Reklama

Reklama

Zločin

(seriál)
Trailer 1
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2011–2014), 33 h 47 min (Minutáž: 43–60 min)

Tvůrci:

Veena Sud

Hudba:

Frans Bak

Hrají:

Mireille Enos, Joel Kinnaman, Billy Campbell, Liam James, Michelle Forbes, Brent Sexton, Kristin Lehman, Eric Ladin, Jamie Anne Allman, Evan Bird (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(44)

Sarah čeká poslední den v práci. Stěhuje se i se synem za snoubencem. Je však povolána do parku, kde se našel dívčí svetr a kreditní karta. Vyjde najevo, že oblečení patří pohřešované dívce. Osobní život bude muset jít na chvíli stranou... (TV Prima)

Recenze (414)

Lima 

všechny recenze uživatele

Spolu s ´Dexterem´ jeden z nejlepších krimi seriálů současnosti. Se zajímavou zápletkou, bez „vatové“ výplně a ke konci skvěle gradující. Hlavní plus vidím v ústřední dvojici – umanuté detektivce v podání Mireille Enos (nominace na Emmy) a hlavně jejího kolegy s nekonvenčními metodami, který si s předpisy moc velkou hlavu nedělá. Toho ztvárnil Joel Kinnaman, který se tak zařadil do řady zajímavých evropských seveřanů (Stellan a Alexander Skarsgardovi, Nikolaj Coster-Waldau), kteří si dokonale osvojili angličtinu, i s jejím přízvukem a našli tak herecké uplatnění v Hollywoodu. Jen tak dál, kluci severští, fandím vám.___PS: Nesrovnávat, prosím, s Twin Peaks. Tohle je úplně jiný pojetí, jiná liga, jiný vesmír.__PS2: Po strhující 2.sezóně přihazuji na maximum. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Prvá sezóna výborná. Premakaná psychologická detektívka s hustou atmosférou a dobre napísanými postavami, ktoré sa opierajú o skvelé herecké výkony (Mireille Enos je na Emmy). Iste, miestami je to trochu naťahovačka, ale vo finále to naberie závratné tempo, zvrat stíha zvrat a záverečný cliff je luxusný. 2. sezóna je emocionálny masaker s fantastickým rozuzlením, zvyšujem na plnú paľbu. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

po desiatich dieloch musim skonstatovat, ze daaavno ma ziaden serial takto nechytil. Od prveho momentu ste hodeni do vody a atmosfera na vas posepky prehovara: Plavaj! Plavaj! Neuveritelne charizmaticki herci, dusna atmoska toho snad najpochmurnejsieho mestecka Seattle, skvely pribeh a hlavne vynikajuca (hoci mozno obhrata) zapletka mi davaju za pravdu, ze tento serial rozhodne stoji za povsimnutie aj napriek tomu, ze tema je stokrat videna, ale to spracovanie... Mnam, mnam. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době konečně zase vynikající detektivní seriál, který sází především na maximálně realistické vykreslení prostředí a postav i provázaností více složek společnosti a prolínáním příběhů, čímž se tak trochu podobá legendárnímu seriálu The Wire, stylizací ale asi nejvíce odkazuje k neméně legendární temné detektivce Sedm (typologie postav, jejich vyhořelost a vykořeněnost, rozbitý rodinný / partnerský život, posedlost prací, neustálý déšť, přítmí a neutěšená zákoutí velkoměsta, scenáristicky dokonce i konec třetí série atd.). Ale hlavně ta psychologická drobnokresba jednotlivých hrdinů, to je radost sledovat. (plus taková postava detektivky Lindenové je učebnicovou studií workoholismu...) Dvojice Lindenová & Holder je možná tou nejlepší detektivní dvojkou vůbec, jednak jejich dokonalým lidským skloubením (Lindenová coby prototyp extrémně empatické vyšetřovatelky-ženy, která je navíc obdařena zvláštním instinktem, Holder naopak tvor čistě živočišný), ale i onou prazvláštní chemií jejich vztahu. Ta proměna jejich profesního partnerství v cosi hlubšího, co je ovšem svazováno jak pochmurnou minulostí obou z nich, tak i pochmurnou prací. Největším překvapením však je, že jde o americký remake původního skandinávského seriálu Forbrydelsen a že coby remake je lepší originálu. Seriálový svět se vskutku mění... Výše řečené ale bohužel platí především o strhující první sérii, dál se úroveň seriálu hlavně vinou scenáristických kliček trochu rozmělňuje...na jednu vraždu je těch podezřelých vážně docela dost...na začátku druhé série jsem cítil mírnou diváckou krizi, pak se ale seriál opět dostane do otáček a závěr druhé řady je opět strhující...jen mi není jasné, co bude dál, když už je odhalen ten extrémně pasivní způsob zabití... Třetí řada: tak tedy úplně nový případ, tentokráte z opačného spektra lidské společnosti, to přenesení děje pomezi white thrash bylo velmi dobrým tahem, něco tak pochmurného se jen tak nevidí, druhá polovina série byla čirá televizní deprese. Série 1: 90 % Série 2: 80 % Série 3: 95 % ()

