Reklama

Reklama

Normalis

všechny plakáty
Trailer 2

Obsahy(1)

Normalis začíná v Praze roku 1968. Mladá režisérka Helena Winkelmannová se pouští do natáčení svého prvního vysněného filmu, potkává herecké hvězdy Honzu Fránu a Magdalenu Gallasovou a ještě netuší, že tenhle rok pro ni bude více osudový, než si myslela, a celý její příběh vyvrcholí až o patnáct let později... Film ukazuje na osudech 3 individualit lesk a bídu filmového průmyslu během minulých dekád. Rozbíjí sny mladých umělců, aby z nich udělal oběti doby, společnosti i jejich vlastních tužeb a snů. Nechává je prát se s osudem aniž by viděli světlo na konci pomyslného tunelu. Světlo, jenž je důmyslně skryto za vysokou hradbou překonání sebe sama... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (17)

Clarka 

všechny recenze uživatele

Pouze souhlasný komentář s těmi předchozími - krásná podívaná, dobové detaily neskutečně dotažené, hudba parádní, herci také, ale obsahově nesnesitelně dlouhé, člověk s postavami nic necítí, a tak ho po úvodní půlhodince přestávají zajímat. Každopádně klobouk dolů před panem režisérem. Holt jen příště nechat scénář na někom jiném. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

NORMALIS - magazín plný bezchybných obrázků, břitkých komentářů a povědomých charakterů, kterému však po rozpohybování chybí vnitřní provázanost a celistvost. První půlhodina i přes to šlape, ale postupné přibývání postav a rozpadající se příběh zapříčiňují, že druhou polovinu snímku musí divák prakticky protrpět. Nicméně vizuálně se jedná o neskutečný počin. Obsahově spíš klipovitá koláž s pár dialogy obšlehnutými z NINE a Devil Wears Prada, ale to je ve výsledku celkem jedno. Imaginární lásky a Single Man dostali českou vizuální odpověď. PS: Anna Forstová v hlavní roli - nová, svěží, neokoukaná a hlavně dokonalá. ()

Reklama

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Kurde a to bylo co?? Už po deseti minutách se mi ježily chlupy i na místech kde jimi vůbec neoplývám, po dvaceti mně začala bolet lebeňa a po obvyklých třiceti jsem měl chuť rozbít přehrávač. Asi šlo o střihový polodokument, ovšem silně dementní. To se nedá popsat, to se musí vidět. Nebo raději ne!!!! 221120113000/12525/12808 ()

Prubner odpad!

všechny recenze uživatele

Ryzí amatérština po všech stránkách, od režie, přes kameru až po střih. Režisér vůbec neumí vyprávět příběh, děj musíte ve spleti obrazů složitě luštit, film je vlastně jen sledem záběrů, které většinou ani nejsou logicky provázané. Takovéto experimenty nemají právo na život a v kinech, potažmo v televizi, nemají co dělat. Kdyby existovala nižší známka než odpad, dal bych ji. Ten film mě strašně nasral (s prominutím). Nebo je to nějaké velké umění, které jsem já bloud nepochopil ? Jestli tu něco stojí za to, tak jen výběr hudby. ()

foils 

všechny recenze uživatele

Dost netradiční zpracování normalizace, navíc vyprávěné netriviálním způsobem. Je velká škoda, že tento film nevznikl s profesionálním zázemím - nota bene když člověk vidí, na co se státní peníze naopak dávají. Nejvíc to odnesl zvuk (netvrdím, že se nutně musely použít postsynchrony, ale hercům téměř není rozumět) a i nějaký ten dramaturgický zásah, který by režiséra přiměl se trochu krotit, co se týče stopáže i množství postav, by nebyl od věci. Jinak ale filmový styl a vizuál super, soundtrack super, jediné, s čím jsem měl trochu problém, byla volba představitelky hlavní role - Anna Forstová je pohledná a věřím, že i talentovaná herečka, ale tu osudem zmítanou režisérku jsem jí moc nevěřil. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Film Normalis s přibližným rozpočtem pouhých 60 000 korun nepočítá s běžnou distribucí v kinech. Je určen jako nekomerční projekt, promítaný v rámci filmových festivalů a přehlídek. (POMO)
  • Natočeno v období dubna 2005 - září 2009 v Praze, Karlových Varech, Berlíně a New Yorku. (POMO)

Reklama

Reklama