Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jukari Hajasaka je středoškolačka naprosto znuděná stereotypním studentským životem zaplněným jen učením. Na své cestě nudou potká partičku středoškoláků, jejichž studijním oborem je módní návrhářství. Ti ji požádají, zdali by nemohla dělat modelku pro jejich kolekci „Paradise Kiss“. Jukari nejprve váhá, ale poté souhlasí. Tím se jí otevírají dveře do úplně neznámého světa. Ze vzorové středoškolačky se náhle stane vzdorovitá dáma se sny a vůlí jim vyjít vstříc. (Zíza)

(více)

Recenze (9)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Kdyby ubrali trochu těch šílenosti a kýčovitostí, byla bych moc spokojená. Jenže to už k Japoncům prostě patří, takže to buď musím brát se vším všudy nebo si jejich filmy nepouštět. To by ale byla škoda. Vadilo mi vlastně jen to, že muži prostě nebyli muži. Všichni na sobě měli napatlaný make-up a víc módních doplňků, než já unosím za měsíc. Nic proti, ale já módu vnímám trošku jinak. Jediný, kdo se mi z nich líbil, byl George. Hlavní hrdinka byla taky v pohodě, jen mi občas při tom focení přišla hrozně nepřirozená a křečovitá. Jinak to byla pěkná pohádka. 3,5* ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Prvně se musím trochu rozčílit, že postava Jukariiny první lásky tam byla naprosto zbytečná, prázdná postava, snad aby se potěšily fanynky Júsukeho, nebo aby se moc nerozčilovali fanoušci mangy (popř. anime), že vynechali něco tak důležitého. Tady to bylo něco naprosto nedůležitého, něco, co klidně mohlo být zastáno nějakou Jukariinou kamarádkou. Ale budiž. Začátek mě moc nenadchl (nevzal). Obsazení bylo, myslím, dobře vybráno (nemůžu si stěžovat). Je to příjemný film, který bych si nejspíš víc užila, kdybych neviděla anime. To ve mně totiž zanechlo mnohem víc; větší dojem. Tohle byla "jen" obyčejná romantika. Lepší 3*. A nikdy už to vidět nepořebuji, stačilo jednou. To už raději sáhnu po tom kresleném. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Průměr, průměrů... už jsem viděla spoustu variací na Ošklivé kačátko a tohle je jedna z těch míň povedených. Ne že bych se u toho nudila, to ne, ale prostě mi bylo -náct v době, kdy se mládež dělila na somráky a vexláky. Já vždycky tíhla k té první skupině. Takže načančaný manekýny prostě nemusím. I když vypadají jako Mukai Osamu. Naproti tomu Keiko Kitagawa se mi líbila moc. Byla přirozená a moc jí to slušelo. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Neznám kreslené předlohy a možná i proto jsem neměl pocit, že by bylo něco křečovitě stříháno. X-krát viděný příběh umístněný do méně často viděného, atraktivně vypadajícího, světa módy a s taktéž atraktivní Keiko Kitagawa, kterou jsem viděl už v třetím filmu a v každém ukázala něco jiného. V Dear Friends byla tvrdá, cynická, hrubá a zraněná, v After the Flowers samurajsky klasická, silná a obdivuhodná a v tomto - Paradise Kiss - byla nejvíc obyčejná, maličko komická a lehce vyjukaná, holka, hledající svůj cíl (zajímavé, že film vznikl až po After the Flowers). Nebylo zlé :). ()

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Pro Paradise Kiss mám slabost v kreslené i animované podobě a myslím, že i film se velmi povedl. Jeho největším kladem je, že se nedrží slepě originálu, ale některé věci jsou lehce pozměněny, aby fungovaly ve dvouhodinové live podobě. Největší radost jsem měl z George, který je v originále většinou na profackování, ale tady je z něj pomalu nejsympatičtější postava. Potěšil i závěr, člověk vlastně do poslední chvíle netuší, jak film dopadne a to je jenom dobře. ()

VeliiQ 

všechny recenze uživatele

Nevěřila bych, že to ohodnotím pěti hvězdičkami, ale stalo se. Mě ten film prostě dostal. Sice módu fakt nemusím, nezajímá mě to a ještě k tomu je to hodně podobný typickému americkému filmu, ale prostě... Jsem z toho nadšená. ()

Five By Five 

všechny recenze uživatele

Mangu ani anime som nevidel a ani neplánujem, ale na toto sa pozeralo dobre... Príbeh zo sveta módy mi vyvážili zástupkyne krajšieho pohlavia, vlastne všetci herci sú pomerne sympatický, sem-tam slušne vtipná scénka, koniec pekný... Lepšejšie 3* ()

tompaulman 

všechny recenze uživatele

Můj třetí film s Keiko Kitagawa v hlavní roli. Keiko mě zaujala v Dear Friends a Paradise Kiss jsem si pustil hlavně kvůli ní. Film se ještě ani nestačil rozjet a už jsem věděl, že mám novou oblíbenou herečku :) Nejen že dobře vypadá, ale především její přirozené hraní v mých očích nemělo slabinu ani tady, ani jinde. Pochválit musím i samotný příběh, jehož vývoj jsem nedokázal správně odhadovat, a ve kterém se na první pohled slizští studenti módy postupně ukazují jako sympaťáci. Malé plus má u mě film u za zastoupení myšlenky, že by se člověk měl řídit svými přáními a ne tím, co vyžadují rodiče. Zrovna nedávno jsem si po dostudování VŠ říkal, že svoje děti do toho samého nutit nebudu. Silnější 4* ()

Morely 

všechny recenze uživatele

Hraná verze anime Paradise Kiss. Tady nastalo pro mě poněkud zklamání. Uznávám, že vtěsnat do filmu celý seriál nejde, ale podle mě tu spousta klíčových momentů chyběla. Konkrétně ty, které celé anime dělalo tak uvěřitelné. Bez toho všeho Paradaisu kisu vypadalo jako tuctová pohádka o popelce. Krásný princ tu ovšem nebyl tak krásný... Ale nedá se říct, že by to byla vyloženě ztráta času, jako oddechový film je to příjemná romantika, které bych asi dala větší šanci, kdybych neviděla předtím anime. Ovšem konec filmu mne tu potěšil velice a za to trochu bláznivě dávám o hvězdičku víc, jinak bych tak vysoko asi nešla ;) ()

Reklama

Reklama