Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zdá se, že Roger Brown má všechno, co si člověk může přát. Je nejúspěšnějším lovcem hlav (vyhledávačem talentů) v Norsku, za manželku má překrásnou galeristku a vlastní úchvatný dům. Zároveň si ale žije nad poměry a potají krade umělecká díla. Na slavnostním otevření galerie mu žena představí muže jménem Clas Greve. Nejen že je Greve ideálním kandidátem na pozici, o kterou Roger usiluje, je i majitelem Rubensova Lovu na kance, jednoho z nejžádanějších obrazů v historii moderního umění. Roger vycítí příležitost stát se finančně nezávislým a začne plánovat svou vůbec největší krádež. Brzy ovšem narazí na problém a tentokrát to nejsou peníze, které by ho mohly poslat ke dnu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (999)

fummyk odpad!

všechny recenze uživatele

Pro krista pána.. co to je. Usínal jsem , nesoustředil jsem se, ten film nemá žádné kouzlo, to co předvádí Akksel Hennie? Ve zkrace WTF? Buď nejsem zvyklý na norské filmy nebo nevím. Tohle mi přišlo jako jedna velká trapárna. Celkově ten začátek nedává hlavu ani patu. ()

Santino7 

všechny recenze uživatele

Ako sa vo svojom komentári veľmi trefne vyjadril DaViD´82, Lovci hláv sú žánrovým chameleónom, a tým pádom nejaké to škatuľkovanie do jedného jediného žánra by v tomto prípade skutočne nebolo na mieste. Už len kvôli tejto originalite a nezvyčajnosti považujem túto nórsku snímku za vskutku príjemné spestrenie, avšak s tým, že plne spokojný som predsalen nebol. Odhliadnuc od oných kvalít, ktorými film disponuje a patria k nim v prvom rade nevyspytateľný scenár (na tom má však leví podiel hlavne Jo Nesbø a jeho brilantná predloha), nezvyčajná atmosféra (v tomto ohľade sa to však začalo kaziť v momente opakovaného stretu Rogera s manželkou, keď už to začalo byť akosi moc "tuctové") či celkovo ten severský rukopis (i keď trochu iný, než na aký som zvyknutý), vďaka ktorému sme opäť boli svedkami rôznych absurdít a čierneho humoru, pričom tieto súčiastky fungovali väčšinu času priam perfektne. Nebyť tej už spomínanej zmeny ku koncu, od ktorej sa to akoby preladilo na inú strunu (+ možno by som mal ešte mierne výhrady smerom k obsadeniu hlavnej postavy, kde mi chýbala nejaká výraznejšia charizma, avšak to je v rámci celkového dojmu iba taká maličkosť), užil by som si to celé ešte o poznanie viac - čo však neznamená, že by som si to takto užil málo, to nie. Stále to bolo atraktívne a vcelku luxusné "pozeraníčko", ktoré pobavilo a zároveň vo mne vyvolalo aj akýsi súcit, pretože 168 centimetrov je naozaj kurva málo :-)) 4/5 ()

M1k9 

všechny recenze uživatele

Skvělý, zábavný film v netradičním hereckém obsazení. Mix romantiky, humoru, brutality a akce, který nám ukazuje, že to jde i jinak, když se film neodflákne. Přece jenom když už evropané něco točí, tak to stojí za to. Bylo by skvělé kdyby podobné týmy dostaly konkurenceschopný rozpočet na něco většího. 8.5/10 ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Vaauuu...Klobouk dolů pane Tyldume já jsem zůstala úplně štajf...Obsazení sqělé, Nikolaje Costera-Waldaua prostě nelze nemít rád...Černý humor je moje krevní skupina, krimithriller taky a tady je všechno, navíc ve spojení s geniálním scénářem k tomu není co dodat...Za mě 100% ()

