Reklama

Reklama

Piráti!

  • Velká Británie The Pirates! In an Adventure with Scientists! (více)
Trailer 2

Film ukazuje události, které se přihodí bandě bodrých smolařských pirátů, když křižují sedm moří v dobrodružství hodném barona Prášila. Tato komedie začíná, když Pirát kapitán se svou posádkou vytáhne do bitvy proti svému soupeři Černému Bellamymu, aby získal kýženou cenu „Pirát roku“. Jejich cesta vede z Karibiku až do viktoriánského Londýna, kde se setkají s všemocným nepřítelem, který je odhodlán vymazat piráty z povrchu zemského jednou provždy. Piráti zjišťují, že jejich pátrání je vítězství dobrosrdečného optimismu nad nudným násilím zdravého rozumu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (284)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Plastelína je ještě pořád úžasně zajímavá věc, Aardman ale tentokrát trochu škobrtá v zábavnosti. Nejslabší je rozjezd - než se začně něco pořádného dít, sedačka si tiše postěžuje na několik neklidných poposednutí. S příchodem do Anglie je to už lepší, vyložená radost z akce ale stejně přijde až na konec, který hodně připomíná PIXARovské Up!. Milých vtípků, chytrých gagů, a všeho podobného jsou sice ve filmu mraky, jenomže i takový Slepičí úlet byl o třídu zdařilejší. P.S. Škoda chybějící verze s orig. dabingem v naší zemičce: Trojan je fajn, ale Hugh Grant by možná byl coolovější. ()

Parlay 

všechny recenze uživatele

Šikulové od Aardman studia si dle mého názoru zasluhují další pochvalné poplácání po zádech. Jejich nejnovější počin mě rozhodně nezklamal, a to zejména díky mnoha povedeným vtípkům a retrospektivním prostřihům věnovaným pro odrostlejší část publika, vypilované ruční animaci, která opět snese ta nejpřísnější měřítka a má své osobní a nenapodobitelné kouzlo a též díky bravurnímu českému znění - Ivan Trojan se po svém předchozím, též velmi zdařilém dabingu taťky Marlina v pixarovském Hledá se Nemo, stává mistrným dabérem animovaných snímků. Popravdě řečeno mně uniká opodstatnění té poměrně velké vlny kritických ohlasů a s ní souvisejícího relativně nízkého hodnocení. ()

Reklama

Douglas 

všechny recenze uživatele

Třebaže plastelínová animace je tentokrát doplňována o digitálně animovaná prostředí či objekty, výsledkem je klasická ruční práce a film, který má nakročeno k tomu, aby se stal další aardmanovskou klasikou. Nakročeno, protože jakmile se mě někdo s pistolí u hlavy (nebo lépe s šavlí u krku) bude ptát, jaký jsou Piráti vlastně film, budu muset s rizikem (protože ten někdo může být od Aardmanů) zamumlat „skvělý, ale ne bezchybný.“ Toto vágní tvrzení vysvětlím, když dovolíte - více viz Douglasovy poznámky. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Ale jo, hezká pohádka, Královna Viki s mega zadkem, Kapitán Pirát, blboun, Charles Darwin a šunka :D. Bylo by to ještě lepší, kdyby zde byla použitá novější a vymakanější animace a celkově grafika, takovouhle jaká je tady použita nemám moc ráda. Jinak to krásně odsýpá a má to dobrý spád a děj, člověk se u toho rozhodně nenudí. Rozhodně je to lepší průměr. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Co mám napsáno pod erbem!!?? - NESNÁŠÍM PIRÁTY!!!!!......... Natočeno podle knihy "The Pirates In an Adventure With Scientists" Gideona Dafoa. Ten si k filmu napsal i scénář. Být pirátem, neúspěšným, pirátem není žádná slast. Nejvíc to poznává Pirátský Kapitán. Když je vyhlašována soutěž o nejlepšího piráta roku, vzbudí jeho účast velký smích. Nechá se však unést jistou vlnou hrdosti a stejně se přihlásí. CITÁT - Pirát roku? Já?.......... Milý deníčku! Zdá se, že mě čeká mokrý hrob. Spousta vtipných hlášek, černého i Britského humoru, povedená hudba, podmanivý příběh - to je Aardman. CITÁT - Londým smrdí jako moje babička........... Podstoupíte-li však nějaké oběti ku prospěchu svému, bude to mít nedozírné následky. CITÁT - Tak fajn, obejdu se i bez vás........... DIALOG: PIRÁTSKÝ KAPITÁN - Člověk se nevyvinul ze slimáků jen proto, aby pil svůj vlastní pot. Jdeš s námi Bobo? BOBO - (Cedulky) - Vy jste se snad "MIND"! DARWIN - Co jste to říkal o těch slimácích??........... Takhle dojemné dobrodružství jsem nečekal. CITÁT - Ahóój......... Vtipně řešené jsou i závěrečné titulky, a to celé. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (9)

  • Charles Darwin byl ve skutečnosti členem společnosti Gourmet or Glutton, ve které se mimo jiné pojídala neobvyklá zvířata, jako sovy a papoušci. (HellFire)
  • Na natáčení se podílelo kolem 300 osob, mezi kterými bylo na 33 animátorů a 41 fotografů ve 4 studiích. (Thomas05)
  • Film je vytvořen výhradně pomocí ruční animace, jsou v něm však použity i digitální efekty, a to především v případě ztvárnění oblohy a moře. (HellFire)

Související novinky

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama