Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zdá se, že Roger Brown má všechno, co si člověk může přát. Je nejúspěšnějším lovcem hlav (vyhledávačem talentů) v Norsku, za manželku má překrásnou galeristku a vlastní úchvatný dům. Zároveň si ale žije nad poměry a potají krade umělecká díla. Na slavnostním otevření galerie mu žena představí muže jménem Clas Greve. Nejen že je Greve ideálním kandidátem na pozici, o kterou Roger usiluje, je i majitelem Rubensova Lovu na kance, jednoho z nejžádanějších obrazů v historii moderního umění. Roger vycítí příležitost stát se finančně nezávislým a začne plánovat svou vůbec největší krádež. Brzy ovšem narazí na problém a tentokrát to nejsou peníze, které by ho mohly poslat ke dnu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (999)

ursinko 

všechny recenze uživatele

90%. Bavil som sa skvelo. Na začiatku si hovorím, koho mi ten hlavný hrdina pripomína, Christophera Walkena alebo Stevea Buscemiho? Po filme si čítam recenziu na film v Cineme a tam to isté, nebudete si istí, či vám hlavný hrdina pripomína Walkena alebo Buscemiho. Pekné. Pár vynikajúcich scén a najlepšie bolo, že až do konca som netušil, kam to všetko vyústi. To už sa mi dlho nestalo. Príjemné prekvapenie. Oplatí sa vidieť. ()

wampire23 

všechny recenze uživatele

Je až neuveriteľné, ako sa škandinávska tvorba v posledných rokoch dostala na piedestál. Či už je to v literárnej alebo filmovej podobe. Dá sa povedať, že (takmer) každý nový počin zo Škandinávie je odsúdený na úspech. Románovú predlohu som nečítal, ale budem to musieť napraviť. Film Headhunters je proste úžasný. Od počiatočného budovania napätia, cez strhujúci stred až po skvelý záver. Hlavná postava mi na začiatku prišla vskutku nesympatická, ale ko koncu som si nevedel predstaviť nikoho lepšieho do úlohy Browna. Dúfam, že každý ďalší snímok zo severu Európy bude minimálne takýto dobrý. Pre mňa jednoznačne jedno z veľkých prekvapení roka. A len dúfam, že remake tomuto snímku neuškodí. ()

Bivoy 

všechny recenze uživatele

No jo, tihle seveřani musí mít všude spoustu krve a vyhřezlé mozky a z každé strany tam musím vyskakovat někdo s nožem nebo pistolí... to jim neberu, proti gustu žádný dišputát :-) Jen ten Roger mohl být míň chladný, aby ho člověk měl aspoň trošku rád... ()

bambusacek 

všechny recenze uživatele

ETM! bylo to první co mě po skončení tohoto filmu napadlo. Vynikající thriller a rozhodně nejlepší krimi film loňského roku. Kam se na tuto genialitu hrabe například žánrově stejný vychvalovaný Drive? Seveřané natočili něco u čeho budete zadržovat dech, odvracet oči, při opravdu nechutných scénách, které nejsou pro slabé povahy a i silní jedinci mohou mít problém udržet večeři v žaludku. Spolu se špetkou černého humoru, kvalitním uměním, malého Lovce hlav a fanatickým sebestředným vojákem - manažerem tvoří parádní kulervoucí akčňák, který je nutno vidět více než jednou. 92% ( Oscara si rozhodně zaslouží) ()

(Z)denny 

všechny recenze uživatele

Musím smeknout hučku ze svý střapatý budky před tím stoosmašedesáticentimetrovým hustokrutým severáckým maníkem. Chvilkama sem myslel, že si z něho cvrknu do textilu. Tomu říkám rockrolla!! ()

bolan 

všechny recenze uživatele

Už jsem zde zmiňoval, že norská produkce je tajná truhla s malými poklady, ale tímto filmem mě zcela přesvědčili, že ty poklady vůbec nejsou malé a ta truhla by vůbec neměla být tajná. ()

Thomm 

všechny recenze uživatele

Tak tohle ne. Připouštím, že to možná není tak hrozný, jako se to zdálo mně, ale nemůžu jinak. Film se postupně ve svém průběhu ocitne v rovinách rodinného dramatu, akční komedie od Ritchieho a vyvrcholí rádoby Dannyhoparťákovským finále. Ani jedna rovina nefunguje, hlavní hrdina je necharismatický až to bolí a celkově pro mě film postrádal jiskru nebo pověstnou "severskou" atmosféru. Nemluvě o logických chybách, které mi vyloženě vadí, když se jinak film snaží tvářit tak realisticky. Dal bych dvě hvězdičky, ale závěrečná vysvětlovačka, které jinak přímo zbožnuji, mě dorazila. Použít hudební podkres právě z Dannyho parťáků 3? Pokud to nebylo myšleno jako přiznání inspirace tak je to vyložená drzost. (Ano, Ocean's Thirteen patří mezi mé nejoblíbenější filmy, nějak se mě to dotklo.) Nechápu vysoké hodnocení, začíná se mi zdát, že je v módě sázet bonusové body filmům jen proto, že nejsou "hollywoodsky mainstreamové." ()

M.E.K.Y 

všechny recenze uživatele

Filmy ze Skandinávie? Jooo ty já můžu. Na ně vsázím často a alespoň u mě si filmy z Norska, Švédska či sousedících Dánů drží velice solidní nadprůměry. Lovci hlav jsou předem neodhadnutelní, stejně jako samotný název. Já spíše čekal něco na způsob filmu Loupež po Italsku a podobně, kdy je náplní filmu plánovaní, plánování a zase plánování a na konci velké finále. Ovšem tento film se začne po pár desítkách minut ubírat úplně jiným směrem, až do takové míry, že sledujeme svižný thriller, s množstvím vyšperkovaných akčních sekvencí a dějem, který se v průběhu několikrát překvapivě přelije do jiné sklenice. Sice jsem několik minut před koncem již odhadl vykonstruovanou pointu, nicméně nezkazilo mi to dojem a skutečně se povedla. Film je syrový a poměrně brutální (nebojí se ukázat nechutnosti) a snadno diváka pohltí. Herci hrají famózně, tedy kromě z mého pohledu lehce pokulhávajícího Pana Lanistera (Hra o trůny). Závěr? Další velmi kvalitní kousek z Norska! ()

waits 

všechny recenze uživatele

Lovci hlav nabízejí většinu toho, co nabízí Jo Nosbe ve svých knihách: hlavního hrdinu, který není bez chyb a který má chvilku svůj svět pod kontrolou a chvilku zase ne, atmosféru severských měst (v knize ji Nosbe ozvláštnuje po vzoru Murakamiho např často citací rockových skladeb), dějové zvraty, drsné okamžiky, originální postavy a překvapivou, někdy vrstvenou, pointu. Filmu se přesto úplně nedaří prodat Nosbeho nesmírně čtivý styl s mnoha postavami, detaily a náznaky, takže třeba desetiminutový úprk beze slov bych si raději přečetl než ho sledoval znovu. Aksela Hennie by v remaku jistě nahradil Steve Buscemi, kdyby se film točil před dvaceti lety (nebo Christopher Walken, kdyby se točil před čtyřiceti), ale i tak by to nebylo ono, Aksel má holt úplkě přesnou výšku:) ()

kujon 

všechny recenze uživatele

Skvělé! Jo Nesbø je můj oblíbenec, a tak jsem se na film opravdu těšil. A nezklamal mě. Zasloužených 4,5* ()

ipapuchalk 

všechny recenze uživatele

Po slušném úvodu to stále víc a víc upadá do nudy a neuvěřitelnosti. Nechápu, co kdo vidí na těch severských detektivkách, jedna jejich adaptace horší než druhá. ()

LukyNike 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film plný nečekaných zvratů. Příjemné obsazení a takový typický severský šarm bez zbytečně přemrštěných akčních scén. Chladné scény bez emocí a naopak také plno naprosto od herců vydřených scén. Akorát celé vysvětlení pokulhávalo, ale tak aspoň to bylo dostatečně reálné. ()

LaGomme 

všechny recenze uživatele

Nefalšovanej hustej skandinávskej nářez se všim všudy a na nic si nehrající. Nepřítel státu nebo Uprchlík jsou oproti tomuhle trošku slabota. Aksel tu svoji roli zvládnul totálně, scény v kadibudce nebo po pádu auta ze skály jsou naprosto šíleně dokonalý. 90% ()

ChillThomas 

všechny recenze uživatele

Člověk nestačí zírat, nad dějem. Film, který vás neodtrhne od křesla. Bože, to musím vidět znovu .. uhhh no ... tak trochu jsem se vydýchal a mohu pokračovat, Kriste to byla dávka, jak pro feťáka skvělých filmů . . . Je to ten druh filmu kde od začátku až do konce nevíte vůbec nic. Aksel Hennie je opravdu skvělý herec, během jednoho filmu se dostal snad do všech krizových situací ... čisté sako měl asi jen prvních pár minut. . . Můj názor je ten, že se tento film dostane do Top 300 v brzké době, k dnešnímu dni má 82%, věřím v vzestup !!!! 100% ()

amfetamin 

všechny recenze uživatele

Kdo četl knihu tak ví, do čeho jde. Dosti přesné filmové zpracování, které nevynechává nic důležitého a prostě jen dodává konkrétní postavy ke skvěle napsanému příběhu. Je to vtipné, je to nekorektní, je to drsné a je to skvělé. Spoiler alert: Hodně mrtvol a jedna bez hlavy. ()

Antaeus 

všechny recenze uživatele

Veľmi kvalitný thriller, kde do konca netušíte, čo a prečo sa deje. Zaslúži si plnú paľbu, ale na konci ma znepokojila jedna veta. Ak ide o chybu prekladu (videné s dabingom), hlboko sa ospravedlňujem a pridávam piatu ranu, ale ak ide o správny preklad, potom sa hlboko ospravedlňujem, pretože som film precenil a jednu ranu uberám. Volím teda zaslúžený kompromis. Veta, ktorá ma zneistila je (SPOILER):"pekne som si to naplánoval"(KONIEC SPOILERU) Pretože ak je to pravda, ide skôr o sci-fi, než o thriller. Pevne ale verím, že význam je iba niekde stratený v preklade a nebudem si kaziť dojem z vynikajúceho filmu. Vrelo odporúčam! ()

Související novinky

Jamie Lannister a kalifornské gangy

Jamie Lannister a kalifornské gangy

26.04.2015

Nikolaj Coster-Waldau potřebuje dobré role a potřebuje je hned. Jeho incestní hrdina ze Hry o trůny je čím dál tím sympatičtější, takže ho možná brzy potká nějaká další tragédie (tip knih neznalého… (více)

Scorsese předává Nesbøva Sněhuláka

Scorsese předává Nesbøva Sněhuláka

01.05.2014

Tři roky staří Lovci hlav, kteří byli adaptací stejnojmenného románu Joa Nesba, konečně dostanou „bratříčka". Kolem další knihy slavného norského spisovatele, ponuré detektivky Sněhulák, dlouho… (více)

Rockův Herkules verbuje krvelačnou družinu

Rockův Herkules verbuje krvelačnou družinu

23.02.2013

Dwayne Johnson nedávno tvrdil, že jako dítě měl rád italské „sword and sandals“ eposy s kulturistou Stevem Reevesem a snil o tom, že si jednou taktéž zahraje Herkula (nebo Hérakla, chcete-li).… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama