Reklama

Reklama

G.I. Joe 2: Odveta

  • USA G.I. Joe: Retaliation (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V demilitarizované zóně mezi Jižní a Severní Koreou hledá jednotka G. I. Joe pod velením kapitána Dukea Housera dezertéra. Najdou ho a dopraví bezpečně do Jižní Koreje. Agenti Kobry Stormshadow a Zartan jsou stále na svobodě a aktivní, a i Commander a Dextro, kteří jsou momentálně ve vězení, přísahali pomstu…  V Pákistánu je po atentátu na prezidenta zmatek. Pákistán je spojencem USA a panuje tam naprostý chaos, na jeho území jsou i jaderné hlavice. Generálové navrhují okamžitou vojenskou akci, prezident povolá G. I. Joe. Ve vrtulníku si procházejí plán – hlavice jsou v montážní hale a nejdou přenášet, musejí se zlikvidovat na místě. Na místě zabijí ochranku a odvezou hlavici na vojenskou základnu USA. Nahlásí prezidentovi a generálům, že mise byla splněna a že plánují cestu zpět. Odpověď je, že plán evakuace je třeba pozměnit, ať zůstanou na místě. Prezident jde do tajného krytu a tam se zjistí, že to není prezident. Skutečný prezident je v krytu držen jako vězeň. Prezidentem je Zartan, jehož podobu změnili nanomiti. Zartan sdělí skutečnému prezidentovi, že i jednotka G. I. Joe bude co nevidět zničena. Chce, aby mu prozradil, ve kterém vězení jsou Komandér a Dextro. Duke a Roadblock na základně tuší, že něco není v pořádku. Vrtulníky, které je mají odvézt, na ně zničehonic zaútočí. Duke zachrání jednoho muže, ale sám je odhozen výbuchem. Zbytek jednotky naskáče do studny. Slyší, jak nahoře někdo mluví. Ponoří se pod hladinu, a tím se zachrání. Prezident mezitím oznamuje národu, že se jednotka G. I. Joe zpronevěřila službě vlasti. Pákistánského prezidenta prý zabil SnakeEyes a jednotka chtěla hlavice pro sebe. Místo ní bude vlasti sloužit jednotka Cobra… (TV Prima)

(více)

Recenze (758)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ano, takhle vypadá zfilmovaný comics. A stále mi uniká proč ti, co se spálili u jedničky, šli do toho znovu a opět jsou nakrknutý. Jasně, pár ukecaných scének bych vystřihnul, jinak očekávaná akce dopadla nadmíru dobře. Nejlepší souboj v horách na lanech (asi inspirace filmy wuxia, kde ale ta lana nejsou vidět) a pak samozřejmě výbuchy, destrukce, padouši, honičky a rozličná udělátka. Vše je zas nádherně bondovské, hravé, barevné, jen ta krev chybí (nojo, nemohly by na to do kina děti). A podzemní vězení jak z Demolition Man! (pokud tedy ve válcích nevidíte vetřelce...). A co je na G.I.Joe nejlepší? Když víte, že vše dobře dopadne! Těším se na trojku a rozhodně neočekávám něco jiného. Bude to opět hravá akce s megapadouchem toužícím zničit svět s obří destrukcí na závěr a záchranou na poslední chvíli. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jednotka sa mi viac páčila. Sommers mal svoj štýl a predstavu. Mám pocit, že Jon Chu len kopíruje scenár a s ničím zaujímavým nepríde. Príbeh je klasická šablóna pomsty, ktorá ničím neprekvapí. Akcie nie sú zle, ale chýbajú im nápady a navyše toto je jeden s tých filmov kde uvidíme všetky akcie už v traileri. Ani po vizuálnej stránke G.I. Joe: Retaliation nenadchnú a nezáujmu moc diváka. Čo sa týka postav a hereckého obsadenia, tak to je jedna s tých svetlých stránok filmu. Dwayne Johnson sa sem hodil a zvyšná parta je tiež fajn, či už záporná (Stevenson) alebo kladná (Willis). Čo sa týka hudby, tak ta je v celku fajn, k filmu sa hodí a je rovnako drsná ako pohlaď The Rocka. Oproti jednotke o chlp slabšie, ale ako celok to funguje dobre a v niektorých momentoch prvý diel aj prevyšuje. Obľúbený soundtrack: Get Me the GI Joes, Exile, Storm Shadow, Honor Restored. 70% - 3* ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

