Reklama

Reklama

Konec Roberta Mitchuma

  • Francie Robert Mitchum est mort (více)
Trailer

Obsahy(1)

Road movie, v níž se na festival za polárním kruhem vydává herec a jeho agent, aby vyhledali legendárního režiséra a přesvědčili ho ke spolupráci. Film natočený v evropské koprodukci vzdává hold stylu režiséra Jima Jarmusche. Kulisu velkých průmyslových předměstí a špinavých motelů snímá kamera Tima Salminena, dlouholetého spolupracovníka Aki Kaurismäkiho, v dlouhých záběrech bez jízd. Výrazné herecké typy vybrané s ohledem na jejich zvláštní fyziognomii a neustálé balancování na hranici mezi ironií a vážností potěší právě Jarmuschovy fanoušky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

Iggy 

všechny recenze uživatele

Podle mě podařená roadmovie, která spíš než Jarmusche připomíná filmy bratří Kaurismäků a podíl na tom má zřejmě severské prostředí a účast jejich kameramana Tima Salminena (ve filmu si zahrál malou roli i Kaurismäkiovský herec André Wilms). Hůř než podprůměrný filmový herec trpící nespavostí a jeho šílený manažer alkoholik (cestou k nim přibude ještě černošský muzikant - uprchlík) se vydávájí na absurdní cestu na ještě absurdnější filmový festival za polárním kruhem. Klasická roadmovie sestávající se z jejich tragikomických příhod, které je na cestě Polskem, Lotyšskem a Norskem potkávají v souvislosti s jejich kradeným autem, uprchlíkem bez pasu, nulovými filmovými zkušenostmi a osobními problémy. Zřejmě ne film pro každého, ale pro mě rozhodně malý velký film. ()

1mArc0 

všechny recenze uživatele

Zaujímavo postavený príbeh, zaujímavý scenár, režiséri zaujímavo svoju réžiu. Je to film, ktorý má značnú umeleckú úroveň, kamera je samostatná kapitola (pokúšal som sa vyhľadať, kto bol okom filmu, bohužial nedoznal som sa tomu). Ťažké na sústredenie, psychologické pohnútky hlavného predstaviteľa, zaujímavo vybrané scenérie a účelne napísané dialógy. Každá jedna scéna je svojím vlastným príbehom, ktorý tvorí jeden veľký kompaktný celok. 5 hviezd by si nezaslúžil, keďže je viacero lepších filmov, ktorú sú s podobnou tématikou a sú lepšie spracované. Za originalitu. Pre labužníkov filmov. Divné, že sa to neobjavilo na festivale Cannes 2010. /80 %/ ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Jasná parafráze na styly filmů Jima Jarmusche a Aki Kaurismäkiho. Jenže proč? Proč se znovu pokoušet o "lidské" road movie, když už v podstatě není co říct, a hlavně zde vše plave na vodě? Kde u Kaurismäkiho je alespoň nějaký niterní vývoj v chování postav, zde se podobný pocit nedostavuje, a kde je u Jarmusche přítomna nostalgie a jisté skryté tajemno, to se zde snaží natvrdo dohnat halucinacemi, navíc nepodařenými. Pro mne zbytečný film, kde je dobrá jen kamera. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ffilm, ktorý sa snaží zaujať tým, ako sa volá a že odkazuje na Jarmushove filmy. Čo však z toho, keď si môžem vychutnať "originály" a koniec Roberta Mitchuma vo filme nie je? Film by sa mi asi páčil iba na festivale za polárnym kruhom. Vidno tu však potenciál tvorcov, treba však zlepšiť scenáristickú zložku a hlavne ponechať kameramana. 50% ()

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: STV 2 = 14.10.2015, v pôvodnom znení s titulkami (RTVS 2015) = RUDOLF LESŇÁK --- dramaturgia: Monika Mikušová, Andrej Válek (15.10.2015) ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama