Reklama

Reklama

G.I. Joe 2: Odveta

  • USA G.I. Joe: Retaliation (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V demilitarizované zóně mezi Jižní a Severní Koreou hledá jednotka G. I. Joe pod velením kapitána Dukea Housera dezertéra. Najdou ho a dopraví bezpečně do Jižní Koreje. Agenti Kobry Stormshadow a Zartan jsou stále na svobodě a aktivní, a i Commander a Dextro, kteří jsou momentálně ve vězení, přísahali pomstu…  V Pákistánu je po atentátu na prezidenta zmatek. Pákistán je spojencem USA a panuje tam naprostý chaos, na jeho území jsou i jaderné hlavice. Generálové navrhují okamžitou vojenskou akci, prezident povolá G. I. Joe. Ve vrtulníku si procházejí plán – hlavice jsou v montážní hale a nejdou přenášet, musejí se zlikvidovat na místě. Na místě zabijí ochranku a odvezou hlavici na vojenskou základnu USA. Nahlásí prezidentovi a generálům, že mise byla splněna a že plánují cestu zpět. Odpověď je, že plán evakuace je třeba pozměnit, ať zůstanou na místě. Prezident jde do tajného krytu a tam se zjistí, že to není prezident. Skutečný prezident je v krytu držen jako vězeň. Prezidentem je Zartan, jehož podobu změnili nanomiti. Zartan sdělí skutečnému prezidentovi, že i jednotka G. I. Joe bude co nevidět zničena. Chce, aby mu prozradil, ve kterém vězení jsou Komandér a Dextro. Duke a Roadblock na základně tuší, že něco není v pořádku. Vrtulníky, které je mají odvézt, na ně zničehonic zaútočí. Duke zachrání jednoho muže, ale sám je odhozen výbuchem. Zbytek jednotky naskáče do studny. Slyší, jak nahoře někdo mluví. Ponoří se pod hladinu, a tím se zachrání. Prezident mezitím oznamuje národu, že se jednotka G. I. Joe zpronevěřila službě vlasti. Pákistánského prezidenta prý zabil SnakeEyes a jednotka chtěla hlavice pro sebe. Místo ní bude vlasti sloužit jednotka Cobra… (TV Prima)

(více)

Videa (30)

Trailer 1

Recenze (758)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Byl jsem překvapený, že ve druhém díle nahradili celý sympatický cast jedničky. Noví herci sice nejsou špatní, ale původní tým na mě působil mnohem lépe, protože byl celkově charismatičtější a vtipnější. Dále pak akční scény nejsou tak výrazné a propracované a tím pádem je dvojka podstatně horší než jednička. Nicméně jsem si byl stále schopen film náležitě užít. 60% PS: nejvýraznější postava dvojky je Storm Shadow alias Byeong-heon Lee ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi slabý akčný sci-fi film. Má celkom dobrý príbeh o prvotriednej vojenskej jednotke G. I. Joe, ktorá je po infiltrácii najvyšších miest prostredníctvom prevzatia podoby prezidenta nespravodlivo obvinená a automaticky vyhladená, lenže trom z jej príslušníkov sa útok podarí prežiť a spolu s priateľmi sa rozhodnú urobiť všetko preto, aby zradcu dostali. Lenže práve sa podarí uniknúť aj niekoľkým najmocnejším zločincom a tak je hrozba omnoho väčšia. Spracovanie je ale veľmi slabé, síce zápletka na prvý pohľad pôsobí v rámci žánru celkom slušne, čo podporí aj obstojná úvodná štvrťhodina, ktorá na tú priemernú zábavu stačí, no potom to už úplne upadne. Až neskutočným tempom začne pribúdať množstvo tých najinfantilnejších prvkov, tie zaujímavejšie postavy sa postupne dostávajú do úzadia, aby priestor mohli dostať tie nudnejšie, počúvať polovicu tých trápnych dialógov je snáď za trest a tak ešte neubehla ani polovica filmu a už som sa neskutočne nudil, čo sa už nanešťastie nezmenilo až do konca. Síce musím uznať, že sa tu stále niečo deje, neustále sa mení prostredie a hlavné postavy v jednotlivých situáciách, lenže čo z toho, keď je to tak infantilné, nudné a trápne. Akcie je tu dosť, ale zaujala ma len minimálne. Je síce celkom slušne natočená, rozmanitá a miestami dosť veľkolepá, lenže za niečo stoja jedine vojenské akcie, ktoré sa nachádzajú práve len v tej prvej štvrťhodine. Potom sa tu nájde množstvo súbojov, ktoré sa snažia pôsobiť ázijským dojmom, no kvalitou sa im to ani nepribližuje, často sa bojuje mečmi, ale samozrejme nevidno ani kvapku krvi. Hlavný hrdina vo filme použije niekoľko ťažkých ručných zbraní, čo na prvý pohľad pôsobí skvelo, lenže vždy ich využije len na úplnú hlúposť a zvyšok sú už tie klasické preefektované nudné akcie. A hlavne takmer všetka akcia je podporená výraznou dávkou infantilnosti a tak tu skutočne nie je o čo stáť. Takže v celom filme za niečo stojí len akcia z úvodu, pársekundový záber zničenia Londýna a ešte oslobodzovanie prezidenta z bunkru vo finále, to je všetko. Herecké obsadenie je výborné a je bezpochyby hlavným kladom filmu. Mám tu až niekoľkých obľúbencov, Dwayne Johnson v hlavnej úlohe, ale prekvapivo ani nemá až tak moc priestoru, výborný Lee Byung-Hun, Ray Stevenson, Bruce Willis a k tomu ešte Ray Park, Arnold Vosloo a Elodie Yung, len samozrejme kvôli látke ich potenciál nemôže byť ani zďaleka využitý. Réžia a technická stránka sa mi aj ťažko hodnotia, vizuál, výber lokácií, efekty, to všetko je v poriadku, ale celkovo mi to nesedí. Dopadlo to nanešťastie presne tak, ako som sa aj najviac obával. Mohol by to byť dobrý akčný film, ale určite nie v takomto prevedení pre deti predškolského veku. Moje hodnotenie je čisto len za obsadenie, technickú stránku a priemernú úvodnú štvrťhodinu, inak je to neskutočný brak, ktorý sa dá dopozerať len s veľmi silným sebazaprením. 35% ()

Reklama

pan Hnědý

všechny recenze uživatele

G.I. JOE 2 nabízí bombastické prostředí panorama hor v perfektní akci na lanech, výborné souboje Storma Shadowa, a výborné vizuální efekty za které by se nestyděl ani Michael Bay (vesmírné satelity!). Hlavní postavu dokážu překousnout, i když se Dwayne Johnson tváří pořád stejně. Další obsazení je skvělé Adrianne Palicki je zatraceně sexy (nová Hollywoodská kráska po Megan Fox!), Jonathan Pryce je výborný záporák a malá rolička Waltona Gogginse taky super. Bruce Willis není tak moc vidět jak by chtěl (čekal jsem lepší nástup). G.I. JOE 2 je akční našláplá podívaná s výborným zvukem, a skvělými nápady (kufřík, podzemní vězení, nebo motorkový nájezd na vězení), ale přes všechny tyhle motivy a vizuální efekty se skrývá špatný scénář, a tenhle námět měl dostat do rukou někdo jiný, třeba můj oblíbený akční tvůrce Simon West. Pro teens diváky akční pecka roku, já se dnes více těším na NEVĚDOMÍ. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jednotka sa mi viac páčila. Sommers mal svoj štýl a predstavu. Mám pocit, že Jon Chu len kopíruje scenár a s ničím zaujímavým nepríde. Príbeh je klasická šablóna pomsty, ktorá ničím neprekvapí. Akcie nie sú zle, ale chýbajú im nápady a navyše toto je jeden s tých filmov kde uvidíme všetky akcie už v traileri. Ani po vizuálnej stránke G.I. Joe: Retaliation nenadchnú a nezáujmu moc diváka. Čo sa týka postav a hereckého obsadenia, tak to je jedna s tých svetlých stránok filmu. Dwayne Johnson sa sem hodil a zvyšná parta je tiež fajn, či už záporná (Stevenson) alebo kladná (Willis). Čo sa týka hudby, tak ta je v celku fajn, k filmu sa hodí a je rovnako drsná ako pohlaď The Rocka. Oproti jednotke o chlp slabšie, ale ako celok to funguje dobre a v niektorých momentoch prvý diel aj prevyšuje. Obľúbený soundtrack: Get Me the GI Joes, Exile, Storm Shadow, Honor Restored. 70% - 3* ()

Psema 

všechny recenze uživatele

"Yo, Joe?" "No, Joe?" "SO-SO, JOE!" Výborná reklama na hračky, hodně průměrný hi-tech akční biják, který se sice naoko vzdává sommersovské přepálenosti, ale ve skrytu duše by se jí chtěl přinejmenším dorovnat. Výsledek je přitom suchý jako Willisovy herecké štace v poslední pětiletce a nic na tom nezmění nekorektnost některých scén (tolik urážek na Severní Koreu nikde jinde neuslyšíte!), fajnoví Jonathan Pryce a Dwayne Johnson, ani pár povedených akčních střípků. Chuovi se musí nechat, že má cit pro dynamiku a hezky snímá budoucí figurky a vozítka, z nichž všichni dostanou svůj ikonizující záběr. Samotná akce je ale čas od času nepřehledná (klasika střihu z detailu na detail, kvůli čemuž nevynikne ani choreografie), vzhledem k rozpočtu i dost malá (úvodní akce je epičtější než finále!) a celé je to tak nějak na půl huby, kdy se sice nenudíte, ale nic vás pořádně nestrhne ani když si to opravdu hodně přejete. Scénář je paradoxně ještě horší než u jedničky (ninja stuff tady už vůbec nefunguje, dvakrát rozehraný buddy-motiv se vždycky stupidně utne), Cobra Commander je spíš srandovní (resp. proč tohohle vocasa v masce, co za celý film nic neudělá, někdo poslouchá?), a soundtrack je dokonalá směs random vaty, při jejímž poslechu ani nevěříte, že je za ni zodpovědný zrovna Jackman. Trojku už asi ne. Anebo v over-the-top podobě, konečně ustáleným týmem a ideálně se Sommersem. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (27)

  • Roadblock (Dwayne "The Rock" Johnson) vo filme viackrát použije slovné spojenie "hell yeah". Vo svojich wrestlingových časoch bol jeho najväčším rivalom Steve Austin, ktorý zakaždým používal práve tieto slová. Na otázku, či si spomína na to, keď ho Austin veľakrát konfrontoval s týmto slovným spojením, The Rock iba s úsmevom prikývol. (AdamesWWE)
  • Původně měl mít film premiéru v srpnu 2012. V květnu téhož roku však studio Paramount vydalo prohlášení, že se film přesouvá na březen 2013 kvůli převedení do 3D formátu. Náhle se však internetem začaly šířit informace, že hlavním důvodem jsou masivní přetáčky, jelikož bylo studio po testovací projekci velice nespokojeno s finálním sestřihem filmu. (S.U.E.S.)

Související novinky

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

06.06.2014

V roce 2012 to byl G. I. Joe 2: Odveta, loni 300: Vzestup říše a letos Jupiter vychází. O co přesně jde? O velké blockbustery, které byly na poslední chvíli odsunuty z nabitého léta. Rockova parta… (více)

Nejúspěšnější herec roku 2013: Dwayne Johnson

Nejúspěšnější herec roku 2013: Dwayne Johnson

20.12.2013

Magazín Forbes uveřejnil tradiční výroční žebříček herců, kteří zajistili Hollywoodu nejvyšší zisky. Na prvním místě poměrně překvapivě trůní Dwayne „The Rock“ Johnson, jehož filmy souhrnně utržily… (více)

G.I. Joe bude trilogie. Minimálně.

G.I. Joe bude trilogie. Minimálně.

02.04.2013

Popravdě, je to docela překvapení. Když studio Paramount loni v létě pouhý měsíc před premiérou odsunulo Odvetu o víc jak 8 měsíců, šířily se fámy o katastrofálním filmu a neodvratném průšvihu.… (více)

Vládcové vesmíru nanovo, možná s Dolphem?

Vládcové vesmíru nanovo, možná s Dolphem?

07.08.2012

Na ten film už si vlastně pamatují jen znalci osmdesátkové tvorby. Jedna z prvních hollywoodských rolí Dolpha Lundgrena byl svalnatý borec s obrovským mečem jménem He-Man. Byl synem krále mystické… (více)

Reklama

Reklama