O fúz slabšie, ale v podstate kvalitovo zrovnateľné s jedničkou. Dwayne je super, prekvapilo ma obsadenie Stevensona, ktorého v úlohách drsňákov docela žeriem a... na konci mi prišlo, že bol ten film nejaký krátky, ale ja som chcel ešte viac! Scény ako súboj na zasneženej hore, prestrelka pásových vozidiel na pobreží atď. ma skoro prinútili dať 4*. A navrch je tu Willis niekoľkonásobne lepší ako v poslednej Smrtonosnej pasci - no neberte to! 68% ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Trochu zbytečný, ale akční zábavu dokonale plnící pokračování. Navíc s novýma tvářema a celkem svižným během. Dwayne se skoro nevešel do záběru, Bruce prohodil pár ze svých kvalitních hlášek a Channing zmizel hned během první půlhodiny. Přišlo mi, že se tam toho moc neděje (co se příběhu týče), ale asi za to moch trochu slabší scénář. Člověku je vlastně jedno, jak se to bude dál vyvíjet, jen pokud to bude kvalitní akční řež. Kvalitní akční řež to ale je, takže je vše OK. Jednička byla lepší, dvojka je ale i tak solidní pokračování. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Až budu velkej, tak bych se taky chtěl umět při spuštění filmu proměnit v prapodivnou entitu s IQ houpacího koně, abych u něčeho podobného nemusel uvnitř srdceryvně naříkat. Ultra sračka s pár dobrýma scénama, za to jsou ty dvě hvězdy. Hodně jsem přemýšlel o jedné, ale něco málo to do sebe má, tak nebudu sprostej, i když k tomu nemám daleko. Pád bílého domu je proti tomuto film roku. Sorry, na tohle se dá dívat jen se sebezapřením. 40% ()

