Reklama

Reklama

G.I. Joe 2: Odveta

  • USA G.I. Joe: Retaliation (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

V demilitarizované zóně mezi Jižní a Severní Koreou hledá jednotka G. I. Joe pod velením kapitána Dukea Housera dezertéra. Najdou ho a dopraví bezpečně do Jižní Koreje. Agenti Kobry Stormshadow a Zartan jsou stále na svobodě a aktivní, a i Commander a Dextro, kteří jsou momentálně ve vězení, přísahali pomstu…  V Pákistánu je po atentátu na prezidenta zmatek. Pákistán je spojencem USA a panuje tam naprostý chaos, na jeho území jsou i jaderné hlavice. Generálové navrhují okamžitou vojenskou akci, prezident povolá G. I. Joe. Ve vrtulníku si procházejí plán – hlavice jsou v montážní hale a nejdou přenášet, musejí se zlikvidovat na místě. Na místě zabijí ochranku a odvezou hlavici na vojenskou základnu USA. Nahlásí prezidentovi a generálům, že mise byla splněna a že plánují cestu zpět. Odpověď je, že plán evakuace je třeba pozměnit, ať zůstanou na místě. Prezident jde do tajného krytu a tam se zjistí, že to není prezident. Skutečný prezident je v krytu držen jako vězeň. Prezidentem je Zartan, jehož podobu změnili nanomiti. Zartan sdělí skutečnému prezidentovi, že i jednotka G. I. Joe bude co nevidět zničena. Chce, aby mu prozradil, ve kterém vězení jsou Komandér a Dextro. Duke a Roadblock na základně tuší, že něco není v pořádku. Vrtulníky, které je mají odvézt, na ně zničehonic zaútočí. Duke zachrání jednoho muže, ale sám je odhozen výbuchem. Zbytek jednotky naskáče do studny. Slyší, jak nahoře někdo mluví. Ponoří se pod hladinu, a tím se zachrání. Prezident mezitím oznamuje národu, že se jednotka G. I. Joe zpronevěřila službě vlasti. Pákistánského prezidenta prý zabil SnakeEyes a jednotka chtěla hlavice pro sebe. Místo ní bude vlasti sloužit jednotka Cobra… (TV Prima)

(více)

Videa (30)

Trailer 3

Recenze (758)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nadhled, vtip a švih Sommersovy jedničky je ten tam, pokračování G. I. Joe se místy dokonce snaží brát vážně, a to nemůže dobře dopadnout. Každopádně až takový průšvih to není hlavně díky akčním scénám (obzvlášť díky té v horách, která se jediná vyrovná čemukoliv z prvního dílu) a Jonathanu Prycovi. Dwayne Johnson se zřejmě pěkně popral s Rayem Stevensonem, jenže z té rvačky jsme kvůli zmatené kameře moc neviděli, Bruce Willis byl pouhá ozdoba a příliš toho nepředvedl, návrat a přerod jedné postavy mě vyloženě naštval... Úplně špatné to ale nebylo. ()

pan Hnědý

všechny recenze uživatele

G.I. JOE 2 nabízí bombastické prostředí panorama hor v perfektní akci na lanech, výborné souboje Storma Shadowa, a výborné vizuální efekty za které by se nestyděl ani Michael Bay (vesmírné satelity!). Hlavní postavu dokážu překousnout, i když se Dwayne Johnson tváří pořád stejně. Další obsazení je skvělé Adrianne Palicki je zatraceně sexy (nová Hollywoodská kráska po Megan Fox!), Jonathan Pryce je výborný záporák a malá rolička Waltona Gogginse taky super. Bruce Willis není tak moc vidět jak by chtěl (čekal jsem lepší nástup). G.I. JOE 2 je akční našláplá podívaná s výborným zvukem, a skvělými nápady (kufřík, podzemní vězení, nebo motorkový nájezd na vězení), ale přes všechny tyhle motivy a vizuální efekty se skrývá špatný scénář, a tenhle námět měl dostat do rukou někdo jiný, třeba můj oblíbený akční tvůrce Simon West. Pro teens diváky akční pecka roku, já se dnes více těším na NEVĚDOMÍ. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Až budu velkej, tak bych se taky chtěl umět při spuštění filmu proměnit v prapodivnou entitu s IQ houpacího koně, abych u něčeho podobného nemusel uvnitř srdceryvně naříkat. Ultra sračka s pár dobrýma scénama, za to jsou ty dvě hvězdy. Hodně jsem přemýšlel o jedné, ale něco málo to do sebe má, tak nebudu sprostej, i když k tomu nemám daleko. Pád bílého domu je proti tomuto film roku. Sorry, na tohle se dá dívat jen se sebezapřením. 40% ()

AppleCore odpad!

