Reklama

Reklama

G.I. Joe 2: Odveta

  • USA G.I. Joe: Retaliation (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

V demilitarizované zóně mezi Jižní a Severní Koreou hledá jednotka G. I. Joe pod velením kapitána Dukea Housera dezertéra. Najdou ho a dopraví bezpečně do Jižní Koreje. Agenti Kobry Stormshadow a Zartan jsou stále na svobodě a aktivní, a i Commander a Dextro, kteří jsou momentálně ve vězení, přísahali pomstu…  V Pákistánu je po atentátu na prezidenta zmatek. Pákistán je spojencem USA a panuje tam naprostý chaos, na jeho území jsou i jaderné hlavice. Generálové navrhují okamžitou vojenskou akci, prezident povolá G. I. Joe. Ve vrtulníku si procházejí plán – hlavice jsou v montážní hale a nejdou přenášet, musejí se zlikvidovat na místě. Na místě zabijí ochranku a odvezou hlavici na vojenskou základnu USA. Nahlásí prezidentovi a generálům, že mise byla splněna a že plánují cestu zpět. Odpověď je, že plán evakuace je třeba pozměnit, ať zůstanou na místě. Prezident jde do tajného krytu a tam se zjistí, že to není prezident. Skutečný prezident je v krytu držen jako vězeň. Prezidentem je Zartan, jehož podobu změnili nanomiti. Zartan sdělí skutečnému prezidentovi, že i jednotka G. I. Joe bude co nevidět zničena. Chce, aby mu prozradil, ve kterém vězení jsou Komandér a Dextro. Duke a Roadblock na základně tuší, že něco není v pořádku. Vrtulníky, které je mají odvézt, na ně zničehonic zaútočí. Duke zachrání jednoho muže, ale sám je odhozen výbuchem. Zbytek jednotky naskáče do studny. Slyší, jak nahoře někdo mluví. Ponoří se pod hladinu, a tím se zachrání. Prezident mezitím oznamuje národu, že se jednotka G. I. Joe zpronevěřila službě vlasti. Pákistánského prezidenta prý zabil SnakeEyes a jednotka chtěla hlavice pro sebe. Místo ní bude vlasti sloužit jednotka Cobra… (TV Prima)

(více)

Recenze (758)

POMO 

všechny recenze uživatele

Najväčšou atrakciou filmu je lanové lietanie v skalnatý stenách. V 3D naozaj cool. Nechýba tiež zopár nápadov v akčných scénach (vjazd motorkou do areálu), či efektné intro do ninja mlátičky v kláštore (pofukujúci vietor je atmosféricky efektnejší než hudba). Humor je tu ale hluchý (aj ten, ktorý využíva Willisovu prítomnosť) a zápletku s ďalším magorom, ktorý sa pokúša opäť nejako ovládnuť svet, nekomentujem. Videoherná teen-cieľovka, nevyžadujúca viacej nadhľadu, ale bude spokojná. My ostatní si počkáme na Fast & Furious 6. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Hračkářské komando opět v akci, ale tentokrát to opravdu vypadalo, jako by všichni strachy zdrhli z pokojíčku tlustého, amerického kluka, protože na vlastní oči viděli, jak urval Bamblbýmu hlavu a narouboval ji sekunďákem na ožužlané torzo Pikača. Sommerse vyměnili za poťouchlého ťamana, co švih a vtip jedničky spláchl do hajzlu v obřím domečku pro Barbíny a zůstala jen přiblblá, Transformační akce, určená jen a jen právě pro toho výše zmíněného otylého hošíka, který tímto nepochybně získal další inspiraci, co všechno může svým gumovým hrdinům ještě doma utrhnout, a stopro hned druhý den nahnal fotra do nejbližšího šopinu pro plastový model termonukleární hlavice a ohyzdnou, fenolovou figurku pitvořícího se Wiliše. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Pokud jsem měl k jedničce výhrady ohledně absence smysluplného děje, tak dvojka je v tomhle ohledu ještě o něco horší. Aspoň mám důkaz, že to jde;) Ale počet obtažených dívčích body armorů je stejný jako v prvním díle, a navíc se tu ukážou i plesové šaty (jak jinak než rudé, že), takže v tomhle ohledu proč ne:) Navíc Čenda Tatum atakuje letitý rekord Stevena Seagala z Boeingu 747 V Ohrožení v minimálním počtu minut na hvězdnost "herce" před okamžikem, kdy se "to" pro ostatní hrdiny stane "osobní":) Jinak nám od Sommerse zůstal zvyk věšet lidi na digitální provazy tisíce metrů nad digitálními propastmi, ale slyšel jsem, že ve 3D je to docela odvaz - a jelikož Jon M. Chu má velký cit pro vizuální zážitek, nemám o tom moc důvod pochybovat. Ono se musí uznat, že to celé má ten G.I.Joeovský drajv, jaký mají klučičí hry s plastovými vojáčky. Ti vaši přece taky slaňovali pár set metrů a stíhali při tom střílet na všechny strany, ne? Že ne? Tak moji teda jo, a ještě mnohem víc:) Tak víc, že na to už nestačí Drederick, pardon, Channing Tatum (kterému navíc přibyla "chlapácká" jizva, teda spíš jizvička), ale je na to potřeba übersval jako Rock, takže v tomhle je to taky v pořádku. Určité plus je i "ývl" Jonathan Pryce, který přesně pochopil, co musí udělat, a evidentně se tím víc než jen trochu bavil:) Docela sranda je i s Rayem Stevensonem, který je tu za "tu zlou" horu svalů. S druhým G.I.Joem se to má tak, že po stránce herecké chemie funguje líp než jednička, protože se tu přesně vědělo, co se má udělat, a jaké přísady musí ten koktejl mít. Bohužel po stránce alespoň základní logiky příběhu je to o dost horší než v prvním díle, takže výsledek je bodově v podstatě stejný. A je to naprostý výplach, o tom žádná. Berte to v potaz při úvahách, jestli (nebo kdy) se budete dívat;) Tu šedesátku dám, až mi někdo vysvětlí, kde se uprostřed pouště vzala střelnice, na kterou se Čenda s Rockem, odstrojení z armorů, vydají zastřílet si (a chlapácky pokecat o službě a rodině, hetero as hell) během čekání na nenápadnou evakuaci pár set vojáků s pár náklaďáky pákistánských jaderných hlavic:) Do té doby 50%, protože i žánr výplachu musí mít nějaké meze. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Plastoví vojáčci číslo 2, tentokrát ochuzeni o mladíčka Tatuma, který kapituloval na pozici rychlého odchozího, zato posíleni charismatickou mlátičkou Dwaynem "Rockem" Johnsonem a zkušeným Brucem Willisem. Právě čachry s obsazením jsou asi největší výhodou dvojky, díky čemuž i tak ploché postavy, jako Firefly a "ta sexy agentka v červených šatech" stojí aspoň za zmíku. Akce je adekvátní, i když režisér nezapře své taneční kořeny, efekty takové, jaké se na blockbuster sluší, 3D nerušivé, humor, když už nic, aspoň neurážející a z mrtvých tu krev neteče. Willis je v těch pár čestných minutách, jež mu filmaři dopřáli, víc McClane, než v celé páté Smrtonosné pasti a záporáci jsou zábavní, díky čemuž si nakonec většina diváků nejspíš odnese z filmu o něco lepší pocit, než z jedničky (a to i přesto, že to byla podobná blbina). ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jedná se o typický současný americký akční film, který se opírá o digitální efekty a velkolepé akční scény. Nutno říct, že já se poslání tohoto filmu do cesty nějak nestavěl, přijal jsem jeho podmínky a docela jsem se bavil. Hlavně repliky a grimasy Bruce Willise mě dělaly dobře. Zejména hláška, kdy se po přestřelce čmoudlá čičinka zeptá Bruce zda je OK a on s tím svým typickým sarkastickým výrazem odpoví "Ne, mám zvýšenej cholestelor.", byla odměněna mým velevýtlemem. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Rock málo strieľa z toho veľkého kvéru. Inak s tým nemám problém. Svižné, zábavné, sympatické. Scéna s jadrovými kufríkmi je tak neskutočne imbecilná, až je vlastne geniálna. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Zatímco dvojky tematicky podobných blockbusterů o šílencích, co chtějí ovládnout svět a do cesty se jim postaví hrstka posledních hrdinů, většinou bývají větší, hlučnější a nabubřelejší ve všech ohledech, Retaliation jde paradoxně cestou skromnosti a uměřenosti, která byla po Sommersově „over the top“ šílenosti evidentně jedinou rozumnou volbou, což sice není na škodu, ale i 4 roky od premiéry potřebuju obě ruce, abych vyjmenoval památné momenty, navíc Chu to nemá úplně v ruce jako celek, takže poslední půlhodinu už člověk trochu zívá, přičemž nad vodou to drží především fakt, že jednu sympatickou hereckou bandu vystřídala druhá, jen tady je někdo zapomněl lépe vyprofilovat. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

První GéÍčka byli debilní, ale brutálně nadpozemská akce. Vlastně i proto jsem si je fakt užil. Dvojka už je jenom debilní a debilní film se těžko hodnotí dobře. Jediný plus je vlastně Channung a Dwayne. Jenže ti dva se proplítají osudy tak pitomými, že akce může bejt sebelepší, film se stejně ani na podesátý pokus nedá pochopit. Ne teda, že bych na něj koukal desetkrát, stačilo jednou. Horší příběh jsem zfilmovanej snad ještě neviděl. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $130miliónovTržby USA $122,523,060Tržby Celosvetovo $375,740,705Tržby za predaj Blu-ray v USA $17,863,674Tržby za predaj DVD v USA $16,720,890║ banalný príbeh ale stráviteľnejšie než predchodca, akcia újde, ako oddychovka sa to dá /60%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

3D ,,VE SVĚTĚ ZAVLÁDL ZNOVU POŘÁDEK. TY, KTEŘÍ ZDE PŘED NÁMI STOJÍ, SVĚT ZNÁ JAKO G.I. JOE. MY JE ZNÁME JAKO HRDINY.“...... /// No, asi bych se kurva (nejen já) divil, kdyby tomu bylo jinak. A vo tom to celý je: sračky na všechno, vypnout (totálně!) šedou kůru a jen se bavit (?). Scénárista by měl dostat Oscara za kurevsky zvládnutou jednoduchost. Nikdo nic nepitvá, všechno se řekne jednou a někdy jen tak mimochodem a všichni (teda i já) všechno chápou (a vlastně je mi to i u prdele). Zničení světa se (překvapivě) nekoná (možná i proto, že tu ,,štěkne“ božskej Bruce) a takovej Fantomas by čuměl, co se dá dneska s náhradním ksichtem udělat za parádu. A to bez masky (takže je to jistě pohodlnější a hygieničtější….). 3D? Su nenáročnej, ale třeba ty píčovinky na těch lanech v horách jsem si užil. Pravda, třeba ftip není vždycky ftipem, taky frajeři hledající festivalovej zážitek asi propláčou zbytek života, ale komu stačí ke štěstí dobře voteklej ,,The Rock“ (vobčas i dobře zahlásí!), (skoro) neustálá akce a nehodlá řešit bezduchost – myslím, že může bejt spokojenej. A já? No a co, že je to hloupej film. Až budu chtít slyšet Vergilia v originále, půjdu jinam! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, jestli nahradit Igráčky panďulákama z Hasbro. 2.) Uspokojí mě jedině ninja. 3.) Moje IQ (kolem 70tky) vyžaduje nenáročný snímky (a porno jsi zkoušel?....). /// PŘÍBĚH ** HUMOR ** AKCE **** NAPĚTÍ ne ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Jsou chvíle, kdy si říkám, že Bruce Willis už by měl brát jenom camea, v nichž bude hrát největšího drsnáka od Kamčatky po Havaj. Na ploše pěti minut je totiž pořád zatraceně přesvědčivý. A má nejlépe vybavenou kuchyni všech dob. Jinak si z G.I. Joea budu pamatovat jen zábavný béčkový souboj jaderných kufříků, něco málo asijské himalájské akrobacie a samozřejmě poznatek, že ve vysoké politice je hluboký ženský výstřih účinnější zbraní než tank a kalašnikov dohromady. :) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Paramount // Počet premietajúcich kín v USA: 3,734 // Otvárací Víkend v USA: $40,501,814 // ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

