Reklama

Reklama

Wallace a Gromit: Cesta na Měsíc

  • Velká Británie Wallace & Gromit: A Grand Day Out
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie / Rodinný
Velká Británie, 1989, 23 min

Režie:

Nick Park

Scénář:

Nick Park

Hudba:

Julian Nott

Hrají:

Peter Sallis

Obsahy(1)

Pan Wallace a jeho pes Gromit si postavili raketu a letí vstříc neuvěřitelnému dobrodružství. Britský animovaný film oscarového Nicka Parka. Víte, že Měsíc je ze sýru? V animovaném světě, kde žije pan Wallace a jeho chytrý pes Gromit, to ví každý. K vydařenému svátečnímu pikniku na tomto vesmírném tělese chybí jen maličkost: kosmická raketa. Jak všechno dopadne, uvidíte v následujícím filmu, oceněném v roce 1990 nominací na Oscara a milovaném malými i velkými diváky na celém světě. Režisér Nick Park byl s Peterem Lordem spoluatorem dlouhometrážního Slepičího úletu (Chicken Run), který slaví ve Spojených státech divácké úspěchy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (119)

Cival 

všechny recenze uživatele

Wallace a Gromita zbožňuju nejvíc ze všech animovaných postaviček filmové historie. Ale protože jsem se u jejich druhého dobrodružství poctivě nudil, nezbývá mi než zohlednit mizivý příděl humoru skromnou hvězdičkovou dávkou. Sorry, ale těch pár nápadů za víc prostě nestálo. :-( ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Skvělý anglický humor a perfektní animace a navíc to má nápad, což většině filmů chybí. Příběhy Wallace a Gromita jsou pro mě jedny z nejlepších krátkých animáků. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Soudě z jeho prvního výrazného úspěchu, šest let připravovaného, 23 minut dlouhého veledobrodružství, Nick Park je podobně odhodlaný snílek jako Meliés. Zajímavé komentáře: berg.12, Wormboy, Abdul ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Animák začíná pomalu, krotce a s přibývajícím časem přidává na intenzitě. Po přistání na Měsíci už se jedná o opravdu neutuchající gejzír nápadů. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Další dokonalost v podání Nicka Parka. Už aby natočil celovečerní film s touto úchvatnou dvojicí a dašími bravurně zvládnutými postavičkami z jeho příběhů. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

První příběh ze série o Wallacovi a Gromitovi a již zde je jasně patrná genialita Nicka Parka. Ovšem přeci jen je tento díl kvalitou (nejen animace) o jeden stupínek níže než-li ty pozdější. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Zahřívací kolo Nicka Parka a možná nejvíce konzistentní příběh téhle modelínové dvojice. Geniality kalhot nebo chloupku ale zatím nedosahuje ani omylem. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pravdepodobne nejslabsi film o Wallaci a Gromitovovi, kde tak nak neni moc cemu se zasmat. Napad na syrovej mesic je sice fajn, ale pak uz si tvurci musej pomahat nejakou pojizdnou troubou nebo co to bylo za kokotinu. Ale da se to omluvit tim, ze tady teprve Park zacinal. Slabsi 4*. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Režisérská prvotina od Nicka Parka, na začátek to je dobrý, ale jinak spíš průměr. Vtipný to je opravdu jenom chvilkama, ale příběh je zase docela dobrej ()

brit84 

všechny recenze uživatele

Mírně zmírňuji své hodnotitelské vášně, když zjišťuju, že to na natočili už v 89. I na pohádku mně totiž příběh příjde docela ujetej. Pat a Mat, tedy Wallace a Gromit postaví raketu v domácí dílně a odletí s ní na měsíc, protože jim dojde sejra na krekry. Na měsíci je obtěžuje chodící trouba, která je chce asi zlikvidovat. To jsem nepochopil... Ale nebojte se, troubě potom uletí! Uff. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Ještě to není takový nářez jako další dva filmy, ale má to takovou zvláštní atmosféru, kterou mám rád. A ten sporák nemá chybu. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Gumi-grafika je strašne podobná našim Pat a Mat kraťasom, no na dokonalosť sa im nedoťahuje. Moja prvá W&G skúsenosť po celovečeráku a musím povedať, že tieto miničasti majú oveľa väčšie čaro. Už viem, čím si získali dôveru k filmu. Škoda, že sa ich nenatočilo viac. 85%. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo vážně slabší, ale především kvůli svému stáří. Jediný W+G, kterého hodnotím pouze 4****. Ale i tak kvělá zábava, na kterou se určitě ještě párkrát podívám. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Asi najslabšia Gromitovka, ale aj tak výborný gumák-animák. Pri stavbe rakety si Wallace a Gromit nič nezadaju s Patom a Matom a tie "krysy s brejličkama"...must see. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Upřímně, jen málo filmových postav mi je tak nesympatických jako Wallace, od vzhledu až po namluvení. Po hudební stránce to také úplně není můj šálek čaje (to druhé se později podařilo napravit, to první nikoli, ale Gromit vše zachraňuje). Až na pár scének to zkrátka ještě není ono a týká se to i samotné animace. Tady ty "Kalhoty" ještě nesedí tak, jak by měly a ostatní příběhy W&G jsou o notný "Chloupek" lepší a nápaditější. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Starý mládenec a milovník sýrových toustů Wallace a jeho věrný pes Gromit, který jej neustále tahá z problémů, přemýšlejí nad šálkem čaje o tom, kam na dovolenou. Wallace nakonec sestrojí oranžovou střelu, teda raketu. Nakonec je každopádně tahle honba za sýrem za mě méně vtipná a nápaditá, než další kousky Nicka Parka. ()

Reklama

Reklama