Reklama

Reklama

Drahoušek k zakousnutí

Trailer

Snímek režiséra Lawrence Kasdana, Drahoušek k zakousnutí, nabízí příběh chirurga Josepha (držitel Ceny Akademie Kevin Kline) a jeho ženy Beth (držitelka Ceny Akademie Diane Keaton), rodičů dvou odrostlých dcer, kteří si jen těžko zvykají na prázdný dům. Jedinou radostí Beth se tak stane opuštěný pes, kterého se manželé ujali. Když ale jednoho dne Joseph ztratí psa na dovolené v horách, nešťastná Beth se společně s několika dalšími hosty pustí do zoufalého hledání, které každého ze zúčastněných zavede jiným, nečekaným směrem – někdy komickým, někdy děsivým a někdy hluboce dojemným. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (22)

klerik 

všechny recenze uživatele

Dobre obsadená nedeľná pohodovka. Možno trochu príliš neškodná, ale miestami príjmne nenásilne vtipná. Diane Keaton moc nemusím, ale na toto sa pozeralo dobre a nenudilo to... ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Při hledání ztraceného psa nacházejí členové jedné rodiny ztracené vztahy k těm druhým. Slušné psychologické drama, škoda občasného nevydařeného pokusu o vtip. Chirurg předstírající, že je ovčácký pes, byl na úrovni legrace z mateřské školy. /6. 10. 14./ ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Krásný pes v hlavní roli je na plátně příliš krátkou dobu na to, aby to vykompenzovalo všechno to ostatní. Diane Keaton mi až to teď nevadila.. Po tomhle filmu si ji dám znova leda tak v němým filmu! Má tak nepříjemný hlas a ten její projev tomu vůbec nepomáhá. Celá ta zápletka, kdy ona najde opuštěného psa, vezme ho k sobě, zamiluje si ho tak, že je to její život, a pak když se ztratí, tak má chuť na to lepit několikaletý rozbitý vztah a manželem, mi přijde nanejvýš uhozená. Nelíbilo se mi to kvůli tomu principu, jaký zvolili. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Darling Companion není filmem pro každého, protože se jedná o velmi pomalé, vláčné a místy dosti odlehčené rodinné drama. Jelikož jsem pejskař, těšil jsem se na režisérský počin Lawrence Kasdana docela dlouho, leč faktem zůstává, že tentokrát o pejska nejde. Čtyřnohý sympaťák je pouze symbolem, nebo spíše nástrojem změny, která nutně musí v dlouholetém vztahu Diane Keaton a Kevina Kleina přijít. Zábavná a kvalitně zpracovaná věc se suprovým obsazením. Richard Jenkins opětovně dokazuje, že je mistrem ve svém oboru. 8/10! ()

Lord.Jim 

všechny recenze uživatele

Náhodou je to hodně příjemnej film, ve kterým o toho psa nakonec ani tak moc nejde, byť se paradoxně děj točí převážně kolem jeho hledání. Prostě: když se něco nepříjemnýho seběhne, tak se blízký lidi semknou (někdy né úplně dobrovolně) -, zdánlivě je to banální, ale přitom zásadní. A ještě k tomu to herecký obsazení a výborná zápletka s "věštkyní" a ty milý dialogy. A Diane. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Konecne dobry slusny film od rezisera Lawrence Kasdana, ktory dobre odsypa. Ono po svinstvach ako Uspesny Mumford a pavucina Snu sa Kasdan aspon vratil do cireho priemeru. Dobre dialogy, skvela Diane Keaton /Kmotr, Annie Hall, Harry a Walter jedou do New Yorku/. kevin Kline teda nic moc, prezil som ho ale nejako, zvysok hercov som u zpotom nepoznal. Kulisy na urovni, rezisersky tiez, dobry slusny ale stale len priemerny film : 66 % ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tak filmy o psech mě vždycky docela bavily,a i tenhle,i když je tam ten čoklík poměrně krátce,mě bavil .Herecký obsazení perfektní.Spokojenost.60%. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Diane Keaton byla v roli nudná v poslední době dostává role neurotických upištěných ,manželek.Příšerná práce s kamerou.A děj od začátku směřoval zdlouhavě k předpokládanému konci.Dabing taky jakoby odfláknutý ale na druhou stranu nadabovat Keaton asi dá fušku ()

Axident 

všechny recenze uživatele

Popravdě si s hodnocením nevím rady. Lze to brát jako kapitální nudu: Keaton najde zraněného psa, ujme se ho, zamiluje si ho, nakonec to akceptuje i manžel Kline, kterému se následně při venčení v letním sídle v horách zaběhne. Jeho hledání je náplní celého, čistě konverzačního filmu, plus občasné pohlednicové záběry na krásnou krajinu (kdy si nejste jisti, zda je to plakát nebo realita). Dialogy a děj se vlečou bez jakékoliv akce a nedočkáte se sebemenšího rozčeření této nezvykle poklidné podívané... Tolik cynický komentář. Pravdou ovšem je, že o hledání ani psa nejde, je to jen prostředek ke sblížení tří ústředních párů (jako vždy skvělý Jenkins!), sympaticky obyčejných, lidských charakterů. Katarze, očistec, sblížení... V tomhle smyslu je to skoro příjemný, něžný filmeček a absence většiny atributů, dělajících dobrý film dobrým filmem lze snadno oželet. I v téhle rovině je to ale max. na tři hvězdy, ač bych rád dal víc. Kline je už povážlivě starý pán, Keaton čiperná babča (jen nemám rád neustálou snahu vypadat díky maskérům, že jí je o dvacet méně), jasnou malou hvězdou je ovšem Jenkins, bez nějž by mě to bavilo ještě mnohem méně... ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý neurazí a veľmi dobre slúži na vyplnenie voľného času (napr. keď vonku prší). Opäť sa potvrdilo, že pes dokáže dať dohromady ľudí. Herecká partia dobrá. Osobné hodnotenie: 71% (***) ()

caba odpad!

všechny recenze uživatele

Hledání psa bylo tak zdlouhavé a neskutečné .Čím déle psa hledali ,tím klesala stále moje nálada.Až klesla na bod mrazu.ŠKODA času,který jsem filmu věnovala !! ()

playboy_05 

všechny recenze uživatele

ten pocit, když čekám rodinný film o zvířeti a dostanu hloupé drama o mezilidských vztazích nesympatických hloupých postaviček... ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

tady opravdu nejde o psa, jen zdánlivě, ale o upevnění rodinného klanu, a přátelství a najít sám sebe, a možná i s pomocí nalezeného psa, který může také hodně pomoci s nalezením dobrého přátelství mezi členy rodiny ()

gandie 

všechny recenze uživatele

Pro mě, nemastné, neslané... Občas zajímavé dialogy,ale jinak nic víc. Jen jedno me překvapilo, proč se film nejmenoval Freeway? ()

Reklama

Reklama