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

Tyto pohádky pro dopělé pro mě nejsou. Nepravděpodobné, podivně atmosfericky vesele naladěné, trošku jakoby amatersky natočené. To už ani ty krvelačné zvraty nemůžou zachránit. ()

Snake.Charmer 

všechny recenze uživatele

Moje první CSFD projekce a hned taková pecka! Lovci hlav fungují jako dobře promazaný stroj, který se neustále hýbe kupředu a diváka nenechá téměř vydechnout. Komediální stránka, napětí a akce jsou perfektně vyváženy a za tak perfektní černý humor a vybroušené dialogy by se nemusel stydět ani mistr Tarantino. Film stojí především na do detailu promyšleném scénáři se spoustou zvratů. To je, předpokládám, především zásluhou geniální předlohy, se kterou jsem zatím neměl tu čest. A aby té chvály nebylo málo, vyzdvihnu do nebes ještě hudbu a herecké výkony (představitel hlavní role mi až podezřele připomíná Steva Buscemiho). V neposlední řadě patří můj obdiv režisérovi, který danou látku pevně uchopil a vytvořil z ní svižný a velmi originální snímek. Zbývají mi už jen dvě věci. Za prvé bych rád poděkoval CSFD za zprostředkování tak výjimečného filmového zážitku. A za druhé bych všem tvůrcům, kteří se na filmu podíleli, ze srdce přál, aby se jim díky Lovcům hlav zvýšilo to, o co jde především. Renomé. ()

HouseMK 

všechny recenze uživatele

I malý kašpárek může sehrát velké divadlo! Příležitost dělá zloděje a šaty člověka. Ze začátku si tak vše maluje moc růžově a netuší, že si na prsou hřeje hada. Jeho kamarád se najednou jako tonoucí stébla chytá a nakonec úplně ztratí hlavu. Kdo se bojí, nesmí do lesa - on se však dokáže se vyhrabat až po krk ze sraček, překonat náladu pod psa (kdo chce psa být, vždy si traktor najde) a vyprostit se bez mrknutí oka spoza dvou mlýnských kamenů. Přitom jeho život celou dobu visí na vlásku. Nakonec kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá. Kdo chce kam, pomožme mu tam! Thriller jako z partesu. Chvílema to bylo celé lehce přitažené za vlasy, ale atmosféra by se dala krájet a role padly jako ulité. V kině byla hlava na hlavě a ulovit dobré místo byl problém, ale darovanému koni na zuby nehleď. P.S. Norský film má své renomé a tenhle syrový a promyšlený thriller mu zajisté přidá. ()

grerar 

všechny recenze uživatele

Jen teď teda jako nevím, co na tom chtěj Amíci remakeovat... Syrové, profesionální, a navíc se i zasmějete. 5*, a dost si Lovci řekli o nejlepší akčňák roku 2011. ()

Kjuk 

všechny recenze uživatele

Roger je fakt slizák jak má bejt. On dokonce vypadá skoro stejně, jak ten nechutnej borec s audinou co chodil s mojí nejkrásnější spolužačkou ze střední! Kolikrát já jsem si přál narvat mu rulu od toaleťáku do huby a vykoupat ho ve sračkách. No tady jsem si to všechno vynahradil. A oni v tom ti kluci ušatí ze Skandinávie uměj chodit, o tom už jsem se přesvědčil několikrát! Prostě parádní podívaná a výborná ekšn od začátku do konce! 90% ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Pozvolny rozjazd priemerneho kusku sa bez varovania zmeni na poriadny thriller. Velmi pekne natocene. Hereckej stranke tiez nie je co vytknut (Nikolaj je vyborny). Zopar nelogicnosti a 'nahod' sa takisto da odpustit. Ten zaver si vsak pan reziser mohol odpustit. Preco presedlal z vyborneho thrilleru na "limonadickovo-veselo-coolovy" nepodarok v samom zavere fakt nepochopim. Naviac, pozorny divak si toho mnoho domyslel sam a nepotreboval ten vycerpavajuco-vysvetlujuci dovetok pre male dieta. Vystrihat sa tychto veci, mohlo sa jednat o dalsi vynikajuci skandinavsky pocin. Takto len mierny nadpriemer (65%). ()

