Reklama

Reklama

G.I. Joe 2: Odveta

  • USA G.I. Joe: Retaliation (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V demilitarizované zóně mezi Jižní a Severní Koreou hledá jednotka G. I. Joe pod velením kapitána Dukea Housera dezertéra. Najdou ho a dopraví bezpečně do Jižní Koreje. Agenti Kobry Stormshadow a Zartan jsou stále na svobodě a aktivní, a i Commander a Dextro, kteří jsou momentálně ve vězení, přísahali pomstu…  V Pákistánu je po atentátu na prezidenta zmatek. Pákistán je spojencem USA a panuje tam naprostý chaos, na jeho území jsou i jaderné hlavice. Generálové navrhují okamžitou vojenskou akci, prezident povolá G. I. Joe. Ve vrtulníku si procházejí plán – hlavice jsou v montážní hale a nejdou přenášet, musejí se zlikvidovat na místě. Na místě zabijí ochranku a odvezou hlavici na vojenskou základnu USA. Nahlásí prezidentovi a generálům, že mise byla splněna a že plánují cestu zpět. Odpověď je, že plán evakuace je třeba pozměnit, ať zůstanou na místě. Prezident jde do tajného krytu a tam se zjistí, že to není prezident. Skutečný prezident je v krytu držen jako vězeň. Prezidentem je Zartan, jehož podobu změnili nanomiti. Zartan sdělí skutečnému prezidentovi, že i jednotka G. I. Joe bude co nevidět zničena. Chce, aby mu prozradil, ve kterém vězení jsou Komandér a Dextro. Duke a Roadblock na základně tuší, že něco není v pořádku. Vrtulníky, které je mají odvézt, na ně zničehonic zaútočí. Duke zachrání jednoho muže, ale sám je odhozen výbuchem. Zbytek jednotky naskáče do studny. Slyší, jak nahoře někdo mluví. Ponoří se pod hladinu, a tím se zachrání. Prezident mezitím oznamuje národu, že se jednotka G. I. Joe zpronevěřila službě vlasti. Pákistánského prezidenta prý zabil SnakeEyes a jednotka chtěla hlavice pro sebe. Místo ní bude vlasti sloužit jednotka Cobra… (TV Prima)

(více)

Recenze (758)

palmrus 

všechny recenze uživatele

Akční výplach od začátku do konce, ale to jsem přesně očekával, chtěl a taky dostal. Jen ty hlášky byly občas až moc klišovitý. ()

ortoncz 

všechny recenze uživatele

Naprosto průměrný akční film. Velmi dobré efekty , Rockovy svaly , zrzka a Bruce Willis. Naproti tomu : klasický scénář , clichovitý příběh a některé nudné a zbytečné charakter . Sledujeme 2 odlyšné linie , které se na konci spolčí v jednu hlavní zápletku. Konec filmu jasně ukazuje na 3. pokračování , které bylo již potvrzeno. Takže... 60% ()

pa3ce 

všechny recenze uživatele

Tupé, hlúpučké a naivné, ale taktiež úžasne zábavné a efektné. CGI fakt podarené a kvalitné, herci do takejto srandy dobre zvolení (hlavne Willis a jeho hlášky zaručene pobavia) a momenty ako boj ninjov pri zlanovaní pohoria sa aj vryjú do pamäti. 3D neurazí a cítiť ho tam. Som zvedavý na kvalitu trojky. ()

Castielo 

všechny recenze uživatele

Nic hlubokomyslného nehledejte, scifi střílečka na sobotní odpoledne. Nemyslet, užívat. Pak se budete náramně bavit jako já. Lepší 3*. ()

h4k 

všechny recenze uživatele

Nedivím se tomuto celkem nízkému hodnocení, ale na druhou stranu musím říci, že mě film vcelku příjemně překvapil. Asi to bude tím, že jsem nečekal žádné zázraky. Našel jsem akci, humor, trošku sexy slečen. Prostě všecko, co asi čekáte od takového filmu. Rozhodně to pro mě nebylo úplné zklamání, spíše naopak.. ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Důstojný druhý díl. Pobavilo, dalo se na to koukat, rychle to uteklo, takže to účel splnilo. Není to nic světoborného, ale má to všechno, co to má mít, což je poslední dobou celkem umění (zapomeňte na šíleně rychlé střihy, jupí). A i Willis si zase stihl trochu zahláškovat. Jenom ten nájezd na trojku už mě trochu děsí. 4* ()

darkreider 

všechny recenze uživatele

Oproti staršiemu bratovi to moc neodsýpa, celé je to nejaké rozťahané a keď príde na akciu tak nemastné neslané. Bruce sa moc neukáže, všetky jeho úderné hlášky padli v trajleroch a tak som to jeho cameo trochu odzíval. Ray sa tvári ako strašný mlátič (kukuč na to má) ale vždy z toho vyjde ako parodická figúrka. Jon Chu nebol najlepšia voľba. ()

panPsax 

všechny recenze uživatele

Tenhle film překvapil. Nečekal jsem nic duchaplného a hodlal jsem si užít jen akci a efekty. Překvapení přišlo, když jsem po první polovině filmu přišel na to, že právě vypínám přehrávač, protože to fakt nestojí za takovou ztrátu času. Hvězdy jsem chtěl dát dvě - jednu za pokus a druhou alespoň za ty efekty, ale ve filmu je takových momentů, kdy si říkám "hvězda dolu", že můžou bát rádi za tu jednu.. :) ()

moviechecker 

všechny recenze uživatele

Priemerná oddychovka, ktorá sa však nechytá prvého dielu. Chýba charizma Sienny Miller, Bruce Willis sa snaží byť za každú cenu vtipný., zato zaujímavá postava Fireflye. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Před projekcí jsem nic neočákaval a byl jsem připravenej na to, že snímek nelze brát vůbec vážně. Nakonec mám uplně ty samý dojmy jako z jedničky. Navíc, ušopleska Channinga Tatuma nahradil cool Dwayne Johnson a na pár hlášek se taky dostavil Bruce Willis. Příjemná akční oddechovka, u který jsem se pobavil a určitě si jí někdy pustim ještě jednou, čtyři slabší hvězdy. ()

misbos 

všechny recenze uživatele

No jasně, je to vyplachovací jednohubka, ale jiný ambice to ani nemá. Nejvíc mě to bavilo, když tam byl ještě Tatum, jakmile vykoží a tudíž na sebe s Johnsonem přestanou hlásit, docela to klekne. Ale i tak... slušný. A je to "normálně" sestříhaný:-). ()

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Jedničku si už moc nepamatuju, takže srovnávat nebudu. Nicméně je to přesně střed. Nejlepší částí filmu je útok v horách na lanech. Zbytek je chaos, zmatek a panika. Film nedokáže udržet žádné valné tempo. Víc se snad ani napsat nedá… ()

Nail 

všechny recenze uživatele

Dalo se na to koukat. Taková klasická akční střílečka, která nikoho neurazí, ale na druhou stranu moc nezaujme. ()

Petyas 

všechny recenze uživatele

Mnohem horší než jednička. Kde v jedničce jsou GI.Joe přísně tajná speciální mezinárodní jednotka s hromadou ultimátních technologických hraček, ve dvojce nic z toho neplatí. Tady je zná široká věřejnost, mluví se o nich v TV, je to obyčejná vojenská jednotka plná už pouze amíků a ani nemají žádné extra zbraně. I příběh je postavený dost na vodě a hromada věcí je postavená tak, aby prostě zapadla do scénáře. Proč jsou v jedničce Destro a Cobra zavření do tajného doupětě Joe's a ve dvojce už jsou v nějakém civilním objektu, hlídaném 10 amatéry. Nebo proč Storm Shadow najednou z ničeho nic zradí Cobru, poté co ho zachrání z toho civilního vězení, a pomahá Joe's. WTF? No ať to zkrátím, jediné za co dostane tenhle film ode mně hodocení je za Bruce Willise. Ten tam má ultimátní postavu. Co věta to hláška. Nasmál jsem se až hrůza. Ten jediný si to natáčení užívá, je uvolněný a když si dělá srandu, vážně je to vtipné. Takže 40% za Bruce. ()

Othellko 

všechny recenze uživatele

Oproti prvému dielu veľké sklamanie. Jasné že sa dalo čakať, že to bude lacná akčná bezduchá oddychovka, ale bolo dosť slabé. Jediné čo sa mi páčilo bolo pár zaujímavých nápadov(nechcem spoilerovať) a ninja akcia. Nič viac. Musí sa The Rock všade napchať? 40% ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Faktor "guilty pleaserovitosti" jednotky ani zďaleka nedosiahnutý. Samozrejme aj tento film je wannabe cool scénkami prepchatý až na prasknutie, no zároveň sa berie moc vážne na to aby som sa na ňom úprimne bavil. A tí nerozbitní geroji čo s prstom v nose a suchou hláškou na perách zvládajú nemožné situácie (nemožné aj z hľadiska fyzikálnych zákonov) ma vo filmoch už začínajú unavovať a nudiť. Podivná nadväznosť scén a zmätené akčné scény sú len ďalším z problémov. Kvôli Rockovi a zopár naozaj zábavným scénam (atómové kufríky) ale nižšie s hodnotením nejdem. 5+/10 ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Paradoxně je to pro mě o něco lepší než první díl, dívat se na to nechá (parádní efekty) a někdy je to i zábavné a cool, sráží to ale příšerně nastříhané a nepřehledné akční scény (o něco přehlednější než v jedničce), hloupý příběh a z mého pohledu trapní "superhrdinové", kteří místo obdivu budí spíš posměch. Lepší dvě hvězdy. ()

Související novinky

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

06.06.2014

V roce 2012 to byl G. I. Joe 2: Odveta, loni 300: Vzestup říše a letos Jupiter vychází. O co přesně jde? O velké blockbustery, které byly na poslední chvíli odsunuty z nabitého léta. Rockova parta… (více)

Nejúspěšnější herec roku 2013: Dwayne Johnson

Nejúspěšnější herec roku 2013: Dwayne Johnson

20.12.2013

Magazín Forbes uveřejnil tradiční výroční žebříček herců, kteří zajistili Hollywoodu nejvyšší zisky. Na prvním místě poměrně překvapivě trůní Dwayne „The Rock“ Johnson, jehož filmy souhrnně utržily… (více)

G.I. Joe bude trilogie. Minimálně.

G.I. Joe bude trilogie. Minimálně.

02.04.2013

Popravdě, je to docela překvapení. Když studio Paramount loni v létě pouhý měsíc před premiérou odsunulo Odvetu o víc jak 8 měsíců, šířily se fámy o katastrofálním filmu a neodvratném průšvihu.… (více)

Vládcové vesmíru nanovo, možná s Dolphem?

Vládcové vesmíru nanovo, možná s Dolphem?

07.08.2012

Na ten film už si vlastně pamatují jen znalci osmdesátkové tvorby. Jedna z prvních hollywoodských rolí Dolpha Lundgrena byl svalnatý borec s obrovským mečem jménem He-Man. Byl synem krále mystické… (více)

Reklama

Reklama