liskam 

všechny recenze uživatele

No co si budeme povídat. Čekal jsem opravdu víc. Ale to jsem bohužel nedostal. Jednička byla příjemná oddychovka kde se člověk i trošku zasmál. Tady nefungovalo zhola nic. Žádnému herci jsem pořádně nevěřil, a to nemluvím o tom jak fungovaly společně. Přišlo mi to jako kdybytenhle snímek točili pro 11 leté děti. Za mě 55% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Shlédnuto v kině ve 2D. Neměl jsem nějak chuť na 3D, ikdyž pár dobrých efektů jsem uznal i ve 2D. Vyhrál jsem lístek zdarma, což bylo hlavním důvodem, že jsem na to dnes šel. Nějak jsem se na to netěšil, neboť jednička mi přišla dost podprůměrná. Tohle mě teda opravdu uzemnilo. Jsem překvapen, čekal jsem mnohem horší podívanou. Avšak, bylo mi jasné, že toto dle hodnocení, ohlasů atd by mělo být o něco lepší než jednička, ale, že to bude taková BOMBA, to jsem nečekal. Příběh je klasický, dobře podanný, chybí tomu akorát tak velkolepost či lepší dovysvětlení příběhu, což je ale jen a jen malá chyba. Film má velmi dobré herecké obsazení. Dwayne Johnson coby můj oblíbený Rock zahrál opravdu skvěle, drsňáka jak se sluší a patří. Channing Tatum zde předvedl svůj standart jako v jedničce a neměl zde tolik prostoru (asi tak prvních 15 minut slabých zde hrál) což ale nevadí. Zbytek hereckého obsazení v pořádku, všichni bavili. Bruce Willis ve vedlejší roli rozhodně potěší, také nemám nějak extra hodně prostoru, ale potěší především pár jeho dobrých hlášek. Akčních scén je zde dost a jsem nadšen. Jsou perfektně natočeny, ke konci obrněné vozy, spousta přestřelek a i taky nějaký ten souboj, třeba Rock ke konci se hezky pral. Akce je rozložena po celém filmu a má neuvěřitelné množství nápadů. Akční scény nejsou tak přehnané jako v jedničce. Akorát jedna dlouhá akční sekvence ve skalách je dost přehnaná, ale zase na druhou stránku luxusně natočená. Kamera, střih, technická stránka filmu a ostatní režijní aspekty jsou na vysoké úrovni - nemám žádný problém. Ještě jednou zdůraznuji, že akční scény jsou úderné, rychlé a dynamické, opravdu stojí za to. Takže akorát ještě krom vylepšení příběhu bych zrenovoval finále, které bylo trošku jednodušší, ale zase velkolepé. Nějaká ta přehnanost atd se tu taky najde, ale film má opravdu minimum záporů. Hudba je dost dobrá. A výsledek ? Na rozmezí mezi 4 a 5 hvězdou. Ale vzhledem k tomu, že mě to překvapilo a bavilo po celý čas filmu, tak dávám plný počet. Už se těším na DVD. Hodnotím celkově na zasloužených a pevných 90% = ***** ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Figurky Hasbro do každé domácnosti. Druhý díl v mnoha ohledech překonává jedničku. Myslel jsem si, že ho zrežíroval akční specialista a nikoliv režisér, co má na kontě jen naivní taneční filmy. Jon Chu překonal nepěkný termín "zaškatulkování" a vrhl se do víru akce, jak se patří. Příběh je skloubením inovací spolu s vděčným tématem o ovládnutí světa padouchem. Kapitán Duke Hauser s respektem velí své elitní vojenské jednotce G.I.Joe, až dokud mu ji při jedné z akcí nerozpráší, až z ní zbude jen hrstka, a on sám zahyne v boji. Z jeho jednotky přežije jen silná trojice: sympatický Flint, sexy Lady Jaye a hromotluk RoadBlock. Šlo o plánovaný útok s cílem vyhladit jednotku z povrchu zemského a zpovzdálí tahal za nitky zloduch Zartan, který mezitím unesl amerického prezidenta a vzal na sebe jeho podobu. Coby agent hlavního vůdce zloduchů jménem Cobra Commander ho chce i s dalšími kumpány vysvobodit z vězení, a tak ovládnout povrch zemský jadernými hlavicemi. Přeživší "giajoeové" to těmhle vykukům nedarují zadarmo a budou bojovat až do poslední kapky potu než krve, protože film je cílen na náctileté publikum, a tak se krev neprolévá a nekonají se ani žádné erotické scény. Sice film ostýchavě pokukuje po možném dekadentním rozměru, ale vždy se včas rychle vzpamatuje a stáhne se zpět. To film sám o sobě vypadá sexy. A aby taky ne, když nasadil ženský kalibr v podobě Adrianne Palicki, která svoji kolegyni z předchozího dílu Siennu Miller svojí přirozeností překonala. Dwayne Johnson se pozvolna dostal do role hlavního bijce, kde mu to divák žere, pokud se nesnaží křečovitě hláškovat a hrát si na důležitého, čemuž se za film několikrát nevyhl. Bruce Willis zase nemusí brát každý štěk, přičemž vzniká dojem "přewillisováno". Channing Tatum se moc dlouho neohřál. Ostatní herci, a to včetně záporáků, v pohodě. Nikdo nevyčníval, ale také nikdo se nedá přímo označit za nevýrazného. Největším překvapením byla velmi akční režie. Jon Chu se s ničím nemazal a každou chvíli se řítil do akce, což jsem nečekal. A byl stylovější a akčně preciznější než jeho kolega z jedničky. Co chvíli nějaký výbuch, přestřelka nebo bitka a také občas sympatická hláška. A vše moc pěkně vyvedeno. Horší to bylo s orientací v postavách, kterých se najednou vyrojilo až přespříliš. Ano, je to moje chyba, že mně až do konce filmu dalo práci se v nich orientovat, identifikovat je a nezblbnout z nich. To je jen drobný detail, který nezabrání, abych po vzoru pokřiku z filmu "Sakra jo" nebo "Hu ha", nenapálil plnou palbu. Mé hodnocení: 90% ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Je to samozřejmě strašná blbost, ale dostatečně zábavná a v podstatě neškodná - se spoustou efektní akce (je příjemně rozmanitá a hlavně nezabitá rozklepanou kamerou, přehnaně detailními záběry nebo vyloženě nepřehledným střihem), zbraní a hi-tech hračiček (vybuchující motorka, ehm), neboli snad vším, co cílové publikum požaduje. Postav je snad ještě víc než v jedničce, bohužel prostor má většina z nich minimální (poměrně zásadní "charaktery" jako Cobra Commander, Firefly i Willisův Joe tu jsou spíš do počtu). Největší devizou oproti předchůdci je podle očekávání angažování Dwaynea Johnsona (přestože Jon Chu z jeho přítomnosti nedokázal vytěžit ani zdaleka tolik jako například Peter Berg a Justin Lin), naopak jsem tu trochu postrádal ubersexy Siennu Miller (Adrianne Palicki je "jen" velmi sexy ;-)). Btw Připadá mi velmi vtipné, jak se tu úplně ignoruje, co se stalo na konci předchozího dílu bílému ninjovi... :-) 60 % ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Jednička mě nenadchla, ale trailer k tomuhle jo. Ale následné informace o nekvalitě scén, dotáčení apod. dost znejistily. Přesto nemůžu říct, že by se mi výsledek nelíbil, protože akci mám rád a tenhle blockbuster má vče, co byste od něj očekávali – akční kousky co mají koule (jízda tankem skoro jak ve sporťáku), hlášky, kila munice, sexy holky a superrychlý střih – jak z pera Michaela Baye. Ale žádný bonus navíc, ve který tajně doufáte, nepřinese. Je to spíš jen bezduchá akce připomínající Battleship a navíc je motiv záporáků podobně prostoduchý jako v posledním Batmanovi. Trochu víc „komplikovanosti“ by neškodilo. Jinak ale palec nahoru za akční kousky, Johnsona a Willise. # příběh 5 | hudba 8 | humor 1 | akce 9 | napětí 0 | pustil bych si znovu 6 ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Přes solidní množství akce a fajn herce mě to vůbec nebavilo...takže vlastně ten samý výsledek jako v případě prvního dílu, jen ten Sommers byl napoprvé sem tam přeci jen trochu nápaditější. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

americká militantná demencia; posun oproti jednotke sa nekoná - stále je to sledovanie, ako niekto iný hrá akčnú počítačovú hru, akurát do toho bolo naliatych viac peňazí a pridalo sa pár zvučných mien, čím sa to snaží vmyť mozgy širšej verejnosti; prekvapilo ma, že tento film mal až dvoch scenáristov; chcel by som vedieť, v čom spočívalo ťažisko ich práce; napísať sled rámcových udalostí, v ktorých by sa efektne vynímali americké vlajky, prsia rozvarenej kópie denise richards a hovädzie proporcie dwayna johnsona - chlapče, už to nepreháňaj s tými anabolikami, lebo ti o chvíľu nebude stačíť ani širokoúhle plátno; ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Asi menej bláznivé než jednotka, ale skôr mám dojem, že sa zo série chce stať nový Mission: Impossible. Hrá sa úplne vážna vysoká politická hra a kto by to bol povedal, že ide o jadrové zbrane. Keď sme pri tom, Jonathan Pryce ako americký prezident a jeho zlý dvojník si kradne všetku pozornosť pre seba, čo si asi všimol aj Johnson a povedal režisérovi, že ho potrebuje zatieniť hrubou silou. Snaha bola, ale tuposťou ďaleko nezájdete. No a aby toho nebolo málo, ústredný tím zatieňuje aj Bruce Willis. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tohle pokračování mě rozhodně oslovilo více než první díl. Vadí mi pouze, že zde těměř opět chybí humor. Jeden vtipný moment se tu přesto objevil. Ano, narážím na téměř atomovou destrukci světa a vtipnou hru s kufříky. Jinak není opravdu co vytknout. Akce se vydařila. Lanové souboje v horách jsou pastvou pro oči. Příběh je sice docela slaboučký, ale 2 hodiny utečou opravdu velmi rychle. K postavám nemám výtku. Zejména Dwayne Johnson zde pořádně řádí. Moc se kolem všechno nekecá. Podobné akční pecky mě poslední dobou pořádně serou. Tohle je milá vyjímka. 4* ()

AppleCore odpad!

všechny recenze uživatele

Myslel jsem a očekával, že film bude při nejmenším odpolední jednohubka na zabití nudy. A protože ta se v jednu chvíli stala nesnesitelnou, vrhnul jsem se na tuhle "strhující" palbu, kde logika prchá před všemi těmi hy-tech udělátky, který zcela nesmyslně nahrazují docela obyčejný kleštičky, kterými bych se skrze drátěný plot proštípal asi za minutu, aniž by se u toho roztavil. Ale OK, nad tím přece nebudu ohrnovat rypák, vždyť je to sci-fi! Když se ale začne střílet, mlátit nebo dělat cokoli akčního, držka se divákovi vším tím úžasem ohrne až na zem, že zří, jak je možný tak strašně zkurvit film za 130 Mega tak samoúčelnou, nudnou, neoriginální, špatně sestříhanou a naprosto trapnou akcí. Tam kam jednička sázela alespoň padající Eiffelovky, tam se dvojka tasí lacinou explozí z prskavek při který máte dojem, že by vás maximálně polechtala na zádech. Akční vložka je teda věru velký fail! Jenom škoda, že v tomhle divadle je fail úplně všechno. Příběh/scénář napsalo dítě kolem dvanácti let se zálibou ve zbytečnejch h(s)račkách, který z vědeckýho hlediska nedávají smysl a který by průměrnej logik smet jedinou myšlenkou (asi jako nekonečnou ranvej ve Fast & Furious 6). Taky soundtrack nezní vůbec dobře, ten navíc na pozadí dost zaniká vším, co se na plátně odehrává (v tomhle filmu by mohlo hrát cokoli a stejně by ho to ze sraček nevytáhlo). G.I. Joe: Retaliation je největší akční tragédií, která šla za posledních pět let do kin (jeden pohled Muže z oceli a celej tenhle biják se v prach obrací). ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Pokračování této akční série docela ušlo. Parádní akce, nové postavy. Bruce Willis tým skvěle posíli svým arzenálem za pomoci Rocka.Má být dokonce i pokračování. S odstupem několika let si říkám, o čem že to sakra bylo? ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Nebít Dwayna a Willise tak nevím. Také jsem nepochopil roli lamače femina publika Tatuma… jednička na něm postavena a v pokračovaní senilní vojín ve výslužbě, hotovo. Každopádně G.I. Joe je minimálně průměrným pokračováním, kde se dle mého pseudomasturbalního úsudku dá pokračovat na pokračovaní (ej), které zlomí vaz, to je víc než předpověď na fatální biják a méně než předpověď počasí na zítra... forever. (jsem se naučil par výrazu od mích vzdělanějších kolegu tady i v práci heč). I když daný comics nemusím, protože prostě mně daná éra obešla, tak jako hodně věci mé generace (veliký pláč, ale zase vím co je pohyb vy tlustoprdní usmrkanci) to mne trošičku jakože nadchlo, víc než obyčejně. 5/10 ()

