Reklama

Reklama

Vracejí se... znovu

  • USA Sometimes They Come Back... Again
Trailer

Ve strašidelném pokračování filmu podle Stephena Kinga Někdy se vracejí se Jon Porter vrací po náhlé a podivné smrti své matky do rodného města. Doufá, že odjede okamžitě po pohřbu, ale je příliš pozdě. Zlé síly, které měly před třiceti lety na svědomí brutální vraždu jeho sestry, jsou zpět. Jon ví, že noční můra nemůže pokračovat. Musí se svému strachu postavit a vyhnat démony, kteří znovu povstali, aby ovládli tělo i duši jeho krásné dospívající dcery. (Magic Box)

(více)

Recenze (25)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Prostřední díl vracející trilogie mě bavil nejvíc. Ukrutné béčko s levnými triky typicky devadesátková záležitost, ale z ústředního pekelníka jsem uchcával to byl neskutečnej hajzl. Některými černohumornými zabijáckými scénami jsem se doslova prosmál. Děsivý horor ne, ale těžká nálož dekadentní zábavy rozhodně ano! 90% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Výrazně lepší než první film. Jon si dlouho odmítá připustit, že zlo se vrátilo a navíc si dělá zálusk na jeho dceru Michelle, páč zrovna slaví osmnáctiny. A osmnáctka je pro dokončení pekelného obřadu, který Jon před třiceti lety přerušil, přímo nutná. Není tu sice šokující gore, ale některé vraždy jsou zábavné - vede trávníkář a holka s taroty... Pěkné jsou i masky a některé efekty - erotická scéna s démonem nebo zrození jednoho ze tří zmetků. A krve je tu nakonec dost. Z povídky si tvůrci tentokrát vzali především démonický motiv, což je fajn. Tony (A. Arquette) je ďábelský a postaral se i o humorné vložky (chvílemi jsem si tak nějak vzpomněl na Freddyho). Sympatické béčko co navzdory stopáži rychle uteče. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Docela dobré pokračování, ono já jsem nic nečekal, už jednička byla průměr. Tady je ale krásně slizkej a hnusnej Arquette kterej hrál poměrně dobře a zlo vystihl dobře. To samý starej dobrej Gross i Swank. Nikdo mi tu nijak nevadil. Lacinost některých efektů či gore efektů byla na škodu, třeba smrt kartama byla fakt srandovní. Nicméně film nijak extra nenudí a člověk se jen baví. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Bavili mě jenom ty démoni, nebo co to kurva je. Z těch šla aspoň nějaká zábava. Hlavní aktéři mi byli u prdele. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Na motivy povídky Stephena Kinga vznikly hnedle tři filmy. Tento je druhým v pořadí a ještě tak nějak ujde. Navíc v něm hraje mladičká Hilary Swank. I když vznikl v půlce 90. let, připomíná tenhle film TV produkci let osmdesátých, což vůbec není na škodu věci. Protože první film se držel předlohy povídky - do svého rodného města se vrací učitel, kterého brzy začnou pronásledovat příznaky jeho minulosti a dětství, kdy byl svědkem vraždy svého bratra - druhý příběh trochu obměnil. Ano, do rodného města se vrací psycholog se svou brzy osmnáctiletou dcerou (Hilary Swank v upnutých tričkách a minisukních, jednou decentně ve snu souložící). Dcera si zde najde dvě kamarádky, z nichž jedna má parapsychologické schopnosti a druhá by ráda přestala být pannou s nějakým hezounem. A protože psycholog byl v dětství svědkem vraždy své sestry, začnou se mu zjevovat duchové vrahů, kteří se vracejí pomstít. Propojenost s prvním dílem je zde pouze ve druhé úvodní sekvenci filmu u psychologa v ordinaci, jinak pak tedy volně na motivy povídky. Snímek má onu zasněnou atmosféru zapadlých amerických městeček, o jakých Stephen King tak rád píše, protože však je film jeho povídkou jen inspirován, a protože děj neplyne nijak překotně, zamrzí těch několik důležitých nelogičností, jež se zde objeví. Např. vůbec není rozvinut motiv kamarádky s parapsychologickými schopnostmi - dokáže poznat budoucnost, ale když se proti ní posadí jeden z ďáblů, ani to nepozná. Je zde vlastně jen proto, aby umřela atraktivní karetní smrtí, protože ráda vykládá karty. Celkově ale jde o příjemný televizní horor, který je z ranku všech těch kryptoidních a krajně-mezních seriálů a jako takový je nutné jej brát. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Pro tenhle film mám neskutečnou slabost. Možná proto, že se mi strašně líbí a nenacházím na něm nějak moc základních a hrubých chyb. Líbí se mi masky, líbí se mi zápletka, líbí se mi ta démoničnost a povedené kousky (zabití tarotovými kartami musí ocenit i horrorový nekulturní ignorant), Alexis Arquette se svou rolí zařadil mezi nejdémoničtější herecké představitele démonů co znám (a od této role ho mám rád). Prostě a jasně na svou třídu a dobu vzniku (horrorově slabší devadesátá léta) je to poměrně dost slušný kousek. Má všechno, co na horrorech oceňuji (i ta nahá prsa zde vyjuknou). ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Klasický King, jen trochu hůř zfilmovaný. Tak jak to on umí...minulost se setkává z přítomností, chvilku jí doprovází a pak se obě nemilosrdně setkají v reálné budoucnosti....znovu a znovu....ďábel nikdy nespí. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Proste videobéčko s kvalitami presne náležitými. Instantný horor, ktorému nekraľuje démonická parta či lacné gore, ale sexy mladučká Hilary Swank. Ale to je len osobný pohľad. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Michael Gross (Chvenie 1,2,3,4) starostlivý otec mal už problémy v minulosti, s istým zlým mladým mužom, ktorý začal obletovať jeho staršiu dcéru. Už na začiatku sa mu nepozdával, a tak sa rozhodol, že svoju sestru vystopuje a keď bude ten správny čas, nachytá ju a prekvapí toho mladíka. Ale stal sa menší omyl, sestru mu znásilnili a chladnokrvne zabili. Rozhodol sa pomstiť a spravil to už na tom mieste, kde sa odohrala tá osudová noc, kedy prišla o život jeho sestra. Ubehlo už niekoľko rokov od tej noci, a zdá sa, že niekto z minulosti ešte nepovedal posledné slovo. Pokračovanie ktoré sa nedrží pôvodného príbehu, ale vydáva sa novým smerom, do kresla zasadol Adam Grossman, neznámy režisér na poli hororového žánru. Už v prvom dieli to nevyzeralo ružove, lenže Tom McLoughlin dostal z B-čka všetko, čo sa len dalo a sám Stephen King musel byť aspoň ako tak spokojný. Ale stojíme u druhého zrodu a tak nečakajme, že to bude neviem aký zázrak. Ja som bol primerane spokojný a preto z úcty k prvému dielu dvíham hodnotenie na slušných 60 percent. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Na ten průměr se to ještě chvílemi vyškrabe, ale výš určitě ne. Některé scény jsou hodně nápadité, trikově je snímek povedený a jsou zde dobře zvládnuté triky - scéna v posteli anebo s kořínky trávy. Ale jinak je to jen opakování toho, co bylo řečeno prvním filmem, jen trochu jinak a místy i trochu drsněji. Nic moc navíc. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Klasicky Stephen King, cital som od neho toho vela, len trosku horsie sfilmovany ..... Grossmann nie je zrovna slavne reziserske meno a na zaklade tohoto filmu ani nebude, ne, ne . 30 % ()

cariada 

všechny recenze uživatele

průměrný , ale pohodový béčko s krásnou Hilary. Na záčátku zařve babka, jelikož nesmyslně myje nůž ostřím k sobě, totální blbka. Pak její pozůstalý vyklízí dům a napadnou je démoni. Jakýsi duchovní se jim vnucuje s pomocí, což odmítají, aby se vzápětí na něj obrátili o pomoc jak otřepané. Film působí spíš komicky a občas se docela zasmějete. Na béčko solidní podivaná. ()

hans500 

všechny recenze uživatele

Slušné pokračování zhruba stejných kvalit jako předchůdce, sympatické obsazení. V kategorii béčkových televizních hororů i tentokrát dobré. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Na zabití času ok. Jen ten/ta Alexis Arquette je tedy pavzhled ! - Je to muž nebo žena? - Wierd ! Jinak co se týče samotného filmu - podle Kingových románů ten lépe zpracovaný. ()

Reklama

Reklama