Reklama

Reklama

Wallace a Gromit: O chloupek

  • Česko O chloupek (více)
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie / Rodinný
Velká Británie, 1995, 30 min

Režie:

Nick Park

Scénář:

Nick Park

Hudba:

Julian Nott
(další profese)

Obsahy(1)

Wallace, Gromit, zločinný buldog Preston a krásná Vendulína... Britský oscarový animovaný film Nicka Parka. Ovce, úklady a láska – to všechno čeká v této půlhodině pana Wallace a jeho inteligentního psa Gromita ve strhujícím, napínavém ale i humorném příběhu nazvaném O chloupek. Nick Park za něj v roce 1996 získal Oskara. Rafinovaně realizovaný animovaný film, kombinující formelu s kostrami klasických loutkových filmů, kde počet střihů 10krát převyšuje hraný akční film, a kde tedy záleží na jakémkoliv detailu. Zde totiž rozhodují „ohromné maličkosti". (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (122)

farfalla 

všechny recenze uživatele

Třetí půlhodinový film ze studia Aardman o Wallaceovi a Gromitovi po ´A Grand Day out´ (1990) a ´The Wrong Trousers´ (1993). Tentokrát se k nim přidala i ovečka Shaun. Příběh má dvě roviny - detektivní a romantickou. Obě spojuje humor. I tentokrát Wallace pokazí, co může a situaci musí zachránit Gromit a Shaun. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Můj první Parkrův kraťas a fakt nářez. Za poslední 2 týdny jsem to viděl asi 5x a pořád se tady dají najít nové a nové detaily. Vymazlené, romantické, strašidelné a chvíle kdy se ovce zformují na motorce je geniální. ()

boro123 

všechny recenze uživatele

Tento film je rozhodně můj nejoblíbenější z Wallace & Gromita...Výborná zápletka a naprosto neodolatelné ovečky, Pižla si získala mé srdce hned v prvním záběru ()

Marrty3 

všechny recenze uživatele

Tak to mám asi posunutou hladinu humoru, protože tohle na mě nezapůsobilo. Nechápu tu nadhodnocenost a to, že tohle má být dle čsfd nejlepší krátkometrák. Děj je polonudný, jediné co mě upřímně rozesmálo, byla ovčí akrobacie na motorce. Jinak je to bída. K tomu všemu ta animace ?! je mi jasné, že je to záměr, ale v 95 se tvořili už lepší animované filmy. Plastelína mi přijde trochu starobylá. Jediná zajímavá postavička je Gromit. Pro mě osobně nic moc, 3*** a upřímně, jsou slabé. ()

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Když je Wallace zaujat pohlednou Vendulínou, nezbývá, než aby chladnou hlavu zachoval Gromit (a jeho pomocnice Pižla). Bude ji potřebovat, protože i vynálezy se mohou otočit proti vám... Velice propracovaná plastelínová animace, cit pro detaily vztahující se k celku, vtipné až bláznivé nápady... to vše a ještě o něco víc v tak krátkém filmu. Zajímavé komentáře: Pohrobek, Matty, zputnik. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Výtvarne je to na vysokej úrovni, animácia je veľmi pekná a štýlová. Tie príbehy sú ale strašne divné a príliš ma nebavia. Postavy mi tiež nie sú dva krát sympatické. No a humor mi nesadol vôbec, príde mi úplne nevtipný. Zasmial som sa jedine pri scéne s ovcami na motorke. Oceňujem ale, koľko práce to všetko muselo dať jedinému človeku. ()

Mikeel 

všechny recenze uživatele

Já tu plastelínovou animaci prostě miluju! Ty výrazy jsou zkrátka vtipné, ovečky neměly chybu, vlastně nic nemělo chybu. Je to tak směšné, že to snad nejde nemít rád! ()

melloun 

všechny recenze uživatele

Tohle je můj vůbec nejoblíbenější film s ústřední dvojkou Wallace & Gromit. Vzpomínám, jak mě kdysi dávno učarovali ovečky a robopes Preston na obrazovce České televize. I dnes po tolika letech se rád podívám a vidím, že film neztratil nic ze svého kouzla a kvality. PS: Objevuje se zde ovečka "Pižla", která poté dostala svůj vlastní seriál Shaun the Sheep. ()

tragos 

všechny recenze uživatele

Close Shave nemá chybu, je dokonce lepší než Wrong Trousers, i když jen "o chloupek" :) Honička na motorce s ovcemi je ... nepopsatelná :) To se musí vidět! ()

GMVajgl 

všechny recenze uživatele

Animace je vymakaná, ale z ostatních stran už se to tak netřpytí. Příběh je holý a celkový dojem neslaný/nemastný. Taková prázdnota a minimalismus. Nejvíc mě dostal konec, kde je Wallace odmítnut ženou, do které se zabouchnul. Takový happy-end po anglicku. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Ďalší veľmi podarený animák s touto nesúrodou plastelínovou dvojicou. Nájdu sa tu aj prázdnejšie miesta, ale skvelý "záporák" a trafené ovce tento diel ťahajú vysoko. 8-/10 ()

haWranka 

všechny recenze uživatele

Vzpomínky na dětství, spousta humoru a naprosto neotřelých nápadů, ale hlavně - ovečka Shaun ve svojí první roli! :) ()

Abdul 

všechny recenze uživatele

Není to Tmavomodrý svět ani Pearl Harbor. Nejsilnější scénou vzdávající hold všem válečným pilotům je salutující Gromit, jenž se za hrdinské hudby vrhá ve své okřídlené sajdkáře do boje všemi dostupnými prostředky (zde krupicovou kaší) a za každou cenu. Jedinečně natočeno!!! ()

valkil 

všechny recenze uživatele

Ještě "o chloupek" lepší než Nesprávné kalhoty a Cesta na měsíc. Naprosto úžasná honička se stádem ovcí na zádech. A ty výrazy, které Parkovy postavičky mají - neuvěřitelné, co dokáže s hmotou, z níž nám při výtvarce vycházely jenom ohavné patvary. ()

Mr.Roman 

všechny recenze uživatele

Toľko nápaditosti pokope a navyše výborné scény, za ktoré by mohol byť hrdý hocijaký vysokorozpočtový hraný veľkofilm. Moja celkovo prvá epizóda o tejto dvojke a musím povedať, že rozhodne nie posledná. A tá ovca oblečená vo svetri z vlastnej vlny nemala chybu, jej pohyby, pohľady a proste celkový výraz... :D ()

Reklama

Reklama