Reklama

Reklama

Skandál

(seriál)
Trailer 1
USA, (2012–2018), 89 h 53 min (Minutáž: 42–86 min)

Tvůrci:

Shonda Rhimes

Hudba:

Chad Fischer

Hrají:

Kerry Washington, Darby Stanchfield, Katie Lowes, Jaden Betts, Guillermo Díaz, Jeff Perry, Joshua Malina, Bellamy Young, Tony Goldwyn, Columbus Short (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(124)

Obsahy(1)

Olivia Popeová pracovala v prezidentské kanceláři jako konzultantka pro styk s veřejností. Svůj, nejen profesní život, zasvětila ochraně a budování pozitivního obrazu těch nejmocnějších. Poté, co opouští Bílý Dům, zakládá vlastní firmu v domění, že její profesionální i osobní život se vydá mnohem klidnější cestou. Postupně ale zjišťuje, že její bývalé pracovní vazby jsou natolik silné, že je nelze jen tak, jednoduše přetrhnout. Se svým týmem odborníků přichází na to, že během napravování životů těch ostatních zapomněli na to, co je jim nejbližší – na sebe samotné. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (35)

Trailer 1

Recenze (30)

Deftie 

všechny recenze uživatele

Toto je jeden z tých seriálov, kde by mi vôbec ale vôbec nevadilo, keby nejaká výraznejšia dejová línia ťahajúca sa cez celé série chýbala. Dokonca ma nudila natoľko, že som to po šiestich častiach zabalila. Jednotlivé príbehy vypĺňajúce epizódy sú celkom fajn, aj keď ihneď vidíme, že sa tu hrá na city a politickú korektnosť. To viete, človek bojujúci proti homosexuálom je napokon gay a podobne. A to ja nemusím, občas by tú sviňáckosť ľudí mali nechať tou sviňáckosťou. Takže odomňa len dve hviezdičky. ()

cechura 

všechny recenze uživatele

Po třech sezónách: Nějak stále nemohu zkousnout to pendlování mezi dvěma polohami - politické pletichaření ve stylu House of Cards a akcí ve stylu 24 (nebo jiných podobných seriálů). Nejde mi to dohromady. Olivia Pope na začátku vypadá jako rozhodná tvrdá žena, která se postupem času čím dál tím víc chová nelogicky (ať už v partnerských věcech nebo ve vztahu k otci). Nejvíc mě ale štval Huck, který má podle scénáře zvládat zároveň jak polohu superagenta, tak i technického hackera. Ve výsledku je ale jeho herecký projev tupý a trapný. Na druhou stranu má seriál dobrý námět a výborný spád (snad až na druhou sezónu). ()

Reklama

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Do s02e02. Prestalo zaujímať. // Zatial S1. Myslela som, ze sa budu viac venovat epizodnym pripadom. Kazdopadne ale pekna zostavicka. // Scandal US 1x01 - Oomnoho lepsie nez House of Lies, pojate serioznejsie. Pekna zostava povedomych az znamych hercov (a rezisera ;), velmi slusna rychlost deja i vodopadu slov, nic vylozene iritujuce i ked mozno niektore veci trochu prepiskli. (Je to o bande sikovnych povodne pravnikov, ktori rychlo utulavaju, ocistuju, ukecavaju a robia vsetko ostatne potrebne pre zaujem klienta.) ()

Patw 

všechny recenze uživatele

1. série mě na tento seriál opravdu dobře nalákala. 80% Dějová linka je skvělá a opravdu se tam něco děje, co má potenciál. Divákovi to představí svůj silný potenciál. Začátkem druhé série jsem to chtěl se seriálem tak trochu vzdát, jenže pak to nabralo na síle a seriál se změnil v nevyzpytatelnou jízdu na horské dráze. silných 90% Na třetí sérii bych chybu opravdu hledal marně 95%. Čtvrtá série (80%) je první sérií, která pokulhává za již nastolenou kvalitou předchozích řad. Ovšem toto pokulhávání vynahrazují kvality příběhů jednotlivých dílů. Doufám, že do budoucna (pátá série dostala zelenou) tvůrci chytnou "druhý dech" a připraví opět sérii plnou zvratů a překvapení. 5. až 6. série Děj seriálu se vyčerpal. Od původního námětu se nedalo odbočit dál. Děj stagnuje na jednom místě, točí se v kruhu a rozhodně to není moc příjemné. První tři série jsou naprostým TOPem, bohužel dál už to nejde. Seriál jsem dokoukal jen z povinnosti a zvědavosti kam se dostaneme. Bohužel tvůrci, ačkoliv věděl, že šestá série bude poslední, nenašli žádnou odvahu odejít s něčím zajímavým, s velkým třeskem, místo toho i poslední série se točí v zajetém nepříjemném "klišé" tohoto světa a z nadšení se stalo hořko-sladké vítané rozloučení. ()

vla_kor 

všechny recenze uživatele

Skandál je typický seriálový produkt Shondalandu a jako takový je snadno rozeznatelný mezi ostatními seriály. Mezi postavami se nenachází jen krásní jedinci anglosaského původu s alabastrovou pletí, mužského rodu a nejlépe do třiceti let, ale je tam mnoho postav, které jsou barevné, tlusté, malé, staré, homosexuální a nebo jsou to ženy v typicky mužském prostředí. Seriál se odehrává v prostředí vysoké politiky a tak se ve vysokém tempu před divákem objevují skandály, podvody, vraždy a intriky. Postavy se zjevují a zase mizí, odstaveny, znemožněny, uvězněny, zavražděny. Nikdo není kladný hrdina bez poskvrny a bez (nebezpečných) ambicí a vztahů. Přiznám se, že mým oblíbeným antihrdinou je šéf štábu Bílého domu Cyrus Been, který jako by vypadl z nějaké Shakespearovy tragédie a kterého skvěle hraje divadelní hvězda Jeff Perry. ()

Galerie (2 370)

Zajímavosti (5)

  • Columbusovi Shortovi bola rola Harrisona Wrighta ponúknutá bez konkurzu. (erapo)
  • Replika na konkurze predstaviteľky prvej dámy Bellamy Young pozostávala iba z dvoch viet. (erapo)

Související novinky

Bond má prvního kandidáta na režii?

Bond má prvního kandidáta na režii?

03.05.2017

Po miliardovém Skyfallu nám bondovská série nabídla Spectre, které se dočkalo horšího přijetí a nevydělalo ani 900 milionů dolarů. Filmová logika v takových případech velí zastavit stroje a zvážit… (více)

Reklama

Reklama