Reklama

Reklama

Ross Kemp - extrémní svět

(seriál)
  • Velká Británie Ross Kemp: Extreme World

Novinář a dobrodruh Ross Kemp cestuje po světě a promlouvá s lidmi, kteří byli nějakým způsobem ovlivněni násilím. Vydejte se spolu s ním do Mongolska, Kolumbie či Sýrie... Dokumentarista Ross Kemp, který získal prestižní britskou filmovou cenu BAFTA, se nebojí vyrazit vstříc riziku. Jeho cílem je odhalit lidská dramata odehrávající se v extrémním světě. V tomto seriálu se mu podařilo získat jedinečný přístup k lidem v Sýrii a Iráku, Mongolsku, na americko-mexické hranici, v Mosambiku i Kolumbii. Zaměřuje se na nejpalčivější problémy každé země. Aby odhalil jejich podstatu, sám se ocitá v dramatických, nebezpečných situacích. V Sýrii a Iráku se setkává s kurdskými jednotkami YPG a YPJ a odhaluje dopady války s teroristickou organizací Islámský stát. V Mongolsku sleduje snahu místních nacionalistů omezit narůstající vliv čínských byznysmenů. Na mexicko-americké hranici pokládá otázku, jestli zvýšená bezpečnostní opatření odradí tisícovku migrantů, kteří se snaží dostat každý den do USA. V Mosambiku vyšetřuje narůstající nelegální obchod se slonovinou a v Kolumbii se zaměřil na masovou produkci kokainu v nejchudších částech země. Ross Kemp: Extrémní svět je špičkově natočený seriál zaměřený na nejpalčivější témata naší doby. (TV Prima)

(více)

Recenze (7)

Marze 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné a mrazivě zábavné. Přehlídka lidských zrůdiček s kriminálnim myšlením. Pro mě jeden z nejzajímavějších pořadů roku. Dívám se na všechny díly, ten o Libyi by měla shlédnout německá fuhrer Merkelová ve své nenasytné touze po pracovní síle z Afriky kvůli vymírajícímu německému obyvatelstvu. ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Kedysi som mal rád tieto britské výbehy do extrémnych miest ohľadom futbalových fanatikov, no tam toho veľa nebolo treba rozoberať som zistil aj časom, no tu sa jedná o niečo iné. Videl som diel o Ukrajine, možno pozrem keď budem mať čas aj niečo iné, lebo úplný obraz sa asi nedá urobiť o seriály na základe jednej časti, ktorá mohla byť nevydarená, ale tým, že tento štýl už poznám viem čo asi hodnotiť, na čo sa zamerať a hlavne na téme, ktorá bola mojou akoby srdcovkou poslednú dobu, viem veci dobre zhodnotiť si myslím. Vidím, že chlapík má za sebou veľa rôznych experimentov, no tu si ma získal iba ohľadom toho, ako odkryl tých neonacistov, cudzích žoldnierov alebo možno len dobrovolných fanatikov, ale aj na to možno nebolo treba veľa umu, lebo oni sa aj na internete už ľahko odhaľujú, už ich odhalili aj iní a s rastúcim časom sa ani neskrývajú, nezapierajú čím ďalej tým viac mám pocit, akurát pretáčajú to rôzne si myslím. V popise seriálu sa píše, že sa snaží s problémami bojovať, no tu akoby sa nechumelilo slepo akceptoval v domnení boja s akože ruskými separatistami to, čo videl a jeho vystrašené komentáre, aspoň som mal taký pocit, pôsobili, že tu sa nič nezmení a nie je to fajn, no ani na druhú stranu konfliktu nešiel, nekonfrontoval to s nejakými známymi zisteniami, iba ponúkol pár pohľadov ľudí zvnútra tých bojovníkov, ktorí podľa mňa často trepú. Ja už túto fanatickú základňu dobre poznám, preto tak píšem, vzhľadom na to, že futbal býval mojou srdcovkou a všelijaké tie snahy o bielu rasu, boj proti moslimom, no pritom elementárnu neznalosť biológie, fungovania sveta, už poznám. Ale ono je to taká anglosaská šou s akože drsným chlapíkom o drsných veciach, no pri takmer nulovej investigatíve mi o tamojšom dianí viac povedia moji známi, ktorí sú priamo v bojoch alebo to mapujú rovnako ako ja spravodajsky na internete. Ross prepáč, ale toto nemalo gule a ešte to bolo aj krátke podľa mňa. ()

radomiil 

všechny recenze uživatele

Tvrdě nastíněná realita s dojemnými výpověďmi rodinných příslušníků po nevinných obětech nesmyslných zvěrstev. ()

kluk z Na 

všechny recenze uživatele

Skvělej reality-thriller zaměřující se na nebezpečné sektory v městech mnoha zemí a na vlivy, které v nich působí. Jsem opravdu zvědaví jak dlouho Ross zůstane naživu, ale přeju mu co nejdýl, protože v tom co dělá je v současnosti jednička. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama