Reklama

Reklama

Wallace & Gromit: Prokletí králíkodlaka

  • Velká Británie Wallace & Gromit in The Curse of the Were-Rabbit (více)
Trailer

Obsahy(1)

Wallace, roztržitý vynálezce milující sýr, a jeho věrný pes Gromit. Plastelínoví hrdinové mimořádně úspěšné a Oscarem oceněné série krátkých animovaných grotesek se dočkali celovečerního příběhu. Ocitají se v první obranné linii, která má chránit výstavní zeleninu obyvatel městečka před králíky a jinými škůdci. Jako Hlodobrana si vedou velmi zdatně a s úspěchem brání výstavní kousky, s nimiž se mají pyšní pěstitelé zanedlouho zúčastnit tradiční výstavy Obří zeleniny. Mimo jiné i svým vynálezem nazvaným Norocuc, kterým vycucnou králíky z nor a odvezou si je domů, kde je zavírají do sklepa a obětavě se o ně starají. Wallace současně dokončuje nový vynález, který dokáže vysát z hlavy všechny nežádoucí tužby. Doufá, že s jeho pomocí zbaví králíky touhy po zelenině, a pak je bude moci pustit na svobodu... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (396)

genetique 

všechny recenze uživatele

Celkom zlatučký animák, no po zhliadnutí minisérií musím stiahnuť hviezdičku. Milučký príbeh aj zápletka typická pre takéto filmy, no niečo mi tam chýbalo. Možno pôvodná grafika, ale hlavne svižnosť krátkych dielov. A myslím aj niečo také ako viac a lepšie spracovaný záver, niečo viac dojímavé, čo ide viac na city. Rozhodne nemal na animáky typu 'Shrek', či 'Monsters i.n.c.'. 70%. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

bohužel mě Were-Rabbit moc neoslovil, pár nápadů se najde, ale jinak jsem viděl snad tucet lepších animáků... tohle je určeno zejména těm mladším nebo nenáročným strávníkům, ideálně jako pohádka pro děti... komické situace jsou hodně čitelné, navíc jsem si prostě za celou dobu na ty příšerně ošklivý postavičky nezvyknul... ve prospěch filmu hraje příjemná stopáž, jednoduchý děj a zejména Gromit :-) 60% ()

Reklama

maseer2 

všechny recenze uživatele

prakticky moje první pořádné setkání s Wallacem a Gromitem a po tomhle zážitku rozhodně ne poslední.. vytvořit takhle propracovaný, vtipný a strhující film z plastelíny, to je kumšt.. do toho roztomile vyjící králíci (kteří si očividně ulítávají na King Kongovi) a chybí jen málo, abych dal 5 hvězd :) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Hej Grommit daj do toho viac šarmu.“ 80% za nadpriemerný, vtipný, kvalitný, pôvabný a inteligentný príbeh a zvyšných 20% za piplačku s plastelínou, ktorú si (ani ako detský znalec tejto skvelej hmoty) neviem a nechcem predstaviť (nič na tomto vyhlásení nemení ani fakt, že niektoré scény boli v post-produkcii vylepšené drobnými počítačovými trikmi). ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Pět let Parkovy práce přineslo geniální celovečerní animák, který v roce 2005 prostě nemá konkurenci (Mrtvou nevěstu jsem ještě neviděl). Wallace a Gromita mám opravdu hodně rád a jsem neuvěřitelně šťasten, že se povedlo i další jejich dobrodružství. Snímek je napěchován odkazy a humornými scénkami, originálními charaktery a dokonce i emocemi, které nenajdete v leckterém hollywoodském trháku. Po hudební stránce není co vytknout, po příběhové taktéž ne. Scéna s letadly to nejlepší, co se na poli animovaného filmu doposud objevilo. Přeji Nicku Parkovi hodně štěstí a nadšení do práce... ať nás krmí příběhy W&G i nadále. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (14)

  • Lady Campanula Tottington je pojmenovaná podle Parkovy oblíbené květiny. (imro)
  • Na konci titulků je upozornění pro ochránce zvířat, že během natáčení tohoto plastelínového filmu žádné zvíře zraněno nebylo. (StevenW.)
  • Sýr Stinky Bishop, který se objeví ve filmu, skutečně existuje a vyrábí ho jen jedna firma na světě, ročně produkuje sotva 22 tun tohoto výrobku. Ještě před uvedením filmu do kin se objednávky na sýr zvýšily o 500 %, ale firma pro uchování jedinečnosti vyrábí nadále tradiční množství. (imro)

Související novinky

Aardman to rozjíždí

Aardman to rozjíždí

21.06.2007

Studio, které proslulo plastelínovými animáky Slepičí úlet a Wallace a Gromit: Prokletí králikodlaka a loni si vyzkoušelo digitální animaci v Spláchnutém, nedávno zamávalo na rozloučenou DreamWorksu… (více)

Rychlonovinky

Rychlonovinky

31.01.2007

DreamWorks a Ardman Animations téměř 10 let pracovali společně a vzešly z toho celkem 3 animované filmy: Slepičí úlet, Oscarový Wallace a Gromit: Prokletí králíkodlaka a Spláchnutej. Obě studia se… (více)

Reklama

Reklama