Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavné časy obávané dvojice pirátů Michelse a Störtebekera se chýlí ke konci. Po dlouhé době bez lodi se na obzoru konečně objeví kocábka, kterou by mohli přepadnout. Störtebeker je ale škaredě zraněn a pitátské přepadení je potupně odraženo. Není to ale jen pirátská loď, která se potápí. Störtebeker začíná pochybovat o své pirátské budoucnosti a zamiluje se do krásné farmářky Bille. Vypadá to, že jejich pirátské dny jsou sečteny. Na lodi ale dojde ke vzpouře, a když objeví na lodi tajnou zbraň, pirátsá sláva je rázem zpět. Dokud protivník nezkonsoliduje síly a nevyrazí proti pirátům do války. Störtebeker a Michels se musejí rozhodnout: žít jako farmáři nebo zemřít jako piráti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

JFL 

všechny recenze uživatele

Výpravná německá dobrodružka se s nadsázkou vztahuje k reálné historické postavě slavného německého piráta Klause Störtebekera. Nadsázka zde spočívá v tom, že ačkoli se film tváří jako historický, postavy se v něm chovají a mluví, jako by byly ze současnosti, takže třeba během dialogu o fungování pirátského společenství se baví o ekonomice a vedení podniku. Ambicí tvůrců zřejmě bylo natočit něco jako německou parafrázi na "Piráty z Karibiku" (ale bez fantaskních motivů, pouze ve smyslu stylu) nebo lépe řečeno "Ostrova hrdlořezů". Soudě podle domácího přijetí se to tvůrcům sice podařilo u filmových recenzentů, ale diváky si nezískali. Není ani moc divu, protože film se pouze tváří výpravně, ale v prvé řadě se jedná o dialogový snímek o přátelství, který občas osvěží pozornost diváků nějakou směšnou sekvencí s rázovitými figurkami. Sice je nutno uznat, že oproti vážně míněným okatě patetickým námořnickým německým koprodukcím jako je "Moby Dick" či "Mořský vlk" je toto příjemným ozvláštněním, ale mimo domácí prostředí a znalé publikum film nemůže fungovat. ()

blekekeke 

všechny recenze uživatele

Moderní hudba, moderní mluva, snad sranda? Parodie? čeho? Nic z toho. Tedy jediný vtipný moment by se našel, koule do děla ... ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Uz hned od zaciatku filmu mi najviac dobry dojem pokazila doprovodna hudba, ktora sprevadzala cely dej filmu. Nepochopil som, preco hudba na sposob poprockovych kapiel bola zakomponovana do tohoto filmu. Hudba sa by skor hodila do nejakych teenagerskych komedii a nie do filmu, ktory sa odohrava v dobe stredoveku. A co sa tyka samotneho filmu, nebola to ziadna slava, aj ked som v nom obcas nieco nasiel pozitivne. Cele sa to vacsinou utapalo nad nie moc atraktivnym priebehom deja fimu, co ma aj dost nutilo byt depresivnym, co to vidim na vlastne oci:) Vacsinou sa tam len obkecavalo, aky su skvely a co sa tyka akcii, tie ani neboli ukazane. Akurat na konci fimu ukazali na par sekund salvy z diel, ktore rozprasili ich chatrajucu kocabku na mori. Na dobrodruzny film by to chcelo viac a nie tento chaby pokus o dobrodruzstve piratov. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama