Reklama

Reklama

Noční incident

  • USA Asylum Blackout (více)
Trailer

George, Max a Ricky mají rockovou kapelu. Zkouší, sem tam mají koncert a doufají, že si jich někdo všimne a oni dostanou svou šanci. Jenomže účty se samy nezaplatí. A tak pracují v kuchyni uzavřené psychiatrické léčebny, kde se léčí nebezpeční šílenci. Platí je slušně a je to úplně bezpečné... s pacienty vůbec nepřijdou do kontaktu. Jednou ale během děsivého hromobití těsně před večeří vypadne celý bezpečnostní systém, dveře cel se otevřou a šílenci začnou bloumat chodbami. Pomoc by měla dorazit velmi rychle. Bude to trvat jenom chvilku, takže musí trpělivě čekat... a zůstat naživu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (96)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Na jedno zhlédnutí to jde. Pěkně natočené, atmosférické, chodby blázince mají svoje kouzlo a psychouši v závěru řádí celkem solidně. Nadšením neskáču, ale určitě se najdou i diváci, kteří s filmem budou vyloženě spokojení. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Neškodný priemer. Kuchári musia bojovať o holý život so skupinkou psychopatických maniakov. Typicky pomalý rozbeh, akčná, krvavá druhá polovica s niekoľkými fajnovými gore momentami (mohlo ich byť oveľa viac!) a dobre vybratým kanibalským záporákom, k tomu samozrejme patrí nejaké malé mučeníčko, avšak celkom dobré pocity opäť pokazil nepodarený záver. Chýbala tomu atmosféra, je to skôr len také pobehovanie po tmavej budove a čakanie na to, kto koho zmasakruje skôr. Akcie je našťastie dostatok, ale aj tak nie som úplne spokojný. Prostá vyvražďovačka, nič viac, nič menej, a pravdepodobne sa k tomu viac nevrátim. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„...a došla nám marmeláda.“ Týpek zavolá na políciu a informuje ich, že je v blázinci, prestala ísť elektrika, zámky na celách sú elektronické, pacienti sa voľne pohybujú po ústave a minimálne jednému dozorcovi odrezali hlavu... a je mu oznámené, že šak v pohode, tak do hodinky sa asi dostavíme, ale radšej rátajte s dvoma, ok? Wtf??? To by sa na Slovensku ozaj nemohlo stať a to si všetci strašne myslia, akú máme oproti USA nízku úroveň bezpečnosti. No nič, ďalej :-) Tento film som si pozrel z jedného dôvodu: scenáristicky za ním stál S. Craig Zahler, ktorý štyri roky po ňom napísal (a už aj režíroval) tvrdý western s Kurtom Russellom Krvavý tomahavk. A hoci Nočný experiment nerežíroval Craig (len písal scenár), ale niekto úplne iný, i z neho cítiť Craigov drsný, nekompromisný a brutálny štýl. Páčilo sa mi to. Ako originálnu vec hodnotím aj to, že hlavnými hrdinami sú mladí, sympatickí kuchári v blázinci (!) v čele s Rupertom Evansom alias Hellboyovou opatrovateľkou. Bohužiaľ, ku koncu to už trocha stagnovalo, miestami snímka pôsobila príliš nízkorozpočtovo a čudne (taký obrovský ústav s takým vysokým počtom nebezpečných pacientov by si určite nevystačil s takými úbohými bezpečnostnými opatreniami a pár zamestnancami) a povedal by som, že medzi pacientami je primálo výrazných ksichtov (jeden Richard Brake to nezachráni). ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Ano takže další poloamatérský trash, kde se tvůrcové snažili rychle získat co šlo z aktuálních témat. Běhá se asi tak mezi čtyřmi místnostmi pořád dokola, občas nějaká krev a gore to nezachrání. Celkově to vyzní trapně a uboze to považovat za regulérní film ... Snad do nějaké soutěže "hledáme nové talenty" ... Jinak nuda, nuda!! I tak krátká stopáž potrápila. Naprosto vůbec nestojí za pozornost ... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Že rockové máničky z rozpadající se kapely nenosí v kuchyni cvokhausu síťky na vlasy je vzhledem k budoucímu porušení pracovních a bezpečnostních předpisů zanedbatelný problém. Stejně tak říznutí do prstu při krájení masa.. Nalákal mě S. Craig Zahler podepsaný pod scénářem, ale až na drobné výjimky (černý hlídač nemusí mít při výpadku proudu paralyzér, protože je ve tmě zvýhodněn barvou pleti) je první půlka poněkud rozvleklá a nezachránila by ji ani přítomnost Zdeňka Pohlreicha, který by jim řekl, že trpět v práci není žádný umění. Když lunetici s vynechanou medikací začnou konečně řádit, dostane to pořádné grády a vám je jasné, že jeden sanitární den nebude v kuchyni stačit, ovšem na nápravu celkového dojmu to po tak dlouho trvající pasivitě nestačilo. Detaily na čelist Richarda Brakea byly impozantní. Taky jste si vzpomněli na Gigerovu slavnou stvůru..? ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Našepkal Mi Flip - odradil Rišo a vyšla z toho obyčajná väzenská DRÁMA , akých pobehovalo naokolo pár nezbedných kúskov už dávno a to v ďaleko lepšom prevedení. Obyčajné nič , ktoré hodnotím len podľa svojej súkromnej, bodovej hierarchie . ( apropo - kde bol horror ? ) ()

