Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spravedlivý hrabě tuze nerad slyší, že se jeho kmotřenec stal vyhlášeným zlodějem a rozhodne se vyzkoušet jeho umění. Když nedokáže ukrást ze stáje jeho oblíbeného koně, sebrat prostěradlo z postele, na které bude spát se svou ženou, a k tomu ženě i snubní prsten, a za třetí ukrást z kostela faráře i s kostelníkem, se zlou se potáže. Pro krále zlodějů ale není žádných překážek... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

No děs běs. Myslím, že taková pohádka by se mi nelíbila, ani kdybych byla dítě. Ale aspoň jsem se docela zasmála, protože i na pohádku je to nejhorázně směšné. Bohužel však zároveň naprosto nicneříkající. ~(0,7)~ ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Pointa - Vše dělal pro respekt a uznání. Režie - Christian Theede. Hudba - Peter W. Schmitt. Kamera - Simon Schmejkal. ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

To je fakt podle bratří Grimmů? Podle hodnocení na imdb uvažuji, zda jiné národy očekávají od pohádek něco jiného než my. Podle mě by pohádka měla lidem (či spíše dětem) dát nějaké to mravní poučení či nějaký návod nebo vzor. A tak se ptám, co mi mohlo dát tohle? Teda krom toho, že jsem se (se zájmem) podívala, jak moc to von Thunovi sluší (asi přímoúměrně tomu, jak velká je tahle pohádka pitomost). No, tak je aspoň zřejmé, zač je ta jediná a osamělá hvězda, která ovšem znamená, že kdybych byla dítě, tak mi to nedalo už vůbec nic... ()

jajinka 

všechny recenze uživatele

Nějak mi unikla pointa celé "pohádky".. O hraběcí dceru neusiloval, manželku hlavní hrdina už měl.. o bohatství mu nešlo.. měl se přijít usmířit jen s rodiči a na nějaký zlodějský úkol se hlásit ani nemusel.. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Z celé té giganticky dlouhé série německých hodinových pohádek podle bratří Grimmů jsem za život náhodou viděl asi jen dvě, jednou z nich je právě Král zlodějů, který naštěstí tak hrozným výtvorem není. ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Ono se by se asi měly tyhle německé věci brát z rezervou. Často přemýšlím nad tím, jestli opravdu němci tvoří s recesí, nebo to myslí vážně. Každá tahle jejich záliba ve mě zanechává různorodé pocity, někdy jejich tvorbu jako recesi opravdu vnímám a zasměju se, někdy bohužel kroutím hlavou a říkám si, "tohle myslí jako vážně?" Tenhle zloděj je asi něco mezi pokaženou recesí a katastrofou. Proto 2 hvězdy. Šla jsem do plusu. ()

Blazin 

všechny recenze uživatele

Všechny německé předělávky klasických pohádek stojí při nejmenším za prd, špatné herecké obsazení, hrozný scénář. Tento snímek je toho jen důkazem. ()

marusshhka 

všechny recenze uživatele

Ach jo, tvůrci opravdu zapomněli na pointu, pohádka neměla hlavu ani patu, asi si budu muset ověřit u bří Grimmů, jak to doopravdy mysleli... ()

Cinik odpad!

všechny recenze uživatele

Příběh i zpracování je otřesné, ale především: ač je to koncipováno jako "moderní pohádka", je to ve skutečnosti antiteze pohádky. Pohádky mají pobavit děti a zároveň je nenásilně vychovávat a vštěpovat jim určité hodnoty. Ovšem tohle je antiteze výchovy - dětem vštěpuje doslova antihodnoty. V tomto ohledu není ideální ani předloha od bratří Grimmů, ovšem zfilmovaná verze je ještě mnohem horší... Zodpovědný rodič tohle svým dětem nepustí... ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 7/10 ... Vizuální stránka: 7/10 ... Soundtrack: 5/10 ... Didaktický potenciál: 6/10 ... Celkový dojem: 7/10. ()

D||X 

všechny recenze uživatele

Spíš, než film, tak nějaký útržek z filmu prezentovaný jako film. Opravdu to bylo spíš takové docela zajímavé povídání o zručném mladíkovi, který šel králi dokázat, že to jak se zachoval v mládí nebyla hloupost, a že je váženým králem svého řemesla. Oddychovka je to skvělá *** :) ()

Reklama

Reklama