Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zdá se, že Roger Brown má všechno, co si člověk může přát. Je nejúspěšnějším lovcem hlav (vyhledávačem talentů) v Norsku, za manželku má překrásnou galeristku a vlastní úchvatný dům. Zároveň si ale žije nad poměry a potají krade umělecká díla. Na slavnostním otevření galerie mu žena představí muže jménem Clas Greve. Nejen že je Greve ideálním kandidátem na pozici, o kterou Roger usiluje, je i majitelem Rubensova Lovu na kance, jednoho z nejžádanějších obrazů v historii moderního umění. Roger vycítí příležitost stát se finančně nezávislým a začne plánovat svou vůbec největší krádež. Brzy ovšem narazí na problém a tentokrát to nejsou peníze, které by ho mohly poslat ke dnu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (999)

Janoss98 

všechny recenze uživatele

Achjo, čekal jsem tak trošku něco jiného. Ne špatným výběrem filmu, ale zřejmě nesprávným zpracováním, které mě tak moc neoslovilo. Dobré herecké výkony, ale občas zvláštní a až neuvěřitelné. Nevím nevím… 50% stačí, třeba mi někdo změní názor :) ()

Sidenius 

všechny recenze uživatele

knihu jsem nečetl, ale film byl tedy něco neskutečně matného, trapného, bez špetky nápaditosti. Jestli to byl záměr tak se moc omlouvám, asi si půjdu do vlasů napatlat vysílače. Totální ztráta 100minut života. ()

Ziper 

všechny recenze uživatele

Thriller není mým oblíbeným žánrem, ale jakožto projekce filmu v kině byla příjemná změna od ostatních druhů filmů. Je pravda, že chvílemi to bylo nežádoucí peklo, některé brutální prvky mi do filmu nezapadly. Celkem se mi líbila i režie a herecké obsazení, protože na norské snímky se nedívám moc často, bylo to decentně odlišné od Amerických thrillerů. Tento obraz bych doporučil všech, kterým nevadí chvliky násilí a drobně drsnější některé části filmu. ()

Miskindoma 

všechny recenze uživatele

Je to zamotané jako norský svetr, dokonce i škrábe jako norský svetr, ale když je zima, tak krásně zahřeje. Je vidět, že tam na severu umí natočit super thriller a trilogie Milénia nebyla jen pouhou vlaštovkou. PS. Ďakujem ti ti catch XXII za titule. ()

PetanBub 

všechny recenze uživatele

Pro mě největší překvapení letošního roku. A ještě navíc velmi příjemné. Tento film podle mě stojí za to. Není sice dokonale vyvážený, ani žánr není ucelený, ale najdete v něm akci, napětí, emoce i pointu a to jsem letos viděl jen velmi zřídka. Tudíž u mě velmi dobrá. Možná je moje hodnocení ovlivněno (nadsazeno) těmi sra***mi co poslední dobou v kinech jsou, ale přesto dávám vysoké hodnocení, možná to v budoucnu přehodnotím, ale zatím 90%. ()

IAMAD 

všechny recenze uživatele

Tarantino se přestěhoval na sever Evropy :) Celý film je prima zábavná jízda. Nelze nic jiného než doporučit. ()

goauld 

všechny recenze uživatele

Co k tomu dodat... Svělý film. Opět je zde vidět, že všichni emeričtí (tedy až na pár vyjímek jako Cameron, Spielberg...) hollywoodští režiséři, scénáristé by měli POVINNĚ jezdit na semináře ke skandinávcům, aby věděli jak se točí dobrý film. Děj diváka doslova vtáhne do děje. Sice tušíte jak bude film probíhat, nicméně - jsou tam jisté "dějové linie", které dopadnou zcela jinak než jak by divák (zkažený přímočarostí emerické produkce) předpokládal. Sice se zde vyskytují jemné nelogičnosti (třeba dosah daných mikrovysílačů - ikdyž se zde hovoří o lokalizaci díky GPS a vůbec jejich aplikace), ale díky silnému ději nemá divák ani čas si tyto "závady" (narozdíl od sledování obdobné - ale americké detektivky) sledovat, či se jemi do hlouby zaobírat. Celkem vzato - nechtěl bych se dostat do obdobné situace jako Roger. Myslím, že ne každý by dokázal v takovýchto "životních zvratech" reálně reagovat, zachovat si ve směs chladnou hlavu a už vůbec vytvářet "scénáře" úniku, když víte, že po Vás jde profesionál zabiják.... Co se týče tohoto filmu, tak jej hodnotím 85% a ve svém žebříčku si jej zakládám do první desítky nej filmů tohoto roku. ()

EricNor 

všechny recenze uživatele

Překvapení jako blázen. V metru na mě všude koukají reklamy na knížku, podle který je film natočen, ale ke čtení mě už asi nikdo nedostane. Vlastně nevím, proč nedat pět hvězd, film šlape od začátku do konce. Počkám, jestli se mi nějak rozleží. Těch 4 a půl to dám. ()

KOLMI 

všechny recenze uživatele

Každopádně jeden z nejkvalitnějších filmů roku 2011 co jsem viděl. Rozhodně by neměl uniknout vaší pozornosti. Famózní závěr, žádné slabé chvilky, okamžitý rozjezd bez zbytečných průtahů. Musíte vidět! ()

babuca 

všechny recenze uživatele

Výborne gradujúci nórsko-dánsky triller , ktorý stojí za to vidieť. Vôbec by ma neprekvapilo, keby po čase Hollywood pristúpil k jeho remakeu. Mňa len mrzí, že takéto filmy prakticky nie sú promované a človek sa ku ním dostáva iba náhodou ()

maple6 

všechny recenze uživatele

- Ten film dal vše, co fanda filmů potřebuje. Jednoduše zamotaný příběh, díky norsko dánské koprodukci i neokoukané xsichty, dobré herecké výkony a hlavně chytrost. Lovci hlav jsou prostě šikovným thrillerem, který mrazí ale i baví. Pokud si chcete oddychnout od Hollywoodu nějakou pořádnou kvalitou, Lovci jsou výbornou výplní - M6 ()

losmachos 

všechny recenze uživatele

Paráda. Pefektní mix severského černého humoru, komplexů, nechutnosti a uchýlaren. Prostě kvalitní a inteligentní komedie. ()

Zayls 

všechny recenze uživatele

Zábavný thriller s poněkud Hollywoodským námětem a lehce překombinovaným dějem. Dal bych o hvězdičku víc ale ten konec… Nerozumím trendu vysvětlit krok po kroku celí film a kompletně ho uzavřít aby nad tím člověk opravdu přemýšlet nemusel… ()

may23 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem od něj totiž čekal o dost víc a úplně jsem se nedočkal. Místy tam bylo až moc realistických scén, které mi připadá, že jsou pro drsné seveřany typické. Konec byl však příjemným překvapením a celkově pozvedl kvalitu celého filmu, takže nakonec těsně 4 hvězdy místo 3. ()

Honey007 

všechny recenze uživatele

Totální masakr!!! Mistrovský kousek severských tvůrců, kteří vás vezmou na originální procházku životem jednoho průměrného zamindrákovaného lovce hlav, který se díky životě na vysoké noze živí jako občasný zloděj umění. Pak stačí jedno nešťastné setkání, zjištění a rozhodnutí a už se řítíte na traktoru s napíchlým psem, od hlavy až k patě od s*aček tmou do neznáma, abyste po šílených honičkách a přestřelkách jak od Tarantina skončili zase doma v klidu v obýváku s vaší milující ženou. Žánrová nálož, která opravdu provětrala trochu zatuchlé vody euro-americké produkce :) 95% ()

Související novinky

Jamie Lannister a kalifornské gangy

Jamie Lannister a kalifornské gangy

26.04.2015

Nikolaj Coster-Waldau potřebuje dobré role a potřebuje je hned. Jeho incestní hrdina ze Hry o trůny je čím dál tím sympatičtější, takže ho možná brzy potká nějaká další tragédie (tip knih neznalého… (více)

Scorsese předává Nesbøva Sněhuláka

Scorsese předává Nesbøva Sněhuláka

01.05.2014

Tři roky staří Lovci hlav, kteří byli adaptací stejnojmenného románu Joa Nesba, konečně dostanou „bratříčka". Kolem další knihy slavného norského spisovatele, ponuré detektivky Sněhulák, dlouho… (více)

Rockův Herkules verbuje krvelačnou družinu

Rockův Herkules verbuje krvelačnou družinu

23.02.2013

Dwayne Johnson nedávno tvrdil, že jako dítě měl rád italské „sword and sandals“ eposy s kulturistou Stevem Reevesem a snil o tom, že si jednou taktéž zahraje Herkula (nebo Hérakla, chcete-li).… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama