Reklama

Reklama

Outsider

(studentský film)
Krátkometrážní / Drama
Česko, 2011

Obsahy(1)

Hlavní postavou je Michal, který je šikanován snad ze všech stran. Ve škole se k němu chovají jako k "odpadu" a ani doma to nemá lehké. Rodiče jsou rozvedeni a Michal žije s matkou a sestrou. Máma má svých starostí víc než dost a na Michala jen křičí. Jediný, kdo při něm stojí, je jeho sestra, ale ta nemůže být stále s ním, když je Michal pravidelně mlácen od místních sígrů. (Ice123)

(více)

Recenze (6)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Velmi účinně zpracováno, včetně výborné hudby, ale celkový dojem výrazně kazí nesnaživé (ne)herectví téměř všech zúčastněných. Když snímek srovnám s jiným krátkým českým filmem "Deset", taktéž se zabývajícím šikanou, tak ač se v podstatě jedná o zhruba stejnou kvalitu, jak ve zpracování, tak i herectví, Deset u mě vítězí. Kromě toho, mám neodbouratelné následky v tom, že ať už uvidím jakýkoli snímek zpracovávající problematiku šikany, vždy se mi v mysli vynoří nezapomenutelná estonská Klass a začnu s ní podvědomě srovnávat:) ()

Ice123 

všechny recenze uživatele

Scénář a režie je zvládnuta skvěle na to, že rozpočet byl minimální a všichni pracovali jen z vlastního zapálení. Rozhodně musim vyzdvihnout hudbu od Jakuba Weinera, která dodává snímku opravdovou hloubku. A herecké výkony s ohlédnutím na to, že téměř nikdo z nich neměl s hraním žádné zkušenosti jsou podařené. Těchto jedenáct minut (délka stopáže snímku) vašeho života se rozhodně nedají počítat za promarněné. 80%. ()

Aquarii 

všechny recenze uživatele

Skvělý hudební doprovod nás vnáší do děje. Škoda jen, že celý film byl hodně amatérsky pojatý..Ale jako studijní materiál pro děti a mládež určitě výborný...Jen ten konec by chtěl ještě rozvinout příp. doladit. ()

Reklama

Reklama