Reklama

Reklama

Letos nepeču

(TV film)
  • USA On Strike for Christmas (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Po mnoha letech starání, aby měla její rodina perfektní život, má Joy všeho plné zuby a vyhlásí na Vánoce stávku. Pokud chtějí její manžel a děti další dokonalé prázdniny, budou si je muset zorganizovat sami. Seznamte se s Joy Robertson (Daphne Zuniga), supermámou, která dělá pro svou rodinu úplně vše, i když její manžel Stephen (David Sutcliffe) a zbytek rodiny, zdá se, vůbec neoceňuje její usilovné snažení, zejména pokud se jedná o Vánoce. Právě nastává další období vánočního shonu – zdobení, nakupování, balení dárků, pečení a plánování – a Joyina rodina znovu očekává, že to ona zas zázračně všechno zvládne bez jakékoli pomoci. Ale ne tento rok! Joy vyhlásí na Vánoce stávku, což bude mít samozřejmě úsměvné následky. (HBO Europe)

(více)

Recenze (34)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Příjemný rodinný film o tom, že o Vánocích nemusí být všechno dokonalé, hlavně, že je rodina po hromadě a mají se rádi. Líbí se mi, že se nám tvůrci snažili připomenout hlavní podstatu Vánoc, na kterou všichni pravidelně zapomínáme. A jak by se podle hodnocení mohlo zdát - není to hloupé a dokonce ani u dialogů mi za všechny přítomné nebylo trapně. Proto mi vrtá hlavou, proč tu autentičnost zkazili matkou hlavní hrdinky, která je ve skutečnosti jen o pár let starší, než její "dcera" - a jde to vidět. Konec byl až příliš nuceně cukrkandlový. Ale jinak je to nenáročná podívaná, která se hodí ke slepování cukroví a popíjení čaje. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Když rodina nepomáhá a přípravy Vánoc leží pouze na bedrech jedné ženy, která kromě toho, že chodí do práce ještě vykonává roli matky a manželky, tak není divu, že tato žena si řekne jednoho dne dost a rozhodne se začít stávkovat a přípravu Vánoc tak nechá na svém manželovi a svých dvou synech. Pro mě osobně bylo chování zbytku rodiny, kteří své matce a manželce ani jedinkrát při přípravě Vánoc v tomto filmu nepomohli, naprosto nepochopitelné, protože já, ač jsem muž, tak Vánoce velice miluju, a většinu příprav na Vánoce u nás doma zajišťuji právě já. A musím uznat, že všichni tři mužští členové domácnosti byli opravdu neuvěřitelně laxní a nespolehliví, takže jsem hlavní hrdince v jejím konání fandil, aby dala pánům za vyučenou. Film nabídl i několik opravdu vtipných scének, jako například když se mužská část rodiny snažila péct cukroví nebo když se město, v němž hlavní hrdinka bydlí, zaplnilo nakupujícími muži, protože většina tamních žen se k vánoční stávce neváhala připojit. Celkově tenhle film vnímám jako příjemný a oddechový vánoční film, který nabídl jistou snahu o originalitu, a to se rozhodně cení. Nakonec jsem se rozhodl udělit filmu tři hvězdičky. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Děj je postaven na prostoduché zápletce. Rodina je vystavena vánočnímu shonu, matka odpočívá a všem ukazuje jak to bez ní nejde. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Tak to dopadá, když se americká žena obětuje pro vánoční večírky svého manžela a dvou frackovitých synků... Protože jinak přece Vánoce pro naše blízké připravujeme s láskou. Milujeme pobíhání po obchodech, vybíráme s nadšením ty nejlepší dárečky, abychom pak tu ohromnou záplavu nesmyslů naštvaně balili do pozdních hodin. Tak rádi vymýšlíme sváteční tabuli a připravujeme nesmyslné množství cukroví, o které vlastně nikdo nestojí. S úsměvem na tváři se vrháme na mytí oken, vysávání koberců a stírání podlah. No zkrátka Letos nepeču se snaží tomuhle všemu feministicky (ehm, ehm) vzdorovat a výsledek je směšný, neuvěřitelný, ale uschován pod vánoční červeno-bílou čepicí, takže vlastně v pořádku. A Chris z Gilmorek je pořád fešák :-) ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Trochu křečoidní vánoční matlanina. Pěkně se mi koukalo na 23letého Victora Zincka Jr. (vyšší syn Jeremy) a na 26letého Evana Williamse (syn Mark). ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Ten rozhovor pro tv na konci byl tak kýčovitý a ubohý, že jdu okamžitě z hodnocením dolu. Feministické vánoce, to tu snad ještě nebylo, co si mysleli ? že z toho bude vánoční trhák ? ()