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele

Na film jsem těšil, protože Dwayn Johnson patří mezí mé oblíbené herce a taky podal kvalitní výkon, na který jsem si u něho zvyknul, ale to bylo všechno, s čím jsem byl spokojený. Příběh je až moc jednoduchý bez nápadu. Plusem byla snad jen lanová honička. No a o střihu se radši ani bavit nebudu. --- HODNOCENÍ: 5* --- KINO ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Takže, prezmenu som sa rozhodla si dať nejakú poriadnu (aspoň som dúfala) akčnú vecičku. Priemernosť z celého filmu priam srší, ale to by som nepovažovala za taký veľký problém. Problémová je skôr produkcia, lebo polovicu filmu som chcela aby sa jednalo o film o ninjoch. Okrem jednej/dvoch bojových scén bez našich ninjov boli ostatné na jedno kopyto. Nevidela som žiadnu invenciu, okrem asi počiatočnej strely čo zachránila Duka (spoiler: aj keď iba nachvíľu). Hlavný hrdinovia nie sú natoľko zapamätateľní ako v predchádzajúcej časti. Jasné, že si budete pamätať, že tu hral Dwayne Johnson a Bruce Willis, ale chýba mi to podstatné, niečo čo by ich v týme charakterizovalo.V podstate zvyšní dvaja preživší členovia týmu mi neutkveli v pamäti skoro vôbec. Na druhú stranu, tých pomenej poriadne vypeckovaných momentov bolo absolutne skvostných. Spomenuté behanie a boj v skalách, úvodný boj neuveriteľného Storm-Shadow-a, či dokonca kruté odpálenie malej nálože v tvare včielky. Čo sa týka hercov, v podstate nemám, čo vyčítať (robili to, čo mali napísané) a považujem za geniálny nápad pridať Brucea a Mr. Johnsona aby väčšina ľudí zabudla na fakt, že jedna z najväčších hviezd z filmu, zomrela. Pre mňa ale naďalej zostáva hviezdičkou (severkou) tohto filmu Lee Byeong-heon, či už to je charizmou, jeho úlohou, či očami, nevedela som sa vynadívať. 55% ()

Související novinky

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

06.06.2014

V roce 2012 to byl G. I. Joe 2: Odveta, loni 300: Vzestup říše a letos Jupiter vychází. O co přesně jde? O velké blockbustery, které byly na poslední chvíli odsunuty z nabitého léta. Rockova parta… (více)

Nejúspěšnější herec roku 2013: Dwayne Johnson

Nejúspěšnější herec roku 2013: Dwayne Johnson

20.12.2013

Magazín Forbes uveřejnil tradiční výroční žebříček herců, kteří zajistili Hollywoodu nejvyšší zisky. Na prvním místě poměrně překvapivě trůní Dwayne „The Rock“ Johnson, jehož filmy souhrnně utržily… (více)

G.I. Joe bude trilogie. Minimálně.

G.I. Joe bude trilogie. Minimálně.

02.04.2013

Popravdě, je to docela překvapení. Když studio Paramount loni v létě pouhý měsíc před premiérou odsunulo Odvetu o víc jak 8 měsíců, šířily se fámy o katastrofálním filmu a neodvratném průšvihu.… (více)

Vládcové vesmíru nanovo, možná s Dolphem?

Vládcové vesmíru nanovo, možná s Dolphem?

07.08.2012

Na ten film už si vlastně pamatují jen znalci osmdesátkové tvorby. Jedna z prvních hollywoodských rolí Dolpha Lundgrena byl svalnatý borec s obrovským mečem jménem He-Man. Byl synem krále mystické… (více)

Reklama

Reklama