psy.cho 

všechny recenze uživatele

Z tohto námetu sa dalo určite vyťažiť viac. Psychiatrická liečebňa je vždy vďačný motív pre horor. Brutálne scény neboli až tak brutálne a atmosféra bola veľmi slabá. Ako tu už bolo spomenuté polovica filmu nudí a polovica filmu nudí trochu menej. Škoda, že kuchárov nebolo viac, a chovanci neboli brutálnejší. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

George, Max a Ricky majú veľký sen. Chcú si založiť rockovú kapelu. Nakoľko ani jeden z nich nemá dostatočné financie, privyrábajú si ako kuchári v psychiatrickej liečebni pre obzvlášť nebezpečných pacientov. Jedného večera všetci traja ostanú na noc. V skorých ranných hodinách musia prebrať zásielku čerstvého mäsa. Nad ránom v celej budove vypadne bezpečnostný systém. Voľný pohyb po budove spôsobí medzi pacientmi davové šialenstvo. Vraždenie či mučenie sa pre nich stáva spestrením zábavy. Pre Georga, Maxa a Rickyho sa začína tvrdý boj o život. Napriek tomu, že režisér vybral veľmi vhodné prostredie na horor. Úlohu veľmi nezvládol. Dalo sa z toho vyťažiť rozhodne viac. Vo filme je veľmi málo zo žánru hororu. Atmosféra nič moc, v scénach kedy sa malo niečo ukázať, sa neukázalo. Napriek dobrej kamere a slušným hereckým výkonom padá tento film do podpriemeru. Len vďaka prostrediu a záverečným 15 minútam dávam dve hviezdičky - 45 %. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"COME HERE YOU LITTLE SQUEEKY PIG! ----------- Toto je taký filmový Outlast, avšak s príkrasami, aby to nevyzeralo moc šeredne a nevhodne, natočený pravdepodobne ešte predtým, než Red Barrels vôbec začali Outlast vytvárať. Keby to bolo naopak, dve hviezdy to nedostane. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Není čas ani na rychlovku. Znásilním tě později..." Později však nedošlo ani na sex, ani na strašení. Zpočátku nudné sociální drama o každodenní práci kuchařů ve cvokhausu se během noční bouře zvrtne v boj o život. Původní myšlenku, že půjde o inspiraci povídkou E.A.Poa, jsem brzy zavrhnul. Film na jedno podívání nabízí v poněkud nevyrovnaném tempu pobíhání kuchtíků a psychopatů chodbami blázince. Mrtví padají na obou stranách, nic vynalézavého však nečekejte. Víc než občasné gore zapůsobí nelidský řev za dveřmi jedné z cel. Konec spíše potěšil, ale z šedivého průměru snímek stejně nevytáhl. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Námět výpadku proudu v prostředí cvokhausu je solidní půdou pro hororový thriller, zvlášť když se do toho pustí schopný scenárista S. Craig Zahler. Ten bohužel zřejmě neměl nad scénářem poslední slovo, anebo na tomto snímku zatím jen cvičil svůj styl, je to totiž značně nedomrlé a ve finále dost chaotické, bez zajímavých postav a dialogů, což bývá jinak Zahlerova silná stránka. Mohlo to dopadnout daleko lépe. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Šichta se nám povleče, než se kuchař upeče.“ Neuvěřitelně hnusná a depresivní budova psychiatrického ústavu. Ještě větší hrůza, než plzeňské kašny architeletekta Císlera, a to už je co říct! Tu budovu vídat denně, třeba jen z okna bytu, do měsíce je ze mě pacient a ve své cele štěkám na lustr. Kromě budovy s funkcionalistickou suicidální fasádou budily hrůzu též vykachlíkované interiéry, 100% uvěřitelnost příběhu a čtyři muzikální kuchtíci, s hereckými výkony jak z východoněmeckého porna 80. let. Hororové atmosféře prospělo i to, že producenti chtěli šetřit a tak, místo najímání komparzu pro role pacientů, prostě jen nechali v ústavu otevřít všechny cely. Taky na lécích se dost ušetřilo, během dvou dnů nonstop natáčení nikdo z bláznů nedostal ani lentilku, natož své prášky. Marně slintali a klepali na VÝDEJNÍ OKÉNKO: [][] Co je dnes k obědu? 1) Předkrm – rozmatlaný po skle. 2) Polévka – ze záhadné hlavy. 3) Hlavní chod – rybí kuchařovy prsty. Příloha - americké bramborové předloktí. [][] Připraví vychrtlý pacient, ozbrojený škrabkou na brambory a pletoucí si svázaného George s bramborou. Brrr. Richard Brake jako magor roku potěšil, výpadek proudu též. Bohužel, kvůli nastalé tmě byl kameraman v prdeli a my diváci s ním. Třikrát bliknu baterkou, na bezhlavé tělo ošetřovatele. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

O filmu jsem něco četl před jeho vydáním a už tehdy mi došlo že to nebude více jak průměr, a měl jsem pravdu(z mého hlediska). Film naprosto ale naprosto nic nepřinese, je to typ filmu kterej se mi celkem líbil ale druhý den jsem vůbec nevěděl o čem je. Přeci jenom takovýhlech filmů je velká hromada. No čekal jsem aspoň že tu bude solidní masakr ale ten se taky nekoná, krev tu nijak moc není a gore tu není vůbec, takže v tomhle případě jsem byl poměrně neuspokojenej. Příběh je hodně jednoduchej takže nic co by mělo překvapit. Blázni a herci celkově mě ale poměrně překvapily, přišly mi dobře civilní a uvěřitelní. Celej film je takovej minimalistickej ale já si ho poměrně užil, jen bohužel tu není nic zapamatování hodného. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Najväčší problém vidím jednoznačne v tom, čo tu nevidím. S postavami sa ledva letmo zoznámime, keď vypadne prúd a začnú na seba kričať po tme menami, prípadne len inštinktívne bojovať o život. Zatiaľ čo divák môže rovnako inštinktívne odhadovať, čo sa komu práve stalo. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je téma slasherů a jeho několika desítek podžánrů již dlouho vyčpělé, přesto se najdou tvůrci, kteří s nějakým dalším, nenápaditým, přijdou, a vždy se najdou diváci, kterým stačí ke spokojenosti jen vidět vnitřnosti a vraždy na sto různých způsobů. Tentokrát se v příběhu tři chlápci z neúspěšné rockové kapely, od níž neuslyšíme ani jeden flák, živí jako kuchaři v blázinci. Na zhruba třicet, možná více vězňů, nebezpečných šílenců, je tu jen jeden dozorce, a další tři ve vstupní hale plus jedna kolegyně. Skoro půl hodiny trvá představení tří rockerů, prostředí plus ranní jízda do práce. Pak konečně se začne něco dít, neb vypadne při bouřce proud (jak nečekané!), kupodivu záložní zdroje nefungují a nějaký blázinec s vyšinutými jedinci při výpadku proudu nechává policii města v klidu. Takže zde máme prostor pro řežbu – utrhané hlavy, ukousnutý nos, upálení na sporáku, ukousnutí prstu, na co si úchyl vzpomene, toho se mu dostane. Nu a po další půlhodině těchto pro mne nechutností se dočkáme rádoby nečekaného twistu, jak to jakože skutečně asi bylo. Ale toto vysvětlení je tak zkratkovité a při podrobnějším přemýšlení nelogické, že celý film zcela zničí. Protože začátek i přes tu natahovanou nudu není až tak špatný – výchozí situace je zajímavá, napětí roste, postavy se chovají uvěřitelně a herci je velmi dobře hrají, chodby jsou patřičně temné, takže je zde i nějaká hororová atmosféra. Dalo by se tady rozjet o hodně lepší drama, než jakého se nám nakonec dostane, a jež ono ze začátku postupně budované napětí zcela zničí. Takto jde skutečně jen o další variantu kolikrát viděného – a to včetně konce. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Blázinec který je celkem solidní ale kuchaři už nejsou přesvědčivý a to i samotní blázní film ve směs působí hodně slabě a atmosféra je taky straně dole a pořád jen tam která nenese nic děsivého tak snad příště to dostane pořádný masakr. Každá bouře nese následky. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Pominu-li dost absurdní fakt, že parta amatérských rádoby rockerů si bokem přivydělává kuchtěním v pakárně, jde o slušný průměr v žánru "oddechová zabijačka". I když hlavní postavy nejsou příliš sympatické a vy s nimi tedy vůbec nesympatizujete, děj je příjemně jednoduchý a divák si k tomu pochutná na několika milých brutalitkách. A velké plus je halucinační konec, který vás zanechá v lehké nejistotě. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Půl hodiny nuda, pak zhasne světlo, spustí se rambajs a v občasnejch světelnejch záblescích se zaleskne ředěnej kečup. 10% za závěr. ()

Terva odpad!

všechny recenze uživatele

DIALOG: Voní to Indicky. (odpověď) - Voní to jako hodně Indů............ Prvních dvacet minut divák netuší, jakým směrem se příběh vydá. Je tu jen spousta náznaků, kudy dál. CITÁT - Co to kurva je........ Pak se film stane svým názvem. Nevím proč to v Čechách někdo pojmenoval Noční incident, když je to prostě "The Incident". Tady je zakopanej pes - protože se to z velké části odehrává ve tmě, je to vlastně logické. A už víte, co tím myslím? Ve tmě. Velká část děje totiž není vidět, slyšíte jen zvuky bláznů a sem tam nějaký ten záblesk. Jinak samá noc (tma). CITÁT - Kurva, kurva, áááá Bože, kurva......... Dramatická stránka nulová, hudba...žádná, děj šílený a ... tma. Dlouho jsem nedal - odpad-. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

První půlhodinu se člověk nudí nad kuchařským kurzem v léčebně. Zbytek se pak nudíte podprůměrnou levnou vyvražďovačkou. Ani ten kečup, který všude cáká nezachrání hnusný extrakt z velbloudího lejna. Neprodukoval toto náhodou Babica? ()

Reklama

Reklama