Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Emergo je hororový film Carlese Torrense, který pojednává o skupině parapsychologů, kteří vyrážejí vyšetřovat sérii neobvyklých jevů, které se objevují v nově obsazených bytech obytného domu. Telefonní hovory bez volajícího, tajemné stíny, mimořádné emise světla, létající objekty a exploze žárovky, to jsou některé z událostí, kterým budou čelit, a které budou doprovázet každý jejich krok. Pomocí infračerveného natáčení, digitálních fotografií, detektorů pohybu a dalších pomůcek, se skupina pokusí kontaktovat "druhou stranu". Bude to stále více nebezpečnější, protože budou v blízkosti bodu, odkud není návratu. (juta)

(více)

Recenze (41)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Čekal se španělský klon Paranormal Activity, je to španělský klon Paranormal Activity. Bohužel ale výrazně slabší, než nejslabší PéÁčko (edit podzim 2012: už ne!), což třeba pro mne znamená dvě hvězdy, ale hateři found footage stylu asi půjdou ještě výrazně níž. Opravdu mě zklamalo, že tvůrci nepřišli skoro s žádným novým zajímavým nápadem, takže se nakonec jen postoprvé koukáme na něco, co bylo okukané už podesáté. A největší průšvih je, že ani herecky a atmosféricky není film příliš povedený. Tentokrát holt Španělé zklamali, škoda. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Tak dosť! Už sa mi nechce prižmurovať oči nad každou novou očakávanou blbosťou, takže tentokrát budem prísnejší. Že je found footage upadajúci žáner, ktorý ťahá ku dnu takmer každý jeden "pokus", je jasné - a o tomto to platí rovnako. Neviem, či to súvisí s režisérovou neskúsenosťou, najskôr áno. Remeselne v poriadku, pekná kamera, pekné efekty (v druhej polovici samozrejme), ale šli žiaľ na úkor akéhokoľvek strachu či napätia. Nuda až to bolí. Že sa celú prvú hodinu nič nedeje, by som ešte prežil, do toho NIČ samozrejme zahŕňam aj nečakané posunutie lavice či dvíhanie sukničky mladej slečinky. Že do toho strčia prevteľovanie, mi tiež až tak nevadilo, aj keď filmu to nepomohlo ani omylom. Ale že sa pri 80 minútovom horore zľaknem jeden jediný krát, je už problém. Hlavne že v tom byte na konci poletuje všetko možné aj nemožné. Toto ma jednoducho nebavilo, zlatý Grave Encounters. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Emergo přináší Španělský horor ve stylu Paranormal Activity, v němž všichni mluví anglicky:) Snímek má slušný scénář a výborné výkony, zejména "taťka" se ve své roli činil. Klasická "natáčecí" duchařina s entitami, které dělají bordel po baráku. Několik lekacích scén zaručeno a ta závěrečná scéna. Člověk si jenom říká, proč furt tak rádi lozí po stropě vzhůru nohama...:) ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Vlastně nevím, jak se u filmu tohoto žánru (tj. mix found footage + roztřesené kamery domácího videa v rukou poloherce dělajícího, že patří k týmu dokumentujícímu paranormální jevy + hystericky se chovajících nesympatických lidí) pozná, že je dobrý. Jaká jsou měřítka -- má vás / nás to bavit? Má nás to vtáhnout do děje a nechat promodrat, protože ani nedýcháme? Má nás to donutit převléci si bezpečnostní hnědé kalhoty za čisté? Máme soucítit s postavami a pocítit sounáležitost s těmi, kterým ubližuje nejen svět zjevný, ale i ten neviditelný? Máme se poučit z nových nápadů, jak z tohoto stokrát vyvařeného pytlíku udělat další mňamku? --- Zkrátka jsem na rozpacích, jak se postavit k této španělské variaci. Je relativně originální, logická. Děj dává smysl. Efekty nejsou skryty někde v šeru v digitální kameře rozzrněné, jako by to byla stará beta, s křuslým objektivem, ale jsou pěkně vidět. A slyšet: jek a vřískot a hučení a rány jako při tornádu. Já tomu snad teď, dvě hodiny po zkouknutí, dám plný počet -- což je obrat jako blázen, neb jsem těsně po- měl tendenci tak na hvězdu, dvě. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

White je chlapík v stredných rokoch, ktorý po tragickej autonehode prišiel o svoju ženu. Žije v malom byte so svojim synom Bennom a dospievajúcou dcérou Caitlin, ktorá ho neustále viní zo smrti svojej matky . White so svojou rodinou vymenil už druhý byt. Neustále ich totiž prenasleduje Poltergeist. Nevie si dať s touto situáciou rady. Požiada teda o pomoc skupinku vedcov zaoberajúcich sa paranormálnymi javmi. Je pripravený urobiť všetko preto aby ho zbavili tejto nočnej mory. Áno, áno - nie je top duchársky horor a dá sa mu kadečo vytknúť. Kopec veci som nechápal. Hlavne pri jednej zo záverečných scén, kedy vietor dosahoval takú silu, že osoby mali problém na nohách stáť, ale černoško točil a točil a točil ako pri nejakej súťaži šarkanov detí z materskej školy. Ešte stihli prehodiť aj pár plynulých dialógov. Na vzdory negatív - ja mám proste tento druh hororu rád a našiel som v ňom aspoň z časti čo som hľadal. Miestami mal dosť slušnú atmosféru. Plusom boli "asi" dve výborné ľakačky pri ktorých určite podskočíte. S odretými ušami 3 hviezdy. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Na tenhle horůrek jsem se těšil hodně dlouho a mám takové smíšené pocity. Chvílema mi to připomínalo Paranormal Activity, ale tohle bylo rozhodně lepší "home video". Rick umí točit :D Pár momentů tu bylo dobrých, chvílema jsem si snížil hlasitost a odvracel zrak, abych se tak nelekl, ale panické hrůzy jsem nedosáhl. Možná kdybych neviděl PA, tak bych si tohle užil víc. Jak jsem cítil chvílema tu podobnost, tak jsem si to tak trochu asi nechtěně znechutil. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Na týchto filmoch je bezpochyby niečo záhadné. Vždy som sa pýtal sám seba, prečo ten duch len tak pohol lavicou a tak. Keby mal aspoň hned' zámer. Chytiť ju, zdvihnúť a ojebať ju o hlavu tomu, kto ho sere hned' od samotného začiatku!! Takéto hýbanie lavicou a výzváňanie telefonom by bolo možno dobré v 60-ych rokoch. Tiež bolo dosť na hlavu, ked' mladá miesto toho aby vypadla a vracala sa až neskoro v noci, tak radšej sedela doma na riti, čumela na telku a srala každého vrátane mňa! A zaujímavé, že ten štvorročný krpec vôbec nereval. Ked' na Mikuláša behali susedia prezlečení za čertov, ja som sa v jeho veku i posral! Aj tak najlepší bol ten béčkový pornoherec v úlohe média! No, odhliadnem od týchto a iných stupidít, pomerne som sa bavil a aj parkrát zľakol, no... ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

No takhle, určitě lepší jak Paranormal Activity 1,2 a 4, na 3. díl PA to už zase nemá. Nicméně líbila se mi atmosféra u tohoto found-footage hororu, která byla už od začátku malinko napjatá. Lekačky nebyli tak kvalitní jak bych si představoval. Zkrátka Emergo ničím nepřekvapí, ale zároveň ničím nezklame. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Další z řady found footage, a opět se jedná o duchařinu z jednoho baráku. Konkrétně v jednom bytě. Co mě ale extrémně štvalo byly postavy které byly fakt na zabití. Byly strašně retardovaní, a některé scény jsem vyloženě nepochopil. Je tu pár scén které vyděsilo ale jen tím že tu byly klasické lekačky. Nicméně film ani neuměl udělat moc atmosféru a celé to bylo takový na nic. Slabota. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Hodně snaživý a intenzivní horor, který hned od začátku jede a nezastaví se, bohužel režisér má sice kvantum skvělých nápadů a dokázal natočit hodně působivé scény, jenže to bohužel není děsivé a to je v prdeli.Největší chyba je, že divák musí mít strach z toho co se děje na plátně a k tomu musí být vyděšení i herci, respektive postavy které hrají, jenže ti vědci jsou úplně v pohodě.Kolem vole lítá poltergeist jako hovado a Michael O'Keefe (herec jednoho neustálého LSD výrazu) je úplně v klidu a na kameramana huláká ''toč to! toč to!'' mno...já bych asi spíš kříčel kurváááááá, ale budiž.Další věc jsou lokace, každý dům by byl lepší než ten hnusný byt.Snaha v tom filmu je vidět obrovská a místy působivá, bohužel si sám režisér podrazil nohy velkou dávkou špatných tvůrčích rozhodnutí.50%. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Další výborná děsivá podívaná tentokrát od Španělu kteří použily moje dobré FF a tak není pochybu že mě slušně poděsily a pobavily a proto jsem rád za tenhle horor. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Paranormal Activity po španělsku, ale několikanásobně lepší, napínavější a strašidelnější. Za některé scény by se nemusel stydět ani normální kvalitní horor. Roztřesené kameře jsem sice ani tady vyloženě na chuť nepřišel, ale rozhodně jsem nebyl otráven tak, jako u většiny FF hororů. 50% ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Odpad, jedna či dvě hvězdičky - to jsou hodnocení, která se tu vyskytují nejčastěji. No tak lidi, přidejte, vždyť toto nebylo vůbec zlé. Alespoň snahu bychom mohli ocenit. Já osobně na tento film slyším. Měl povedenou atmosféru a jako jeden z mála duchařských filmů šel hned na věc od první minuty. Což bylo super. 70% // (5.9.2015) - Po druhém shlédnutí snižuji pár procentíček. Jednoduše jsem se u Emerga dnes nebál tolik, jako minule. Snížení procent znamená i snížení hvězdiček. 65% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Emergo“ je film, který neurazí, ale bohužel konkurence u vybraného tématu je tak velká a tak silná, že je potřeba přijít s něčím, co film odliší. A tady se to prostě nepodařilo ničím. Postavy nejsou vyloženě otravné, ale ani scény nejsou vyloženě děsivé. Všechno je to takové nijaké, spíše podprůměrné. „Emergo“ si pustíte, když chcete vidět duchařský film, kde to s tím strašením tak nevyšlo. A pak nepohrdnete nějakou pořádnou peckou. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Snímek si nehraje na bůhví jaký počin, chce vyždímat z kulis jednoho bytu co nejvíce - a podle mě se mu to slušně daří. Seance se senzibilem je výborná a několik scén opravdu vyleká. Takže nic pohoršujícího, pro fanoušky FF regulérní zářez. Překvapilo mě, že snímek není točený ve španělštině, ale komplet v angličtině. ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Proč se výborní Španělé hrnou do sračkoidních Found footage? Byla to nudná uspávačka, která si chtěla hrát na něco víc a překonat známe Paranormal Activity, které taky nemusím. Dávám 15% ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Tříčlenná skupinka paranormálních vědců zkoumá záhadné jevy v jednom bytě, které samozřejmě souvisí s nějakým tajemstvím jeho obyvatelů, neúplné rodiny nedávno ztrativší matku/manželku. Intenzivně straší hned od prvních minut, proto k tomu divák brzy začne přistupovat podobně stoicky jako tým vyšetřovatelů. Ve výsledku tedy nenápaditá nuda bez jakékoliv atmosféry, kde jedině slušně promyšlená found-footage forma střídající různé pohledy (kamery ruční, statické, bezpečnostní, POV) stojí za zmínku. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

I když přiznávám, že i já coby fanoušek found-footage začínám být tímhle hororovým sub-žánrem poněkud unaven, zrovna Emergo patří myslím k tomu nejlepšímu, co se na tomto poli v poslední době urodilo. Duchařina to je zdařilá, napínavá a já osobně jsem se teda u toho ani na moment nenudil (ono taky záleží na tom, s jakým očekáváním člověk usedá před obrazovku). Sympatické na filmu je to, že má pěkně ucelený závěr, ve kterém se divákovi všechno objasní a nebýt toho naprosto zbytečného posledního záběru mohlo být finále takřka bez kazu. Herecké výkony mi taky přišly ucházející, efekty výborné a stopáž rozumně krátká, takže v globálu jsem byl s filmem v zásadě spokojen. Ještě poznámka pro některé hororové fans: když nemáte rádi found-footage, tak ně prostě nekoukejte. Nebude pak muset pořád remcat... ()

peterpatrik 

všechny recenze uživatele

Pokus urobiť ničo na štýl Paranormal Activity. Neviem začiatok bol dobrý, ale koniec sa mi tak nepáčil, že až. Niektoré scény boli dosť strašidelné, ale niektoré boli prehnané. Celkovo to bolo pod priemerné, Paranormal Activity sú jediné a asi aj vždy zostanú. 45% ()

FIBO 

všechny recenze uživatele

Španělům palec nahoru. Konečně jedna z mnoha duchařin (toto pojmenování nesnáším, ale jiný český název mě nenapadá...), která je dovedena do konce aniž by se do té doby stačila utopit v nesmyslech nebo jiných scénáristických fantaziích. Emergo v zásadě ničím neohromuje, ale narozdíl od desítek jemu podobných filmů se drží na uzdě, ba co dokonce navíc předbíhá ony západní duchařské horory, jejichž scénáristé mají asi tolik znalosti látky a nápaditosti jako malé dítě. Typický vzorec typického západního hororu tohoto typu (čest výjimkám): dům, rodina, malé děti, létající předměty, ambient sounds a pak se stane nějaká hrozná absurdní konina, ale konzumní publikum odchází spokojeno. K tomu se přidá nějaký ten druhý a třetí díl a highlight žánru je tu. Nebo alespoň značka, pod kterou si lidé tento mnohými zprzněný žánr zapamatují. Znám hromadu filmů, které více či méně vycházejí ze stejné nebo obdobné synopse, no většina z nich se dříve nebo později utápí v hlouposti, nelogičnosti nebo neznalosti látky (alespoň té elementární znalosti těch reálných skutečností, na základě kterých se filmy inspirují). Emergo pro některého diváka může být nezajímavý, možná laciný film, přesto je to jeden z lepších filmů, které může tento žánr nabídnout. Pokud někdo hledá duchařinu, ve které nemohou chybět "lekačky", pohledná americká rodina a velký dům a k tomu krabice popcornu, pak toto není film pro něj. Ostatní možná uvidí nenáročný film, který si na nic nehraje a možná se i dozvíte, že obdobná událost se skutečně někde stala, nebo alespoň byla inspirována něčím, kde se nevyskytovaly potoky krve a řev dementních rozmazlených dětí. Málokdo si dokáže uvědomit, že se filmy dají vyrábět i bez speciálních efektů, bez kterých by to ale dle mnohých nebylo dost cool. ()

Reklama

Reklama