si tadytu situaci z casti vysvetli v aute na konci, ale Sarah mu tyto otazky vubec nepolozi ..

Alena77

Alena77 (hodnocení, recenze)

Mě osobně hodně překvapil závěr. Opravdu jsem nečekala, že by tihle dva skončili spolu. Takže za mě konec parádní plus poslední song parádní.

Domtchaa

Domtchaa (hodnocení, recenze)

jerry12

U toho Skinnera spis nez lidskou tvar bych rekl, ze to poukazalo na jeho zvrhlost :-D ale ja tu zalezitost s prstynkem jsem schopnej pochopit, vem si ze i Reddick, ikdyz mel tu fotku jako dukaz a videl na jeho dceri ten prsten, tak bez dalsich indicii by mu to taky nedoslo, nehlede na to ze to mohla byt shoda nahod, takovych prstynku muze byt hafo.. 

 

Mam to stejne, prvni pripad povazuju za stezejni a nejlepsi, samotnou radu povazuju za nejlepsi tu druhou, ale celkove prvni tri rady hodnotim absolutnim hodnocenim a tu posledni spis jen prumernym, tam me mnohem vice zajimalo jak to dopadne s hlavnimi hrdiny, nez samotny pripad, kde mně motivace vraha prijde strasne slaba a nepochopitelna..

na příspěvěk reagoval jerry12

jerry12

jerry12 (hodnocení, recenze)

Domtchaa

Co se týče informací o tvůrcích, ověřím je a tvůrce přidám, pokud tvé informace sedí. Díky.

Co se týče tvých otázek, tak na obě se těžko odpovídá. Co se týče obrázku, myslím, že to byla záměrná vsuvka, která měla pomoct vygradovat napětí a dodat tomu trochu tajemna, ale žádný narativní účel neměla, spíš to byl jen režisérský gag. Za tím bych hlubší význam nehledal, kdo tam ten obrázek dal, tam zodpovězeno není, tudíž to nemůžeme zodpovědět ani my a je to jen prostor pro spekulace, možná záměrný, aby se vyvolal mezi fanoušky WTF efekt a aby o tom diskutovali, to se v moderních seriálech dělá poměrně často a většinou řekl bych i účelově (True Detective, Sherlock, ...).

Ten prstýnek byl pochopitelně naprosto nelogický, myslím, že si to řekl každý, jaký idiot zabije desítky lidí a pak na sebe sám nasadí tak jednoznačný usvědčující důkaz. Nicméně myslím, že tohle naopak hlubší význam mělo, zaprvé to tedy vedlo k dopadení vraha, což mohlo být sofistikovanější, ale tím prstýnkem podle mě chtěli symbolicky ukázat, že má Skinner i svojí lidskou tvář. I když to bylo trochu primitivní a do toho, jak sofistikovaný byl celý seriál, to vůbec nesedělo. Nicméně já jim to odpustil, protože The Killing pro mě charakterizuje především případ Rosie, který byl naprosto dokonalý (až na pár nezodpovězených otázek, ale to mám i víceméně rád, když něco zůstává otevřené), takže mírné přešlapy v dalších sériích pro mě z hlediska hodnocení nepředstavují zásadní problém.

na příspěvěk reagoval Domtchaa

Domtchaa

Domtchaa (hodnocení, recenze)

Ludus

No, rekl bych, ze prvni rada toho danskyho je totozna s prvnima dvema radama americkyho killingu ( usuzuji podle synopse) ale druha a treti rada danskyho originalu jsou uplne jiny pribehy. Predpokladam, ze treti i ctvrta rada killingu je cisty original. 

 

V popisku je chyba, co se scenare tyce. Ano, Nic pizzolatto napsal nebo spise prepsal scenar 1. rady danskyho originalu do americky podoby, ovsem scenar ma dale na svedomi Veena Sud.Dale v popisku rezie chybi reziserske eso Jonathan Demme, je reziserem  posledniho dilu serialu.

 

a dve otazky na zaver : 

 

1. Kdo dal v druhe rade na lednici lindenove obrazek s tema stromama z predchoziho pripadu? ta indianka, co ji spizovala v aute ? ta s tim preci nema nic spolecnyho, ale mozna ze se na ni informovali a chteli ji jen vydeptat. Nebo to snad byl samotny krysar ? ale ten preci nemel zajem aby se lindenova poustela do staryho uzavrenyho pripadu.

2. Jak jen mohl krysar dat svy dceri ten prstynek sve obeti? ano, diky tomu je pak 4. rada zajimava a napinava, ale je to tak strasne nelogicky.. vzdyt ta dcera byla na stanici minimalne jednou s matkou, ale da se predpokladat ze tam byla casteji za svym otcem. a ve vedlejsi mistnosti, kde stala je poveseny obrovsky foto s jejim prstynkem jako dukaz..

na příspěvěk reagoval jerry12, jerry12

Alena77

Alena77 (hodnocení, recenze)

Ludus

Já jsen to neviděla, ale říká se, že to není stejné. Vrah je prý někdo jiný.

Jinak Killing nasadilo latku vysoko. Pro mě jeden z nej seriálnů posledních 5 let.

