Reklama

Reklama

G.I. Joe 2: Odveta

  • USA G.I. Joe: Retaliation (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V demilitarizované zóně mezi Jižní a Severní Koreou hledá jednotka G. I. Joe pod velením kapitána Dukea Housera dezertéra. Najdou ho a dopraví bezpečně do Jižní Koreje. Agenti Kobry Stormshadow a Zartan jsou stále na svobodě a aktivní, a i Commander a Dextro, kteří jsou momentálně ve vězení, přísahali pomstu…  V Pákistánu je po atentátu na prezidenta zmatek. Pákistán je spojencem USA a panuje tam naprostý chaos, na jeho území jsou i jaderné hlavice. Generálové navrhují okamžitou vojenskou akci, prezident povolá G. I. Joe. Ve vrtulníku si procházejí plán – hlavice jsou v montážní hale a nejdou přenášet, musejí se zlikvidovat na místě. Na místě zabijí ochranku a odvezou hlavici na vojenskou základnu USA. Nahlásí prezidentovi a generálům, že mise byla splněna a že plánují cestu zpět. Odpověď je, že plán evakuace je třeba pozměnit, ať zůstanou na místě. Prezident jde do tajného krytu a tam se zjistí, že to není prezident. Skutečný prezident je v krytu držen jako vězeň. Prezidentem je Zartan, jehož podobu změnili nanomiti. Zartan sdělí skutečnému prezidentovi, že i jednotka G. I. Joe bude co nevidět zničena. Chce, aby mu prozradil, ve kterém vězení jsou Komandér a Dextro. Duke a Roadblock na základně tuší, že něco není v pořádku. Vrtulníky, které je mají odvézt, na ně zničehonic zaútočí. Duke zachrání jednoho muže, ale sám je odhozen výbuchem. Zbytek jednotky naskáče do studny. Slyší, jak nahoře někdo mluví. Ponoří se pod hladinu, a tím se zachrání. Prezident mezitím oznamuje národu, že se jednotka G. I. Joe zpronevěřila službě vlasti. Pákistánského prezidenta prý zabil SnakeEyes a jednotka chtěla hlavice pro sebe. Místo ní bude vlasti sloužit jednotka Cobra… (TV Prima)

(více)

Recenze (758)

vodkasesemte 

všechny recenze uživatele

I'll need him for the war I'm about to start - Can you really let a hero like Dwayne get beaten? - Picking the right people to make the right decisions is incredibly complex - We're gonna need money for the tank battle - We'd done a little bit of that with the Cobra vision - So we tried to find fun ways to make it interesting - And l looked at you like. You guys ctually used The Four Horsemen - l never understood why nobody laughed when he said "Rock solid." - Don't know if we're actually making a reference to The Rock or not - No. It sank - "You're gonna launch evey nuclear weapon in the world?" - "Okay. which city are we going to blow up?" - And so. l think we all sat down - We were like. Let's do London - And it took a lot of massaging for us to figure that out - Those buildings... l iust went to London to premiere our movie there - We had actually more shots of them taking over the Capitol - The Supreme Court Justice - Rounding them up - ln one shot it said eveything - Yeah - We were like how fast should they fall. and... - Who's releasing them? - Who's releasing them? Yeah. - l remember that debate. - The yin and the yang coming together in a swirl - lt says eveything about who they are - In the immortal words of Jay-Z, WHATEVER deity may guide my life, dear LORD, dont let me die tonight. But if I shall, before I wake, I accept my fate (obávám se, že todle nejsou slova namířená k tomu Buhu z Genesis) - Hell, yeah! - These are conversational fillers. Little PHRASES. We spit out to give our brain a chance to catch up. With our mouth - He stopped using you know and kind of ans started using I mean and sort of. But thats not all. Supper BECAME dinner. Soda became pop - Our PRESIDENT, two fingerprints - What if the president isnt the president - Open that couch - This country (Meserschmit, Třetí říše) is in war with you - You are completely lunetic - We drop it - Eigt time faster than a bullet - None of the fallout - Zase Londýn (Šelma se osamostatnila) - The Cobra REVOLUTION begins (black and red) - Total allegiance - Vy to nechápete, to se stane. Jen v týdle pohádce to má štastnej konec - France, Russia, KLDR, India, Israel, China targets - Mocnosti nebeské se zachvějí ()

harycek 

všechny recenze uživatele

I když je to dvojka tak to docela šlo, v něčem to bylo zajímavější než jednička a mělo ti větší napětí !!Nejlepší na tom byly ty boje ve skalách!! ()

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Elitní vojenská jednotka G. I. Joe je zrazena, napadena a prakticky zlikvidována. Zbytek týmu pod vedením Roadblocka (Dwayne Johnson) se rozhodne pomstít své padlé kamarády a odhalit viníky tohoto vražedného spiknutí… Když hračkářský gigant Hasbro trhal kasovní rekordy s Transformery, tak si asi šéfové řekli, že by mohli zfilmovat i další své produkty, jako třeba figurky vojáků G. I. Joe. A tak se i stalo, snímek byl natočen, no co si budeme povídat, nebyl to žádný zázrak a kasovní rekordy také netrhal, přesto se o pár let později dočkal pokračování, kterým je právě G.I. Joe: Odveta. Ta představuje kupu nových postavy (a tím pádem i nové herce) a sází také na odlišný vizuál a celkové pojetí s větším důrazem na realismus (i když to je poměrně disktutabilní). Hlavně však nabízí jeden velký trumf a ten se jmenuje Dwayne Johnson. Jeho charisma totiž táhne celý film, což je velký rozdíl oproti jedničce (promiň Channingu, ale The Rock je prostě The Rock). Kromě Rocka a Channinga za ty dobré kopou ještě nevýrazný D. J. Cotrona, fešná Adrianne Palicki a další navrátilec Ray Park, jehož Snake Eyes opět nesundá svou helmu. No a pak tady máme Bruce Willise, jehož generál Joe Colton sice není tak zábavný, ani akční jak by mohl být, ale Bruceova účast rozhodně není na škodu. U záporáků sice má hrát prim ikonický Cobra Commander (taktéž zahalený Luke Bracey), ale mnohem zajímavější jsou jeho podřízení ať už je to Johnathan Pryce, Ray Stevenson nebo Byeong-heon Lee, všichni vypadají, že si své padoušské role docela užívají a to tak má být. O režii se tentokrát postaral John M. Chu, který točil především taneční filmy, ale zde ukázal, že dokáže ukočírovat i vysokorozpočtový akčňák. Faktem ovšem je, že Odveta není nijak přelomovým filmem, ale jako nenáročná akční oddychovka funguje téměř na výbornou. Děj plyne bez větších problémů, akce je tak akorát, nelze ji místy upřít určitá nápaditost a také přepálenost (krásnou ukázkou Snake Eyesův horský útěk), ale co bychom taky chtěli po filmu, kde jsou hlavní postavy vlastně plastoví panáčci. G. I. Joe je tak jeden z těch případů, kdy je sequel zábavnější než originál, a to se zase tak často nestává. Jasně vrchol filmového umění to není, ale mě to ke spokojenosti celkem stačilo. ()

MaxQ69 

všechny recenze uživatele

G.I. Joe 2 vs. Die Hard 5: Na první pohled nesrovnatelné dva filmy, které se tváří, že jediné, co mají společného, je Bruce Willis. Není tomu tak. Tyhle dva akčňáky mají společnou jednu zásadní vlastnost - jsou to totální kraviny. Die Hard: Dlouho jsem se těšil na další pokračování newyorského policity a nenechal jsem se odradit kritikou. Tentokrát jsem kritiky poslechnout měl. Trailer vypadal fajn, ale půlka věcí ve filmu vůbec nebyla. Navíc už vím,že by bývalstačil samotný trailer. Film jako takový je jen obohacen o naprosto nesmyslnou a stupidně vymyšlenou akci, kterádokonale koresponduje s demencí hlavních postav. ___SPOILER:__ Pardon, ale jezdit teréňákem po střechách aut v koloně nebo pokaždé vyskočit z několikapatrového domu (a ještě vůbec netušit kam), protože po nic někdo střílí - no to je studita příšerná. Oproti předchozím dílům je "Opět v akci" zlý sen. G.I. Joe 2: Včera jsem měl možnost zajít na předpremiéru. Film? Stejná hovadina jako jednička. ALE...! Nic víc od toho člověk neočekává, a tak je vydatnější přísun akce jedině příjemný překvapením. Je to naivní pohádka pro infantilní chlapy, ale akce je pořádná a navíc Adrianne Palicki je fkat kost. Největším překvapením večera pro mě byl fakt, že nový GI Joe je lepší než nové Die Hard. ()

Phlame 

všechny recenze uživatele

Rychlý spád (zejména v 2. polovině), zajímavé postavy a intenzivní akce. Willisovu kuchyni mu závidí každý kuchař i zabiják a The Rock má biceps jako já stehno. Film není ničím inovativní, ale je zpracován kvalitně a v podstatě si není na co stěžovat, po posledním akčňáku na kterém jsem byl (Smrtonosná past) příjemné překvapení. //75%. Příště prosím více ninjů a méně keců.// ()

vofo 

všechny recenze uživatele

3 a 1/2 hvezdy jasny. Je to guilty pleasure jako blazen. Pekna akce, cool herci, nadnesena akce a ninjove jako bonus Presne tohle od techto filmu ocekavam a zde jsem to dostal. A nebyt toho debilniho strihu, tak se na to kouka jeste lepe. ()

Jamall 

všechny recenze uživatele

Jako akční výplach to funguje, bavil jsem se náramně. Možná kdybych neměl kocovinu a mozek fungoval normálně, tak si tolik neužiju. A ta čtvrtá tam je asi hlavně přenádhernou Adrianne Palicki. ()

pololo 

všechny recenze uživatele

Stejně dobré jako první díl. Je tam hodně akčních scén a člověk se přitom i příjemě pobaví. Nechybí ani exkluzivní efekty. ()

Davebl 

všechny recenze uživatele

Shlédnuto v kině ve 3D... Je zajímavé, že autoři vyhodili skoro všechny hlavní postavy z prvního dílu a nahradily je zcela novými. Vlastně i technologii,kterou měla jednotka G.I.Joe, se ve filmu skoro žádná neukázala, jakoby to byla úplně jiná jednotka... No velice pozitivní věcí na tomhle filmu je formát 3D. Dlouho už jsem neviděl takový film, kde to 3D není napsané jen na vstupence,ale kde to opravdu vnímáte od začátku až do konce... Akčních scén je tu opravdu mnoho, z nichž nejzajímavější pro mě byla asi scéna v horách. Příběh je jednoduchý, bez nečekaných nebo překvapivých situací, jak už to u těchto typů filmu bývá... ... Hodnocení: 70% (ve 2D by bylo hodnocení podstatně nižší…) ()

YukiKaze 

všechny recenze uživatele

Už jsem měla čest vidět. Páni, účast některých postav mě opravdu potěšila (Lee Byung Hun, Bruce Willis) a některé rozesmutnila (Channing Tatum). Opravdu mě tam chyběl rychlo-seznamovací začátek, kde by se ve stručnosti objasnilo, kdo je kdo. Ovšem nejvíc mě pobavily scény s tou kuchyní a tím pojízdným tankem. :D Přes některé přehnané scény tomu dávám za pět aneb Severní Korea byla prostě pravdivě vykreslena. ()

Digmen 

všechny recenze uživatele

Film G.I. JOE 2: Odveta 3D by ve své podstatě mohl být ještě lepším snímkem, než je. Počin, který již od prvopočátku provází docela smůla, který musel posunout premiéru o 8 měsíců kvůli tomu, že předchozí verze byla paskvil. A proč jsem přesto šel do kina ? Inu, je to velmi jednoduché. Chtěl jsem si ověřit, zda si film uřízne opravdu takovou ostudu, jak se předpovídalo. Ale pěkně popořádku. Snímek se odehrává 6 let po prvním díle a sleduje postavy Duka (Channing Tatum) a jeho party, která se snaží ochraňovat světový pořádek. Nastrčený prezident velitelem organizace Cobra přesto kuje svůj plán na ovládnutí světa, a tak musí zničit G.I.JOE od základu. Samozřejmě se jí to až tak úplně nepodaří a pár jedinců přežije útok, a ti se snaží naverbovat další lidi do party. Jedním z nich bude i zakladatel JOEů, jistý velitel Colton (Bruce Willis) a odveta může začít. Dále už spoilerovat nebudu a spíše se vrhneme na herecké obsazení. První housle hraje nově angažovaný Dwayne "The Rock" Johnson a ostatní postavy mu sekundují velmi zdařile. Od začátku filmu jedna akční scéna střídá jinou a hluchým místem je pouze (a zároveň bohužel) finálová bitva. Až po shlédnutí filmu si pomaličku začnete uvědomovat, že v něm bylo spoustu nelogičností a zbytečného patosu, ale při koukání vám to ani nepříjde. Hudba je spíše rockově laděná a zapadá bez problému. Na scénáři je vidět, že se hodně měnil a že těch 8 měsíců, pro dotáčky snímku, rozhodně prospělo. Jak tedy celkově film dopadl ? Nad očekávání dobře. Nebojím se říct, že jsem rád, že se takové filmy do kin dostávají, protože to první, co vás napadne je, že ten fim vás baví, což je super. Na zbytečnosti okolo si vzpomenete až po cestě domů, což je odpustitelné. Hodnocení: 70% ()

veverysiak 

všechny recenze uživatele

V dávkovaní kravín chlapi nepoľavili, skôr posunuli latku o niečo vyššie, tak sa radšej vykašlime na myšlienkovo náročné analýzy príbehu, ide v podstate o krátke sekvencie plnokrvných akcií, ktoré sa, bohužiaľ, často transformujú do podoby počítačovej demoverzie, občas to nevadí, ako napríklad na tých zvislých skalách, ale väčšinou je to otravné a nudné, oživiť to mohli dlhšie zábery na Adrianne v civilnom oblečení/neoblečení a väčší priestor pre Bruceove hlášky, lenže nezostalo času, takže 45%. ()

