Reklama

Reklama

Nejlepší film, jaký byl kdy prodán

(festivalový název)
  • USA The Greatest Movie Ever Sold (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dokument o značkách, reklamách a distribuci zboží, který je financován značkami, reklamami a distribucí zboží. (Rekpet)

Videa (3)

Trailer

Recenze (57)

Hees 

všechny recenze uživatele

Hlavnou devízou tohto filmu je vynikajúci nápad. Film Greatest Movie Ever Sold, The vynikajúco ukazuje ako funguje reklamný priemysel a ukazuje nám zákutia konzumnej spoločnosti. Čo je v ňom naozaj neprehliadnuteľné je to, že jednotlivý pracovníci čo sa pohybujú v reklamnej sfére chápu, ako funguje ľudský mozog a dokážu sa nám spotrebiteľom aj malou skulinkou votrieť do našej priazne, keď to najmenej čakáme. Takže film má vynikajúci aj náučný charakter o ľudskom rozmýšľaní. Koľko krát si ani neuvedomujeme, že v nejakom filme je reklama. Môže to byť napríklad značka nejakého auta a podobne a ani o tom nevieme, že v skutočnosti film podpísal zmluvu s nejakou spoločnosťou čo autá vyrába. Po tomto filme sa možno nad tým viac zamyslíme. ()

-Ravee- 

všechny recenze uživatele

Spurlock nadmíru vtipně a trefně poodhaluje zákulisí největšího zdroje manipulace dnešní doby - marketingu, což provádí tím, že ho ironicky sám využívá v absurdní míře pro svůj film.. Ač je "The Greatest Movie Ever Sold" v podstatě komedie/parodie, je také filmem, ze kterého mi letos bylo zatím nejvíc na blití.. ()

Reklama

Carrie_3 

všechny recenze uživatele

Product placement je fenomén, který nemám bytostně ráda a ve filmech nebo seriálech mě velmi obtěžuje. Vždycky si říkám, že je škoda, že si tvůrci neprosadili svou a prosazovaní určitých značek se prostě nezřekli. Na druhou stranu vzhledem ke skutečnosti, že studuji ekonomii, je mi jasné, že světem hýbou peníze a bez nich to prostě nejde. Nebýt společností, které prosazují product placement, spousta filmů by vůbec nevznikla nebo jen s mnoha obtížemi a velice často se značně omezeným rozpočtem. Morgan Spurlock vymyslel opravdu skvělý námět na tento dokument, to se mu musí nechat. Často jsem se bavila, jak se zamotával do svého záměru natočit film o product placementu financovaný čistě z rozpočtů společností, které by zde figurovaly. Dokument má spád, přináší mnoho zajímavých skutečností (pro mě byly velice přínosné názory a zkušenosti známých režisérů například), jen mě osobně chyběla ta "třešinka na dortu". Tím mám na mysli úplné dotažení tohoto snímku, přidala bych ještě 10 minut, které by zachytily, jak se plán nakonec vydařil. Z tohoto důvodu hodnotím jako velmi dobré 3*. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Prorůstání reklamy do filmy již nějakou dobu dráždí mé žaludeční šťávy. Patrně proto je mi velmi sympatický nápad, aby seriózní zadavatel reklamy zaplatil film, který zesměšňuje jeho propracované firemní strategie. Sice bych si dokázal představit i odvážnější píchnutí do vosího hnízda, ale to by se pan Spurlock musel soudit a soudit až by se americky hrdinně usoudil k smrti. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Další parádní dokumentík od Spurlocka. Tentokrát už nemusel trpět ty hnusy z McDonnaldu, a tak si vyzkoušel, jaké by to bylo natočit dokument z peněz sponzorů. Mě se to líbilo, rozhovory byly fajn (překvapilo mě, že hodil řeč s akademicky uznávaným a politicky odsuzovaným rebelem Chomskym nebo režisérem Tarantinem). Nicméně na maximum hvězdiček by to chtělo ještě trochu přitvrdit a zpracování udělat trochu přehlednější. Párkrát jsem se ztrácel v tom, co se vůbec řeší. Nicméně hodně dobrý dokument, takže doporučuju! ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Morgan Spurlock označuje Mane 'n Tail jakožto hlavního sponzora a také jej nejvíce propaguje (při rozhovoru s Conanem O´Brienem měl s sebou poníka, se sedlem nesoucí logo této firmy, i jejich šampóny), ve skutečnosti se tato firma vůbec nepodílela na financování filmu. (Rekpet)
  • Ve filmu se objevilo celkem 3 463 reklam. (ELBobes)
  • Režisér Morgan Spurlock zaplatil americkému městu Altoona 25 tisíc dolarů, aby se přejmenovalo na "POM Wonderful Presents: The Greatest Movie Ever Sold, Pennsylvania". (hrhr2)

Reklama

Reklama