H34D 

všechny recenze uživatele

The Killing představuje přiměřeně mrazivou, severskými kriminálkami inspirovanou atmosféru ve všedním a ryze americkém prostředí. Tato zajímavá kombinace je obohacena také o širší kontext velice zajímavého a tak trochu tajuplného příběhu, který se plynule rozrůstá jak do délky, tak do šířky. Policejní postupy nejsou rozebírány úplně do podrobna, ale dodržují zásadu realističnosti. Přidejte k tomu dva charismatické detektivy a máte parádní kriminálku, která dokáže skvěle vtáhnout a nepustit. Zejména první dvě řady opravdu nemají chybu (9/10), ty další už jsou "jen" velmi dobré. (8/10) ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

...zatiaľ žiadna prehánka , no po zhliadnutí úvodnej 90- minútovky to vyzrerá na slušne upletený bič , ktorý po rozpletení , dúfam prinesie (ne)očakávané... finále .Síce fayn , ale T.Peaks je len 1 - lebo Lynch je len 1! ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

trefa do černého! Atmosféra, gradace, nezastavitelné tempo vyšetřování, výborná hlavní dvojice, hromada podezřelých, rozhodně nečernobílé postavy, pomalu rozvíjené tempo, déšť a prolínání několika příběhů.. Typ seriálu, který chci vidět co nejrychleji, protože vydržet po závěru jednoho dílu na další je hrozné martyrium. Intro přesně související a typ seriálu prozrazující, a závěrečné theme doprovázející nová odhalení či alespoň sestřih všech momentálních situací taktéž velmi padnoucí. A nemůžu ještě jednou nevzpomenout ten déšť, to, jak doprovází každou druhou scénu, seriálu výrazně pomohlo přidat na ponurosti, chladu a i na emocích.. Od Dextera nejlepší seriál na spřízněné téma, řekl jsem už někdy, jak mám tenhle žánr rád? Jen takový dodatek: Druhá série minimálně stejně dobrá jako první, ještě více se hraje na osobní strunu obou detektivů a vlastně i celého případu, objevují se nové nepříjemnosti a staronové svině, a všechno dává pořádně zabrat nervům. A poslední díl je jeden z nejemotivnějších a nejlepších zakončení jaké jsem kdy viděl v televizi. Plný počet ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavě pojatá detektivka, první dvě sezóny jeden příběh, třetí sezóna skoro vůbec nenavazující příběh druhý. V prvním se hrozně moc pracuje s rodinou pozůstalých, což je neuvěřitelně osvěžující a emocionální, nejsou to žádné loutky ani stafáž, a už vůbec ne svatouškové... přesto zde není moc patosu. Trochu mockrát se mate divák v tom, kdo je asi pachatel, kupodivu to ale funguje až do konce. Nemám skoro co vytknout, geniální je to pojetí, kdy hlavní hrdinka je neuvěřitelná kráva, a přesto jí fandíte... Třetí sezóna zamíří z prostředí vrcholné politiky ostře do nejnižší spodiny white trashe, a nebere si servítky se systémem, ale ani obětmi. Úžasné. Vada na kráse ovšem je, že jsem už asi v 1/5 série přesvědčivě označil vraha (má drahá dosvědčí), takže tápání po pachatelích jako v prvním příběhu bohužel vyšlo naprázdno. A trochu mě dožral samotný závěr, který si myslím fakt mohli odpustit (oproti tomu devátý, desátý díl... to byly špičky kriminálek, dost nevídané). Je ohlášená další sezóna, docela se těším... /// Přílepek poslední sezony: Ač se to nezdálo, hlavní hrdinka ještě vytěžila rezervy ve ztvárnění dokonalé krávy. Hrálo se trochu moc na svědomí v patetické rovině, ovšem nic moc příběhu pomohlo souběžné vyšetřování kolegy detektiva trochu naruby, u kterého potěšilo elegantní rozuzlení. Ovšem dovětek "za několik let poté" byl seriálu po mém soudu nehodný. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Počáteční nadšení z nové kriminálky se ztrácí stejně rychle, jako čas k nalezení Rosie Larsen. Ještě že tu je druhá řada. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

