Reklama

Reklama

Wallace a Gromit: Cesta na Měsíc

  • Velká Británie Wallace & Gromit: A Grand Day Out
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie / Rodinný
Velká Británie, 1989, 23 min

Režie:

Nick Park

Scénář:

Nick Park

Hudba:

Julian Nott

Hrají:

Peter Sallis

Obsahy(1)

Pan Wallace a jeho pes Gromit si postavili raketu a letí vstříc neuvěřitelnému dobrodružství. Britský animovaný film oscarového Nicka Parka. Víte, že Měsíc je ze sýru? V animovaném světě, kde žije pan Wallace a jeho chytrý pes Gromit, to ví každý. K vydařenému svátečnímu pikniku na tomto vesmírném tělese chybí jen maličkost: kosmická raketa. Jak všechno dopadne, uvidíte v následujícím filmu, oceněném v roce 1990 nominací na Oscara a milovaném malými i velkými diváky na celém světě. Režisér Nick Park byl s Peterem Lordem spoluatorem dlouhometrážního Slepičího úletu (Chicken Run), který slaví ve Spojených státech divácké úspěchy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (119)

brit84 

všechny recenze uživatele

Mírně zmírňuji své hodnotitelské vášně, když zjišťuju, že to na natočili už v 89. I na pohádku mně totiž příběh příjde docela ujetej. Pat a Mat, tedy Wallace a Gromit postaví raketu v domácí dílně a odletí s ní na měsíc, protože jim dojde sejra na krekry. Na měsíci je obtěžuje chodící trouba, která je chce asi zlikvidovat. To jsem nepochopil... Ale nebojte se, troubě potom uletí! Uff. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Dabing 8/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Animace 8/10/// PLUS: nápaditost a animace, která ani dnes neztrácí své kouzlo MÍNUS: chvilku trvá než se dostanete do děje./// Shrnutí: Přesto, že tuto dvojici znám, tak tento kousek je pro mě asi prvním ochutnáním tvorby NIcka Parka s Wallacem a Gromitem. Treochu se přiznám, že mě to ze začátku nudilo, ale asi po 5ti minutách jsem se začal bavit a to mě vydrželo až do konce. Rád mrknu na další filmečky./// Celkem 80%/// ()

Reklama

numi 

všechny recenze uživatele

Samotný příběh je ulítlý dostatečně, ale je nudný a gagy tady nejsou více méně žádné. Snad až na myši při startu rakety a mičudu na Měsíci. Jinak nezbývá než žasnout nad dokonalou plastelýnou, se kterou je Nick Park opravdu mistr a těšit se na to, že příští příběhy, ať už Wallace a Gromita či od Nicka Parka obecně, budou jen lepší a lepší. Cesta na Měsíc je jen takové upřímné a vřelé podání ruky při seznaméní. [únor 2006] ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Určite slabší priemer v porovnaní s ostatnými sériami. Až na pár vtipných a vydarených scénok som sa neskonale nudila .. pokiaľ to však bol len Parkov debut, je to odpustiteľné... Ostatné príbehy majú stúpajúcu tendenciu na kvalite a sršia originálnejšími nápadmi ako mesiac je zo syru, sporákom na lyžiach a podobnými chobotinami:) ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

První představení Wallace a Gromita má zásadní problém a to, že nemá prakticky žádný příběh.Samotná zápletka o tom jak dojde sýr a proto se postavý raketa aby se doletělo na měsíc, protože je přeci ze sýra je zajímavá do doby než přistanou. Není nejhorší ale, že bych si to užil tak jako další filmečky nebo celovečerák tak říc nemohu. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (8)

  • Příprava filmu trvala šest let, téměř vše dělal ručně sám Nick Park. (Kulmon)
  • Autoři vložili Wallacovi do úst slovo "Wensleydale", protože to jeho tvář udělalo pořádně zubatou. (Kulmon)
  • Jméno na hodinách uvnitř kosmické lodi je Wulstan. To je prostřední jméno Nicka Parka. (Kulmon)

Reklama

Reklama