Reklama

Reklama

Wallace a Gromit: O chloupek

  • Česko O chloupek (více)
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie / Rodinný
Velká Británie, 1995, 30 min

Režie:

Nick Park

Scénář:

Nick Park

Hudba:

Julian Nott
(další profese)

Obsahy(1)

Wallace, Gromit, zločinný buldog Preston a krásná Vendulína... Britský oscarový animovaný film Nicka Parka. Ovce, úklady a láska – to všechno čeká v této půlhodině pana Wallace a jeho inteligentního psa Gromita ve strhujícím, napínavém ale i humorném příběhu nazvaném O chloupek. Nick Park za něj v roce 1996 získal Oskara. Rafinovaně realizovaný animovaný film, kombinující formelu s kostrami klasických loutkových filmů, kde počet střihů 10krát převyšuje hraný akční film, a kde tedy záleží na jakémkoliv detailu. Zde totiž rozhodují „ohromné maličkosti". (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (122)

LeoH 

všechny recenze uživatele

Aardmani snad ani neumí šlápnout vedle, a tenhle příběh W&G dal navíc světu ovečku Shauna. Tak proč jenom **** (po delším váhání)? Inu, přece jen je to pro mě „jenom“ milá zábava. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

O velký chlup originálnější a geniálnější, než jeho předchůdci aneb zrození další velké legendy - Ovečky Shaun! ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Wallace a Gromit, britský fenomén, animátorsky srovnatelný s naším Patem a Matem. Poctivá práce se skvělým a navíc vtipným příběhem. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Průběh sice tentokrát trošku slabší, ale geniální finále to zase vytáhlo. Neskutečná akce, adrenalin, zápletka á la Hitchcock a samozřejmě hromada skvělých nápadů a prvotřídního humoru. Akce s žebříkem je další špičková záležitost. 100%. ()

rudeboy 

všechny recenze uživatele

Vydarená plastelinová záležitosť s tými najkrajšími ovečkami, aké ste kedy mohli vo filme viieť :-) Forma i obsah sú na veľmi vysokej úrovni, avšak tá forma je asi o čosi vyššie. Fanúšikov terminátora poteší alúzia na záverečnú scénu filmu. ()

tomxxx 

všechny recenze uživatele

Zatím můj nejoblíbenější film o Wallacovi a Gromitovi. Nickovi ovečky jsou tak úžasné, že je do svých reklam okopírovalo mnoho společností:) ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Po Nesprávných kalhotách trošku slabší.Trošku překombinovaný děj,ovce a né až tak normalní pes.Ale druhá strana mince přináší akční honičku, která vyrazí dech,nejstylovější čištení oken a Wallace a Gromita.O chloupek uniklo plné hodnocení ale těd si ještě položit otázku jak velký byl ten chloupek. ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele

Naprosto geniální krátkosáhlé dílko, jež překonává žánrově podobné snímky nejen na poli animace. Neskutečná podívaná se schopností rozličných nálad a atmosfér, kdy dovede z mrazivé typickosti detektivky udělat humornou lehkovážnost s prvky absurdity. Hodně také dělají na animák nezvyklé narační prvky, jež si hrají s detaily a pozorností diváka. A samotná výtvarná stránka je bez debat, plastelínová forma je velmi podmanivá vybízející k mnoha nápadům, jež autoři plně využívají a zároveň to beru jako takovou poctu poctivé ruční práci. Bezdebatních 10/10. ()

h0n24 

všechny recenze uživatele

Nick Park a jeho typicky nápadité filmy, kde je velmi obtížné rozeznat, kdy jde o vtip či ne. A taky kde a koho ve které scéně paroduje. Vyvrcholení je akční. Perfektní. A ovce! :) Zasloužený Oskar. ()

hudryhudry 

všechny recenze uživatele

Nejftipnější a nejgeniálnější film s Wallacem a Gromitem. V dětství jsem se na tomhle filmu v originálním znění učil angličtinu a doteď ho miluju. Genialita tohoto filmu spočívá v jemném anglickém humoru a výborném grafickém zpracování. Finální honička a grandiózní finále je jen třešničkou na dortu.... Jo a mimochodem, Přemek Podlaha by se měl od těchto kutilů učit! ()

Herráček 

všechny recenze uživatele

A já se divil, kde se vzal Shaun The Sheep... Je fakt, že by byla škoda toho potenciálu nevyužít... Už jenom čekám, kdy vlastní šanci dostane i tučňák... ()

thorewi 

všechny recenze uživatele

Na jedničku odvedená práce. Kdo by to býval byl řekl, že se dá s plastelínou udělat takové divy? Nick Park odvedl zatraceně dobrou práci, ostatně jako vždy. Zábavný a promyšlený příběh, při kterém jsem se párkrát opravdu dobře zasmál, skvělá animace, inteligentní dialogy. Milovníci W&G si rozhodně příjdou na své a ti, co by tuhle britskou dvojčku snad neznali, určitě nebudou zklamaní. Mimochodem, ovce je paradním doplněním již dost ulítlého dua. Naprosto zasloužený oskar. ()

Ripley 

všechny recenze uživatele

Mám rád animované filmy.Mám rád filmy točené technikou stop-motion.Mám rád "plastelínové" filmy a filmy s postavami Wallace a Gromit,jen nechápu to obrovské nadšení u ostatních zde a přehnaně kladné hodnocení.Zase až taková bomba především co se týče děje to není.A navíc netuším,proč Nick Park vymodeloval pro Wallace placatou hlavu.Co se týče dabingu,tak tvůrčí skupina Petra Zvoníčka taky zklamala,protože nadabovat Wallace Oldřichem Vlachem bylo nešťastné rozhodnutí. ()

Stružák 

všechny recenze uživatele

Wallace a Gromit jsou čím dál tím více napínaví, méně pro děti a jenom jim to prospívá. Stále přetrvává velké množství detailů a odkazů na předchozí krátké filmy (zde například nápis "Feathers was here" na zdi ve věznici). Do plného hodnocení ale zatím pořád něco chybí. ()

Reklama

Reklama