V prvním díle jsme zničili Eiffelovku... čím to překonat?! Což takhle Londýn? Klasický druhý díl - větší, akčnější (bohužel bez těch cool obleků z jedničky), přehnanější a blbější. Mám ale pro podobně stupidní filmy slabost, takže jsem byl docela spokojený. Jsem zvědavý, s čím přijde trojka, pokud ji někdo schválí... ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ste OK?“ – „Mám zvýšený cholesterol.“ Pravdupovediac, jednotku si až na preskakovanie autobusov, Eiffelovu vežu, amerického prezidenta, Channinga Tatuma, čierneho maskovaného nindžu a Brendana Frasera v období, kedy ešte oňho bol záujem, bohvieako nepamätám. Pamätám si ale celkový dojem, ktorý som z nej mal. Bol to dojem preplácanej trikovej zbytočnosti, kde bolo tak veľa efektov a akcie, až ma to nebavilo. Niekedy je veľa proste len veľa. Dvojka dejovo úzko nadväzuje na prvý diel, čo sa jej vypomstí len u postavy The Rocka, ktorý je v dvojke líčený ako brutálne dobrý kamoš Channinga Tatuma a verný spolubojovník, lež v jednotke o ňom nepadla samozrejme ani zmienka, čo pôsobí čudne, tak ale OK, taký je Hollywood. Inak ale asi nad ničím, čo má v názve „G.I. Joe“ netreba premýšľať. Je lepšie nechať sa nezáväzne (bezmocne?) unášať prehliadkou nekonečnej akcie. Tá v dvojke mi pripadala o čosi menej trikovo preplácaná a bavila ma teda o čosi viac, než tá z jednotky. Potešila nová posila v podobe The Rocka a Brucea Willisa. Chudák Channing, pekne s ním vypiekli. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jednicka me fakt bavila, ne ze by to byl nejakej filmovej vrchol, proste zabavna oddechovka s neprestavajici akci, jak to umi jen Sommers. Na dvojku jsem se tim padem dost tesil a nakonec vcelku zklamani. Jednicku uz si samozrejme za ty 4 roky zas tak dopodrobna nepamatuju, takze mi film prisel misty trochu zmatenej, co se tyce postav a jejich historie a vztahu. Jinak pribeh by na takovejhle typ filmu nebyl spatnej, ale Chu se priklonil spis k v ramci moznosti realisticky akci bez vsemoznejch hi-tech vychytavek a ano, ta akce je skvela, ale nedokaze tak strhnout. Proste se to bere az zbytecne moc vazne. Coz spolu s faktem, ze film nedokaze udrzet nekterejma scenama nasazeny tempo a je misty zmatenej, da bohuzel jen 3*. Nevim, jesli byl nejlepsi napad dat film reziserovi, kterej toci jen tanecni filmy. Skoda, promarnena sance. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Začíná to na N, končí to na A, má to 4 písmena a prostřední dvě jsou U a D. Rád bych porozuměl tomu, jak to, že když to čím akční film, ve kterém je od začátku do konce AKCE, je to nakonec, do prdele, NUDA?!? A ani ten ´Silniční zátaras´ to nijak nespasil, tarzanstyle v horách je pro mě naprosto nevěrohodná a omšelá scéna, protože vše vychází do posledního centimetru, nikdo z klaďasů si neodnese ani škrábaneček, takováhle akce mě nebaví. Snad až závěrečná World of Tanks je ucházející, aby to vzápětí ´equilibrijská´ bitka všechno pohřbila, tam je to jenom o hrůzyplném střihu a hrozných kamerových záběrech. Podruhý si to nepustím, trojku už fakt ne! 130 miliónů dolarů(rozpočet)/372 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

pan Hnědý

všechny recenze uživatele

G.I. JOE 2 nabízí bombastické prostředí panorama hor v perfektní akci na lanech, výborné souboje Storma Shadowa, a výborné vizuální efekty za které by se nestyděl ani Michael Bay (vesmírné satelity!). Hlavní postavu dokážu překousnout, i když se Dwayne Johnson tváří pořád stejně. Další obsazení je skvělé Adrianne Palicki je zatraceně sexy (nová Hollywoodská kráska po Megan Fox!), Jonathan Pryce je výborný záporák a malá rolička Waltona Gogginse taky super. Bruce Willis není tak moc vidět jak by chtěl (čekal jsem lepší nástup). G.I. JOE 2 je akční našláplá podívaná s výborným zvukem, a skvělými nápady (kufřík, podzemní vězení, nebo motorkový nájezd na vězení), ale přes všechny tyhle motivy a vizuální efekty se skrývá špatný scénář, a tenhle námět měl dostat do rukou někdo jiný, třeba můj oblíbený akční tvůrce Simon West. Pro teens diváky akční pecka roku, já se dnes více těším na NEVĚDOMÍ. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Bez nanotechnologických módních doplňků se poměrně zábavná akce supervojáků proměnila v celkem tupou akci standardního vojenského komanda a to mě nepotěšilo. Samozřejmě ani já je svým hodnocením nepotěším a pokud ještě někdy dostanou šanci zachránit svět, tak je dost pravděpodobné, že už jim nebudu ládovat kanóny, leštit metály ani brousit katany. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Stejná blockbusterová zívačka jako jednička, kterou nespasí ani sympaťák Rock, který nahradil bezkrevného Tatuma, ani Willis, kteří zaskočí jen na pár minut. Akce je dost, ale často se odehrává v noci, což nemám rád, a stejně jako minule (honička k Eiffelovce) i tady stojí za zmínku jen jedna, ninja akce v horách. Plus tu a tam padne nějaká fajn hláška. ()

Související novinky

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

06.06.2014

V roce 2012 to byl G. I. Joe 2: Odveta, loni 300: Vzestup říše a letos Jupiter vychází. O co přesně jde? O velké blockbustery, které byly na poslední chvíli odsunuty z nabitého léta. Rockova parta… (více)

Nejúspěšnější herec roku 2013: Dwayne Johnson

Nejúspěšnější herec roku 2013: Dwayne Johnson

20.12.2013

Magazín Forbes uveřejnil tradiční výroční žebříček herců, kteří zajistili Hollywoodu nejvyšší zisky. Na prvním místě poměrně překvapivě trůní Dwayne „The Rock“ Johnson, jehož filmy souhrnně utržily… (více)

G.I. Joe bude trilogie. Minimálně.

G.I. Joe bude trilogie. Minimálně.

02.04.2013

Popravdě, je to docela překvapení. Když studio Paramount loni v létě pouhý měsíc před premiérou odsunulo Odvetu o víc jak 8 měsíců, šířily se fámy o katastrofálním filmu a neodvratném průšvihu.… (více)

Vládcové vesmíru nanovo, možná s Dolphem?

Vládcové vesmíru nanovo, možná s Dolphem?

07.08.2012

Na ten film už si vlastně pamatují jen znalci osmdesátkové tvorby. Jedna z prvních hollywoodských rolí Dolpha Lundgrena byl svalnatý borec s obrovským mečem jménem He-Man. Byl synem krále mystické… (více)

Reklama

Reklama