Ludus

Ludus (hodnocení, recenze)

Viděl někdo dánský originál? Je tohle americká kopie nebo je to jen seriálem inspirované? Předem díky.

na příspěvěk reagoval Alena77, Domtchaa

Dejna

Dejna (hodnocení, recenze)

SPOILER 2. ŘADA: chápete někdo, proč Darren (Richmond) v posledním dílu pomůže z basy Amesovi a šéfce kasina, když v tom byli jasně zapletený a pomáhali to celý tutlat? Tím nám chtěj říct, že Darren vlastně nebyl takovej fajn poctivej chlápek, za kterého jsem ho alespoň já měla, ale že je to jen další zkorumpovanej politik, kterýmu jde jen o jeho vlastní profit? Nějak mi to tam nesedí, třeba mi to někdo vysvětlíte.. :-) Jinak super seriál, dala jsem plný počet :-). Překvapuje mě, že píšete, že neměl sledovanost, ale ono zase když vidím, jaké typy pořadů mají obrovskou sledovanost (reality show apod.), tak je to asi jen důkaz, že se jedná o kvalitu :-))

Uživatel Krysopras smazal svůj příspěvek.

Krysopras

Krysopras (hodnocení, recenze)

Elanornegra

Se ti divím, že vůbec umíš psát, když jsi Slovák. Aha, no, už si vzpomínám, vás čoboláky vlastně na vlastní náklady kdysi vzdělala česká inteligence, díky čemuž teď můžete zvracet na internetu. Jak neprozíravé..

na příspěvěk reagoval JK77

NightPorter

NightPorter (hodnocení, recenze)

Krysopras

expert byt nemusis, ale musel bys byt obrovska guma, abys nepochopil, ze sledovanost neni znamka kvality. takovej firefly by moh vypravet, nej serial evrrr, a odpiskali ho kuli sledovanosti asi po 12 dilech. naopak serial big bang a himym mel posledni rady sledovanost velikou, a jaka to byla picovina... ale holt to je vecny udel - serialy pro jednodussi lidi vs pro nas lidi enormniho intelektu, je nas holt min, tak nam nase serialy zrusej, ale masy dementu ala krysoprase holt budou dal mit svoje himymy :-D

na příspěvěk reagoval Alena77, Elanornegra, Krysopras

Krysopras

Krysopras (hodnocení, recenze)

To je ale blbej seriál. Atmosféra má být skvělá? Vždyť je akorát šedá a bez života. Oba detektivové totálně nezajímaví a hloupí. Průběh vyšetřování totálně zamotaný, závěr nezajímavý. To, že to sledovalo asi stejně lidí jako Ordinaci, a tak už nebudou další díly, asi mluví za vše.

na příspěvěk reagoval NightPorter, jerry12

Kotuc

Kotuc (hodnocení, recenze)

NightPorter

To som ani nevedel, ze rovnaky clovek to robil, ale tiez sa mi The Killing pacilo viac. True Detective bolo take ine. Viac drama.

NightPorter

NightPorter (hodnocení, recenze)

jura-roy

no, nechci byt spatne pochopen, true detective se mi neskutecne libil, taky bych to asi nesrovnaval, ale jen, jelikoz to ma stejneho tvurce, tak jsem poznamenal, ze bych radej, kdyby svou praci upnul dale sem, ty dva detektivy jsem si proste moc oblibil a rad bych je jeste nekdy videt... coz uz true detective nesplni, protoze nova rada ma byt uplne jinak obsazena.

na příspěvěk reagoval jura-roy, Kotuc

jura-roy

jura-roy (hodnocení, recenze)

NightPorter

No true detective je jinej soudek vína a taky má něco do sebe... Je to prostě jinak dělaný a nedá se to srovnávat. Za mě je ale dobře, že Killing skončilo, protože to budem mít v paměti jako skvos a ne rozbředlou kdysi hvězdu co se změnila v patlanici jako dexter třeba, ten kdyby skončil po dvou seriích tak by byl top.

Hlavně Killing bych asi s ničím nesrovnával, protože ta ponurá atmosféra, tu jsem ještě nikde neviděl. Ze 38 dílů tam v 37 skoro neustále prší a je zataženo. Neskutečné.

na příspěvěk reagoval NightPorter

Související novinky

Robocop v Suicide Squad?

Robocop v Suicide Squad?

16.02.2015

Joel Kinnaman prorazil díky detektivnímu seriálu The Killing a loňský Robocop ho měl proměnit v novou hollywoodskou hvězdu. Nakonec to tak úplně nevyšlo, pětatřicetiletý Švéd ale rozhodně nehází… (více)

Drsný Preacher do party s Walking Dead

Drsný Preacher do party s Walking Dead

19.11.2013

Nekompromisní hrdina od „komiksového Tarantina“ Gartha Ennise už měl uzřít filmová plátna (zajímali se o něj taková jména jako Darren Aronofsky nebo Mendes) i televizní obrazovky (seriál z produkce… (více)

Mark Strong bude mocný i v televizi

Mark Strong bude mocný i v televizi

26.03.2013

Ještě nedávno jsme měli dojem, že se natáčí víc filmů s Markem Strongem než filmů bez Marka Stronga, ale nikdo si nestěžoval – v drtivé většině rolí byl skvělý a pokaždé jiný. Tak, a od léta si ho… (více)

Colin Farrell v dobách artušovských legend

Colin Farrell v dobách artušovských legend

16.03.2012

Je to docela překvapení. Studio Warner Bros. koncem loňského roku slibovalo nové pojetí artušovských příběhů v romanticko-dobrodružné fantasy Arthur and Lancelot. Titulní postavy si měli zahrát Kit… (více)

Reklama

Reklama