Reklama

Reklama

V druhé polovině 80. let vznikl v Československé televizi hudebně zábavný cyklus Karla Šípa a Jaroslava Uhlíře Klip Klap. Televizním divákům pravidelně přinášel směs hudebních klipů populárních zpěváků a hudebníků různých stylů a také originální humorné scénky v podání moderátorů Šípa a Uhlíře a jejich původní písničky. (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

otík 

všechny recenze uživatele

Šíp s Uhlířem uvádějí svou osobní formou písničky zpívané většinou slušnými zpěváky a podmalované humornými videoklipy. Je to rozhodně méně zajímavý pořad než předchozí Galasuperšou, ale i tak jde o ucházející pořad této autorské dvojice. Seznam dílů: 1. Klip klap poprvé (1987), 2. Kdo pozdě chodí... (1987), 3. Inventura (1987), 4. Den otevřených dveří (1987), 5. Divadlo jednoho diváka (1988), 6. Laciná zábava je drahá (1988), 7. Bavíme celou zeměkouli (1988), 8. Brigádnická hodinka (1989), 9. Optimistická komedie (1989), 10. Nouzové řešení (1989), 11. Když jsou na to dva (1990). Hudební spolupráce: Stanislav Kočka ()

Chajimwitz 

všechny recenze uživatele

Dívám se na to dost často a vůbec to není špatný,humor Šípa s Uhlířem mi nevadí a občas i pobaví.Ono si v pět hodin ráno není z čeho vybírat, ale tohle je ke kafi a k cigáru dobrý.Překvapilo mě,kolik se za komančů natočilo dobrejch klipů a to i se zpěvákama,který to za bolševika lehký neměli.I když, kdybych to měl hodnotit jenom podle dnešního rána,kdy socialistickej popík Arnošt Pátek vystupoval v ringu,tak bych to asi bez milosti šoupnul do odpadu. ()

Reklama

Honza__St. 

všechny recenze uživatele

Nesoutěžní reinkarnace Hitšarády, která na rozdíl od ní šla v televizi už jen třikrát - čtyřkrát do roka. Leckteré scénky jsou opravdu výborné ("Děkuji, zatím jsem nic nechytil."), ale nemalá část z nich je maximálně na jedno použití. V prvních dvou dílech se také autoři snažili vracet ke kořenům Hitšarády, natáčet scénky v exteriérech, a s klipy je více propojovat, ale poté se opět vrátili do studia ("fundusu") a exteriérové scénky natáčeli již jen výjimečně. Samotné písně zahrnovaly pomalu v každém díle od každého žánru něco, ale ve výsledku větší část z nich nebyla nic moc (to neplatí o klipech k těm písním, ty jsou z drtivé většiny výborně zpracovány), taky sám Karel Šíp dával najevo, že mu už tolik nejde o hitový potenciál (v nejednom případě se samozřejmě hity objevily - př. Nic nového pod sluncem, Půlnoc v motelu Stop, Vždycky jsem to já, Tichá píseň, Kam jen jdou lásky mé, S cizí ženou v cizím pokoji, Kdekdo je dál). Kdyby místo toho pánové Šíp a Uhlíř pokračovali dál s Hitšarádou, udělali by líp. Přesto si Klip Klap s odřenýma ušima těch pět hvězdiček zaslouží. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Dobová satira. 1) Po Hitšarádě a Šarádě přicházejí Šíp a Uhlíř s "novým" pořadem Klip klap. Ne, že by se nějak zásadněji lišil od předchozích dvou - ve všech případech šlo o videoklipy, které Š+U uváděli někdy vtipným, jindy méně vtipným komentářem. Současně zpívali i vlastní písničky._____ 2) Jedna změna však patrná je. Atmosféra perestrojky a glasnosti (přestavby a otevřenosti) se už dostala z Gorbačevova Sovětského svazu i k nám - i když často spíš jen ve formě humoru a ironických úsměšků. A to byla právě parketa Š+U. Přibylo satiry, chvílemi i docela trefné a odvážné (například nová zjištění o vzniku Reportáže na oprátce)._____ 3) Pořady Šípa a Uhlíře lze vnímat jako kanárka v dole. Dokud zpívá, žijeme. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Hudebně zábavný pořad v němž se za pomoci mluvených předělů pánu Šípa s Uhlířem prolínají lidové popěvky zmíněné dvojice nebo do toulavých džín oděná Věra Martinová s progresivnějšími aktéry jako extravagantní Vilda Čok či novovlnný Žentour. Na předrevoluční roky, co se týče hudební stránky celkem slušná záležitost. Mluvené slovo bych, vzhledem k tomu že nejde o pořad přímo založený na scénkách jako např. pozdější Šaráda, hodnotil spíše rozpačitě.....ale jako jakýsi převozník mezi jednotlivými klipy, proč ne. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama