Reklama

Reklama

G.I. Joe 2: Odveta

  • USA G.I. Joe: Retaliation (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

V demilitarizované zóně mezi Jižní a Severní Koreou hledá jednotka G. I. Joe pod velením kapitána Dukea Housera dezertéra. Najdou ho a dopraví bezpečně do Jižní Koreje. Agenti Kobry Stormshadow a Zartan jsou stále na svobodě a aktivní, a i Commander a Dextro, kteří jsou momentálně ve vězení, přísahali pomstu…  V Pákistánu je po atentátu na prezidenta zmatek. Pákistán je spojencem USA a panuje tam naprostý chaos, na jeho území jsou i jaderné hlavice. Generálové navrhují okamžitou vojenskou akci, prezident povolá G. I. Joe. Ve vrtulníku si procházejí plán – hlavice jsou v montážní hale a nejdou přenášet, musejí se zlikvidovat na místě. Na místě zabijí ochranku a odvezou hlavici na vojenskou základnu USA. Nahlásí prezidentovi a generálům, že mise byla splněna a že plánují cestu zpět. Odpověď je, že plán evakuace je třeba pozměnit, ať zůstanou na místě. Prezident jde do tajného krytu a tam se zjistí, že to není prezident. Skutečný prezident je v krytu držen jako vězeň. Prezidentem je Zartan, jehož podobu změnili nanomiti. Zartan sdělí skutečnému prezidentovi, že i jednotka G. I. Joe bude co nevidět zničena. Chce, aby mu prozradil, ve kterém vězení jsou Komandér a Dextro. Duke a Roadblock na základně tuší, že něco není v pořádku. Vrtulníky, které je mají odvézt, na ně zničehonic zaútočí. Duke zachrání jednoho muže, ale sám je odhozen výbuchem. Zbytek jednotky naskáče do studny. Slyší, jak nahoře někdo mluví. Ponoří se pod hladinu, a tím se zachrání. Prezident mezitím oznamuje národu, že se jednotka G. I. Joe zpronevěřila službě vlasti. Pákistánského prezidenta prý zabil SnakeEyes a jednotka chtěla hlavice pro sebe. Místo ní bude vlasti sloužit jednotka Cobra… (TV Prima)

(více)

Videa (30)