PRVNÍ ŘADA: Parádní detektivka, která sází na výborně napsané charaktery. Výborná atmosféra, skoro žádná vata a spousta povedených zvratů. Finální minuty - geniální. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Dobrý rozjezd, ale po pár dílech roztahaná (ale jak!) a otravně překombinovaná nuda, která nenabízí zajímavý vývoj děje ani charakterů. A všechny postavy z neznámých důvodů zatloukají - takhle nevěrohodný scénář už tu dlouho nebyl (resp byl - v roce 2007, je to jak přes kopírák). ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Po první sérii zatim za opatrných 80%. Závěr povedený, ale rozvleklé až běda. 2.série vážně masakr, hlavně druhá půlka za 100% jak vyšitých, byť celkově je třeba před týdnem dokoukaný True Detective ještě pořád hodně jinde. P.S. Linden a hlavně Holder skvělé postavy. Kinnaman je velkej frajer. 3.série spíše zklamání. Laťka nasazená závěrem případu Rosie byla holt až moc vysoko. Tentokrát roztahané ještě víc než jednička, ale hlavní dva tahouni udrží pozornost, finále bylo znovu fajn(zapadlo to do sebe do posledního dílku skládačky) a díky tomu jsem zvědavý na finální rozuzlení ve čtrvté (mini?) sérii. Trojka za 70%. Celkově pak hodně silné čtyři hvězdičky a jeden z nejlepších detektivních seriálů současnosti. Finální 4.serie za 80%. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Zapeklitý případ, kdy s každou následující epizodou máte větší a větší chuť se vrhnout na další pokračování. Kdo zabil Rosie Larsen? Specialistka Lindenová s novým parťákem Holderem pátrají po vrahovi, přičemž hlavní hrdinka neváhá upřednostnit práci před osobním životem. Postupné odhalování skutečností dodává na poutavosti, divák je neustále držen v očekávání a napětí, k prožitku napomáhá i dobrá hudba a atmosférou prosycené prostředí. Scéna, kdy se rodiče dozví o smrti své dcery, je neskutečně emotivní, sugestivní a výtečně zahraná a naaranžovaná. Pro mě vůbec nejsilnější zážitek z celého seriálu. Zatím dávám 4*, dál se uvidí. :) ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Bez debaty plný počet. Fascinácia týmto seriálom u mňa presiahla hranicu, ktorá oddeľuje bežné sledovanie na spôsob "chcem vedieť, čo bude ďalej" od pôžitku čisto zo sledovania. Brilantná emocionálna žmýkačka plná silných momentov, skvelý herci a hlavne vynikajúce spracovanie na základe pre fanúšikov zásadnej dánskej predlohy Forbrydelsen. Jeden diel=jeden deň, jeden prípad a množstvo pohľadov na jeho vývoj zo strany vyšetrovateľov a vyšetrovaných, príbuzných a známych obete či len ľudí, ktorých sa postup vyšetrovania týka. Jeden z najlepších súčasných kriminálnych seriálov. 1. a druhá sezóna: 100% Pilot 3. série: Tentoraz sa dostávame k prípadu, ktorý v minulosti už priviedol Lidenovú na pokraj psychického zrútenia. Vrah bol chytený a čaká v cele smrti, lenže zrazu sa nečakane vynorí ďalšia, veľmi podobná vražda prostitútky. Lindenová už je mimo službu, prípadu sa ujíma Holder (Kinnamanovi to v detektívnom kabáte fakt sekne) a začína si dokopy dávať súvislosti. Lenže chlap v cele smrti zasa nie je až taký nevinný... A k tomu je tu nezvestné dievča. Zatiaľ nadpriemerná kriminálka s výborným obsadením. Pilot: 80% Tretia sezóna: 90% ()

Aky

všechny recenze uživatele

Je to pěkné, ale opsané. Po první sérii jsem to vzdal. Dvakrát do stejné řeky se nemá vstupovat. Už proto, že je to ztráta času. ()

Chlupis 

všechny recenze uživatele

Téměř ve všem minimálně o třídu horší než originál. Tísnivá atmosféra pramenící z mrazivé obyčejnosti dánských prostředí a charakterů je pryč, scénáristicky se zbytečně natahuje a herecky nejsou ani v jednom případě překročeny hranice žánrových postaviček. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Čistokrvný, vyšperkovaný krimi seriál, ktorý ma zaujal hneď od prvého dielu. Dánsku predlohu Forbrydelsen nepoznám, ale ani to nie je potrebné. Čo je na tomto seriály skvelé? Skoro všetko. Skvelí herci, vynikajúca kamera, postupne budovaná atmosféra a čo je hlavné, zmysluplný dej, ktorý dávkuje vysvetlenia a odkrývanie záhady pomaly a po kvapkách. Dejová linka sa skladá z dvoch rovín. V tej prvej sledujeme emotívny osobný príbeh troch skupín ľudí (rodina zavraždenej - vyrovnávanie so stratou blízkeho človeka, vyšetrovatelia - boj s vlastnou minulosťou a osobnými problémami a ľudia z dvoch táborov politickej kampane - vývoj psychológie a postupná kryštalizácia osobnosti). Druhá rovina predstavuje samotné a nekompromisné vyšetrovanie záhady. V seriály sa tieto dve časti vzájomne dopĺňajú a na striedačku v rozličných úsekoch príbehu si dominujú. Čo sa mňa týka, tak v prvej polovici seriálu ma viac bavil emotívny osobný príbeh ľudí a to, ako ich tragédia dokázala ovplyvniť, v druhej časti zasa prebralo žezlo vyšetrovanie prípadu. Čím bol človek bližšie k rozlúsknutiu prípadu, tým to bolo zaujímavejšie. Presne ako si u päťhviezdičkovej kriminálky so zaujímavou príbehovou nadstavbou predstavujem. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

No, ako začať. Hneď ako som počul, že sa to podobá na Twin Peaks, skočil som to po ako pes po kosti. Len aby som možno niekomu ušetril pár hodín života: s Twin Peaks to má spoločné okrem spomínania tu v komentároch, základnú synopsu (a tá mysteriózna a "divná" čas tu samozrejme nieje). Pilot resp. úvodný dvoj-diel bol fajn. Oboznámil nás s postavami, ukázal obeť a celkom slušne sa začalo vyšetrovanie (síce to neznie nijak zaujímavo, pilot bola fajn filmarčina so slušným scenárom). No s pripadajúcimi dielmi to viac a viac padalo do priemeru, len mierne vylepšenému než ktorákoľvek kriminálka z TV. Postavy sa jednoducho vyškrtli zo seriálu a už sa viac neobjavili (hlavne sľubná dejová linka so študentmi) vyšetrovanie bolo také mdlé a postavy nie moc sympatické. Dej sa zamotával, no nepripadalo mi to vôbec logické a až na záverečné odhalenie bol po každom diely nový podozrivý a tým pádom u mňa upadala tá zdravá dravosť za každým dielom. Sfúkol som to za tri dni, no je to (len) lepší priemer a otázkou storočia je stále "Kto zabil Lauru Palmerovú" a nie Rosie Larsen. PS: tá politická čast seriálu bola okatá od začiatku :) ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ za prvú sériu dávam 4* Trošku som sa obávala toho, že celý seriál sa točí len okolo jednej obete vraždy. Som zvyknutá, na mŕtvoly v každej novej epizóde ako napr. pri seriále Kosti. Ale naopak ocenila som to, že prípad nebol vyriešený a zbuchnutý za 45 minút, je tam väčší priestor na zápletky, dôkazy a na mnoho podozrivých. Jediné čo ma tam naozaj nudilo boli všetky tie politické sračky a opletačky okolo volieb. Áno, bolo to tam dôležité ale nie všetko proste niektoré scény tam byť nemuseli. Nudili ma a neskôr mi začali liezť na nervy. Ale teším sa na druhú sériu a teda hor sa na ňu! Jo a Holder je vážne fajnový! Taký zarastený feťák ale aj tak ho žeriem a občas mi je ho ľúto za to ako sa k nemu správa Sarah. Dúfam, že sa v seroši nikdy neoholí.... Ale to podstatné nie je........... Bože už sa mi o ňom aj sníva. Bola som jeho parťáčka a povedal, že som najlepší detektív v okolí. Jo a stále trvám na tom, že scény kde je ten zasratý politik ma vôbec nebavia. Nemôže už umrieť alebo tak nejak?!...... Páni. Tak koniec druhej série sa teda pekne zvrtol. Idem na poslednú časť a ten začiatok predposlednej bol teda zaujímavý! Som zvedavá ako to bude pokračovať. Tak chvíle trávené so seriálom The Killing sa pomaly blížia ku koncu. Seriál dokázal byť dobrý i bez sex scén, bozkávania a iskrenia medzi pracovnými partnermi a bez gay scén, najnovšie to je dáka obľúbenosť do seriálov strkať homošov. Po ukončení celej série zvážim, čo s hodnotením. Len tak mimochodom Lindenovej by som odporučila dáky ten balzam na pery! Nie, nie a ešte raz nie. Nemôže byť koniec. Posledná séria posledná epizóda, tak to som každú chvíľu mala na tvári udivený výraz, resp. prekvapený. Každú chvíľu podozrievavý výraz a nakoniec sa to skončilo takto! Sakra! Hodnotenie 4* ponechávam. ()

Související novinky

Robocop v Suicide Squad?

Robocop v Suicide Squad?

16.02.2015

Joel Kinnaman prorazil díky detektivnímu seriálu The Killing a loňský Robocop ho měl proměnit v novou hollywoodskou hvězdu. Nakonec to tak úplně nevyšlo, pětatřicetiletý Švéd ale rozhodně nehází… (více)

Drsný Preacher do party s Walking Dead

Drsný Preacher do party s Walking Dead

19.11.2013

Nekompromisní hrdina od „komiksového Tarantina“ Gartha Ennise už měl uzřít filmová plátna (zajímali se o něj taková jména jako Darren Aronofsky nebo Mendes) i televizní obrazovky (seriál z produkce… (více)

Mark Strong bude mocný i v televizi

Mark Strong bude mocný i v televizi

26.03.2013

Ještě nedávno jsme měli dojem, že se natáčí víc filmů s Markem Strongem než filmů bez Marka Stronga, ale nikdo si nestěžoval – v drtivé většině rolí byl skvělý a pokaždé jiný. Tak, a od léta si ho… (více)

Colin Farrell v dobách artušovských legend

Colin Farrell v dobách artušovských legend

16.03.2012

Je to docela překvapení. Studio Warner Bros. koncem loňského roku slibovalo nové pojetí artušovských příběhů v romanticko-dobrodružné fantasy Arthur and Lancelot. Titulní postavy si měli zahrát Kit… (více)

Reklama

Reklama