Reklama

Reklama

Mládí bez naděje

  • Austrálie Wasted on the Young

Obsahy(1)

Střední elitní škola je plná studentů, kteří vždy vědí, co je právě in, ovšem nikdy nejsou s ničím spokojeni. Nevlastní bratři Zack a Darren stojí každý na opačném konci společenského žebříčku oblíbenosti. Na jedné ze Zackových party se jednoho dne objeví také Xandrie, jediná osoba, se kterou se kdy Darren sblížil. Během party dívku kdosi zdroguje, napadne a poté nechá napospas osudu. Když se Xandrie neukáže ve škole, snaží se Darren zjistit, co se stalo, ale nikdo nic neví a i kdyby ano, nikdo nic neřekne. Zdá se, že všichni ve škole buď absolutně nejeví zájem anebo nemají dovoleno cokoli říci… Když přijde Xandrie konečně do školy, uvědomí si, že pomstou ničeho nedosáhne. Jenže Darren se rozhodne, že musí něco udělat, protože nikdo jiný pro ni nehne ani prstem. A tak se vydává na další Zackovu party, kde se konečně ukáže, který z obou bratrů si zaslouží být na vrcholu popularity. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

Marqta 

všechny recenze uživatele

Hodně povedená kamera, slušná hudba a fotogenické prostředí, škoda že to tvůrci nebyli schopní využít. Tím to tak končí, protože o smysluplném ději se dle mě nedá hovořit, postavy působí hooodně umělohmotně, stejně jako celý snímek. Tvůrci měli rozhodně hodně vysoké ambice a možná i snahu o vytvoření drsného dramatu ze zbohatlického prostředí střední školy. Na mě to ale celé působilo jen jako jedna prázdná velká bublina v líbivém obalu. Je mi líto, že nemůžu jít s hodnocením výš, protože kamera byla vážně dobrá, ale prostě netuším, za co by byla ta druhá hvězdička. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Pěkný zmrdi.Arogance z nich úplně čpěla.A co z toho je ve čtyřiceti.Politik,podnikatel s ostrejma lokýtkama,co vytlačuje lidi ze silnice atd.,atd.!I když nejsem žádnej slušňák,ani moralista,z podobnejch lidí je mi na blití.A vyblil bych se rovnou na jejich pochcanou hlavu.Film jen průměr,chtělo to trochu rychlosti do děje.50%. ()

Reklama

buchli 

všechny recenze uživatele

Asi mám slabost pro nezávislé filmy, co nejsou úplně špatné, ale přestože vlivy a používání technologií a sociálních sítí ve světě teenagerů jsou dnes poměrně provařeným tématem, postavy byly možná trochu moc vyhrocené a prostředí tak trochu cizí, Wasted on the Young se mi moc líbilo. Na vině bude nejspíš imaginativní způsob vyprávění kombinující flashbacky, flashforwardy a představy bez snižování srozumitelnosti děje. A sterilně působící interiéry, krásně doplňující citovou prázdnotu postav. ()

romanz123 

všechny recenze uživatele

Obsahově i formálně poněkud znepokojivý film o skupině studentů australské soukromé střední školy a o otázkách, které řeší (nebo spíš většina z nich příliš neřeší). Mám trochu problém s tím, že ve filmu v podstatě neuvidíme dospělou osobu, jako by v tomto světě neexistovali žádní učitelé nebo rodiče, a nejsem si jistý, co si mám myslet o závěrečné scéně, ale celkově tomuto filmu přiznám k dobru, že je to svým způsobem zajímavé. ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Scenár plný nezmyslov, neprirodzené správanie postáv, nereálne prostredie... Dej sa točí okolo malej skupinky postáv, o ktorých takmer nič nevieme... Tvorcovia sa nám snažia o nich niečo povedať prostredníctvom hlúpych a nesúvisiacich flashback-ov, ktoré sú náhodne poukladané do filmu... Toto jednoducho nemohlo fungovať. Neviem čo bolo cieľom tohto filmu, no nepostrehol som žiadnu hlbšiu myšlienku ani morálne ponaučenie. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Soundtrack k filmu nahrala austrálska kapela The Transients. (Fanita)

Reklama

Reklama