Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zdá se, že Roger Brown má všechno, co si člověk může přát. Je nejúspěšnějším lovcem hlav (vyhledávačem talentů) v Norsku, za manželku má překrásnou galeristku a vlastní úchvatný dům. Zároveň si ale žije nad poměry a potají krade umělecká díla. Na slavnostním otevření galerie mu žena představí muže jménem Clas Greve. Nejen že je Greve ideálním kandidátem na pozici, o kterou Roger usiluje, je i majitelem Rubensova Lovu na kance, jednoho z nejžádanějších obrazů v historii moderního umění. Roger vycítí příležitost stát se finančně nezávislým a začne plánovat svou vůbec největší krádež. Brzy ovšem narazí na problém a tentokrát to nejsou peníze, které by ho mohly poslat ke dnu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (999)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Přitažlivý, stylový, inteligentní, překvapivě vtipný, vzrušující, syrový, skandinávský krimi-thriller, který směle může konkurovat i těm nejlepším "halywůdským" thrillerům současnosti i minulosti. Máme tu skvělý sofistikovaný příběh, mimochodem i milostný příběh (např. co všechno může způsobit a zapříčínit nevěra), plus chamtivost, materiální potřeby atd, prostě film ze života, o tom něco si dokázat a stát se případně, pokud to vyjde fin. nezávislým, o tom, že není vůbec snadné i přes velkou stále velkou lásku a zamilovanost sdílet společné soužití s krásnou a úspěšnou ženou, a býti jen jejím průměrným partnerem, které se chce ale člověk vyrovnat, ať to stojí co to stojí, prostě jak by řekl Jirka "sexymozek" Paroubek; "Dámy a pánové kdo z Vás na to má" , nebo "na co si sám nevydělám, na to nemám". Film vás chytne, vryje se vám celkem rychle pod kůži a už nepustí, snímek nabízí divákovi téměř vše, co je v oblasti filmu, potažmo žánru jen možné, je to tu dohromady opravdu celkem dobře zkombinované, a snímek šlape jako ty nejlepší švýcarské hodinky, tři stěžejní filmové faktory jako akce, napětí a vtip, se tu divákovi dostávají téměř nepřetržitě, mírnější překombinovanost děje (detaily vem teď čert), hlavně to dovysvětlení ve finále, mi tentokrát vůbec nevadilo, jsem už přeci jen zvyklý, hlavně z Itálie na ledacos (a nakonec jde přeci jen o film že, ale scénář byl fakticky dobrý), film mě neuvěřitelně bavil (vtipných momentů s prvky černého humoru, tu bylo na podobný snímek až nezvykle moc), točilo se na krásných místech, herci byli výborní (vůbec obsazení bylo dokonalé, policajtští 220 lbs týpci-dvojčata... neměli chybu, zvláště pak jejich dvojité airbagy), interiéry luxusní, stejně tak jako hudební doprovod, dlouhonohá šarmantní sexy blondýnka v jedné z hlavních roli mi připomínala můj milý protějšek, ale bohužel nebyla tak vtipná, film mě místy děsil a občas mi bylo i trošku nevolno, myslím si, že někdy v budoucnu se na něj ale ještě jednou podívám, abych si oživil některé scény a dialogy (člověk přeci jen občas už nestíhá, navíc, když je předním hafo jiných hlav). Překvapení jednoznačně, a to nemluvím jen o mém bezprostředním postřehu, ale i názoru mého milého a vtipného doprovodu. ps: Moje nejlepší premiéra, shodou okolností a náhod druhá ze severu a opět trefa do černého. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Plakát nekecá, nebo minimálně nijak extra nepřehání - něco jako "stoprocentní thriller", který se příjemně zlomí z [SPOILER] lehce napínavé uhlazené profilovky schopného zlodějského kravaťáka na velmi napínavý boj o holý život v chladné norské krajince i mezi hovny [/SPOILER]. V průběhu běhu se radikálně změní i váš pohled na hlavního hrdinu, a to tak že zajímavě. Tedy: řemeslně paráda, pestrost, děj ani na moment nenudí, herci výteční, krve a akce dostatek, člověk se i zasměje, a jak se dalo čekat, nechybí ani má oblíbená nevšednost plynoucí ze země původu. Celé je to precizní, ale ne jako Hollywood. Dopřejte si;) ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Pro mě při sledování Lovců hlav bylo asi nejdůležitějším faktorem potvrzení toho, že Aksel Hennie umí dát cokoliv. V každém případě jsem se nenudila, protože jsem si kladla neustále tutéž otázku, která padla i několikrát ve filmu :"Co se to tu vlastně děje?". Ne, že bych byla na konci o moc chytřejší, možná se tvůrci trošku nepohodli a tak se to projevilo i v některých situacích, které jsem s přimhouřením obou očí brala s nadsázkou a v duchu jsem si říkala, že tu máme druhého nesmrtelného Colina Farella, když nebudu počítat 007ku. Chválím za švih, spád, výborné herecké výkony, napětím nabitou atmosféru a logiku hodím dneska za hlavu. Jinak takovou schovku, kam se ukryl Roger jste určitě dlouho neviděli a jestli chcete vědět kolik měřím, tak je to o deset centimetrů míň, než měl on. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu dobré, zajímavé a zábavné, na druhou stranu tak nepředvídatelné, až to někdy bolí, "kostrbaté" a v mnoha zásadních detailech nedodělané a neuhlazené ... Začátek něco napoví, aby se film pak rázem několikrát úplně dějově přehoupl. Finále super, ale třeba ta scéna se psem a traktorem mi přišla jako špatný vtip a do tohoto filmu naprosto nepatřící. Kromě těch několika žánrů je to chvílemi také komedie. Krásná příroda je již standard. O žádnou pecku se nejedná, ale je to v pohodě ... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nedisponuji žádnou zvláštní náklonností k podmírákům, kteří si svůj komplex méněcennosti kompenzují modelkami v posteli, luxusními vozy ve stáji a ciferníky hodinek zakrývajícími půlku předloktí. S hlavním hrdinou jsem se zkrátka neztotožnil, jeho mistrné oblafování kriminalistických metod mi přišlo poněkud směšné a musím se přiznat, že se dostavil i zlomový okamžik, kdy jsem začal fandit záporákovi, aby toho zamindrákovaného pitomce konečně sejmul. Přesto si myslím, že snímek má něco do sebe, ale na můj vkus příliš často střídal geniální záblesky s těmi odpadovými. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Dávat filmu body navíc jen proto, že je ze severní Evropy, teda nehodlám. Od poloviny je těch zvratů a náhod už přespříliš. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Sympatická kriminálka, jaké můžou vznikat jen na severu. Je zajímavé, jak se to nebere vážně, aniž by se to zesměšňovalo. Stopovací gel ve vlasech to každopádně jistí. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Velice umně natočený film, který dokáže skloubit řadu témat v jeden naprosto hladce fungující celek obsahující jak porci silné atmosféry, hektického tempa, tak rozvážné chytrosti a černého humoru. Lovci hlav jsou thriller, který jede na doraz a přesto si dokáže vymezit prostor pro špetku odlehčení. Závěr, v kterém vše do sebe zázračně zapadne je sice poněkud hollywoodský, ale filmu nijak neubližuje, spíše naopak. Třešničkou na dortu jsou fajn herci... 8/10 ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Ve chvíli, kdy mě přestane bavit roztomilý skřítek v hlavní roli, film ztrácí ten nejhlavnější zdroj sexepílu, ale pořád jsou některé jednotlivé kusy a scény natolik wtf?, abych se u toho bavila, ale nehynoucí láska a bestsellerový příběh mi nedávají možnost film hodnotit výš. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Tak už chápu, proč je Jo Nesbo považován za eso v oblasti literární krimi. Podle tak dobré předlohy se dobře píše scénář a natáčí film. Nutno ale podotknout, že ani scénáristé ani režisér vážnou chybu neudělali. Tak tři čtvrtiny filmu jsem byl přesvědčený, že koukám na 100% pětihvězdičkový kousek. Typická severská ujetost, černočerný humor, bláznivé situace, absurdita - i kdybych neznal zemi původu, hned bych tipnul na některou ze severských zemí. Pak ale přijde poslední čtvrtina ohraničená setkáním Rogera s jeho chotí, hraním na velké city a dosavadní atmosféra se začíná poněkud drolit. Když přišlo finále, říkal jsem si, že scénárista přece jen udělal dva logické kotrmelce. První z nich mi sice se závěrečnými titulky dokázal autor vyvrátit, ale ten druhý - jak může muž v situaci hlavního hrdiny věřit ženě a vsadit všechno na jednu kartu - to mi vážně nejde do hlavy. Každopádně Lovcům hlav se nedá upřít originalita, všudypřítomné napětí, atraktivní postavy a efektní závěr. I přes dílčí výhrady se nakonec přece jen přikláním k 5. hvězdičce. Takových filmů, kde je radost sledovat vývoj děje a nenechat se oblbovat scénáristickými nedodělky, není zase mnoho. Celkový dojem: 90 %. I když nejsem moralista, tenhle film bych 12letému dítěti vážně nepustil. Přece jen se jedná o notně krvavou kaši, jaká se ani v dnešní kinematografii běžně nevidí. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný film, jenž začíná jako drama a zhruba po půl hodině se změní v krimi s prvky thrilleru. V daném žánru jde o slušnou konkurenci hollywoodu, bohužel i co se týče šťastných náhod, občasné blbosti postav a jejich skřípající nezranitelnosti, a to jsou zároveň největší nedostatky filmu (ale z profilu snímku jsem byl připraven na akční scény, které tyhle nedostatky předznamenávají, takže zklamání není tak velké). Na druhou stranu Lovci hlav přináší několik dobrých nápadů, svižné tempo, chvílemi slušnou dávku napětí, nějaké ty drsnější scény a pro někoho možná až moc "přechcávací" konec (já s ním nijak zvlášť velký problém neměl). A taky si asi dám větší pozor na Aksela Hennieho, po filmu Max Manus to bylo naše druhé setkání a znovu jsem s jeho hereckým výkonem spokojen. Slabší 4* pro film s velmi příznačným názvem. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Potkat toho norského Napoleona při nočním traktorovém venčení Zdeněk Srstka, infarkt by ho neminul.. Režisér Morten Tyldum ukázal, jak se buduje reputace a díky jeho černohumornému "Fargo" kousku zase cítím na lících tu příjemnou krutost severního větru. Takový David Fincher začíná nejspíše litovat, že nepřišel na svět v nějaké skandinávské porodnici - možná by se pak dostával k scénářům "na tělo" z první ruky.. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.6/10] | me: Výborné tempo, neočakávané zvraty, čierny severský humor. Proste príjemná neamerická a hlavne špecifická a netradičná záležitosť, ktorá stojí za to. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý thriller z nórskej produkcie. Má veľmi dobrý príbeh o mužovi, ktorý má prakticky všetko, výbornú prácu vyhľadávača talentov a skvelú manželku, ale aj tak si chce žiť ešte o trochu lepšie a hlavne o svoju ženu nechce za žiadnu ženu prísť a tak si ešte s pomocníkom prilepšuje krádežami vzácnych obrazov, v čom je skutočne dobrý a polícia na neho nemá. Raz ho manželka zoznámi s úspešným mužom, ktorý by bol vďaka svojim skúsenostiam vhodným kandidátom pre lukratívnu prácu a keď sa dozvie, že vlastní obraz veľmi vysokej hodnoty, ucíti v tom svoju životnú šancu a obraz sa mu podarí ukradnúť. Lenže muž je bývalým členom špeciálnych jednotiek so zameraním na vyhľadávanie osôb a ich likvidáciu a ten sa len tak nevzdá. Spracovanie je celkom slušné, film by sa dal rozdieliť na tri úplne odlišné fázy, prvá pôsobí tak príjemne civilne, výborne zoznámi so všetkými dôležitými postavami, pričom hlavný hrdina si ma teda rozhodne moc nezískal, ale aj tak jeho život pôsobí zaujímavo a samozrejme hlavne to kradnutie obrazov. A následne musím pochváliť, ako to z takéhoto štandardného priebehu úplne plynulo prejde prakticky až do nekompromisného survivalu, toto je rozhodne najlepšia časť filmu, úplne to zmení štýl a mal som pocit, že jedna vydarená sekvencia strieda druhú, pričom pár ich je nezabudnuteľných, hlavne na latríne, alebo havária a následná kontrola. Len škoda, že posledná fáza mi tu až tak dobre nesedela, navyše ten zvrat meniaci motiváciu jednej z hlavných postáv to skôr pokazil, čo ma veľmi mrzí, ten predchádzajúci mi prišiel omnoho zaujímavejší, ale ani toto nie je zlé, pozerá sa na to dobre, len by som si prial niečo iné. Herecké obsadenie je na tom dobre, hlavný hrdina to zahral úplne ideálne, ale aj tak si ma viac získal charizmatický Nikolaj Coster-Waldau ako hlavný záporák a niečo podobné by si ešte mohol zahrať. A nesklame ani tých pár výraznejších vedľajších postáv, obzvlášť manželka hlavného hrdinu. S réžiou a technickou stránkou som nadmieru spokojný, úplne ideálny vizuál, slušná dynamika a kvalitné zvládnutie odlišných štýlov fáz, tu nemám čo vytknúť. Severské krajiny takéto drsné thrillery vedia a keby bola stredná fáza o niečo dlhšia, bol by som ešte spokojnejší. 76% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Skvělá kriminálka nezaměnitelná svým severským rukopisem. Krutý černý humor střídá napínavou akci a skvělé zvraty drží člověka v očekávání. Nesbo může být spokojený. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Překombinované norské akční lásky her. Každopádně bylo potěšení setkat se s Synnøve Macody Lund, ale nebylo potěšení seznat všechny ty klišé kolem dokola. #čsfdprojekce ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Někdo umí natočit tohle téma dobře a někdo ne. Tyldum ten dar má. Téma by nemohlo bejt provařenější. Spokojenej bohatej frajírek se nestačí divit, když musí zdrhat před zabijákem, kterej ví o každým jeho kroku a nedělá mu problém odprásknout kohokoliv, kdo mu stojí v cestě. A i tak to působí svěže a neotřele a hlavně napínavě. Lovci hlav jsou na některejch místech patřičně realistický - ponor do hoven, pes, rozmašírovaná hlava - v postavách taky neselhávaj. I když tu vedle hlavního hrdiny jsou jen další 3 stojící za pozornost. Aksel Hennie je můj novej objev a i když na začátku na protagonistu moc nevypadá, odvedl výbornou práci. Nikolaj Coster-Waldau je bad-ass jak se patří. Je to chytře napsaný, furt se něco děje a furt to baví. Jo, jo, tohle se povedlo. PS: Ty dvojčata policajti měli nějakej smysl nebo to bylo jen tak "navíc"? ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Malý muž v kvádre, architektonicky štýlovom dome a s atraktívnou blondínkou. Jeho pracovnou náplňou je zohnať najkvalitnejších manažérov pre veľké spoločnosti a vysoký štandard pre partnerku. Od toho sa odvíja dej zložený z efektných šokizmov, krvi, humoru i lásky. Ďalší z thrilleroidných eintopfov zmiešavajúcich dokopy zlodejské filmy, špionážne thrillery, hrubozrnné komédie i ľúbostné drámy. Skutočnosť, že tento patrí medzi kvalitnejšie ešte neznamená, že ide o prvotriedny film. Len ďalšia z rady komerčne príťažlivých, ale výpovedne i formálne málo obohacujúcich sériových zlátanín stavajúcich na netradičnej charizme hlavného hrdinu a zvratových obratoch v deji. Tentokrát i na remeselne kvalitnej literárnej predlohe. Lebo Jo Nesbø písať vie. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nečekal bych to, ale nakonec oba palce nahoru. Velký dům, luxusní auto, krásná vysoká manželka, ke které vzhlíží, milenka, která vzhlíží k němu – to všechno něco stojí. Přečerpané konto je ale pro úlisného personalistu malého vzrůstu poměrně denním chlebem. Takže vysoké nároky své i svého okolí musí kompenzovat krádežemi obrazů od svých klientů. Chorobně posedlému svou reputací a zakomplexovanému Rogerovi se však do cesty postaví hodně tvrdý soupeř. A divák se znovu ujistí, že existují malí hajzlové i pořádně velcí hajzlové. To už jsme na poli hodně syrového a cynického thrilleru (trocha od Finchera, trocha od Coenů i Tarantina), kdy se od výkalů pomazaný uprchlík řítí v traktoru s na radlici napíchnutým pitbulem nebo po drsném pádu ze srázu předstírá smrt. Žánrový bordel vydrží až do finálního rozuzlení, přičemž potěší, že veškeré jednání a proměna hlavního hrdiny působí poměrně uvěřitelně a přirozeně. A to i v momentech, které balancují na hraně černé komedie!! Dobré, dokonce velmi dobré!! ()

Související novinky

Jamie Lannister a kalifornské gangy

Jamie Lannister a kalifornské gangy

26.04.2015

Nikolaj Coster-Waldau potřebuje dobré role a potřebuje je hned. Jeho incestní hrdina ze Hry o trůny je čím dál tím sympatičtější, takže ho možná brzy potká nějaká další tragédie (tip knih neznalého… (více)

Scorsese předává Nesbøva Sněhuláka

Scorsese předává Nesbøva Sněhuláka

01.05.2014

Tři roky staří Lovci hlav, kteří byli adaptací stejnojmenného románu Joa Nesba, konečně dostanou „bratříčka". Kolem další knihy slavného norského spisovatele, ponuré detektivky Sněhulák, dlouho… (více)

Rockův Herkules verbuje krvelačnou družinu

Rockův Herkules verbuje krvelačnou družinu

23.02.2013

Dwayne Johnson nedávno tvrdil, že jako dítě měl rád italské „sword and sandals“ eposy s kulturistou Stevem Reevesem a snil o tom, že si jednou taktéž zahraje Herkula (nebo Hérakla, chcete-li).… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama