Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film Generation Um režiséra Marka Manna sleduje jeden den v životě Johna (Keanu Reeves) a jeho dvou krásných společnic (Bojana Novaković a Adelaide Clemens). Den v životě lidí na okraji společnosti, lidí, kteří v rušném New Yorku putují bary, oddávají se sexu a netuší, kam je život dovede. (ssfan)

Recenze (22)

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

Keanu se nechá v klubu na hajzlu překouřit kamarádkou a dělá u toho, že nevidí. Pak se vrátí k baru a dál pokračuje v řeči. Jeho kamarádka je v pohodě, nalitá, ale v pohodě. Dorazí domů, má z toho depku, že vede život úplně na hovno, ale večer se sbalí a znovu vyrazí do víru velkoměsta. Keanu už to nevydrží a začne mít chytrý řeči. Asi se mu ta kuřba nelíbila. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zpověď 3 osob nebo spíše 2, protože Keanu prakticky celý film nemluví. Minulý jeho film byl o ničem, ale alespoň měl nějaký děj, tenhle nemá ani tohle. Neřekl bych že natáčení veverek jak běhají po stromě bude v nějakém filmu nejnapínavější scéna. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Já vůbec nepochopil smysl tohoto filmu. Reeves čorne kameru a začne s ní šaškovat a natáčet holky na hajzlu a jejich debilní kecy. Děj nulový. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Dvě věci se tomu musí nechat, rozhodně to není typický kýč a má to docela nepředvídatelnou pointu.Experimentální haluz, která dokazuje jaký je Keanu prostě divný a složitý člověk, na jednu stránku Neo v mega blockbusteru za miliardu, na druhou stránku nemluvný John v naprosto jasně předem odepsaném, složitém a absolutně divácky nevděčném "artovém" zpovídání lidí na těsném okraji společnosti dnešního šedivého New Yorku.Ze začátku jsem to Mannovi docela žral a pevně sem věřil, že jak se film pomalu rozvíjí a sleduje Johna, má našlápnuto na zajímavý a nedoceněný artový kus, bohužel od chvíle kdy John začne na kameru zpovídat ty dvě nesnesitelný čubky de to všechno doslova do prdele, "děj" se zastaví na jednom místě a vy jste nuceni sledovat kecy dvou slepic úplně o hovně a přitom to mělo takový potenciál, když totiž John sledoval New York kolem sebe, v jeho opravdové podobě, surealistické, šedé, z pohledu obyčejných lidí, mělo to co říct a Amerika najednou nevypadala tak růžově, jak nám jí Hollywood s chutí cpe dennodenně do palice.Bohužel režisér se rozhodl ztočit po půl hodině příběh trochu jinam a kdyby tomu nenasadil tak dobrou pointu, šlo by to hajzlu úplně, přitom stačilo být v režii trochu svižnější a mohlo to být vážně dobré.Takhle je to opravdu na hodně slabé 3* a bez Reevese by to samozřejmě bylo nesledovatelné.Vážim si ho, že si občas prostě zahraje za pár piv v halucinacích svých kamarádů z nižší společnosti kteří mu prodávali drogy když mu zemřela rodina, na druhou stránku by se ale nemusel vyhýbat přeci jen ambicióznějším projektům.Mimo jiné kdyby někteří kreténi (ahoj FFilipCZ) dokoukávali filmy dokonce, nemuseli by zvracet v komentářích sračky a měli by si strčit svoje odpady do prdele, když film neviděli do konce.50%. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Tento film nemá hluché miesta, on je hluchým miestom sám o sebe. Čomu sa to Reeves spreneveril? Absencia dialógov je znateľná už z toho, že len na začiatku tam kukáte na neho asi 5 minút ako žerie sendvič. Nič okolo sa nedeje, ten chlap proste len žerie. Dve ujačané nechutné pizdy sú vrcholom vulgárnosti a nezmyselnosti tohto výtvoru. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Takto tento filmový počin jsem buď absolutně nepochopil a nebo to opravdu byla hodina a půl o ničem nebo lépe řečeno o sledování tří lidí co se natáčí na kameru a u toho si sem tam nesouvisle povídají.Snažil jsem se přijít o čem to mohlo být,ale marně...Za mě celkově tedy 20% a jedna hvězda. ()

FFilipCZ odpad!

všechny recenze uživatele

Zprvu jsem se divil, jak tento film může mít tak slabé hodnocení. Keanu Reeves v hlavní roli, dvě krásné společnice, sex, bary. To všechno mě lákalo a sliboval jsem si od toho zajímavou podívanou. Ale dostalo se mi nesmyslného děje, pitomé kamery (někdy nezabírala hlavu, někdy nohy, půlka záběru pryč, rozklepaná, nekvalitní). Možná si to odpad nezaslouží, ale už jen kvůli tomu zklamání a kvůli tomu, že jsem film nedokoukal ani do půlky (a to se nestává často), prostě ten odpad dát musím. ()

nirvana91 odpad!

všechny recenze uživatele

Prosím pekne toto bolo čo? Toto proste nie.. Mám pocit, že mi niečo ušlo. Dej, názov, pointa.. všetko.. alebo skôr ušiel do obehu tento filmový pokus.. a nemal. A Keanu môj zlatý, vieš že ťa mám rada.. a síce papáš pekne, ale kradnúť sa nemá! Keby si bol maminke zdvihol, bola by ti povedala. ()

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Jediná zajimavá věc na tom byla to rozuzlení na konci. Jinak je to kokotina, ale rozhodně menší kokotina je to do té doby, než ukradne kameru a začne točit kokotiny a my se na ty kokotiny pak diváme, takže se vlastně diváme na film kokotinu... Holky sou to pěkny, ale jinak hrozny... ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

„Čo je priateľstvo?“ „Nie je táto otázka hlúpa?“  Najväčšou otázkou, medzi inými, zostáva, že čo viedlo Keanua k tomu, aby sa zúčastnil v tomto filmovom projekte. Osobné hodnotenie: 55% (*) ()

burton odpad!

všechny recenze uživatele

"Dobrý den Same (volá Mann Rockwellovi), mám pro Vás nabídku, budu teď točit takovou sra*ku ze života městské spodiny, přesně role jak vyšitá pro Vás! Aha, jo, jo....zrovna točíte Sedm psychopatů....hm, no, tady v tom jsou všichni taky pěkně vymaštěný, moc by se Vám to líbilo. Hm, škoda, škoda. No, chápu Vás, nejste první, ani poslední, kdo mi odmítnul. Tak já asi teda nakonec budu muset cinknout Keanovi, ten zrovna nic nemá. Sice se mi do toho vůbec s tím svým sofistikovaným ksichtem nehodí, ale já to tak moc chci točíííít!!!!" ()

mark9th 

všechny recenze uživatele

Som trosku sklamany z Reevesa. Nie pre to ako to zahral, ale ze sa na to vobec dal. Ono ani s dramou to nema vela spolocne az na ten koniec, avsak ani tu paradoxne pointa nebola uplne dotiahnuta, rovnako ako pocas celeho filmu nebolo nic vysvetlene. A, ze sa to sem-tam zahra na kusok umenia, pri tom mnozstve chybajucich ''informacii'' je az smutne smiesne. Bohuzial je to mimo moj vkus. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Tento film je bohužel zářným příkladem současné generace. A naprosto to vystihl. Současní mladí mají totiž chuť jen na tři věci: chlastat, flákat se po barech a pařit a šu..t! Možná ještě sem tam si šňupnout, ale rozhodně nic nedělat a už vůbec ne pracovat poctivě. Díky internetu a novým technologiím jsou ale na všechno odborníci a všechno ví. Pokud jde o hodnocení čistě jen filmu, pak je nutné konstatovat, že film za moc taky nestojí. Především je příšerný scénář. Oceňuji pouze hudbu a částečně i herecké výkony. Absolutně se mi nelíbí střih. Ještě, že jsou tam vidět i ty ko.y, jinak bych se už opravdu neměl na co dívat. ()

