Reklama

Reklama

Bitva o Británii s Ewanem McGregorem

(TV film)
  • Velká Británie The Battle of Britain
Velká Británie, 2010, 90 (2x41) min

Obsahy(1)

Letecký nadšenec herec Ewan McGregor a jeho bratr Colin zkoumají přínos pilotů RAF k vítězství v bitvě o Británii. Colin je pilot RAF zvyklý létat na současných letadlech, ale rozhodne se podstoupit stejný výcvik, jako čekal piloty na začátku druhé světové války na tehdejších strojích... Napínavý dvoudílný dokument z produkce televize BBC uvádí bratři Ewan a Colin McGregorovi a vznikl u příležitosti 70. výročí Bitvy o Británii – nepochybně nejdůležitější události v moderních anglických dějinách a jediného leteckého střetu druhé světové války. Zatímco Colin je hrdinou a veteránem s dvacetiletou historií služby u Královského letectva, Ewan je hrdinou filmového plátna a také praktikujícím pilotem. Společně provázejí diváky příběhem o hrdinech čtyřicátých let 20. století ve vzduchu i na zemi a fascinující příběh letecké bitvy o Británii představují novým generacím. (TV Prima)

(více)

Recenze (4)

Peytl

všechny recenze uživatele

Tak Adolfovi se sen nakonec splnil, ne, ten o Třetí říši ne, ale zahrát si společně s Řehořem, ta dnešní technika... ()

subic 

všechny recenze uživatele

Někdy mi přijde, že Mek Řehoř už neví coby. Jenže tohle se celkem povedlo. Z dokumentárních počinů Mek Řehoře je to asi druhý nejlepší kousek hned po Závodu do Dakaru (2006). ()

knihovna 

všechny recenze uživatele

Tedy dokument samozřejmě parádní, ale docela jsem se zasmál, s kým si Ewan zahrál, jeden lepší¨, než druhý - Hitler, Goring. Jak pak se mu s nimi asi spolupracovalo? Co poslední klapka? A máte nějakou vtipnou historku z natáčení? No víte to tenkrát Adolf s Hermanem ........ ()

Reklama

Reklama