Reklama

Reklama

Zločin - Série 3

(série)
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, 2013, 8 h 39 min (Minutáž: 43–44 min)

Tvůrci:

Veena Sud

Hudba:

Frans Bak

Hrají:

Mireille Enos, Joel Kinnaman, Elias Koteas, Hugh Dillon, Amy Seimetz, Bex Taylor-Klaus, Julia Sarah Stone, Peter Sarsgaard, Gregg Henry, Aaron Douglas (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Jeden rok poté, co policejní vyšetřovatelé Sarah Lindenová (Mireille Enosová) a Stephen Holder (Joel Kinnaman) uzavřeli případ vraždy dospívající dívky, se všechno změnilo. Sarah už nepracuje u policie. Ale když její bývalý parťák Holder během pátrání po mladé dívce, jež utekla z domova, odhalí sérii strašlivých vražd, jejich cesty se znovu protnou. Nově odhalené zločiny totiž mají spojitost s vyšetřováním, na kterém se Sarah podílela. A tak je chtě nechtě znovu zatažena do života plného bolesti a utrpení, o kterém si myslela, že už ho dávno hodila za hlavu… (TV Prima)

(více)

Recenze (13)

Helmutek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí a čtvrtá série je téměř oddělená od příběhu prvních dvou, provázanost je jen díky Sarah a Holderovi - ale zasazení děje na opačnej pól společnosti týhle dvojce prostě víc než sedlo, protože tady jsem najednou začal cejtit, že to má právě to něco víc, co mi trošku chybělo v sériích prvních. Sérií třetí (POZOR, TROLEJ) by seriál klidně bejval skončit moh, i když bych i já prskal na to, že to skončilo moc rychle a vlastně to je neuzavřený - každopádně by to bylo celkem zajímavý, skončit tím, že z Linden se (možná? možná ne?) nevypočítavě stal někdo, proti komu neustále bojovala, a že je to vlastně všechno v prdeli - tak se s tim, diváci, poperte, a dobrou noc! ()

sochoking 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Temná a depresívna trojka sa nesie v rovnakom duchu, ako predošlý prípad, ktorý zabral dve, rovnako temné a depresívne, sezony. V predošlých dvoch som sa nudil tým častiam, ktoré tvorcovia venovali rodine Larsenovej, tu pre zmenu väzeniu. Ale ako celok to funguje (s opäť totálne premakaným scenárom) perfektne. S trochou trpezlivosti sa finále odvdačí znovu výbornou poslednou epizodou, v ktorej by som  ale osobne najradšej jednu  z fleku  pritankoval Lindenovej na tú jej ryšavú, rolákovú držku! Ale i napriek týmto malým nezhodám medzi mnou a Lindenovou, musím ísť zase s hodnotením na plné gule! ()

Reklama

cross 

všechny recenze uživatele

Lindenová není Lundová, The Killing není Forbrydelsen!!! První dvě série jsem z pochopitelných důvodů přeskočil (zápletka je stejná jako u dánské předlohy) a od třetí jsem dle hodnocení čekal skoro zázraky... Dostal jsem ale pomalu se hýbající příběh, bez napětí, bez akce, s mnoha nelogičnostmi (opravdu v parčíku uprostřed města nikdo x let neobjevil mrtvoly?), slabými hrdiny, nedotaženými mikropříběhy a vysloveně stupidním závěrem. Pospává se u toho sice dobře, ale jestli tohle má být vrchol amerického kriminálního žánru, milerád zůstanu u jeho severských kolegů. Oooobrovské zklamání - zkuste originál! ()

TesterX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nový případ, nové prostředí, temné ulice, nenahraditelná dvojice detektivů s lidskou tváří a nejistota v tom, kdo se skrývá za vraždami mladých dívek ve výsledku vyústí do (aspoň pro mne) velmi nečekaného závěru. Atmosféra je opět hutná, postavy jsou naprosto výtečně zahrané a i přesto, že má člověk možná trochu problém se v prvopočátku vcítit k lidem "z ulice," nemění to nic na perfektní sérii. The Killing podle mne zůstane ve svém žánru dlouho neporažen. ()

jackalsc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Znovu pomalý rozjezd, ale konec zase má vše v malíku. Peter Sarsgaard zde předvedl unikátní ztvárnění vězně na smrtelné cestě. Výborný rozvoj a ke konci naprosté nervové selhání a ukazatel, jakou kontrolu stále nad námi mají lidské pudy, když se láme chleba, nezáleží jak tvrdě se snažíte vypadat. Konec hodně napínavý, ačkoliv se mi moc nelíbilo zjištění kdo to nakonec byl. Spíše to vypadalo, jako kdyby se tvůrci na poslední chvíli snažili vymyslet plot twist, který by měl ohromit diváka a na původní události nebral ohled. Také mám výtku k jakémusi dominovému efektu. Když se totiž dozvíme nějakou zásadní věc, všechny informace se začnou sypat ze všech stran na daného pachatale. Na konci to nevypadá moc přirozeně, protože proč by pachatel dělal nějakou blbost, kterou získá naprosté minimum času, která ho ale odhalí, i když nikdo zatím moc netuší, nebo někdo něco tuší jen dílem nepředpokládané náhody. A přitom se chová naprosto přirozeně a tzv. čeká každou minutu na dopadení. ()

Galerie (47)

Reklama

Reklama