všechny recenze uživatele

Myslel jsem a očekával, že film bude při nejmenším odpolední jednohubka na zabití nudy. A protože ta se v jednu chvíli stala nesnesitelnou, vrhnul jsem se na tuhle "strhující" palbu, kde logika prchá před všemi těmi hy-tech udělátky, který zcela nesmyslně nahrazují docela obyčejný kleštičky, kterými bych se skrze drátěný plot proštípal asi za minutu, aniž by se u toho roztavil. Ale OK, nad tím přece nebudu ohrnovat rypák, vždyť je to sci-fi! Když se ale začne střílet, mlátit nebo dělat cokoli akčního, držka se divákovi vším tím úžasem ohrne až na zem, že zří, jak je možný tak strašně zkurvit film za 130 Mega tak samoúčelnou, nudnou, neoriginální, špatně sestříhanou a naprosto trapnou akcí. Tam kam jednička sázela alespoň padající Eiffelovky, tam se dvojka tasí lacinou explozí z prskavek při který máte dojem, že by vás maximálně polechtala na zádech. Akční vložka je teda věru velký fail! Jenom škoda, že v tomhle divadle je fail úplně všechno. Příběh/scénář napsalo dítě kolem dvanácti let se zálibou ve zbytečnejch h(s)račkách, který z vědeckýho hlediska nedávají smysl a který by průměrnej logik smet jedinou myšlenkou (asi jako nekonečnou ranvej ve Fast & Furious 6). Taky soundtrack nezní vůbec dobře, ten navíc na pozadí dost zaniká vším, co se na plátně odehrává (v tomhle filmu by mohlo hrát cokoli a stejně by ho to ze sraček nevytáhlo). G.I. Joe: Retaliation je největší akční tragédií, která šla za posledních pět let do kin (jeden pohled Muže z oceli a celej tenhle biják se v prach obrací). ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

G. I. Joe: Odveta na jednu stranu přímo navazuje na původní Sommersův film a dále rozvíjí v něm započaté konflikty (byť z hlediska dějové kontinuity nesmyslně odstraňuje z dění Destra a Dukea) - a to dokonce takovým způsobem, že se vůbec neobtěžuje alespoň zběžně seznámit se svým fikčním světem a postavami ty diváky, kteří první film neviděli nebo si ho už nepamatují. Na druhou stranu paradoxně právě tato divácká skupina zřejmě ocení snímek Jona Chu nejvíc, neboť je jako jednorázový a v mysli rychle rozpustný blockbuster snesitelný; ovšem ve srovnání se Sommersovým dílem působí jako slabý odvar. _________ Tam kde první díl brnkal na struny dětské imaginace a zapojoval do akce hrdiny s rozličnými schopnostmi a gadgety (kteří navíc operovali na zemi, ve vzduchu i pod vodou), přichází dvojka s omletou a nezajímavou zápletkou o skupince pronásledovaných psanců, která k podobné rozmáchlosti nemotivuje. Úžasně dynamické akční sekvence, jejichž působivost byla založena na dravé kinetice postav (aut, letadel...) i kamery zase nahradily scény tak nepřehledné a překotně rychle nastříhané, že si je v podstatě není možné vychutnat (ninjové na lanech jsou ovšem zajímaví, to ano). _________ Zajímavý posun ovšem nastal v ideologickém rozměru - zatímco u Sommerse fungovali Joeové jako elitářský "světový policajt", který na vlády jednotlivých zemí a jejich rozkazy víceméně kašle, Chuův film naopak šťourá do přehnaného amerického sebevědomí, jestřábí politiky a intervencionalismu. Dokonce si šťouchne i do stanice Fox News, známé poklonkováním fundamentalistickému křídlu Republikánů. Na druhou stranu ovšem jiné národy - záměrně a snad i nezáměrně - zesměšňuje (kvákající kufřík francouzského prezidenta, Pákistánci odění jak nějací beduíni ze Sahary). Podobně rozpačitě se staví i k otázce ženské emancipace - vojanda Jaye se sice dozví, že by na ni byl její šovinistický otec hrdý, ale přitom týmu nejvíc nepomůže svými bojovými schopnostmi, ale jednoduše tím, že svede státního úředníka svým poodhaleným tělem.___ Nerozhodných 50% ()

Galerie (93)

Zajímavosti (27)

  • Film se měl původně jmenovat G.I. Joe: Cobra Strikes. (ČSFD)
  • Nejznámější hláškou Dwayna "The Rock" Johnsona z dob jeho wrestlingové kariéry byla: "Cítíš, co The Rock vaří?" Postava Roadblocka, kterou zde The Rock ztvárnil, je v originálním komiksu příznačně šéfkuchařem. (spiderpig)

Související novinky

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

06.06.2014

V roce 2012 to byl G. I. Joe 2: Odveta, loni 300: Vzestup říše a letos Jupiter vychází. O co přesně jde? O velké blockbustery, které byly na poslední chvíli odsunuty z nabitého léta. Rockova parta… (více)

Nejúspěšnější herec roku 2013: Dwayne Johnson

Nejúspěšnější herec roku 2013: Dwayne Johnson

20.12.2013

Magazín Forbes uveřejnil tradiční výroční žebříček herců, kteří zajistili Hollywoodu nejvyšší zisky. Na prvním místě poměrně překvapivě trůní Dwayne „The Rock“ Johnson, jehož filmy souhrnně utržily… (více)

G.I. Joe bude trilogie. Minimálně.

G.I. Joe bude trilogie. Minimálně.

02.04.2013

Popravdě, je to docela překvapení. Když studio Paramount loni v létě pouhý měsíc před premiérou odsunulo Odvetu o víc jak 8 měsíců, šířily se fámy o katastrofálním filmu a neodvratném průšvihu.… (více)

Vládcové vesmíru nanovo, možná s Dolphem?

Vládcové vesmíru nanovo, možná s Dolphem?

07.08.2012

Na ten film už si vlastně pamatují jen znalci osmdesátkové tvorby. Jedna z prvních hollywoodských rolí Dolpha Lundgrena byl svalnatý borec s obrovským mečem jménem He-Man. Byl synem krále mystické… (více)

Reklama

Reklama