Azrael 

všechny recenze uživatele

Generace Um… je film troufl bych si říct ‘‘artovní‘‘ kde ho provází celou dobu jedno slovo…zvláštní.Ať jde o třesoucí se kameru,zdlouhavé záběry na nic nebo dialogy u kterých ve velké části nevíte o co jde (ne že bych je nechápal ale po jejich konci jsem si řekl hmm a proč o tom mluví?).V hlavní roli Reeves (John) který si rozhodně ostudu neudělá a role podivína mu sedla ale jak ho do filmu dostal je mi neznámo.Slečny jsou pěkné a jejich herecký výkon nevykoj k filmu celkem sedí.Příběh podivína Johna který toho moc nenamluví a bezduše proplouvá svým životem ve kterém mu dělají společnost dvě narušené kamarádky,kočka a spolubydlící co tvrdí že je jeho bratranec rozhodně není pro každého.I když zatím všechno napovídá v neprospěch filmu tak jsme se po čase do něho svým způsobem vžil a užíval jsem si ty dialogy,podivné chování a Johnovu vášeň pro natáčení kamerou kterou ukradl(což je jedna z nejlepších scén).Jak už jsem psal tento zvláštní film není pro každého a pochopím když někdo řekne že tento film je ‘‘ kravina ve které se nic neděje a nedává smysl‘‘ ale mě se líbil a kupodivu dost.Mám pocit že se autor snažil udělat film originálním způsobem (takovou mám představu,takto to vidím,takto to bude .) bohužel sním obecenstvo jeho vizi nesdílí a výsledkem je Generace um po jejímž shlédnutí budete kroutit hlavou a opakovat frázi WTF.I tak se ne něj po pár týdnech rád podívám znovu a budu se divit jak to že se mi to líbí 4*(70%) ()

kominik18 

všechny recenze uživatele

Žánrově zcela nezařaditelný film. Naprosto nekomerční, což pro filmy USA není typické. Herci byli skvěle vybráni. Každý hrál jednu generaci a myslím, že výstižně.Film se mi hodně líbil. Je mi ale jasné, že bude mít jen skalní příznivce. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem se Mark Mann snaží jít na to trochu jinak,ale přijde mi to prapodivný za jakým účelem.Začátek se mi i líbil,vůbec mi nevadila ta osobitost snímku jak bude plynout.Bohužel v moment,kdy si John veme kameru do ruky to je totální průser.Film jsem si pustil kvůli Adelaide Clemens,který fandim a tady docela si zahrála,ikdyž místama to bylo taky krečovité,ale ono celkově film vyšumí tak do prázdna a hlavně začne nudit,což jsem usnul v půlce filmu.Rád si poslechnu keci o všem,podívám se na jiný film,ale když mě má co nabídnout.Tady jsem toho postrádal moc a ten střih snímku je taky jak kdyby se to učili v Movie Makeru a nevěděli,že střih diváka nemá rušit pětisekundovýma záběrama do pryč,to vážně není originální a celý film se tím snaží hrozně být.50% ()

Kunderion 

všechny recenze uživatele

Chybí tomu jasnější motivace všech třech antihrdinů. A ve spoustě věcí je to nedotažený. Ani fakt, že John (Keanu) vlastně dělá profi-šoféra těm dvěma kurvičkám, není žádná vysvětlující pointa. Jinak je ale atmosféra neworskýho předměstí dokonalá. A obě hlavní herečky hrajou skvěle. Nechápu tak nízký hodnocení, to si ani herci ani režisér nezaslouží... ()

KeanuTheBest 

všechny recenze uživatele

No....podivné to je, to je pravda...nevím, proč se k tomu Keanu snižuje..Asi jak napsal Korbitch22, Keanu je nejspíš zvláštní člověk. Těšila jsem se, že se děj bude někam rozvíjet, ale skončilo to u zpovědi dvou hild, které nejsou absolutně ničím zajímavé....Sledované jen kvůli Keanuovi. Amerika v tomto snímku vypadá prachbídně....aspoň po shlédnutí už člověk tolik netouží se tam podívat. ()

Reklama

Reklama