Trailer 4

Recenze (758)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Je to sice hloupý film, ale trikově velmi odvážný a některé nápady jsou skutečně interesantní. Za všechny hovoří asi scéna na skále, která je výborně natočená. Jinak po všech stránkách standartní věc. Trikově solidní, se spoustou hračiček a fidlátek, což je přesně to co se čekalo a důvod, přoč si tahle ptákovina zaslouží alespoň ty dvě hvězdy. Protože dramaturgicky a dějově se to snad ani nedá hodnotit. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Zatímco dvojky tematicky podobných blockbusterů o šílencích, co chtějí ovládnout svět a do cesty se jim postaví hrstka posledních hrdinů, většinou bývají větší, hlučnější a nabubřelejší ve všech ohledech, Retaliation jde paradoxně cestou skromnosti a uměřenosti, která byla po Sommersově „over the top“ šílenosti evidentně jedinou rozumnou volbou, což sice není na škodu, ale i 4 roky od premiéry potřebuju obě ruce, abych vyjmenoval památné momenty, navíc Chu to nemá úplně v ruce jako celek, takže poslední půlhodinu už člověk trochu zívá, přičemž nad vodou to drží především fakt, že jednu sympatickou hereckou bandu vystřídala druhá, jen tady je někdo zapomněl lépe vyprofilovat. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Boží! Škoda že mi není 10 a nemůžu po tátovi chtít panďuláka Zartana (s vyměnitelnými ksichty). Když už jsme u něj, tak jde o nejlepšího prezidenta spojených států vůbec (jaderné odzbrojení země zvládl levou zadní a pak hrál Angry Birds) a Jonathan Pryce si ho maximálně vychutnává. Bruce je jen do počtu, ale funguje tu lépe než v posledním McClaneovi. Tatum brzo vyklidí pole (tu úvodní scénu přitočili podle mě jen kvůli němu) a dá prostor hlavnímu tahounovi celého filmu The Rockovi jehož Roadblock má za a) nejkomplexnější postavu (v rámci žánru popkornových blbin) a za b) nejnamakanější postavu a je to sakra sympaťák. Perfektní jsou samořejmě duely těch dvou ninjů a vrcholem snímku je únos v horách. Bohužel tu nějákým záhadným způsobem nefunguje akce, nebo ne záhadným - strašný střih, který skoro všechno mění v nepřehledný maglajz. Jinak nápady tu jsou, mnohdy by se daly dotáhnout i do většího maxima a některé věci jsou hodně efektní. Ale tím trpěly i pokračování Transformerů. Hasbro si v tom asi libuje. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Let´s Dance 3D: Odveta. Je hodina po projekci, já už vůbec nevím, o čem to bylo, pamatuju si ale, že choreografie akce připomínala choreografii tance, že tam zařvaly miliony lidí, ale nikoho jsem neviděl umírat, že to bylo hrozně barevný a hloupý, ale že jsem se nenudil, protože tam furt něco hloupě vybuchovalo. Kvůli 3D akci v horách s gumovejma nesmrtelnejma nindžama to má cenu vidět. SPOILER: Channinga zabijou po dvou akcích, dotáčky nechápu. 60% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Rockov a Willisov ďalší ULTIMATE FAIL a prešľap ako prasa! Borci majú to šťastie, že vždy sa ešte nájde film, ktorý ich vráti späť na výslenie. Tento mal obsadenie ako prasa, rozpočet ako prasa, no režisér a scenáristi bohužiaľ tiež! V prípade rozprávky pre 12ročných faganov by som tomuto naparil plné hodnotenie, ale vodiť za nos diváka, ktorý videl prvú časť a teraz mu naservírovať tento výplach, tak tomu sa hovorí odvaha, ak vezmeme do úvahy, že na základe tržieb by mohla prísť tretia časť. Akcie a hlášky miestami ušli, hi-tech hračky som mal vždy rád, herecké zoskupenie je tiež moja krvná skupina, takže dávam milosrdných 45%. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (27)

  • Původně měl mít film premiéru v srpnu 2012. V květnu téhož roku však studio Paramount vydalo prohlášení, že se film přesouvá na březen 2013 kvůli převedení do 3D formátu. Náhle se však internetem začaly šířit informace, že hlavním důvodem jsou masivní přetáčky, jelikož bylo studio po testovací projekci velice nespokojeno s finálním sestřihem filmu. (S.U.E.S.)
  • Americký prezident (Jonathan Pryce) si počas záverečného summitu zahral na svojom mobilnom telefóne známu hru "Angry Birds". (MikaelSVK)

Související novinky

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

06.06.2014

V roce 2012 to byl G. I. Joe 2: Odveta, loni 300: Vzestup říše a letos Jupiter vychází. O co přesně jde? O velké blockbustery, které byly na poslední chvíli odsunuty z nabitého léta. Rockova parta… (více)

Nejúspěšnější herec roku 2013: Dwayne Johnson

Nejúspěšnější herec roku 2013: Dwayne Johnson

20.12.2013

Magazín Forbes uveřejnil tradiční výroční žebříček herců, kteří zajistili Hollywoodu nejvyšší zisky. Na prvním místě poměrně překvapivě trůní Dwayne „The Rock“ Johnson, jehož filmy souhrnně utržily… (více)

G.I. Joe bude trilogie. Minimálně.

G.I. Joe bude trilogie. Minimálně.

02.04.2013

Popravdě, je to docela překvapení. Když studio Paramount loni v létě pouhý měsíc před premiérou odsunulo Odvetu o víc jak 8 měsíců, šířily se fámy o katastrofálním filmu a neodvratném průšvihu.… (více)

Vládcové vesmíru nanovo, možná s Dolphem?

Vládcové vesmíru nanovo, možná s Dolphem?

07.08.2012

Na ten film už si vlastně pamatují jen znalci osmdesátkové tvorby. Jedna z prvních hollywoodských rolí Dolpha Lundgrena byl svalnatý borec s obrovským mečem jménem He-Man. Byl synem krále mystické… (více)

Reklama

Reklama