Reklama

Reklama

Wallace a Gromit: Cesta na Měsíc

  • Velká Británie Wallace & Gromit: A Grand Day Out
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie / Rodinný
Velká Británie, 1989, 23 min

Režie:

Nick Park

Scénář:

Nick Park

Hudba:

Julian Nott

Hrají:

Peter Sallis

Obsahy(1)

Pan Wallace a jeho pes Gromit si postavili raketu a letí vstříc neuvěřitelnému dobrodružství. Britský animovaný film oscarového Nicka Parka. Víte, že Měsíc je ze sýru? V animovaném světě, kde žije pan Wallace a jeho chytrý pes Gromit, to ví každý. K vydařenému svátečnímu pikniku na tomto vesmírném tělese chybí jen maličkost: kosmická raketa. Jak všechno dopadne, uvidíte v následujícím filmu, oceněném v roce 1990 nominací na Oscara a milovaném malými i velkými diváky na celém světě. Režisér Nick Park byl s Peterem Lordem spoluatorem dlouhometrážního Slepičího úletu (Chicken Run), který slaví ve Spojených státech divácké úspěchy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (119)

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Tento snímek dává do ruky pádný argument všem popíračům přistání USA na Měsíci, je vidět, že to byla od začátku lež jako věž. Neboť jsem si nevšiml, že by někde Armstrong řekl, že Měsíc je ze sýra, ačkoli by si toho musel rozhodně všimnout. Nebo možná ne... On měl na sobě celou dobu skafandr (zcela zbytečně, jak jsme mohli vidět, člověk tam může vesele běhat i bez něho), takže nemohl nějaký ten krápník ochutnat. Jinak zvláště druhá půlka filmu byla naprosto geniální, zvláště díky měsíčnímu policistovi, patrně pouhou náhodou ztvárněného do podoby trouby. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Hmm, zvažoval som aj tretiu hviezdu, ale fakt si ju neviem obhájiť. Animácia je oproti ďalším dielom veľmi primitívna, čo by až tak nevadilo, keby tu bolo dostatok humoru. A práve ten tu najviac chýba, samotný dej je ešte k tomu extrémne jednoduchý a neobsahuje nijaké geniálne momenty, ako to je zvykom u ostatným filmoch Nicka Parka. 5/10 ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tohle je výrazně slabší, než ostatní kraťasy s touhle dvojkou. Nic moc příběh, není to ani moc zábavné a vlastně je to i docela bez nápadu (zejména v druhé polovině). Stopáž je ale příjemná a je zajímavé sledovat, jak se animace v pozdějších filmech zlepšila. Na rozjezd je tenhle výlet na měsíc ze sýra docela fajn. Ta znělka je vyloženě geniální. 70%. ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Chybí vám sýr na krekry? Není nic jednoduššího - zaleťte si na Měsíc. Nejdřív se ale podívejde na Wallace a Gromita, abyste věděli jak postavit loď, jakou barvou ji natřít, na co nezapomenout a na co si dát na Měsíci pozor (budete překvapeni, ale nedostatek kyslíku to není). Je to takový vtipnější anglický Pat a Mat, přičemž Mat (Gromit) je chytřejší, než se tváří. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Starý mládenec a milovník sýrových toustů Wallace a jeho věrný pes Gromit, který jej neustále tahá z problémů, přemýšlejí nad šálkem čaje o tom, kam na dovolenou. Wallace nakonec sestrojí oranžovou střelu, teda raketu. Nakonec je každopádně tahle honba za sýrem za mě méně vtipná a nápaditá, než další kousky Nicka Parka. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (8)

  • Autoři vložili Wallacovi do úst slovo "Wensleydale", protože to jeho tvář udělalo pořádně zubatou. (Kulmon)
  • Jméno na hodinách uvnitř kosmické lodi je Wulstan. To je prostřední jméno Nicka Parka. (Kulmon)
  • Příprava filmu trvala šest let, téměř vše dělal ručně sám Nick Park. (Kulmon)

Reklama

Reklama