Reklama

Reklama

Wallace a Gromit: O chloupek

  • Česko O chloupek (více)
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie / Rodinný
Velká Británie, 1995, 30 min

Režie:

Nick Park

Scénář:

Nick Park

Hudba:

Julian Nott
(další profese)

Obsahy(1)

Wallace, Gromit, zločinný buldog Preston a krásná Vendulína... Britský oscarový animovaný film Nicka Parka. Ovce, úklady a láska – to všechno čeká v této půlhodině pana Wallace a jeho inteligentního psa Gromita ve strhujícím, napínavém ale i humorném příběhu nazvaném O chloupek. Nick Park za něj v roce 1996 získal Oskara. Rafinovaně realizovaný animovaný film, kombinující formelu s kostrami klasických loutkových filmů, kde počet střihů 10krát převyšuje hraný akční film, a kde tedy záleží na jakémkoliv detailu. Zde totiž rozhodují „ohromné maličkosti". (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (122)

farfalla 

všechny recenze uživatele

Třetí půlhodinový film ze studia Aardman o Wallaceovi a Gromitovi po ´A Grand Day out´ (1990) a ´The Wrong Trousers´ (1993). Tentokrát se k nim přidala i ovečka Shaun. Příběh má dvě roviny - detektivní a romantickou. Obě spojuje humor. I tentokrát Wallace pokazí, co může a situaci musí zachránit Gromit a Shaun. ()

numi 

všechny recenze uživatele

I třetí příběh Wallace a Gromita je geniální plastelýnovou jízdou, která nemá ve svém žánru konkurenci. Romantika, humor, šílené vynálezy, akce, honičky, roboti, letadla, ovce, krekry a sýr! Vše, co si můžete od filmu přát je tady a je to zabaleno do nádherného plastelýnového kabátu. Zasloužený druhý Oskar pro Nicka Parka. [únor 2006] ()

Reklama

Wooke 

všechny recenze uživatele

Fido Dogstoyevsky ma zničil maximálne. Inak geniálna rozprávka, Gromit zas a znova trpí a zvláda to ako sa patrí...mnohí z nás by sme sa tomu mali priučiť. Výborná práca, Nick Park...zas raz ste dokázali, že ste majster a Oskar vám patrí zaslúžene. Príbeh pohltí aj náročného diváka a prinúti ho zamyslieť sa prípadne si poplakať na nešťastí, no taktiež nad krásnym priateľstvom. Bravó...skvelá práca. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Nebojte se, děcka !!" ;) Tady strach není na místě.. Neskutečná hlína aneb několikanásobný plastelínový orgasmus cinefila.. Ani ne tak o chloupek, z temene Alfieho Hitchcocka, jako spíš o celej vagón, kterej Nick Parkuje daleko před většinou ostatní žánrové tvorby.. ()

Marrty3 

všechny recenze uživatele

Tak to mám asi posunutou hladinu humoru, protože tohle na mě nezapůsobilo. Nechápu tu nadhodnocenost a to, že tohle má být dle čsfd nejlepší krátkometrák. Děj je polonudný, jediné co mě upřímně rozesmálo, byla ovčí akrobacie na motorce. Jinak je to bída. K tomu všemu ta animace ?! je mi jasné, že je to záměr, ale v 95 se tvořili už lepší animované filmy. Plastelína mi přijde trochu starobylá. Jediná zajímavá postavička je Gromit. Pro mě osobně nic moc, 3*** a upřímně, jsou slabé. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Preston (jméno zlého psího neřáda) je rovněž název rodného města režiséra Nicka Parka. (Valsadora)
  • Poprvé se zde objevuje ovečka "Pižla", která poté dostala svůj vlastní seriál Shaun the Sheep. (melloun)

Reklama

Reklama