Kenji 

všechny recenze uživatele

Som sklamaný, tešil som sa na poriadnu dávku akcie v pekných farbách, ale prišlo mi to, ako by tvorcovia dostali polovicu rozpočtu jednotky a aj tú minuli na honoráre pre The Rocka a Bruca Willisa. Zmena hercov ma nepotešila, kde je ten hláškujúci černoch z jednotky? Duke zomrie za 10 minút WTF Chvíľu rozmýšľam čo som si pamätal z trailera za hviezdu, čo to zdvihne o hviezdičku aáá prichádza Bruce, ale nič z toho, nevýrazná rola, žiadne poriadne hlášky, ani tam nemusel hrať. Plus celý film tápem či je dobrý Storm Shadow či Snake eyes a stále sa mi pletie kreslený seriál kde toho zlého ninju už zabil a tu žije... A ani tá akcia nebola bohvieaká...čakal som omnoho viac. ()

Jack_F. 

všechny recenze uživatele

No nebylo to tak šťavnaté a přesycené akcí, aby to vypálilo tu bolestnou vatu až srajdu. Ale Willis, kterého postavili na židli, aby nevypadal jako šáša vedle Rocka..to mě pobavilo.:D ()

MiniRecenze 

všechny recenze uživatele

Tak určitě se musí uznat,že ve snímku je spousta povedených trikových sekvenci,spoustu vybuchující pyrotechniky a i dobří herci,herečky.Ale na to,že měl film dvakrát odklad jsem čekal mnohem více.Po příběhové stránce se stěží dorovná prvnímu dílu.Čekejte prostě akční "rubačku" od první do poslední minuty.Navíc mám takové podezrení,že mužeme očekávat další díl. RUBAČKA BEZ SCÉNÁŘE!!! ()

czema 

všechny recenze uživatele

Ikdyž to tak u pokračujích dílů filmu nebývá tak často tak dvojka se mi líbila více než jednička. Né proto že tam hraje the rock (můj oblíbený herec),ael hlavně proto že se více koná a nejenom furt žvaní. Asi nejhorší hláška jakou jsem kdy slyšel byla: Snake eyesi v té černé vypadáš jako johnny cash. Jak to vůbec mohl říct?(za to může scénarista). Jinak dobrý film. hlavně at nenatáčejí trojku to už by bylo moc :D 3*** ()

Gormie 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je zklamání. První díl mi přišel geniálním způsobem dětinský a přitom držel pohromadě a zároveň byl retro-cool. Dvojka má, i na film tohoto žánru, ještě mnohem nesmyslnější příběh. Nové holky jsou oproti původním málo sexy. Záporáci jsou málo cool a mají málo cool superzbraně. Willis je lehce trapný. A hlavně: nikdo přece nemůže věřit tomu, že by Tatum mohl být velitelem The Rocka! Jinak jsou akční scény pěkné, ale to, co je spojuje ve film, nestojí za nic. ()

FantoMaSk 

všechny recenze uživatele

Úplně jiné, než jednička (dokonce zmizely i Crysis obleky), přesto paradoxně velmi podobné a sympaticky "hloupé". Komu se líbil první díl, měl by být spokojen i tentokrát. ()

Související novinky

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

06.06.2014

V roce 2012 to byl G. I. Joe 2: Odveta, loni 300: Vzestup říše a letos Jupiter vychází. O co přesně jde? O velké blockbustery, které byly na poslední chvíli odsunuty z nabitého léta. Rockova parta… (více)

Nejúspěšnější herec roku 2013: Dwayne Johnson

Nejúspěšnější herec roku 2013: Dwayne Johnson

20.12.2013

Magazín Forbes uveřejnil tradiční výroční žebříček herců, kteří zajistili Hollywoodu nejvyšší zisky. Na prvním místě poměrně překvapivě trůní Dwayne „The Rock“ Johnson, jehož filmy souhrnně utržily… (více)

G.I. Joe bude trilogie. Minimálně.

G.I. Joe bude trilogie. Minimálně.

02.04.2013

Popravdě, je to docela překvapení. Když studio Paramount loni v létě pouhý měsíc před premiérou odsunulo Odvetu o víc jak 8 měsíců, šířily se fámy o katastrofálním filmu a neodvratném průšvihu.… (více)

Vládcové vesmíru nanovo, možná s Dolphem?

Vládcové vesmíru nanovo, možná s Dolphem?

07.08.2012

Na ten film už si vlastně pamatují jen znalci osmdesátkové tvorby. Jedna z prvních hollywoodských rolí Dolpha Lundgrena byl svalnatý borec s obrovským mečem jménem He-Man. Byl synem krále mystické… (více)

Reklama

Reklama