klertecka 

všechny recenze uživatele

Matka se může přetrhnout a její nemožnej manžel a děcka to berou jako samozřejmost. Matce z toho rupnou nervy, rozhodne se rezignovat a málem celé rodině zkazí Vánoce. Naštěstí se všichni umoudří a jsou zase šťastní. Vážně hustý. Možná nechám moji mámu inspirovat se, ať je taky sranda. ()

Asmodin odpad!

všechny recenze uživatele

Dlouho už jsem neviděla film o ničem. Tento film degraduje ženy na služky, kterým otrokářsky vládnou jejich muži a děti. Fascinovaně jsem se dívala, kdy se máma vzepře svým utlačovatelům, když se tak stalo, film jsem vypla. Je neuvěřitelné, jak ze zcela žádného námětu se dát vytvořit film. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Feministický filmový kýč o "strašně, strašně ale strašně moc zaměstnané" ženské, která vůbec nic nestíhá a doma má tři chlapy, kteří "nedělají" vůbec nic. Jako mě přišlo ještě před vyhlášením té její stávky, že ona jen žvanila, remcala a nadávala, kolik toho má a přitom nic doma nedělala. Vždyť už ta její kuchyň, hlavně ta kuchyňská linka vypadá jak z časopisu o nábytku. V tý kuchyni si ještě nikdo ani neukrojil chleba, jak byla nová! Za to ti chlapi toho měli už tak nad hlavu a ona z nich dělala jen pitomce. A to jak zfilmovali, jak pekli chlapi cukroví, to fakt přehnali. Myslíte si, že by někoho napadlo dát do vánočního cukroví pomazánkové máslo, bezlepkovou mouku a píct to na voskovým papíře? Tak leda nějakou feministku nebo ženskou, co jen celý den sedí doma u počítače, kterým je tento film určen. Blé, jdu blejt. [629. hodnocení, 32. komentář, 37%] ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Milý a příjemný rodinný snímek, jenž sice není žádným kinematografickým skvostem, ale pobaví a navodí tu pravou předvánoční atmosféru. Za mne 60%. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Vianocny rodinny film,ktory potesi hlavne atmosferou,ale i co sa tyka deja,to celkom ujde,takze prijemna priemerna zalezitost...:-) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Úsměvný příběh z období vánoc mající myšlenku připomínající nejen ducha tohoto svátku, ale rodinné soužití jako takové. To je tak, když je žena v domácnosti na všechno sama a manžel a synové mají všechny možné aktivity, jen ne výpomoc s přípravou na oslavu svátku. Hrdinka tohoto líbezného a hlavně odpočinkového vyprávění se rozhodne pro stávku, což nezůstane bez povšimnutí nejen sousedek. Jasně, je to kýč jak bič, ale ona síla je právě ve zmíněné myšlence, která je vlastně i moralitou. Avšak cílenou a zásadní. Rozhodně nejlepší scéna je o tom, jak se pánové snažili upéct koláče. Za to by se ani groteska nestyděla. Ve filmu se rozhodně mnozí poznají a je jisté, že to jen tak nepřiznají. Povedený vánoční televizní film vhodný i pro českého diváka. ()

Reklama

Reklama