jorgus 

všechny recenze uživatele

a je na case konecne zase dat plny pocet..i kdyz ne s uplne cistym svedomim..ale za tu nadhernou zanrovou prostredni tretinu nejde dat nakonec asi jinak..:)zacatek me celkem nebavil, konec byl prekombinovany..ale jizda s traktorem byla uzasna..:)kdyz norove..proc ne my..:( ()

JoSte 

všechny recenze uživatele

Takhle svěží akční thriller (skoro až noir) už jsem dlouho neviděl. Silný příběh a neméně silné zfilmování. Strhující. Jen za ten přeslazený konec hvězda dolů. ()

jane1106 

všechny recenze uživatele

Pro mě naprosto nečekaně černohumorná, drsná podívaná, která má spád a konzistentně baví. Hvězdu ubírám za pár menších nedotažeností a bagatelizací ve scénáři a diváckou podbízivost v závěru. Aksel Hennie je dokonalý představitel typu "podceňovaného bojovníka" a na Nikolaje, který zas až tolik prostoru nedostal, se alespoň dobře kouká. Po Mužích, kteří nenávidí ženy severskému filmu začínám silně přicházet na chuť. ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Syrové, zábavné, akční, napínavé, spletité. Aneb Coenovka po dánsku. Protože kde jinde by ste viděli lidi kouřit, šukat, válet se ve sračkách, chodit ve střepech, holit si krvavou hlavu na sucho holícím strojkem, honit se s traktorem a zabíjet psy. Pro někoho budou sice některé pasáže trochu silnější kafe, ale já jsem se královsky bavil. ()

Navodar 

všechny recenze uživatele

Film by som asi rozdelil na 2 casti. Prva polovica je atmosfericky nabusena a postupne graduje a skoro som v kine ani nedychal. Druha polovica uz ale podla mna padne to nejakeho "sedeho priemeru" a atmosfera z prvej polovice sa vytrati. Celkovy dojem z filmu u mna , zialbohu, druha polovica dost zrazila. Zaverecne "inteligentne" rozuzlenie norskeho Buscemiho pre mna uz posobilo vyumelkovane a absolutny zaver bol len klincekom do rakvi. Celkovo vsak za prvu polovicu 90 za druhu 50 takze 70. ()

Darth Vader 

všechny recenze uživatele

Skvělý spád. Hlad po příběhu a výborné herecké výkony dělají z tohoto snímku vyjímečnou krimi. Někdy se budete svíjet naturalistickým vyjádřením, ale jde o vkusně vytvořený film. Vřele doporučuji! ()

Související novinky

Jamie Lannister a kalifornské gangy

Jamie Lannister a kalifornské gangy

26.04.2015

Nikolaj Coster-Waldau potřebuje dobré role a potřebuje je hned. Jeho incestní hrdina ze Hry o trůny je čím dál tím sympatičtější, takže ho možná brzy potká nějaká další tragédie (tip knih neznalého… (více)

Scorsese předává Nesbøva Sněhuláka

Scorsese předává Nesbøva Sněhuláka

01.05.2014

Tři roky staří Lovci hlav, kteří byli adaptací stejnojmenného románu Joa Nesba, konečně dostanou „bratříčka". Kolem další knihy slavného norského spisovatele, ponuré detektivky Sněhulák, dlouho… (více)

Rockův Herkules verbuje krvelačnou družinu

Rockův Herkules verbuje krvelačnou družinu

23.02.2013

Dwayne Johnson nedávno tvrdil, že jako dítě měl rád italské „sword and sandals“ eposy s kulturistou Stevem Reevesem a snil o tom, že si jednou taktéž zahraje Herkula (nebo Hérakla, chcete-li).… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama