Reklama

Reklama

Kluk na kole

  • Francie Le Gamin au vélo (více)
Trailer 3

Dvanáctiletého Cyrila umístil jeho otec „dočasně“, než vyřeší své problémy, do dětského domova. Ve skutečnosti ale slabošský a nevyzrálý Guy nemá dost odvahy, aby jednou pro vždy řekl svému synovi „nechci tě, nestačím na to“. I když se Cyril nevzdává představy na návrat k otci, netrvá dlouho a otevře se před ním nová šance na život mimo brány dětského domova. Sympatická Samantha, která má vlastní kadeřnictví, si jej začne brát na víkendy. Tím ale teprve začíná série zkoušek jejich křehké důvěry, ze které se teprve může vytvořit opravdové pouto. Kluk na kole je realisticky natočeným příběhem obyčejného kluka, ve kterém stojí lhostejnost s vypočítavostí proti lidské vzájemnosti a lásce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (170)

Adasin 

všechny recenze uživatele

Nikdy nepřestanu přemýšlet nad tím, koho z učitelů napadlo vzít nás v primě na gymnáziu (když nám všem bylo 11 a 12 let) na takovýhle film. Asi si mysleli, že nám to něco, dá, ale většina mých spolužáků si po těch šesti letech nepamatuje ani jméno tohohle filmu. Nikdo z nás se moc nebavil a nejvtipnější moment pro všechny byl, když hlavní hrdina přetáhl někoho baseballkou. Nic mi nedalo tehdy a nic mi to nedává ani teď. Tohle fakt není pro mě, ale tak nějak na to zrovna já nemůžu zapomenout. 4/10 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je to jenom kluk na kole, ale během toho, co ho sledujeme, toho prožije tolik, že by to jinému dítěti vydalo na jedno dětství. Na jednu stranu dětství zkažené, na druhou ale i krásné. Herecky naprosto výborný film, jenž ukazuje, že stačí opravdu málo, jen to dobře natočit a celkově dobře podat, abychom sledovali výborný snímek. ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

prvý film bratov dardennovcov, ktorý som videl (hanbím sa) ma veľmi oslovil; i napriek tomu, že sa jedná o sociálnu drámu, hlavným hrdinom je problémové dieťa z detského domova a má minimum humoru a maximum prvkov, ktoré by z toho mohli vytvoriť naozaj pochmúrnu filmovú depresiu, dardennovci urobili svieži, pozitívnou energiou a životom nabitý film o zanikaní jedného vzťahu a vznikaní nového a o tom, že niekedy, pri "priaznivých" podmienkach a za istých okolností (a ak je človek dostatočne životaschopný a priebojný) si môžete vybrať aj vlastnú rodinu - navzdory ustálenému "porekadlu"; k dobru celého filmu prispievajú skvelé ústredné 2 herecké výkony v podaní výborne nacastovaného Cyrila a nádhernej, sympatickej a dokonale kladnej Cécile de France v role kaderníčky Samanthy; ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Ten chlapec pôsobí nesympaticky už na prvý pohľad, nieto keď ho ešte pochytí jeden z jeho amokov, takže mi bolo záhadou, prečo by si ho len tak adoptovala cudzia žena, ktorá ho spoznala práve keď mal amok a ešte kvôli nemu pustila k vode boyfrienda... Film je tak lacno natočený, že na prvý pohľad pôsobí realisticky, až dokumentárne, no práve také nelogické a nereálne situácie docieľujú pravý opak. Priemerný film, bez štipky emócií, ktorý mi rýchlo vyfučí z hlavy. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

(1991) Prvně jsem si nebyla úplně jistá, co se mnou vlastně film dělá, ale potom jsem si vzpomněla na mého kluka na kole a že je to vlastně založené na jeho osudu a na mém životě a najednou jsem se cítila velmi blaženě. A byla jsem velmi pyšná na moji sestru, která říkala, že by ji zajímal příběh té ženy, proč je taková, jaká je. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Film sa natáčal v belgickom meste Liege a v jeho blízkom okolí. (Laslo)
  • Za tento snímek získali na 24. ročníku Evropských filmových cen bratři Dardennové cenu za nejlepší scénář roku 2011. (Terva)

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

46. ročník MFF Karlovy Vary

46. ročník MFF Karlovy Vary

19.06.2011

Od 1.7. do 9.7. se v Karlových Varech uskuteční nejvýznamnější filmový festival kategorie A ve střední a východní Evropě. Festival představí 178 celovečerních filmů, převážná většina z nich bude mít… (více)

Reklama

Reklama